Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyununu Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın

25.05.2024 14:02 Mehmet Tandoğan

 
 
Her hafta ücretsiz oyun ve oyunları bizlere sunmaya devam eden Epic Games platformunda bedava oyunlar dağıtılmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz Perşembe günü Farming Simulator 22 tamamen ücretsiz oldu ve Epic Games kütüphanenize ekleyerek kalıcı bir şekilde oyuna sahip olabilirsiniz.
 
Üst düzey bir çiftçilik deneyimi 
 
 
 
Çiftçilik simülasyon deneyimini bizlere sunan Farming Simulator 22, 30 Mayıs Türkiye saati ile 18.00'e kadar ücretsiz bir şekilde kütüphaneneye eklenebilir durumda. Belirttiğimiz tarih ve saatten sonra yepyeni bir ücretsiz ve gizemli oyun bizlere sunulacak.
 
Farming Simulator 22 oyununda oyuncular modern bir çiftçi rolünü üstleniyor ve çiftliklerini üç farklı Amerika ve Avrupa ortamında yaratıcı bir şekilde inşa edebiliyor. Yapım içerisinde tarım yapabiliyor, hayvancılıkla uğraşabiliyor ve orman işleriyle meşgul olabiliyorsunuz. Çok çeşitli çiftçilik operasyonları sunan yapımda mevsimsel döngülerin de olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Çiftçilik simülasyonuna dahil olabileceğimiz ve elimizden geleni yapabileceğimiz bu yapımda istediğimiz şekilde kendi bölgemizi inşa edebiliyor ve çiftlik hayatını yaşamak için burada farklı şekillerde yer alabiliyoruz. Yapım içerisinde çiftliğimizi kurabiliyor, keyfini sürmek için tarlaları sürmeye başlıyor ve aynı zamanda bunları hasat edebiliyoruz. Ek olarak sadece çiftlikte değil hayvanlar yetiştirebiliyor, ürünleri yönetebiliyor, envanter kontrolümüzü sağlayabiliyor, kaynakları burada düzenleyebiliyor ve daha fazla detaylı beraber kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Geniş kapsamda bir yapıya sahip olan oyun içerisinde gerçekten de yapabileceklerimiz oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve bu tür oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor.

Çünkü oyunda geniş bir özgürlüğün olduğundan dolayı elbette nereden başlayacağımız ve nasıl başlayacağımız tamamen bize bırakılıyor. Tabii ki ilk etapta başlangıç eğitimleri bulunuyor, bu eğitimlerden geçtikten sonra tüm deneyim sizin akışınıza bırakılıyor. Örneğin öncelikle hayvan yetiştiriciliğinden başlamak istiyorsanız buraya yönelebiliyor veya doğrudan çiftçilik bakımları ile ve tarlalarla uğraşmak istiyorsanız da doğrudan bu sisteme geçiş sağlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla tüm bu unsurlarla beraber sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösteren bir deneyimin bizlere sunulduğunu söyleyebiliyor ve burada istediğimiz şekilde kendi kaynaklarımızı toplayabiliyor, çiftliğimizi geliştirmek ve yükseltmek için gerekli materyalleri yani paraları toplamak durumunda kalıyor ve farklı farklı zorlukların üstesinden gelmeye başlıyoruz.

Diğer taraftan oyun içerisinde belli başlı görevler bulunuyor, bu görevleri tamamlamak için elbette hızlı bir şekilde ilerlemek isteyebiliyor ve yapacağımız hamlelerle beraber de bu görevleri yaparak kendi çiftliğimizi geliştirebiliyor ve daha fazla detay bu çiftliğimize ekleyebiliyoruz. Bunun yanı sıra elbette ürünleri paketleyebiliyor, yönetebiliyor ve elde ettiğimiz hasatlarla beraber de gidişatımıza yön verebiliyoruz. İstediğimiz şekilde ilerleyebileceğimiz ve bunlarla beraber yer alabileceğimiz yapım gerçekten de geniş kapsamlı bir deneyimi bizlere sunmayı hedefliyor.

Modern bir çiftçi olmaya çalışabileceğimiz ve aynı zamanda kendimizi her türlü yetiştiriciliğe hazırlayabileceğimiz yapımda dinamik mevsim geçişleri bulunuyor. Bu mevsim geçişleriyle beraber elbette oldukça değişkenlik gösteren bir hasat sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Örneğin yaz mevsiminde yetişmeye başlayan ve bu mevsimde yetişmek durumunda kalan bir sebzeyi ya da meyveyi kış geldiği zaman ne yazık ki toplayamıyor ve onu yetiştiremiyoruz. İşte bu duruma dikkat etmeniz gereken bir yapının burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu detaylarla beraber yer alabildiğimiz yapımında istediğimizi gerçekleştirebiliyor ve ek olarak burada kendi seçimlerimizi yapabiliyoruz.
 
 

Mevsimsel geçişlerin oldukça yoğun olduğu yapım içerisinde elbette her mevsim yetiştirmeniz gereken farklı unsurların olduğundan bahsedebiliyoruz ve unsurları dilediğimiz şekilde keşfedebiliyor, neler yetiştirebileceğimiz konusunda mevsimlere güvenebiliyor ve her mevsim içerisinde farklı sebze ve meyve ile beraber karşı karşıya kalabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde mevsim geçişleriyle elbette hasat edilebilecek ürünleri elimize alabiliyor, onlara depolayabiliyor, ambarımıza atabiliyor ve daha fazla detay ile beraber de mevsim geçişlerinden etkilenmemek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Doğru zamanda doğru şekilde geçişler sağlayabileceğimiz ve aynı zamanda hasat edebileceğimiz yapımında dinamik mevsim geçişleriyle beraber de kendinize farklı ortamlarda bulabiliyorsunuz. Kar manzaraları ile veya diğer türlü güneşin sonuna kadar açtığı yapım içerisinde istediğinizi gerçekleştirebiliyor ve kendinize farklı manzaralar içerisinde bulabiliyorsunuz.

Bunun dışında yapım içerisinde farklı zorluklar bulunuyor ve ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu görevler sizleri bekliyor. Zaten oyunun gidişatında kolaydan zora doğru bir yapı benimsenmiş durumda ve her türlü zorluğun üstesinden gelmek için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyor diyebiliriz. Her mevsim özellikle de kış geldiğinde üstesinden gelmeniz gereken pek çok zorluğun olduğundan bahsedebiliyor ve bu zorlukların üstesinden gelmek için de elbette yapabilecekleriniz değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla her mevsimin kendine özgü zorlukları bulunuyor ve bu zorlukları aşmak için de kendinizi burada geliştirmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Yaratıcılığımızı kullanıp modern bir çiftçi olabileceğimiz yapım içerisinde sadece tarım değil aynı zamanda hayvancılık ve ormancılıkla beraber de uğraşmak durumunda kalıyoruz. Her türlü uğraş ile beraber burada mevsimlerin gerçekten de geçiş sağladığını ve aynı zamanda kış geldiğinde özellikle ormancılık faaliyetlerine gerçekten de zorlu bir yapının bizlere sunulduğuna aktarabiliyoruz. Pek çok zorluğun üstesinden gelmeye çalışabileceğiniz yapımda yaratıcılığınızı kullanarak çiftliğinizi inşa edebiliyor ve ürünlerinizi tedarik etmek durumunda kalıyorsunuz.
Elbette ürünlerinizi hasat ettikten ve topladıktan sonra bunları saklamanız gereken bir yer bulunuyor. Bu depoları sakladıktan sonra ürünleri elbette pazarlamanız ve satmanız gerekiyor. Ürün zincirleri ile beraber çiftçilik operasyonlarınızı geliştirmek durumunda kalıyorsunuz ve burada yer aldığınız süre boyunca tüm bonusların üstesinden gelmek durumunda kalıyorsunuz. Yani bir ürünü yetiştirmekten satımına kadar her türlü operasyonlar tamamen sizin elinizde oluyor ve bu tür bir tarım imparatorluğunu korumak için burada elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz.

İsterseniz çiftliğinizi elbette tek başınıza oynayabilir işletebilir ve daha fazla detay ile beraber de gidişatınızı yön verebilirsiniz. İsterseniz de yanınıza arkadaşlarınızı alabilir ve arkadaşınızla birlikte bu tarlınızı işletebilir ve çok oyunculu mod içerisinde oyunun keyfini daha farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz. Bu tarz oyunlarda elbette çok oyunculu ve arkadaş desteği bulunuyorsa gerçekten de bu destekleri kullanmak gerekiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda uzun süren bir yapı bulunduğundan dolayı yanımızda arkadaşlarımızı almak, onlarla beraber sohbet ederek oyunu ilerletmek ve aynı zamanda tarlamızı genişletmek gerçekten de daha keyifli bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla biz de bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamanızı tavsiye ediyor ve daha fazla keyfin geldiğini açmak için bu tarz destekleri kullanmanız gerektiğine inanıyoruz.
 
 
 
Çiftliğimizi istediğimiz gibi geliştirebileceğimiz ve kendimizi bir tarım imparatorluğu'na adayabileceğimiz bu yapımda hemen Fransa'nın güneyindeki Akdeniz kıyılarında kendimize bulabiliyoruz. Yemyeşil bir bağ ortamından zeytin bahçelerine kadar farklı şekillerde kendi bölgemizi korumaya çalıştığımız bu yapımda Amerika Birleşik Devletleri'nin orta batı bölgesinde istediğimizi gerçekleştirebiliyor ve burada buğdaydan mısıra, patatesten pamukla dolu büyük tarlaları inşa etmek durumunda kalıyoruz.

Tarım arazilerini işletebildiğimiz Avrupa'da istediğimiz şekilde engebeli topraklarda bile hayvancılık yapmaya çalıştığınız bu yapımda gerçekten de seçimlerimizi tamamen biz belirleyebiliyor ve elimizden geldiğince burada hangi mesleğe yönelmek istiyorsak ona göre geçiş sağlayabiliyoruz. Seçimlerimizin bize ait olduğu bu yapım içerisinde istediğimiz şekilde farklı tarım araçlarını da kullanmak durumunda kalıyoruz. Resmi tarım araçlarının bulunduğu bu yapım içerisinde traktör sistemlerinin de bulunduğuna değinebiliyor ve resmi ve lisanslı traktörlerin de burada olduğunu aktarabiliyoruz. Farklı farklı resmi modellerle beraber gerçekçi anlamda doğrudan oyuna aktarılan traktörlerle yer alabildiğimiz bu yapımda istediğimiz şekilde traktörün römorkunu takabiliyor ve burada kendi hasadımızı ve kendi depomuzu sağlamak durumunda kalıyoruz.

Gerçekçi bir ziraat mühendisi olarak ilerleyebileceğimiz bu yapım içerisinde en fazla alete sahip olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve çiftliğimiz içerisinde bu aletlerin hepsini kullanabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre 400'den fazla makinenin, aletin ve çok daha fazlasının çiftlik içerisinde olduğunu söyleyebiliyor ve her bir aletle beraber gerçekten de geniş kapsamlı bir kütüphane içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Dolayısıyla bu yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurları kullanabiliyor ve hızlı bir şekilde oyunda ilerlemenizi sağlayabiliyoruz.

Çok sayıda yeni özelliklerle beraber yer alabileceğimiz bu yapım genel olarak oyuncular tarafından seviliyor ve Steam sayfasına bakacak olursak çok olumlu etiketine sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Çiftliğimizi kurabildiğimiz, tek başımıza ilerleyebildiğimiz veya arkadaşlarımızla beraber oyuna dahil olabildiğimiz bu yapımda farklı bölgelerde kendimizi bulabiliyor ve her bölge içerisinde farklı şekillerde yetiştirme sanatı ile uğraşmak durumunda kalıyoruz. Bazı noktalar ve engebeli araziler elbette tarıma elverişli olmuyor. Dolayısıyla burada daha çok hayvancılıkla uğraşmak durumunda kalıyor veya kendimize ormancılık işlerine bırakabiliyoruz. Dolayısıyla bu yapım içerisinde yer aldığımız bir süre boyunca pek çok zorlukla yüzleşmek durumunda kalıyor ve bu zorlukların üstesinden gelmek için de kendimize güvenebiliyoruz.
 
 

Gerçekçi simülasyon unsurları ile yer alabildiğimiz bu yapımda kendi çiftliğimizi geliştirmek ve yükseltmek için elbette farklı şekillerde sebze ve meyve yetiştirebiliyor, farklı hayvanlarla beraber haşır neşir olabiliyor ve çok sayıda yeni özellikle beraber içerikten içeriye atlayabiliyoruz. Oyun içerisinde her biri unsurla tek tek uğraştığımızdan dolayı elbette uzun süreler vakit geçirmek durumunda kalıyoruz. Örneğin bir hayvan yetiştirmek için öncelikle onları belli bir alana koymamız gerekiyor.
 
Hayvanları otlatabileceğimiz ve aynı zamanda yemini ve suyuna verebileceğimiz bu yapımla beraber elbette tek tek uğraşmak durumunda kalıyor ve onları hem yetiştirebilir hem de etinden, sütünden ve daha fazlasından yararlanabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçek hayatta neler yapıyorsak aynı şekilde burada da yapmak durumunda kalıyor ve hızlı bir şekilde burada geçiş sağlayabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca elimizden geleni yapmak durumunda kalırken diğer yandan ise bazı durumlarda ne kadar çok çabalasak bile elimizde olmayan durumların olduğunu söyleyebiliyor ve bu durumların dışında hızlı bir şekilde gelişmek durumunda kalabiliyoruz. Taş toplama, toprakları hazırlama ve daha fazla detay ile beraber toprağı hazır hale getirebiliyor ve daha sonrasında ise ekinimiz buraya ekebiliyoruz ve böylece ona yetişmesini sağlayabiliyoruz. Yani oyunda yer aldığımız süre boyunca gerçekten her bir detay ile tek tek uğraşmak durumunda kalıyor ve bu detayları öğrenmek için oyunun içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkat etmemiz gerekiyor.

 Oyun içerisinde aynı zamanda karakter oluşturma ekranı da bulunuyor. Bu karakter oluşturma ekranı ile beraber oyunculara daha fazla özgürlük sunuluyor. Dolayısıyla, farklı yeniliklerle tanışabileceğimiz, topluluklar tarafından oluşturulan ilgi çekici detaylara yer verebileceğimiz ve ücretsiz mod destekleriyle beraber çiftlik deneyimimizi daha da üst seviyelere çıkarabileceğimiz yapımda, başarılı bir çiftçi olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve burada çeşitli zorluklarla yüzleşiyoruz. Hemen işe koyulup çiftliğimizi sürmeye çalıştığımız yapımda, elbette keyif almak durumunda kalıyor ve bu keyfimizi daha da artırmak için en iyi şekilde oyunda ilerlemeye başlayabiliyoruz. Daha fazla özgürlükle yer alabildiğimiz yapım, gerçekten de güzel ve gerçekçi bir çiftçilik deneyimi sunuyor.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, çiftçilik simülasyon oyununda kendi bölgenizi inşa ederek çiftlik hayatını dilediğiniz şekilde yaşayabilir, çiftliğinizi kurabilir, tarlaları sürüp ekinleri hasat edebilir ve hayvanlar yetiştirebilirsiniz. Ürünleri yönetmek, envanter kontrolü sağlamak ve kaynakları düzenlemek gibi birçok detayla ilgilenebilirsiniz. Geniş kapsamlı yapısı sayesinde, her oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir. Oyun, geniş bir özgürlük sunuyor ve nereden ve nasıl başlayacağınız tamamen size bağlı. Başlangıç eğitimlerinden geçtikten sonra, çiftlik hayatınızı kendi temponuza göre yönetebilirsiniz. Örneğin, hayvan yetiştiriciliği ile başlamak isterseniz bu alana yönelebilir veya doğrudan çiftçilik işleri ve tarlalarla uğraşabilirsiniz.

Çiftliğinizi geliştirmek ve yükseltmek için gerekli materyalleri toplamalı ve çeşitli zorlukların üstesinden gelmelisiniz. Oyun içerisinde belli başlı görevler bulunuyor ve bu görevleri tamamlayarak çiftliğinizi daha da geliştirebilirsiniz. Ürünleri paketleyip yönetmek ve elde ettiğiniz hasatlarla çiftliğinize yön vermek de oyunun bir parçası. Bu yapım, size geniş kapsamlı bir çiftçilik deneyimi sunmayı hedefliyor. İstediğiniz şekilde ilerleyebilir, farklı deneyimler yaşayabilir ve kendi çiftlik hayatınızı oluşturabilirsiniz. Görevleri tamamlayarak ve çeşitli unsurlarla ilgilenerek, çiftliğinizi büyütüp geliştirebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Karınca Olup Koloni Kuracağınız Empire of the Ants Neler Sunacak? 16 Haziran Mayıs Ayının En Çok İndirilen PS5 Oyunu Sea of Thieves Oldu 16 Haziran Epic Games Bir Sonraki Hafta Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 16 Haziran Xbox Games 2024 Sunumunda Gösterilen Tüm Oyunlar 16 Haziran Tango Gameworks Çalışanı Stüdyonun Son Gününden Görseller Paylaştı 16 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler