DayZ'den Esinlenen Arma 2 Modu: DayZ Origins

Oyunu ismi, geliştiricilerin başını belaya sokabilir
28.01.2013 14:26 Tunahan Başol


     Şu sıralar 'standalone' sürümünü beklediğimiz DayZ, ortaya daha önce eşine pek rastlamadığımız bir fikir ortaya atmıştı. Açık dünyada zombilere karşı hayatta kalmaya çalıştığımız bu oyundan sonra ona benzer yapıda olan The War Z ile karşılaşmıştık. Şimdi ise Arma 2 modu olarak geliştirilen, hem isim hem de yapı olarak DayZ'den esinlenen bir mod ortaya çıktı: DayZ Origins.
 
     Öncelikle belirtelim ki, bu mod DayZ'nin bağımsız sürümü değil ve Dean 'Rocket' Hall ile hiç bir bağlantısı yok. Açık dünyada yürüyen ölülere yem olmamaya çalıştığımız DayZ Origins, Arma 2'nin topluluk haritalarından Taviana'da geçiyor. Oyundaki adaya, geliştiriler tarafından 'Survival City' adı verilmiş. Bu adada duvarlar ve üst düzey paralı askerler tarafından korunan bir sığınak bulunuyor ve bu sığınağın zengin 'hayatta kalanlar' tarafından yaptırıldığı biliniyor.
 
     Oyunda zombi salgının yayılmasının da bir hikayesi bulunuyor. Açıklamaya göre salgının nedeni 'Patient Zero' adındaki bir süper zombi.
 
     Oyunun diğer özelliklerine gelecek olursak, oyunun iddialı yanlarından biri oyunculara -derme çatma da olsa- araç yapma imkanı sunuyor olması. Bu araçlara ait görselleri aşağıda bulabileceksiniz. Ayrıca oyun için yayımlanan bir tanıtım videosu da bulunuyor. Eğer DayZ Origins'i denemek isterseniz, buradan indirebilirsiniz.
 

 

 

 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
DayZ Origins Platformlar: PC Geliştirici: GamersPlatoon Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: FPS Çıkış Tarihi: 25 Ocak 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Steam Kullanıcıları Oynamadıkları Oyunlar İçin 19 Milyar Dolar Harcamış 1 Saat önce Concord'un Açık Beta Tarihleri Belli Oldu 2 Saat önce Oynaması Ücretsiz Bleach: Brave Souls Switch Konsoluna Geliyor 3 Saat önce Enotria: The Last Song Fiziksel Sürümleri Duyuruldu 4 Saat önce MARS 2120'nin Tam Sürüm Çıkış Tarihi Açıklandı 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler