Kızılderililerden İlham Alan As the Leaves Fall Duyuruldu

10.09.2024 17:55 Mehmet Tandoğan

 
 
Kopenhag merkezli stüdyo Clay Crown Games, yepyeni bir duyuruyla beraber Kızılderililerden esinlenen hikaye odaklı Point and Click deneyimi sunan As the Leaves Fall'ı resmi olarak duyurdu. Açıklanan detaylara göre oyun Steam platformu üzerinden PC için piyasaya sürülecek. Oyunun henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı.
 
Sırlarla çevrili bir hikaye bizlere sunuluyor 
 
 
 
As the Leaves Fall, heyecan verici bir Kızılderili hikayesini bizlere aktarıyor. Oyunun grafiklerine bakacak olursak piksel bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliyoruz. Hem bulmaca hem de macera içerikleri ile beraber faremizle etrafa tıklayarak karakterimizi kontrol edebiliyor, çeşitli ipuçlarını açığa çıkarabiliyor ve bulmacaları çözmek için aklımızı kullanmak durumunda kalıyoruz.
 
Ahote adlı bir karakteri kontrol ettiğimiz yapımda ayrı yaşadığı babasının zamansız ölümü üzerine miras anlaşması için Birchwood Hollow kasabasına gidiyoruz. Burada faili meçhul bir dava karşımıza çıkıyor ve çeşitli gizemlerin ön plana çıktığı bir hikaye içerisinde kendimizi buluyoruz.
 
Bahar aylarında geçen oyunda etrafın olabildiğince turuncu olduğunu görebiliyor ve yaprakların döküldüğü gibi sırları açığa çıkarmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
As the Leaves Fall bizlere neler vadediyor?
 
Farenizle beraber tıklayıp etrafa geçiş yapabileceğiniz, ana karakterinizi kontrol edebileceğiniz ve etraftaki unsurlarla ve çevre detaylarla etkileşime girebileceğiniz Kızılderili temalı yapım içerisinde farklı bölgelere geçiş yapabiliyor, odaları keşfedebiliyor ve odalarda ve diğer taraflarda neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Kızılderililerden esinlenen yapım içerisinde yapacağınız hamlelerle gidişatınıza yön verebiliyor ve aynı zamanda hem tıklayabileceğiniz hem de etrafı keşfedebileceğiniz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Bu tarz oyunlarda keşif unsurları bir hayli ön plana çıkıyor ve bu oyun içerisinde de aynı şekilde keşif unsurları ve bulmaca unsurları da yer alıyor. Bunlarla beraber oyunun çeşitliliği bir hayli artış gösterebilir ve ortamında eski bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Oyunun grafiklerine bakacak olursak, piksel grafiklerle ve sanat stili ile bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve aynı zamanda oyunun animasyonlarının da oldukça akıcı ve hoş bir şekilde bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Bu tarz oyunlar zaten daha çok bağımsız oyunlardan hoşlananlara ve aynı zamanda farklı oyunlara geçiş yapmak isteyenlere hitap ediyor.
 
Yani oyun hemen hemen ortalama bir puanla karşımıza çıkacak ve biz de oyundaki yerimizi almaya hazırlanabileceğiz. Bu tarz oyunlarda genel olarak beklentilerinizi düşük tutmanızda fayda var. Çünkü bu tarz oyunlar bağımsız bir yapıya sahip olduğundan dolayı, elbette içerik anlamında veya hikaye anlamında istediğinizi alamayabiliyorsunuz. Durum böyle olunca beklentinizi yüksek tutarsanız ne yazık ki oyun içerisinde beklediğinizi bulamadıktan sonra oyuna bir yandan rafa kaldırmak durumunda kalıyorsunuz. Ancak herhangi bir beklentiye girmeden oyunu oynarsanız ve öyle bir düşünceniz olmazsa, oyundan zevk almanız çok daha olası diyebiliriz. Çünkü herhangi bir beklentiniz yok ve bu beklentiyi karşılayacak birçok unsurun belki de oyun içerisinde olmayacağını biliyorsunuz. Durum böyle olunca herhangi bir beklentiye girmeden oyunu deneyimleyebilir ve buna göre geçişinizi sağlayabilirsiniz. Bu tarz oyunlarla beraber vaktiniz varsa, elbette vakit ayırmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.
 
 

Heyecan verici bir yapıyı bünyesinde barındıracağı aktarılan oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi Point and Click bir sistem yani deneyin bizleri bekliyor. Bu sistem farenizle beraber etrafa tıklayabileceğiniz ve etkileşime girebileceğiniz bir unsuru bünyesinde barındırıyor. Oyun içerisinde yerli halkın bulunduğu bir kasaba içerisinde yer alıyor. Bu kasaba halkı ile beraber etkileşime girebiliyor, onlardan çeşitli görevler elde edebiliyor ve görevleri tamamlayarak onların arka plan hikayesi konusunda çeşitli fikirler elde edebiliyoruz.
 
Bunun yanı sıra, elbette etkileşime girdikten sonra eğlenceli ve zorlu bulmacalar karşınıza çıkıyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyerek bu bulmacaları ve macera içeriklerini çözmek durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca oyun içerisinde kendini açan ve yavaş yavaş açılan bir hikaye içeriğine ve görev sisteminin olduğundan bahsedebilir ve kendimizi oyuna kaptırarak bu görev sistemi içerisinde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor, etrafta neler olup bittiğini öğrenirken bu sistemleri öğrenmeye çalışabiliyor ve aynı zamanda bu tarz oyunlarda biraz daha sabretmemiz ve etrafı keşfetmemiz gerekiyor. Oyunda ne kadar çok etrafı keşfedersek o kadar çok arka plan hikayesi hakkında bilgi sahibi olabiliyor ve etrafa iyi bir şekilde odaklanmamız gerekiyor. Bununla beraber ne kadar çok odaklanırsak, o kadar çok keşif kontrolleriyle beraber etkileşime girebileceğimiz unsurların ön plana çıkmasını sağlayabiliyor ve bu unsurlarla beraber elbette bir nesneye elimizi alabilir, inceleyebilir ve onun hakkında ana karakterimizin yorumlamasını dinleyebiliyoruz.
 
Sonbahar aylarında yer aldığımız yapımda daha çok turuncu bir temanın olduğundan bahsedebiliyor ve bu turuncu tema gerçekten de oldukça güzel bir şekilde harmanlanmış ve bizlere sunulmuş durumda. Durum böyle olunca gerçekten güzel bir atmosfer ve ortamda kendimize oyuna kaptırabiliyor ve oyunda bir yandan bahar atmosferinin olması ile beraber bu tarz detaylarla harmanlanan bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Çeşitli gizemleri ortaya çıkarabileceğimiz ve gerçekleri ortaya çıkarırken çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor, soğuk bir dava ile beraber manevi bir gizemin sorununa bir çözüm bulmak durumunda kalıyor. Miras anlaşmasının, zamansız ölümün ve çok daha fazla sistemin olduğundan bahsettirecek olursak, oyunun arka planında ana karakterimizin babasının bir anda ölümüyle beraber miras davası ortaya çıkıyor ve bu miras davası ile beraber elbette alıcıların oldukça fazla olduğunu görebiliyor ve bu dava peşinde koşmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Dava konusunda elbette farklı şekillerde ortaya çıkan çeşitli unsurların olduğundan bahsedebiliyor ve burada farklı karışıklıklarla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken aynı zamanda sırları açığa çıkarabileceğimiz gerçeklerin peşine düşmek durumunda kalıyoruz ve üç yabancı felaket boyutlarında bir tehditi ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Dikkat çekici unsurları ve özellikleri ile beraber oyun her ne kadar eski ve yerli bir yapıya sahip olsa da oyunda modern bir arayüzün olduğundan bahsedebiliyor ve bu arayüzle beraber elbette güzel bir retro esintisi karşımıza çıkıyor. Oyunda zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi piksel grafiklerle ve retro tarzı ile beraber ilerleyebileceğimiz bir yapı bizleri bekliyor. Yerli Amerikalılardan esinlenen, yani yerli Amerikalılardan kasıt Kızılderililerle beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde karmaşık bir hikaye sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve heyecan verici bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalmak durumunda kalıyoruz.
 
Geliştirici ekip arka planda yer alan hikayenin oldukça güzel bir şekilde harmanlığını ve bizlere aktarılacağını belirtiyor. Dolayısıyla biz de bu konuda elbette beklentilerimizi bir tık yükseltebiliriz. Ancak hikayenin elbette anlatım kısmı ve hikayenin aktarılış şekli oldukça önem arz ediyor. Kendimizi oyuna kaptırabileceğimiz yapım içerisinde düşen yaprakları izlerken diğer yandan ise atmosferi kendimizi kaptırabiliyor ve farklı kasabalar içerisinde ve yerleşim yerlerinde etrafı keşfetmek durumunda kalıyoruz. Oyunda ana karakterimiz yer yer farklı şekillerde etkileşimde kalabiliyor ve farklı yorumlamalar yapabiliyor.
 
 

Yerel kasaba halkı ile etkileşime girebileceğimiz ve onlarla beraber farklı görevleri adım atabileceğimiz yapımda ilginç karakterlerden oluşan geniş bir kadro ile karşı karşıya kalıyor ve elimizden geleni yaparak bu kadro ile tanışabiliyor ve tamamen seslendirilmiş diyaloglarla ve sürükleyici bir film müziği ile beraber oyundaki yerimizi almak durumunda kalıyoruz.
 
Karakterlerle diyaloglara girerken elbette onlarla çeşitli görevleri adım atabiliyor, farklı bulmacaları çözmek için etrafı en iyi şekilde keşfetmek durumunda kalıyor ve burada yer aldığımız süre boyunca etkileşime girebileceğimiz birçok unsurun olduğundan bahsedebiliyoruz. Genel olarak toparlayacak olursak, bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bildirim alabilirsiniz. Bununla beraber oyun tamamen bağımsız bir yapıya sahip olduğu için yukarıda bahsettiğimiz gibi herhangi bir beklenti içerisine girmeden oyun oynayabilir ve buna göre kendi değerlendirmenizi yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra oyunda piksel grafikli bir sistem bulunuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Yeni Oyun Duyuruları Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Oyun Sektörü Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Starfield'ın Shattered Space Eklentisine Ayrıntılı Bakış 5 Dk önce ESL Pro Lig Sezon 20'de Playoff Etabı Bugün Başlıyor! 1 Saat önce Oynaması Ücretsiz Mobil Oyun Disney Pixel Çıkış Tarihi Açıklandı 1 Saat önce VCT Ascension EMEA 2024 Şampiyonu Apeks Oldu! 3 Saat önce Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı 16 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler