F1 24'ün Işın İzlemeli Sürümü Karşılaştırıldı: İşte Farklar

24.05.2024 21:40 Mehmet Tandoğan

 
 
Yakında bizlere sunulacak olan yarış oyunu F1 24'ten yeni detaylar ortaya çıktı. YouTube platformunda içerik üreticisi olarak karşımıza çıkan Cycu1, yepyeni bir video yayınladı. Bu video içerisinde oyunun ışın izlemeli sürümü ile normal versiyonu karşılaştırıldı.
 
F1 24 görsel olarak daha iyi bir deneyim sunacak
 
 
 
Yarış oyunu F1 24 serinin bir önceki oyununda olduğu gibi ışın izleme desteğiyle beraber çok daha iyi yansımalara ve ortamlara sahip olacak. Video içerisinde bu detayları görebilirsiniz. Ayrıca ışın izlemeli versiyon ile beraber oyunun aydınlatmalarının da bir hayli iyileştirildiğini aktarabiliriz. Ancak çoğu oyuncu yüksek hızlarda yarışacağından dolayı bu farkı anlamayabilir.
 
Sadece bu detaylar değil aynı zamanda oyunun ışın izleme desteği aktif değilken bile çok iyi göründüğünü söyleyebiliriz. Örneğin Cidde Corniche pistinde ışın izleme efektlerini fark etmek neredeyse imkansız. Dinamik gölgelendirmeler ve ışıklandırma ile beraber bu kısım zaten çok iyi görünüyor.
  
Beklenen yapımlar arasında yer alan ve Electronic Arts tarafından yayınlanacak olan F1 24, 31 Mayıs tarihinde piyasaya sürülecek. Oyunun ön siparişleri şu anda açık durumda.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Dikkat çekici yarış içeriği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan ve serinin en yeni sezonunu bizlere sunmayı hedefleyen yapımda farklı pistlere doğru ilerlemeye çalışıyor ve burada elimizden geleni yapmayı koyuluyoruz. Farklı pilotlarla, yarışçılarla ve yarış arabaları ile beraber hızlı bir şekilde geçiş yapabileceğimiz bu yapımda şampiyon olarak katılabileceğimiz yarışta 2016'dan beri ilk büyük güncellemenin bu sezon içerisinde olacağını söyleyebiliyoruz.
 
Yapacağımız hamlelerle beraber yarışın gidişatına yön verebileceğimiz ve aynı zamanda kusursuz bir uyum sağlayabileceğimiz Oyunda hızlı bir şekilde pistlere doğru atılabiliyor ve akabinde yeni modlar üzerinde kendi deneyimimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.
 
Kendimizi kanıtlayıp favori takımlarımızla beraber ilerleyebileceğimiz oyunda, içerisinde bulunduğumuz pilotlarımızı kendi bağlantılarımızla beraber daha iyi bir şekilde eğitebiliyor, onları yarışlara ekleyebiliyor ve tutkumuzu burada ateşlemek durumunda kalıyoruz. Yapacağımız hamlelerle beraber gidişata yön verebileceğimiz ve aynı zamanda yarış içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı hamlelerle karşı karşıya kalabileceğimiz oyunda gidişata yön vermek için elbette hızlı bir şekilde araçları sürmek durumunda kalıyor ve kendimize yeni modlar üzerinde usta olma yoluna itebiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda ne kadar çok deneyim puanı kazanabilirsek o kadar çok hızlı bir şekilde gelişebiliyor ve diğer taraftan kariyerimizin peşinde koşmak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz.

20 pilot içerisinden istediğimizi seçebileceğimiz ve bu pilotlarla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda elbette yarış içerisinde farklı pistler boyunca dinamik koşullarla karşı karşıya kalabiliyor ve bu dinamik koşulları en iyi şekilde değerlendirmek tamamen bizim işimiz oluyor. İlerleyen süreçte yapacağımız hamlelerle beraber gerçekten de hızlı bir şekilde ilerlerken pist içerisinde çeşitli kazalar yapabiliyor, bu kazaları en iyi şekilde atlatmak için reflekslerimize güvenmek durumunda kalıyor ve yeni modları içerisinde kendi deneyimimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde yepyeni mekanikler kullanıyor, bu mekaniklerle beraber Oyuna daha gerçekçi bir sistemle bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve oyun içerisinde sezon boyunca farklı oyun içi içeriklerle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Bunun dışında yapım içerisinde sanal oyun içi öğelerin olduğunu söyleyebiliyor ve bu öğeleri isteğe bağlı olarak gerçek paralarla satın alabiliyoruz. Sanal paralarla beraber farklı pilotları elde edebileceğimiz, farklı özelleştirme sistemleri ile karşı karşıya kalabileceğimiz ve aynı zamanda hızlı bir şekilde yer alabileceğimiz yapımda her bir pilotun burada farklı yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Bu pilotlardan istediğimiz olabiliyor ve elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Bunlarla beraber istediğimiz gibi ilerleyebildiğimiz dinamik sistemlerle yer alabildiğimiz yapımda hava sisteminin burada değişkenlik gösterdiğini ve yarış içerisinde yer aldığımız bu süre boyunca farklı hava koşulları ile karşı karşıya kaldığımızı da aktarabiliyoruz. Elbette bu karşı karşıya kaldığımız hava koşulları gerçekten de yarışın gidişatını etkileyebiliyor ve bu dinamik şartlarla beraber yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz.
 
 
 
Örneğin yağışlı bir hava içerisinde yerlerin kaygan olduğunu söyleyebiliyor ve bu kayganlıkla beraber elbette sert manevralar yapmamamız gerekiyor. Dolayısıyla burada gerçekten de hava koşullarına göre yer alabileceğiniz ve değişkenlik gösteren zorlu unsurlarla karşı karşıya kalabileceğiniz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu sistemlerle beraber siz de kendinizi daha iyi bir şekilde eğitebiliyor, usta olma yoluna ilerleyebiliyor ve bir yarış tutkunuzu daha da açığa çıkarmak için elinizden geleni yapmaya koyulabiliyorsunuz. Oyunda elbette diğer taraftan farklı oyun modları yer alacak ve bu modlarla beraber siz de kendi deneyiminizi seçebileceksiniz. Kendi kariyerinize başlayabileceğiniz, şampiyon olarak atılabileceğiniz ve akabinde ise listelerde en üst sıralarda yer alabileceğiniz yapımda resmi içerikli lisanslı araçların olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu araçlarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, bu formula 1 yarışlarına katılım sağlayabiliyor ve televizyonda izlediğiniz gibi aynı şekilde bu yarışlar içerisinde kendinizi bulabiliyorsunuz.
 
Dikkat çekici yarış içeriğiyle serinin en yeni sezonu karşımıza çıkıyor. Farklı pistlerde kıyasıya mücadele edeceğimiz bu yapımda, farklı pilotlar ve araçlarla heyecan dolu yarışlara katılacağız. 2016'dan beri ilk büyük güncellemenin yapılacağı bu sezonda, yarışın gidişatını etkileyebileceğimiz hamleler yapabiliyoruz. 
 
Oyunun Özellikleri

Farklı Pistler: Farklı pistlerde sürüş deneyimini yaşayabilirsiniz.
Çeşitli Pilotlar ve Araçlar: Farklı pilotlar ve araçlarla  yarışabilirsiniz.
Hızlı Yarışlar: Heyecan dolu ve hızlı yarışlara  katılabilirsiniz.
Yeni Modlar: Yeni modlar üzerinde deneyimlerinizi  özelleştirebilirsiniz.
Pilot Geliştirme: Pilotlarınızı eğitin ve yarışlara  ekleyebilirsiniz.
Stratejik Yarış: Yarışın gidişatını etkileyecek hamleler  yapabilirsiniz.
Uzmanlaşma: Farklı araçlarda uzmanlaşarak becerilerinizi  geliştirebilirsiniz.
Kariyer Modu: Kariyer modunda zirveye  yükselebilirsiniz.
 
Bu yapım, heyecan dolu yarışlar ve sürükleyici bir kariyer modu arayanlar için mükemmel bir seçim. Hızlı aksiyon ve stratejik unsurların bir araya geldiği bu yapımda kendinizi saatlerce kaybedebilirsiniz.
 
 

Gitgide daha da zorlaşan mekaniklerle beraber karşı karşıya kaldığımız yapımda gerçekten de gidişatın ne kadar zorlu olduğunu söyleyebiliyor ve ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu yarışların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Çünkü oyun içerisinde yer alan yapay zeka sizin gelişmelerinize göre kendisini geliştirebiliyor ve buna göre bir sisteme sahip olabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde ne kadar çok geliştirme yaparsanız o kadar çok rakiplerin de güçlü bir şekilde bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz. Oyun içerisindeki denge unsurlarının bu şekilde korunması sağlandığı yapımda şampiyon olarak katılmaya çalışıyor ve bu şampiyonalara katılarak elbette her bir yarıştan galip ayrılmak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz. Bazı eleme yarışlarının haricinde puan yarışlarının olduğunu da söyleyebiliyor ve bunlarla beraber dikkat çekici yarış modları içerisinde kendimizi bulabiliyoruz.
 
Kariyerimizin peşinden koşabileceğimiz ve aynı zamanda farklı yarışlarla beraber üst seviyelere çıkabileceğimiz yapımda yepyeni bir sistemle beraber kendimize gelebiliyor ve oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı pilotlarla beraber bağlantı kurarak onları geliştirebiliyoruz. Bunun dışında içimizdeki şampiyonu açığa çıkarabileceğimiz ve yaptığımız hamlelerle beraber büyük güncellemelerle karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda sezonluk içeriklerin bu yapım içerisinde olduğunu söyleyebiliyoruz. Resmi ve lisanslı içeriklerinin yer aldığı yapımda hem araçlarla hem de ikonik pilotlarla beraber yerimizi alabiliyor ve en iyilerle beraber bu yarışları sürdürmeye çalışabiliyoruz.

Oyun doğrudan bizleri yarışarak beklediğinden dolayı elbette kamera bakış açımızı burada dilediğimiz şekilde değiştirebiliyoruz. İstersek doğrudan araç içi kamera ile beraber yarışlara katılım sağlayabiliyor, istersek de aracın dışından görerek ve aynı zamanda etrafa aşina ve hakim olarak ilerlememizi sağlayabiliyoruz. Bunun dışında yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca favori takımlarımızı ve pilotlarımızı seçebiliyor ve ona göre kendi ekibimizi burada oluşturmak durumunda kalıyoruz.
 
Bu detayların dışında elbette pist ekibimizin de ne kadar önemli olduğunu burada görebiliyoruz. Örneğin pist dışına çıktığımızda ve araç bakım kısmına giriş yaptığımızda buradaki yardımcı personellerin ne kadar hızlı çalışmasına bağlı olarak biz de kendimize doğru da yarışları atabiliyor ve burada yaptığı hamlelerle beraber yarışlara kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Örneğin yarış içerisinde tekerleğimizin değişmesi gerektiği konusunda bakım kısmına giriş yaptığımız esnada elbette tekerleklerin değiştirme hızı personelden personele değişkenlik gösterebiliyor ve burada ne kadar çok en iyi personele sahip olduğumuz oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Bu personellerle beraber kendi tekerleklerimizi değiştirebiliyor, en iyiler gibi sürüş deneyimine katılım sağlayabiliyor ve 20 pilot içerisinden seçim yaparak en iyi pilotlardan biri olarak oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. Resmi video oyunu şeklinde bizlere sunulmak istenen bu yapımda elbette lisanslı ürünlerin ve aynı zamanda araçların olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyun içerisinde hem kariyer modu hem şampiyonaya mod hem de diğer modlar yer almayı bekliyor. Dolayısıyla bu modlar içerisinde istediğinizi seçebilir ve siz de elinizden geleni yaparak diğer yarışlara katılabilirsiniz.
 
Elbette bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu özelleştirme ve kişiselleştirme ile beraber de en iyi deneyimi ortaya çıkarmak için kendi yaptığınız hamlelerle gidişata yön verebiliyorsunuz. Bunun dışında yapım içerisinde elbette sezondaki içerikler bulunuyor ve önceki sezona göre gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bu yapılarla beraber aracınızla kusursuz bir şekilde uyum sağlayabiliyor ve yeni modlar ve deneyimler içerisinde de kendinizi kanıtlamak isteyebiliyorsunuz. 
 
Bu yapımda, giderek zorlaşan mekaniklerle karşı karşıya kalıyoruz ve oyun ilerledikçe zorluk seviyesinin arttığını gözlemliyoruz. İlk etapta kolay yarışlarla başlayan oyun, ilerledikçe daha zorlu yarışlarla bizi test ediyor. Yapay zeka, sizin gelişiminize göre kendini adapte ederek rakiplerinizi güçlendiriyor, bu da oyunun dengeli ve sürekli bir meydan okuma sunmasını sağlıyor.

Şampiyonluk yarışlarına katılmak ve her yarıştan galip ayrılmak için çabalıyoruz. Eleme yarışları ve puan yarışları gibi çeşitli modlarla karşılaşıyoruz. Kariyerimizde ilerleyip üst seviyelere çıkmak için farklı yarışlarla kendimizi geliştirebiliyoruz. Yeni bir sistemle, oyun süresince farklı pilotlarla bağlantı kurarak onlara gelişim sağlayabiliyoruz.
 
 

İçimizdeki şampiyonu açığa çıkarabileceğimiz bu yapımda, büyük güncellemeler ve sezonluk içerikler bulunuyor. Resmi ve lisanslı içeriklerle, ikonik araçlar ve pilotlarla yarışabiliyoruz. Farklı kamera açılarıyla yarışabilir, araç içi veya dışı kamera kullanarak yarışlara katılabiliriz. Favori takımlarımızı ve pilotlarımızı seçerek kendi ekibimizi oluşturma imkanımız da mevcut.
Bu şekilde, oyun süresince stratejik hamleler yaparak büyük başarılara imza atabilir, sürekli gelişen ve zorlu yarışlara adapte olarak şampiyonluk yolunda ilerleyebiliriz .Burada pist ekibimizin rolü büyük önem taşıyor. Araç bakımına giriş yaptığımızda, ekibimizin hızlı ve verimli çalışması, yarışlarda avantaj elde etmemizi sağlıyor. Örneğin, yarış sırasında tekerlek değiştirme ihtiyacı doğduğunda, ekibin bu işlemi ne kadar hızlı yaptığı büyük bir fark yaratıyor.
 
En iyi personele sahip olmak, tekerlek değişimi gibi kritik anlarda bize avantaj sağlıyor.
Oyun, resmi bir video oyunu olarak lisanslı ürünler ve araçlar içeriyor. Hem kariyer modu, hem şampiyona modu, hem de diğer modlarla zengin bir oyun deneyimi sunuyor. Farklı modlar arasında seçim yaparak, en iyi performansı sergilemeye çalışabilirsiniz. Her oyuncu, bu tarz oyunlarda farklı bir deneyim elde ediyor ve bu deneyimi özelleştirip kişiselleştirerek, en iyi sonuçları elde edebiliyor.

Oyun içerisinde sezonluk içerikler de mevcut ve her yeni sezonda üst düzey yapılarla karşılaşıyoruz. Bu yeni yapılar ve modlar, aracınızla kusursuz bir uyum sağlayarak kendinizi kanıtlama fırsatı sunuyor. Bu oyunda pist ekibinin becerileri, stratejik hamlelerinizle de bir araya gelerek, zorlu yarışlarda da başarı elde etmeyi amaçlıyorsunuz. Her mod ve sezonda da en iyi deneyimi sunarak, şampiyonluk yolunda ilerleyebilirsiniz. Ayrıca bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun, yukarıda bahsettiğimiz gibi ön siparişleri şu anda açık durumda. Dilerseniz satın alıp bekleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Karınca Olup Koloni Kuracağınız Empire of the Ants Neler Sunacak? 16 Haziran Mayıs Ayının En Çok İndirilen PS5 Oyunu Sea of Thieves Oldu 16 Haziran Epic Games Bir Sonraki Hafta Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 16 Haziran Xbox Games 2024 Sunumunda Gösterilen Tüm Oyunlar 16 Haziran Tango Gameworks Çalışanı Stüdyonun Son Gününden Görseller Paylaştı 16 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler