Dragon Age: The Veilguard'ın Seslendirme Kadrosu Açıklandı

23.07.2024 19:10 Mehmet Tandoğan

 
 
Uzun süredir geliştirme aşamasında bulunan, yayıncılığını Electronic Arts'ın üstlendiği ve geliştiriciliğini BioWare'in yaptığı açık dünya aksiyon dolu yapım Dragon Age: The Veilguard'ın tam seslendirme kadrosu açıklandı. Oyuncular tarafından büyük bir heyecanla beklenen ve serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım için beklentiler oldukça yüksek.
 
Dragon Age: The Veilguard'da hangi aktörler yer alacak?
 
 
 
Geçtiğimiz ay tanıtımı yapılan ve bu sonbaharda çıkış yapması planlanan oyun hakkında önümüzdeki haftalarda ve aylarda çok sayıda güncelleme paylaşılacak. Bu detayların bazıları, bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan San Diego Comic-Con'da (SDCC) etkinliğinde bekleyenlere sunulacak. Oyun için düzenlenecek olan panele katılanlar, fantastik rol yapma oyunu hakkında çeşitli detaylar öğrenecek.
 
Dragon Age: The Veilguard için heyecanlı süreç devam ederken şu anda tam seslendirme kadrosu açıklanmış durumda. Ortaya çıkan detaylara göre başlangıç için ana karakterimiz Rook dört farklı ses tonuna sahip olacak. ABD/Kuzey Amerika ve İngiltere/Avrupa ses deneyimleriyle bizlere sunulacak olan bu karakter için farklı seslendirme seçeneklerini istediğimiz gibi ayarlayabileceğiz.
 
 
 
Ana karakterimize can veren aktörler arasında Alex Jordan (Cyberpunk 2077), Bryony Corrigan (Baldur's Gate 3), Erika Ishii (Apex Legends) ve Jeff Berg (Battlefield 1) yer alıyor. 4 farklı karakter için 4 farklı oyuncuyla çalışan geliştirici ekip beklentileri oldukça yükseltiyor. Bunun dışında 2014'teki Dragon Age: Inquisition'da Harding karakterini seslendiren Alli Hallis geri dönüyor.
 
Son olarak Gri muhafız Davrin'i Ike Amadi (Mortal Kombat 11), suikastçı Lucanis'i Zach Mendez (Horizon Forbidden West), özel dedektif Neve'i Jessica Clarke (True Blood), Veil Jumper Bellara'yı Jee Young Han (Perry Mason), nekromansör Emmrich'i Nick Boraine (Call of Duty: Modern Warfare) ve ejderha avcısı Taash'ı Jin Maley (Star Trek: Picard) canlandıracak.
 
 
 
Dragon Age: The Veilguard neler sunacak?
 
Serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, büyük beklentilerle beraber bekleniyor ve oyuncuların dikkatini çeken türden olarak karşımıza gelmesi hedefleniyor. Oyun için bildiğiniz üzere geçtiğimiz süreçte çeşitli tanıtımları yapıldı. İlk tanıtım fragmanı ile beraber oyunun nasıl bir yapıya sahip olacağı ortaya pek çıkamadı. Çünkü yayınlanan fragman gerçekten de oyuncuların eleştirisine maruz kaldı. Burada daha çok renkli karakterlerin bulunduğu ve kaotik ortamın yerine daha çok eğlenceli bir yapının benimseneceği tahmin edildi. Ancak fragmanın yapısı gereği ile bu durum söz konusu değildi; yani oyun içerisinde böyle bir atmosfer bulunmuyordu.
 
Yani bildiğiniz üzere seri içerisinde karanlık bir atmosfer ve arka planda karanlık bir hikaye bulunuyor. Dolayısıyla bu karanlığın ortadan kaldırılması ve yerine yepyeni eğlenceli bir sistemin gelmesi, elbette oyuncuların beklediği bir durum değildi. Ancak ilk tanıtım fragmanı ile beraber sanki bunun böyle olacağı hissiyatı ortaya çıktı. Fakat daha sonradan yayınlanan oynanış fragmanı ile beraber bu durumun elbette ötesine geçildi ve oyuncular rahat bir nefes aldı. Çünkü yayınlanan yaklaşık 10 dakikalık oynanış videosu ile beraber oyunun o karanlık atmosferi yaşadığı ve beraberinde getirdiği ortaya çıktı. Fakat ilk fragmanı neden böyle bir tasarıma sahip olduğu elbette sorgulandı ve bunun da artık bir tasarım isteği olduğu belirtildi.
 
Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere elbette her oyuncunun beklentisi yüksek olabilir ancak hayranların beklentisine karşılık vermek gerçekten de büyük oranda önemli çünkü serinin devamı oyunu uzun süredir bekleniyor ve beklentilere karşılık vermek bir hayli zorlaşabiliyor. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığı süre boyunca bu karanlık atmosfere tanıklık edebilecek ve ilgi çekici ikonik karakterleri kontrol edebileceksiniz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz ve açık dünyayı keşfedebileceğiniz yapımda bildiğiniz üzere aksiyon ve rol yapma deneyimi bizlere sunuluyor ve istediğimiz gibi seçimlerimizi gerçekleştirebiliyoruz.

Oyunun öncelikle seçim sistemine bakacak olursak, doğrudan oyuncuları ilgilendirecek türden diyebiliriz. Çünkü burada yapacağınız her hamle ve her eylemle beraber gidişatınıza yön verebiliyor ve aynı zamanda karakterlerinizin kaderini belirleyebiliyorsunuz. Ana karakterinizle beraber ilerleyebildiğiniz ve daha farklı sistemlerle beraber karşı karşıya kalabildiğiniz yapımında yapacağınız her seçimle beraber gidişatınıza yön verebiliyor ve geliştirici ekip altını çizerek seçimlerin burada oldukça önemli olduğunu vurguluyor. Dolayısıyla burada yapacağınız seçimlerle beraber kendi gidişatınızı belirleyebiliyor ve diğer oyunculardan farklı bir şekilde yer alabiliyorsunuz. Bu sayede her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyimini bu seçimlerle beraber özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Hikayenize yön verebileceğiniz ve yepyeni karakterlerle karşı karşıya kalabileceğiniz yapımda elbette üst düzey bir oyun deneyimi bizleri bekliyor.
 
 
 
Bu oyun deneyimiyle beraber istediğimizi gerçekleştirebiliyor, dilediğimizle beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve Tanrıların dünyayı yozlaştırmasını engellemek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Bildiğiniz üzere oyun tamamen tek oyunculu bir şekilde karşımıza çıkıyor ve hikaye odağı ile beraber arka planda bir hikaye anlatıyor. Arka planda bulunan hikayeyi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber destekleniyor. Dolayısıyla bu da oyun içerisinde yer alan animasyonların ve aynı zamanda karakterlerin oldukça üst düzey bir şekilde bizlere sunulmasını göstergesi. Bunun yanı sıra elbette karakterlerin nasıl bir yapıya sahip olduğunu, geçmişte neler yaşadığını, aynı zamanda daha sonrasında ise neler yaşanacağını burada görebiliyor ve hikaye sistemi ile beraber kendimize hem ana görevlerde hem de yan görevlerde bulabiliyoruz. Görevlerle beraber elbette farklı kaynakların sahibi olabiliyor, aynı zamanda karakterlerimizi burada geliştirebiliyoruz.
 
Zaten karakter odaklı bir yapıya sahip olduğumuzdan dolayı burada farklı silahlar alabiliyor, farklı zırhları kuşanabiliyor ve daha farklı yetenek ve becerilerle beraber düşmanlara karşı koşabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda serbest zamanda bir aksiyon sistemi bulunuyor ve istediğiniz gibi düşmanlara karşı gelebiliyor ve onları ortadan kaldırmak için farklı beceriler ve yetenekler kullanabiliyorsunuz. Bu sayede her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil edebiliyorsunuz.
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz ve her ortam içerisinde farklı düşmanların, manzaraların, atmosferlerin ve çok daha fazlasının yer aldığı yapımda, elbette farklı bölgelere doğru giderek buraları keşfedebiliyor ve yeni görevler ile yeteneklere sahip olabiliyorsunuz. Zorlu bir yaban hayatının ardından elbette kolaylığa doğru ulaşmaya çalışabileceğiniz yapımda, tehlikelerle dolu labirentlerden gizli büyülerin hüküm sürdüğü ışıltılı şeylere kadar oldukça farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu dünyanın neler getirdiğini de oradan gözlemleyebiliyorsunuz. Dünyanın kaderinin bıçak sırtında olduğu yapım içerisinde, elbette yapacağınız tahminlerle beraber gidişatınıza yön verebilir ve aynı zamanda bu dünyayı kurtarmak tamamen sizin işiniz oluyor. Kadim tanrının yüzyıllardır süren karanlık hükmünden sonra, elbette bu şehrin kurtulmasına yardımcı olmaya çalışıyor ve dünyayı yok etmeden önce yapacağınız hamlelerle kararlarınızı en iyi şekilde değerlendirmeniz gerekiyor.
 
 
 
Düşmanlara karşı gelebileceğiniz yapım içerisinde, her bir düşmanın farklı bir yeteneği ve becerisi bulunuyor. Dolayısıyla onları ortadan kaldırmadan önce kendi savunma sisteminizi ön plana çıkarmanız gerekiyor ve burada yok etmeniz gereken oldukça fazla düşman bulunuyor. Bu düşmanların elbette farklı türlere sahip olduğunu, farklı animasyon ve saldırı stilleri ile beraber karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylar, hızlı bir şekilde ilerleyebilen zengin hikaye içeriği ile beraber sunuluyor. 7 yardımcının bulunduğu bir ekibe liderlik edebilir, yani oyun içerisinde tek bir karakter bulunmuyor. Dolayısıyla farklı karakterlerle beraber de onlara liderlik ederek onların kontrolünü elimize alabiliyoruz. Güçlü bir ekip oluşturabileceğimiz yapımda, elbette yıpranmış bir dünyayı tekrar bir şekilde birleştirmeye çalışıyor ve zorlu bir yaban hayatından sonra elbette burada kolay bir hayatın olduğundan bahsedemiyoruz. Lider olarak ilerlemeye çalıştığımız ve tek oyunculu rol yapma sistemi ile beraber geçiş yapmaya hazırlandığımız yapım içerisinde, dramatik bir görev sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Elf tanrılarının tehdidi altındaki dünyayı kurtarmaya hazırlandığımız yapımda, aslında bu temel etrafında dönen bir hikaye içeriğinin olduğundan bahsedebiliyor ve bu hikaye içeriği ile beraber kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz.

Şartların gittikçe zorlaştığı ve tek başınıza bir şeyleri başaramayacağınız yapım içerisinde, elbette ekibinizi en iyi şekilde toplamaya çalışıyor ve bu ekibin her bir karakterin yeteneklerinden faydalanmak tamamen sizin işiniz oluyor. 7 farklı yardımcı ile beraber ilerleyebileceğiniz ve bu ekibe yardım edebileceğiniz yapım içerisinde, keşfedilecek ortamlara doğru ilerleyebiliyor ve bunlarla beraber zengin hikaye doğru adım atmaya hazırlanabiliyorsunuz. Tanrılara meydan okuyabileceğiniz ve toplanarak düşmanlara karşı gelebileceğiniz yapım içerisinde, çok çeşitli canlı ortamların bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Fantastik bir dünyada yer aldığımız yapım içerisinde, elbette daha çok karanlık bir atmosferin olduğundan bahsedebiliyor ve bu karanlık atmosferde yolumuzu bulmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Daha önce hiç görmediğimiz hayali konumlara doğru ilerleyebileceğimiz ve seri bir üst seviyeye doğru taşıyabilecek bu yapım içerisinde, elbette yeni konumları tecrübe etmeye çalışıyor ve buraları keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Görev süresince beraber ilerlediğimiz yapım içerisinde, elbette gelecek için büyük bir mücadeleye adım atmaya hazırlanıyor, hem iblislerle hem de göklere hükmeden ejderhalarla beraber burada büyük bir savaş vermek durumunda kalıyoruz. Yani oyun içerisinde gerçekten de devasa düşmanların bizlere sunulduğunu ve onları ortadan kaldırmak için büyük bir mücadele verebileceğimizi aktarmakta fayda var. Yapım içerisinde aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi seçimlerimiz oldukça önem arz ediyor ve burada kime güveneceğiniz tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla kime güveneceğinizi ve hangi gruplara karşı geleceğinizi siz belirleyebiliyor ve bu seçimleri doğru bir şekilde yapmanız gerekiyor.
 
 
 
Bu seçim sistemiyle beraber, her bir oyuncu farklı seçim yaparak elbette farklı sonlara ve bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalıyor. Bu da oyunda yer alan çeşitli özgürlükler arasında bulunuyor. Ve böylece kendi sisteminizi ve planlamalarınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Geniş kapsamlı içeriğiyle ve sistemleriyle beraber ön plana çıkmaya hazırlanan serinin en yeni oyunu içerisinde hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlemek durumunda kalıyor ve bunları tamamlamak tamamen sizin işiniz oluyor. Benzersiz düşmanlarla beraber savaşabileceğiniz ve ekibinizle beraber biri olup düşmanlara karşı gelebileceğiniz yapımında her bir karakterin kendine özgü becerileri ve yetenekleri bulunuyor. Ve onlarla beraber arkadaşlık kurarak yakın olabiliyorsanız, hatta oyun içerisinde bir sevgi sistemi bulunuyor ve onlara istediğiniz gibi aşık olabiliyor ve daha yakından davranabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu da oyun içerisinde yer alan ilgi çekici mekaniklerden bir tanesi diyebiliriz.

Yozlaşmış bir dünya içerisinde bulunduğumuz ve bu dünyayı kurtarmaya çalıştığımız yapımda farklı yardımcıları yanınıza alabiliyor ve istediğinizi çıkartıp istediğinizi ekleyebiliyorsunuz. Ekibiniz acımasız ve büyüleyici bir dünya içerisinde elbette kendi yolunu bulmaya çalışırken aynı zamanda kendi hikayelerini de beraberinde getiriyor. Dolayısıyla burada her bir karakterin kendine özgü arka plan hikayesi bulunur ve bu hikayelerle beraber kendinizi daha farklı sistemlere adapte edebiliyorsunuz. Böylece onların neler yaşadığını ve hangi duyguları içerisinde olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Hayatta kalmanıza yardımcı olacak bu yardımcılarla beraber istediğiniz gibi ilerleyebileceğiniz yapıp da ejderha avcılarından büyücülere, gözcülerden daha farklı karakterlere kadar istediğinizi kullanabiliyor ve yeteneklerinden faydalanabiliyorsunuz. Farklı ırklar ve savaşan sistemlerin bulunduğu yapım içerisinde kendi deneyiminizi ve görüşünüzü özelleştirebiliyor ve dilediğiniz gibi karakterleri burada kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu sayede diğer oyunculardan farklı olabiliyor ve aynı zamanda kendinize özgü benzersiz bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
 
 

Dikkat çekici ortamlarda bulunabileceğiniz ve olmak istediğiniz kişi olabileceğiniz yapım içerisinde güçlü bir karakter oluşturucu sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve kendi karakterinizi burada oluşturabiliyor ve aynı zamanda hangi ırka sahip olması gerektiğine siz karar verebiliyorsunuz. Oyun içerisinde bildiğiniz üzere cüceler, elfler, insanlar ve çok daha fazla ırklar yer alıyor. Bu ırklardan istediğinizi seçebiliyor ve görüşünüzü değiştirebiliyorsunuz. Bunun dışında oyun içerisinde her biri iki farklı silah türüne sahip olan 3 sınıfın olduğundan bahsedebiliyor ve üç sınıf arasında savaşçı, büyücü ve rogue sınıfı yer alıyor. Bunlarla beraber istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, kendi yeteneklerinizi özelleştirebiliyor ve yıkıcı kombolarla beraber düşmanlara karşı gelebiliyorsunuz. Derinlemesine karşılaşabileceğiniz rol yapma unsurlarıyla beraber daha güçlü uzmanlıklara doğru yelken açabiliyorsunuz.

Genel olarak toparlayacak olursak, kasvetli ortamlarıyla, ilgi çekici karakterleriyle beraber, hatta karakterlerin aksiyonuyla beraber ön plana çıkmaya hazırlanan serinin en yeni devam oyunu, bu tarz bir deneyimle beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Aksiyon ve rol yapma deneyiminin bir hayli ön planda olduğu bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Bu Hafta 1.600 TL'lik İki Oyunu Ücretsiz Veriyor! 06 Eylül Atmosferiyle Dikkat Çeken Selfloss Çıktı: Neler Sunuyor? 06 Eylül PUBG Nations Cup 2024 Başlıyor 06 Eylül Konami, AC Milan ve FC Internazionale Milano ile El Sıkıştı 06 Eylül Titan Quest 2 İçin 40 Dakikalık Oynanış Videosu Yayınlandı 05 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler