Meat İnceleme: Tüyler Ürpertici Kısa Bir Deneyim

27.05.2024 11:47 Mehmet Tandoğan

 
 
616 Games tarafından biz oyun severlere sunulan Meat adlı korku oyunu oldukça nostaljik bir yapıya sahip. Oyunu bir süre önce deneme fırsatı buldum ve bu deneyimi sizlere aktarmak istiyorum. Öncelikle yapımda elbette herhangi bir grafik veya animasyon beklentiniz olmasın. Bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulan bu yapım bir dolarlık fiyat etiketiyle beraber itch.io sayfasından indirilebilir durumda olarak karşımıza çıkıyor. Elbette bu tarz bağımsız geliştiricilere bir noktada destek vermek gerekiyor çünkü potansiyelleri olan birçok projenin burada olduğunu görüyoruz.
 
- Oyun sayfası
 
Lokantamızı işletecek paramızın olmadığı bir süreç yaşıyoruz 
 
 
 
Oyunun öncelikle kısaca hikayesinden bahsedecek olursak, babamızdan miras kalan bir lokantamız bulunuyor. Bu lokantayı işletmek ne yazık ki zorlu bir süreci beraberinde getiriyor. Lokantayı işletirken hem etimizin hem de paramızın olmadığını ve bir et alacak kadar paramızın cebimizde bulunmadığını görüyoruz. Daha çok burger (fast food) tarzı yiyeceklerle beraber müşterilere hizmet verdiğimiz lokantamızda elbette burgerimizin olmadığı bir sürece denk geliyor ve hatta burger alacak paramızın da olmadığını aktarabiliyoruz. Oyunun temel kısımda tamamen bu hedef yer alıyor ve biz de bu lokantayı tekrar işlenebilir hale getirmek için burger parasını veya burgeri doğrudan bulmamız gerekiyor.
 
Uyarı: Oyun oldukça şiddet dolu bir yapıya sahip olduğundan dolayı elbette her oyuncunun bu oyunu deneyimlemesini istemiyoruz. Çünkü bazı noktalarda işlerin gerçekten kontrolden çıktığını ve olayın adam yok etmeye kadar gittiğini görüyoruz.
 
Kısa süre içerisinde burger bulamazsak lokantamızın batacağı ve babamızı gururlandıramayacağımız gerçeği gözümüzün önüne seriliyor. Dolayısıyla tüm bu detaylarla beraber yapımda biz de burger bulmadan yollarını arıyoruz. Bu noktada kardeşimizin bizlere yol gösterdiğini aktarabiliyoruz. Bir anda burgerlerin pişirildiği ortamda kardeşimizle beraber bu işin içinden nasıl sıyrılırız gibi bir muhabbete giriyor ve daha sonrasında ise herhangi bir paramızın olmadığı ve burgerleri ise nasıl temin edebileceğimiz sorusu gündeme geliyor.
 
Lokantayı işletmek için insan avına çıkıyoruz 
 
 
 
İşler bu noktada karmaşıklaşıyor. Çünkü kardeşimiz burger bulmak için hayvan etine herhangi bir şekilde yönelim sağlamıyor. Burada bizlere bir teklif sunuyor ve insanları ortadan kaldırarak burgerleri onlardan temin etmek durumunda kalıyoruz. Bu soğuk teklife ne yazık ki ana karakterimiz olumlu bir onay veriyor ve daha sonrasında ise sırf burger satmak ve lokantayı işletmek için insan avına çıkmaya hazırlanıyoruz.
 
Oyunun arka planda gerçekten de tüylerimizi diken diken edecek ve soğuk soğuk terletecek bir hikayenin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu hikaye kapsamında biz de temel amacımızla ilerlemeye çalışıyor ve indirebildiğimiz kadar insanı indirerek burada burgerleri satmaya hazırlanıyoruz. Neresinden tutarsak elimizde kalacağı yapımda gerçekten de hiç beklemediğimiz sahneler karşımıza çıkıyor ve burada ilk insan avına çıkmak için minibüsümüzle beraber yola koyuluyoruz. Hatta bu noktada elimizdeki silahı alarak insanları bu şekilde ortadan kaldırabiliyor ve herhangi bir tanığın da etrafta olmamasını sağlamak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla daha çok gece vakitlerini tercih ediyor ve kimsenin olmadığı vakitlerde aynı zamanda tek gördüğümüz kişileri indirebiliyoruz.
 
Kısa bir oyun deneyimi yer alıyor 
 
 
Oyun çizgisel bir yapıya sahip olduğu için elbette kafamıza göre başka bölgelere doğru ilerleyemiyoruz ve bize verilen görevler doğrultusunda kendimizi yeni bölgelerde ve kısımlarda bulabiliyoruz. Oyun içerisinde herhangi bir nesneyle etkileşime giremiyor sadece bulunduğumuz görev itibarıyla bu nesnelerle iletişime girebiliyor ve ne yazık ki herhangi bir ipucu ile veya notla karşılaşmıyoruz. Dolayısıyla doğrudan oyun içerisinde yer alan görevleri tamamlayabiliyor ve bu görevler doğrultusunda kısa bir oyun deneyiminin bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz.

Yapım içerisinde ilerlemeye başladığımız esnada ilk insan avına çıktığımızda işlerin patlak verdiğini görebiliyoruz. Elimizdeki silahla ateşlediğimiz esnada yere düşen insanı alıp arabamıza götürüyor ve akabinde ise lokantaya getiriyoruz. Lokantadaki etlerin bulunduğu halkaya asıyor ve burada derisini yüzmeye hazırlanıyoruz. Dolayısıyla gerçekten de kötü bir görüntüyle karşı karşıya kaldığımız bu noktada elbette oyundan uzak durmanızı tekrar tekrar tavsiye ediyoruz.

Hallettiğimiz insanlarla beraber burada burgerleri elimize alabiliyor ve kardeşimize bunları verebiliyoruz. Akabinde gelen müşterilere bu burgerlerden vermek durumunda kalıyor ve böylece para kazanmanın yollarını bu şekilde bulabiliyoruz. İşler bu noktada ilerlerken gitgide daha fazla insan katliamı ile beraber karşı karşıya kalıyor ve olayların gitgide daha da çirkinleştiğini burada deneyimleyebiliyoruz. Oyun tamamen bu temel etrafında dönüyor ve bu temel ile beraber çeşitli görevleri tamamlayabiliyor ve lokantamızı kurtarmak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz.
 
Oyun sonunda neler olacağını az çok tahmin edebilirsiniz 
 
 

Oyunun arka planındaki hikaye bazı noktalarda sürprizlerle beraber bizleri karşılıyor ancak hemen hemen oyunda yer alan sürpriz unsurları çok oyun oynayan biriyseniz doğrudan anlayabiliyor ve tahmin edebiliyorsunuz. Fakat oyunlara uzak olan birisi oyundaki hikayenin gidişatını beğenebilir ve deneyimleyebilir. Bunun dışında oyunda herhangi bir vuruş hissiyatı gibi özelliklerini beklemenizi önermiyorum. Yapım içerisinde sadece olayların gidişatının ne kadar çirkinleştiğini ve insanların nasıl bir ruh haline büründüğünü doğrudan görebiliyoruz. Dolayısıyla gerçek hayat içerisinde de karşımıza çıkabilecek bu tür durumlara umarız ki rastlamayız. Çünkü oyun içerisinde gerçekten de tüyleri diken diken edecek ve insanların kaldıramayacağı şiddet içerikli olaylar karşımıza çıkıyor.

Oyunun grafiklerine ve genel akışına bakacak olursak herhangi bir beklentiyle girmemenizi ve kısa bir yapıyla karşı karşıya kalabileceğinizi aktarabiliriz. Herhangi bir vuruş hissiyatının olmadığı aynı zamanda karakterlerin oldukça nostaljik göründüğü bu yapım yarım saat - 40 dakikalık bir oyun deneyimini bizlere sunuyor. Oynayıp kenara kaldırmalık bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Oyun konusu itibarıyla dikkatleri üzerine çekebiliyor ve yaşadıklarınız gerçekten de gerçeküstü olarak görünebiliyor ve burada oldukça etkileneceğimiz görüntüler karşımıza çıkıyor.

Eğer korku oyunlarından ve gerilim oyunlarından hoşlanıyorsanız aynı zamanda şiddetin dozunun bir hayli yüksek olduğu oyunlara göz atmak istiyorsanız bu oyuna bir bakış atabilirsiniz.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monolith'in Geliştirdiği Wonder Woman'dan Yeni Detaylar Sızdırıldı 2 Saat önce Yeni Starfield Modu Çok Sayıda Star Wars Gemisini Oyuna Ekliyor 3 Saat önce Gears of War: E-Day'in 2025 Yılında Çıkış Yapacağı Bildiriliyor 4 Saat önce Marvel's Spider-Man 3'ün Ekran Görüntüleri Sızdırıldı 5 Saat önce LEC Yaz Mevsimi 2024'te 2. Hafta Karşılaşmaları Tamamlandı! 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler