Grid 2'nin Yapay Zekası Değişken Olacak

22.04.2013 09:55 Erkut Köse


   Yarış oyunlarının genelde en çok eleştirilen yanlarından biri yapay zekadır. Kimi oyunlarda yapay zeka sanki bizim geçmemiz için elinden geleni yapar, bazılarında ise aracınızın hızı ne olursa olsun sürekli olarak dibinizden ayrılmamayı başarırlar.
 
    Codemasters ise bu soruna yeni bir çözüm getirmiş. Dinamik yapay zeka olarak adlandırılan sistem sizin tepkilerinize göre karşılık veriyor. Örneğin siz bir yarışcıyı sıkıştırdığınızda yarış çizgisinden ayrılarak size baskı uygulayabiliyor ve sizi yarış pistinin dışına atmaya çalışabiliyor. Aynı şekilde geride bıraktığınız yarışcı da çok daha agresif bir tutum alıyor ve sizi geçmek için farklı yöntemler deneyebiliyor.
 
   Grid 2'nin altı çizilen bir diğer özelliği ise fizik motoru. Pistlerin dinamik olarak farklı varyasyonlar içerdiği belirtiliyor. Böylece sürekli olarak aynı yarış çizgisini kullanarak kazanmanız mümkün değil. Sürekli olarak farklı yollar denemeli ve anlık kararlar vermelisiniz.
 
   Anlatılan bu sistemler yarış oyunları açısından oldukça önemli yenilikler. Eğer gerçekten bu sistemler bahsedildiği kadar iyi bir şekilde yansıtılırsa keyifli saatler bizleri bekliyor olabilir.
 
  

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Grid 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Codemasters Racing Dağıtıcısı: Codemasters Racing Tür: Yarış Çıkış Tarihi: 31 Mayıs 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı 04 Temmuz Dead Rising'in Orijinal Seslendirme Sanatçısı Remaster'da Yer Almıyor 04 Temmuz Battlefield 2042 x Dead Space Ortak Etkinliği Başlıyor: Neler Sunacak? 04 Temmuz Horizon Dizisi İçin İşler Yolunda Değil: İptal Mi Edilecek? 04 Temmuz 2023 Yılında Steam'de Co-op Oyunların Sayısı Zirve Yaptı 04 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler