Dirt 3'ten "Colin McRae" İsmi Neden Kaldırıldı?

Colin McRae için "Yerde uçtu, havada öldü" deniyordu
16.02.2011 15:02 Gökhan Yılmaz

 
     Codemasters, efsanevi Rally pilotu Colin McRae'nin ismini Dirt 3'ten neden çıkartığını açıkladı. Eskiden Colin McRae's Rally ve Colin McRae: Dirt 2 şeklinde isimler alan Rally serisi artık sadece Dirt ismi ile anılıyor.
 
     Colin McRae, 2007 yılında oğlu ve iki aile dostu ile birlikte trajik bir şekilde helikopter kazası geçirerek vefat etmişti. Codemasters'ın sevilen Rally serilerinin uzun bir süre yüzü olan pilotun ölümünün üzerinden bir kaç yıl geçmesinin ardından, ismini artık oyunun kutusundan ayırmanın vaktinin geldiğini düşünmüşler. Her ne kadar oyunun ismi ile anılmayacak olsa da, Codemasters'ın oyunları üzerindeki etkisinin her zaman bulunacağı belirtiliyor.
 
     Yapım ekibinden Paul Coleman "Colin'in araçları hâlâ oyunda. Biz hâlâ onun arazisinin yakınında çalışıyoruz. Eşi ve menajeri ile sürekli diyalog içerisindeyiz. Kendisi olmasa da, oyunun tasarımında bıraktığı izler hep olacak." şeklinde konuştu.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
DiRT 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Codemasters Racing Dağıtıcısı: Codemasters Racing Tür: Yarış Çıkış Tarihi: 24 Mayıs 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, VR Yatırımlarını Azaltıyor: Şu Anda Sadece 2 Oyun Geliştiriliyor 46 Dk önce Elden Ring, Yeni DLC'nin Zorluğu ve Performansı Sebebiyle Eleştiriliyor 1 Saat önce Palworld Playstation 5 Konsollarına Gelebilir 3 Saat önce GeForce Now Kütüphanesine 4 Yeni Oyun Ekleniyor 4 Saat önce Dota 2 The International 2024 Turnuvasında Mücadele Edecek Takımlar Belli Oldu! 23 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler