Microids Yepyeni Dedektiflik Oyunu Arsene Lupin: Once a Thief'i Duyurdu

27.05.2024 16:02 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Microids ve geliştiriciliğini Blazing Griffin stüdyosunun üstlendiği dedektiflik temalı bulmaca macera oyunu Arsene Lupin: Once a Thief resmi olarak duyuruldu. Açıklanan detaylara göre oyun PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch ve PC (Steam, Epic Games Store, GOG) için piyasaya sürülecek.
 
Oyun bu yılın sonlarında çıkış yapmaya hazırlanıyor 
 
 
 
Arsene Lupin: Once a Thief içerisinde iki farklı karakter olarak oynayabiliyoruz. Açıklanan detaylara göre oyunda hem Lupin hem de onun yorulmak bilmeyen düşmanı Dedektif Ganimard olarak yer alıyoruz. 2024 yılının sonlarında piyasaya sürülmesi planlanan bu yapım içerisinde ipuçlarını açığa çıkarmaya çalışıyor ve tam bir dedektiflik macerasına atılabiliyoruz.
 
Dikkat çekici sanat tarzı ve karakterleri ile bizlere sunulmak istenen yapımda Ganimard'ın rolüne kendinizi kaptırabiliyor ve burada kanıtları arayabiliyor, şüpheli kişileri sorgulayabiliyor, zaman çizelgeleri oluşturabiliyor ve efsanevi düşmanımızı takip etmek için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz.
 
Eğlenceli bir macerayı içeren bu yapım için aynı zamanda tanıtım fragmanı yayınlanmış durumda. Aşağıdan fragmana göz atabilirsiniz.
 
Tanıtım fragmanı 
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Soygun ve dedektiflik temalı yapımda yer aldığımız ve kendimizi 1900'lerin başında hissettiğimiz oyunda macera ve Keşif unsurları ile ilerlemeye başlıyor ve güzel bir ilgi çekici sanat tarzı ile karşı karşıya gelebiliyoruz. Bir Efsanenin doğuşuna tanıklık edebileceğimiz yapımda gerçekten de ilgi çekici ortamları geçiş yapıyor ve burada dikkatimizi çekecek unsurların üzerine gidebiliyoruz. Farklı şekillerde etkileşime girebileceğimiz karakterlerin dışında elbette etrafa keşfedebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor, ilgi çekici detaylılar ve unsurlarla karşı karşıya kalıyor ve akabinde ise çeşitli ipuçlarına burada bulmamız gerekiyor.

Macera ve keşif unsurlarının yanı sıra aynı zamanda bulmaca ve Dedektif içeriklerinin de harmanlarla yakın içerisinde gerçekten de güzel bir sistemle karşı karşıya kalıyor ve bir hırsızdan bir halk kahramanı dönüşünün nasıl gerçekleştiğini burada deneyimleyebiliyoruz. Macera ve bulmaca oyunu içerisinde ikonik kibar Bir Hırsızın kontrolünü elimize alabiliyor ve bunun dışında iki farklı karakterim burada hayatını deneyimleyebiliyoruz. Bir hırsız ve bir Dedektif olarak ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde iki farklı karakterle beraber yer alabiliyor, bir yandan hırsızlık yaparken diğer yandan ise soygunları, suçları ve diğer unsurları yakalamak durumunda kalıyoruz. İki zıt karakterin bir araya geldiği yapım içerisinde gerçekten de benzersiz perspektifler sunan meşhur hikayelere kendimizi kaptırmak durumunda kalıyoruz.
 
Büyüleyici bir maceraya adım atabileceğimiz, kendimizi benzersiz bölgeler içerisinde bulabileceğinizi aynı zamanda ilgi çekici karakterlerle tanışabileceğimiz yapım dikkat çekici öykülleri bizlere sunuyor ve burada elimizden geleni yaparak hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.
Oyun içerisinde daha çok dedektiflik teması bulunduğundan dolayı elbette bu dedektiflik teması içerisinde ipuçlarına bir araya getiriyor, etraftaki karakterleri sorgulamaya başlıyor ve akabinde ise meşhur hikayelerle beraber deneyimlemek durumunda kalıyoruz. Efsaneleri deneyebileceğimiz ateşin başına iki farklı karakteri oynayabileceğimizi, akabinde ise bu karakterlerin arasına katılabileceğimizi yapımda yeni bakış açıları ile beraber oyun oynayabiliyor ve sana sadece dünya içerisine kendimizi kaptırabiliyoruz.
 
 
 
Ortaya çıkan güzelliklerle ve ipuçları ile beraber elbette neler olabileceğini biz görmeye çalışıyor ve akabinde ise buraları keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek, etrafta bulunan görgü tanıklarının karakterleri sorgulamak, onlarla beraber etkileşime girmek ve daha fazla detayı etrafta arama temel hedefimiz olacak karşımıza çıkıyor ve bununla beraber de topladığımız ipuçları ile buradaki soygunun ya da suçlu bulunmasını sağlayabiliyoruz. Bu detaylarla beraber kendimizi sürekli olarak etrafı keşfederken bulmaya hazırlanıyor ve bununla beraber ilerlediğimiz esnada hem ipuçları ile etkileşime girebiliyor hem de karakterlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Karakterlerle karşı karşıya geldiğimiz esnada elbette farklı seçeneklerle beraber tıklamalar gerçekleştirebilir ve zaten oyunun özünde fareyle beraber etrafa tıklayabileceğimiz ve akabinde karakterlerimizi kontrol edebileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Tıklamalarla beraber etrafı keşfedebildiğimiz ve klavye fareyle beraber herhangi bir hamle yapamadığımız ve akabinde ise sadece fareyle beraber ilerlemeye başlayabildiğimiz yapımında gerçekten de üst düzey bir tür ile karşı karşıya kalabiliyoruz ve türün öne çıkan örneklerinden biri olmaya hazırlanan bir yapımın burada bizlere sunacağını söyleyebiliyoruz. Meşhur hikayelere konu olabileceğiniz ve bu hikayelerle beraber ön plana çıkabileceğimizi yapımda suçların tutuklanmasını sağlamaya çalışıyor ve kendimize dedektiflik içerisine kaptırabiliriz.
 
Zaten dedektif ve diğer şekilde hırsız olduğumuzdan dolayı iki farklı suç unsurları ile ve daha fazlasıyla karşı karşıya kalabilir ve elimizden geleni yaparak burada hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Meşhur hikayelerle ön planda çıkabileceğimiz ve akabinde ise bu hikayeleri konu olabileceğimiz yapımda birçok ortamı keşfedebiliyor, farklı bölgelere doğru adım atabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve akabinde ise bulmacaları çözmeye başlıyoruz. Bulmacalar elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve burada her biri oyuncunun farklı bir deneyim elde ettiğini söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla güzel bir deneyimin bizlere sunulacağını şu andan itibaren söyleyebiliyoruz.
 
 

Oyunun karakterlerine ve grafik sistemlerine bakacak olursak renkli bir sistemin olduğunu söyleyebiliyor ve sanatsal açıdan gerçekten de güzel bir deneyimle karşı karşıya gelebileceğimiz aktarabiliyoruz. Zaten oyuna ilk baktığımızda o kadar renkli bir sistemin olduğunu görebilirsiniz ki hem karakterlerin hem de etrafın ne kadar rengarenk olduğunu deneyimleyebilirsiniz. Bununla beraber çizgi filmler ve animasyon filminden fırlamış bir sistemle karşı karşıya gelebileceğimiz aktarmakta fayda var. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan sanatçı hem de grafikleri oldukça dikkat çekici olduğunu ve yeterli derecede olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu sistemlerle beraber ilerlemeye çalıştığımız yapımda benzersiz görüş açılarıyla beraber kendimizi ilerletmeye çalışıyoruz. Bir yandan dedektiflik mesleği üzerinde o zaman anlaşmaya çalışırken diğer yandan ise hırsızlık sanatında ustalaşmaya başlıyor ve bununla beraber iki farklı hikayeye doğru adım atmaya hazırlanabiliyoruz.
 
Hırsızlık sanatında ustalaşmaya çalışırken elbette birçok ortamı keşfetmeye hazırlanıyor, heyecan verici suç maceralarına burada adım atmaya hazırlanıyor bu kısımda elbette bulmacaları bol bol çözmeye çalışıyor ve çeşit çeşit kılığa girerek burada karakterimize farklı kılıflara sokabiliyoruz. Zaten hırsız olduğumuzdan dolayı burada hiçbir şekilde tanınmamamız gerekiyor ve bununla beraber de kendimizi kılıktan kılığa sokarak elbette buradaki hırsızlıkları başarıyla tamamlamamız gerekiyor. Diğer yandan oyunda sürekli olarak zekamızı alt etmeye çalıştığımız ve diğer yandan ise her zaman önde olan bir dedektifi kontrol ediyoruz. Bu dedektifle beraber de bu hırsızın yolları bir yerde kesişiyor ve bununla beraber de araştırıp ortaya çıkarabileceğimiz bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Araştırıp ortaya çıkarabileceğimiz farklı ortamlara gidebiliyor ve akabinde ise dikkat çekici sistemlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Kendimizi dedektifin rolüne kaptırarak elbette efsanevi düşmanımızı burada takip etmek durumunda kalıyor ve birçok ipucu ile karşı karşıya gelebiliyoruz. Hırsızları ve suçları yakalamak için buralarda kanıtları arayabilir, farklı ortamlara doğru geçiş yapabilir, şüphelileri sorguya çekebilir ve burada şüphelileri sorgulayarak elbette onların başına neler geldiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla olaylar arasında elbette topladığınız ipuçlarını birleştirebiliyor ve zaman çizelgesini burada kurabiliyorsunuz.
 
 
 
Diğer dedektiflik oyunlarında oynadığı gibi, burada oluşturabileceğiniz zaman çizelgesi gerçekten de önem arz ediyor. Çünkü olayların başlangıcı ile sonuna doğru neler yaşandığını bu zaman çizelgesi ile beraber görebiliyor ve topladığınız ipuçlarını burada bir araya getirebiliyorsunuz. Böylece olayın nasıl yaşandığını, nasıl bittiğini ve o arada kimlerin suçlu olduğunu burada görebiliyorsunuz. Dolayısıyla oluşturacağınız zaman çizelgeleri ile beraber gidişatı yön verebiliyor ve suçluları ortaya çıkarmak için de bu zaman çizelgeleri oldukça önem arz ediyor. Noktaları birleştirebileceğiniz, e-postaları bir araya getirebileceğiniz ve bu sırada hikayeleri farklı gözlerden ve bakış açılarından görebileceğiniz yapım gerçekten de eğlenceli bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren de bir sistemle karşı karşıya kalabiliyoruz.

Uygun ve dedektiflik temalı bu yapımda, 1900'lerin başında kendimizi macera ve keşif unsurlarıyla dolu bir dünyada buluyoruz. Efsanenin doğuşuna tanıklık ederken, ilgi çekici sanat tarzı ve dikkat çeken detaylarla karşılaşıyoruz. Farklı karakterlerle etkileşime giriyor, etrafı keşfediyor ve neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Macera ve keşif unsurlarının yanı sıra, bulmaca ve dedektiflik içeriklerinin harmanlandığı bu yapımda, bir hırsızdan halk kahramanına dönüşümü deneyimliyoruz.
 
Oyun, ikonik bir kibar hırsızın kontrolünü elimize almamıza olanak tanırken, aynı zamanda bir dedektif olarak da ilerleyebilmemizi sağlıyor. İki zıt karakterin bir araya geldiği bu yapımda, hem soygunlar gerçekleştiriyor hem de suçları yakalamaya çalışıyoruz. Bu iki farklı karakter perspektifiyle, benzersiz hikayelere kendimizi kaptırıyoruz. Büyüleyici bir maceraya adım atarak, benzersiz bölgelerde ilgi çekici karakterlerle tanışıyoruz. Dikkat çekici öyküler ve etkileyici unsurlarla dolu bu yapımda, elimizden gelenin en iyisini yaparak ilerliyoruz.

Yapım içerisinde farklı ortamları ilerlerken elbette buralarda neler olup bittiğini görmeye çalışıyor ve güzel bir sanat stili ile karşı karşıya gelebiliyoruz. Buna benzer birçok oyunun şu anda olduğunu söyleyebiliyor ve her oyun içerisinde farklı konuların ve farklı karakterlerin olduğunu aktarabiliyor ve buna göre biz de kendi hamlemizi gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz. Macera ve bulmaca içeriklerinin bir hayli güzel bir şekilde bizlere sunulduğu ve farklı oyun türlerini harmanlayan yapım içerisinde bir yandan macera unsurları ile beraber hırsızlık yapmaya hazırlanırken diğer yandan dedektiflik konusunun gündeme geldiğini söyleyerek elbette burada Sherlock Holmes misali bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyor ve bu suçların tutuklanması için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Bir yandan hırsızı kontrol ettiğimiz diğer yandan ise dedektiflik güçlerimizi birleştirebildiğimiz yapımda farklı perspektiflerden ilerleyebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken etrafı keşfedebiliyor, ipuçları toplayabiliyor, hikayelerden fırlayan renkli karakterlerle karşı karşıya kalabiliyor ve dramatik bir hikayenin de burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Sanatsal dünyada yer aldığımız süre boyunca gerçekten de yapabileceklerinizle beraber hırsızlık sanatında ustalaşmaya çalışıyor ve akabinde ise zekamızla beraber bir adım öteye çıkmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Zaten bu tarz oyunlar her bir oyuncuya hitap ettiğinden dolayı genellikle güzel bir deneyimli bünyesinde barındırıyor.
 
Kısaca toparlayacak olursak Oyun içerisinde ağırlıklı olarak dedektiflik temasına odaklanıyoruz. İpuçlarını bir araya getiriyor, etraftaki karakterleri sorguluyor ve meşhur hikayeleri deneyimliyoruz. İki farklı karakterle oynayabileceğimiz bu yapımda, yeni bakış açılarıyla oyun dünyasına kendimizi kaptırıyoruz. Ortaya çıkan güzellikler ve ipuçları sayesinde olayları çözmeye çalışıyoruz. Bu tür oyunlarda, etrafı keşfetmek, görgü tanıklarını sorgulamak ve onlarla etkileşime geçmek temel hedefimiz oluyor. Topladığımız ipuçlarıyla soygunları veya suçluları bulmaya çalışıyoruz.

Oyun içerisinde sürekli olarak etrafı keşfetmeye, ipuçlarıyla etkileşime girmeye ve karakterlerle karşı karşıya gelmeye hazırlanıyoruz. Karakterlerle etkileşim kurarken farklı seçeneklerle tıklamalar gerçekleştirebiliyoruz. Oyunun özünde fareyle etrafa tıklayarak ilerlediğimiz bir yapının bulunduğunu söyleyebiliriz. Fareyle etrafı keşfetmek ve karakterleri kontrol etmek, bu türün öne çıkan özelliklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Meşhur hikayelere konu olabileceğimiz ve bu hikayelerle ön plana çıkabileceğimiz bu yapımda, suçları çözmeye ve suçluları tutuklamaya çalışıyoruz.
 
Dedektiflik ve hırsızlık temaları bir araya gelerek iki farklı suç unsuruyla ve daha fazlasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Elimizden geleni yaparak hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Meşhur hikayelerle ön planda çıkabileceğimiz bu yapımda, birçok ortamı keşfediyor, farklı bölgelere doğru adım atıyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Bulmacalar başlangıçta kolay görünse de, ilerledikçe zorluk seviyeleri artıyor ve her oyuncu için farklı bir deneyim sunuyor. Bu kapsamda, oyunun bizlere güzel bir deneyim sunacağını söyleyebiliriz. Dedektiflik ve macera temalı yapımda, kendimizi detaylı bir hikaye ve keşif sürecine kaptırıyor, ipuçlarıyla etkileşime giriyor ve karakterlerle karşılaşıyoruz. Bu unsurların birleşimi, oyunculara sürükleyici ve tatmin edici bir deneyim vaat ediyor.

Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız bu yeni bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz oyunu zaten şu anda Steam sayfası açık durumda ve Steam sayfası üzerinden de istek listenize ekleyebilirsiniz

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Yeni Oyun Duyuruları Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Oyun Sektörü Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monolith'in Geliştirdiği Wonder Woman'dan Yeni Detaylar Sızdırıldı 3 Saat önce Yeni Starfield Modu Çok Sayıda Star Wars Gemisini Oyuna Ekliyor 4 Saat önce Gears of War: E-Day'in 2025 Yılında Çıkış Yapacağı Bildiriliyor 5 Saat önce Marvel's Spider-Man 3'ün Ekran Görüntüleri Sızdırıldı 6 Saat önce LEC Yaz Mevsimi 2024'te 2. Hafta Karşılaşmaları Tamamlandı! 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler