Monster Hunter World Satışları 26 Milyonu Aştı

30.07.2024 22:38 Mehmet Tandoğan

 
 
Capcom, Monster Hunter World ve Rise satış sayılarını güncel olarak açıkladı. Satmaya devam eden ve oyuncular tarafından bir hayli oynanan seri oyunları için güncel satış sayılarına bakacak olursak, Monster Hunter World'ün 30 Haziran itibarıyla dünya çapında 26.3 milyon adet sattığını doğrulayabiliriz.
 
Monster Hunter serisinin toplam satış sayısı 100 milyonu aştı
 
 
 
Geliştirici ekip yakın zamanda en son çeyrek mali raporunu paylaştı ve bu rapor içerisinde oyunların satış sayıları yer aldı. Monster Hunter World'ün (Iceborne Master Edition dahil) yukarıda bahsettiğimiz gibi oldukça yüksek bir satış sayısına sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra Nisan ve Haziran çeyreği boyunca yaklaşık 1 milyon adet daha sattığını söyleyebiliriz.
 
Diğer taraftan serinin bir diğer oyunu Monster Hunter Rise rapora göre 15.4 milyon adet sattı ve devam eden mali yılın ilk çeyreğinde 725.000 adet sattığını aktarabiliriz. Öte yandan Monster Hunter Rise'ın genişlemesi Sunbreak ise 8.4 milyon adetlik satışla piyasadaki yerini korumaya devam ediyor.
 
Son olarak Monster Hunter serisinin toplam satış sayılarına bakacak olursak dünya çapında 103 milyon adet satış sayısına ulaştığını söyleyebiliriz.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Dikkat çekici aksiyon ve rol yapma deneyimini bizlere sunan ve seri içerisinde önemli bir yere sahip olan oyun içerisinde geniş dünyalara doğru adım atabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Sürekli olarak yeni düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz, tuhaf yaratıkları yok edebileceğimiz ve hatta ejderhalarla beraber savaşabileceğimiz yapımda elbette sürprizlerle dolu bir arka plan hikayesi ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Yeni bir dünyaya geçiş yapabildiğimiz yapım içerisinde elimizdeki her şeyle ve her silahla beraber düşmanları, yani canavarları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve burada en iyi avcı olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Bir avcı rolünde oynayabileceğimiz ve aksiyon rol yapma deneyimiyle beraber kendi karakterimizi geliştirebileceğimiz yapımda elbette avantaj kazanmak için çok çeşitli hamleler yapmak durumunda kalıyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü burada ortaya dökebileceğiniz ve düşmanlar ortadan kaldırırken kullanabileceğiniz çok çeşitli silahlar bulunuyor ve geniş silah kütüphanesi içerisinden istediğinizi seçebiliyorsunuz. Farklı kılıçlardan menzilli silahlara kadar çok çeşitli silahlarla beraber ilerleyebileceğiniz yapımda elbette kendi ekosisteminizi kurmak durumunda kalıyor ve burada nasıl bir hamle yapmak istiyorsanız ona göre eylemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Canlı ve nefes alan bir dünyada yer alabileceğiniz yapım içerisinde hem bir yandan düşmanları öldürmeye çalışıyor hem de diğer taraftan isterseniz tek başınıza isterseniz de arkadaşlarınızla beraber bu oyunu ortak olarak oynuyorsunuz. Bildiğiniz üzere oyun içerisinde 3 farklı arkadaşı yanınıza davet edebileceğiniz bir işbirliği modu bulunuyor. Bu mod ile beraber elbette istediğiniz gibi düşmanlara karşı gelebiliyor ve çok çeşitli canlıları burada ortadan kaldırmak durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde avantaj sağlayabiliyor ve arkadaşlarınızı yanınıza alarak elbette daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra elbette bu tarz oyunlarda işbirliği modu bulunuyorsa muhakkak bu modu en iyi şekilde deneyimlemek tamamen sizin işiniz oluyor, çünkü oyun içerisinde böyle desteklerle beraber daha eğlenceli ve daha destekli bir deneyimin kilidi açılabiliyor ve eğer bir oyun içerisinde işbirliği modu bulunuyorsa muhakkak bu deneyim denenmesi gerekiyor. Böylece daha eğlenceli bir oyun sistemine geçiş yapabilirsiniz.
 
 

Hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz yapım içerisinde elbette arkadaşlarla beraber oynamak çok daha güçlü bir şekilde düşmanlara karşı gelebileceğinizi anlamına geliyor. Çünkü burada arkadaşınızla beraber bir candan sohbet ederken diğer yandan ise elbette destek olabiliyorsunuz. Çünkü burada bir tane kılıç yerine 4 farklı kılıcın savrulması elbette çok daha güçlü bir yapıyı beraberinde getiriyor. Takım olabileceğiniz ve düşmanlara karşı farklı taktikler benimseyebileceğiniz yapım en iyi deneyimi elde etmek için arkadaşlarla beraber geniş bir deneyim sunuyor diyebiliriz.
 
Yeni ekipmanlar üretip daha büyük canavarlara karşı gelebileceğiniz yapım içerisinde bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise farklı kaynakları elde edebiliyorsunuz. Bu elde ettiğiniz kaynaklarla beraber yeni silahlar üretebiliyor, mevcut silahlarınızı geliştirebiliyor, istatistiklerini yükseltebiliyor ve daha güçlü konuma gelebiliyorsunuz. Durum böyle olunca elbette daha güçlü konuma gelebilir ve düşmanlara karşı daha güçlü olarak daha seri hareket edebiliyorsunuz. Oyunda öncelikle düşmanlara karşı elbette gelmeden önce karakterinizin temel hareketlerini benimsemeniz gerekiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir hamleyi öğrenmek ve düşmanlara karşı gelmek için karakterimizi en iyi şekilde kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz ve karakterimizle beraber sağa sola doğru hamle yapabileceğimiz, koşabileceğimiz, depar atabileceğimiz, zıplayabileceğimiz ve çok daha fazla detayla beraber ilerleyebileceğimiz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Canavarları avlayabileceğimiz yapım içerisinde elbette onlardan gelen hamleleri yani saldırıları en iyi şekilde kesmemiz gerekiyor. Onların saldırılarından kaçtıktan sonra karşı saldırıya geçebilir ve böylece onların canlarını yavaş yavaş indirebiliyoruz. Bildiğiniz üzere bu tarz oyunlarda hem irili ufaklı düşmanların haricinde hem de büyük düşmanlarla kapışmak durumunda kalıyoruz ve bu büyük düşmanları elbette oyun camiasında boss savaşları diyebiliyoruz.

Diğer bir adıyla patron savaşları diyebileceğimiz büyük yaratıkları avlamak için elbette farklı taktikler benimseyebiliyorsunuz. Öncelikle yukarıda bahsettiğimiz gibi yanınıza arkadaşlarınızı davet ederek bu patronlara kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ve patronun burada ablukaya alabiliyorsunuz ve dört bir koldan düşmana saldırabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra elbette oyunu tek başınıza oynuyorsanız patronun nasıl bir hamle yaptığını öğrenmek durumunda kalıyor ve onun saldırılarını en iyi şekilde def etmeniz gerekiyor. Bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebildiğiniz yapım içerisinde elbette yapabileceklerinizle beraber gidişatınıza yön verebiliyor ve en iyi şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda karakterinize en iyi şekilde kullanmanız gerekiyor ve patronlara karşı gelmeniz için öncelikle yukarıda bahsettiğimiz gibi patronların nasıl saldırdığını ezberlemeniz gerekiyor. Akabinde ise yaptığınız ezberle beraber düşmanların saldırılarından kaçınabiliyor ve böylece karşı saldırıya geçebiliyorsunuz. Durum böyle olunca elbette yavaş yavaş düşmanın canını azaltabiliyor ve hızlı bir şekilde oradan uzaklaşabiliyorsunuz. Oyunda bildiğiniz üzere ne kadar çok düşman öldürürseniz ve ne kadar çok patronu yok ederseniz elbette ilerleyişiniz daha da hızlanabilir ve böylece oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Durum böyle olunca zaten oyunun temel amacıyla beraber karşı karşıya kalabilir ve oyun içerisinde ana görevlerden yan görevlere kadar çok çeşitli görev içeriği ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu detayları ortadan kaldırmak için elinizden geleni yapabilir ve görevleri tamamlayarak yeni seviyelere ulaşabilirsiniz. Böylece karakterinizin seviyesini arttırarak daha güçlü konuma gelebilirsiniz.

Yeni bir dünyaya adım atabileceğimiz ve bu dünyayı keşfedebileceğimiz yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken elbette karakter detayları bir hayli önem arz ediyor. Çünkü yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde karakter odaklı bir yapı yer alıyor ve karakterimizi ne kadar çok geliştirirsek o kadar güçlü duruma gelebiliyoruz. Büyülü güçlerle beraber ilerleyebileceğimiz ve diğer avcıları yanımıza dahil edebileceğimiz yapımda yeni ekipmanları üzerimize giyebiliyor ve istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Destansı bölgelerde devasa canavarlarla kapışabileceğimiz yapımda yine bahsettiğimiz gibi bir avcı olarak yer alabilir ve çeşitli yaşam alanlarında canavarları avlamak için istediğimiz gibi hareket etmek durumunda kalıyoruz. Elbette her bölge içerisinde farklı bir detay, manzara, düşman ve çok daha fazla içerik bizleri bekliyor ve her bölgede bu durumların değişkenlik gösterdiğini aktarmakta fayda var. Dolayısıyla açık dünya içerisinde istediğiniz gibi gezip dolanabileceğiniz bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyor ve buraları keşfeterek aynı zamanda farklı zırhlar giyebilir ve yeni silahların sahibi olabiliyorsunuz.
 
Elbette daha kötü yaratıkları ortadan kaldırmak ve onları yok etmek sizlere deneyim puanları kazandırıyor ve akabinde yapacağınız hamlelere daha da gelişmiş bir şekilde karşınıza çıkarabiliyor. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca öldürdüğünüz düşmanların kaynaklarını elinize alabiliyor, görevleri tamamlayabilir ve onlardan farklı kaynaklar elde edebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarıyla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve devasa canavarları burada ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor. Serinin elbette yeni bölümünde sürprizlerle ve heyecan dolu bir ortamın olduğundan bahsedebilir ve canavarları avlamak için burada da oradan hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Farklı yaşam alanlarına doğru geçiş yapabileceğiniz ve burada neler olup bittiğini öğrenebileceğiniz yapımda ortadan kaldırdığınız düşmanlardan düşen ekipmanları kullanabilir ve onların kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirebiliyorsunuz.
 
 
 
Yani oyun içerisinde bildiğiniz üzere yağmalama sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve bu yağma sistemi ile beraber kendinizi geliştirebilir ve nadir ekipmanların sahibi olabiliyorsunuz. En iyi şekilde oyundaki yeni alabileceğiniz ve burada yer aldığınız süre boyunca geniş bir maceraya atılabileceğiniz yapımda ortamların oldukça fazla değişkenlik gösterdiğini söyleyebiliyor ve yaşlı ejderhalardan tuhaf yaratıklara kadar çok çeşitli düşmanlarla karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Yaşlılar geçidi olarak anılan oyun içerisine denizleri aşmaya çalışıyor, gizemli fenomenlerin derinliklerine doğru inmek durumunda kalıyor ve araştırma komisyonu ile beraber buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Aynı zamanda büyük filolar halinde elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, adacıkları ziyaret edebiliyor ve devasa yaşlı ejderhanın peşine düştüğünüz esnada buraların hakimi olmak durumunda kalıyorsunuz. Oyunda bildiğiniz üzere farklı ekosistemler yer alıyor ve bu ekosistemlerle beraber buraları keşfetmek bir hayli önem arz ediyor.

Farklı ortamlara doğru geçiş yapabileceğiniz ve bu ortamları en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz yapımda canlı bir dünyada yerinizi alabiliyor ve bu dünyada neler olup bittiğini öğrenmek tamamen sizin işiniz oluyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, geniş bir cephanelikle düşmanlara karşı gelebiliyor ve ekipmanlarınızı burada daha fazla yenileyebilir ve yeni ekipmanlara sahip olabiliyorsunuz. Avcının cephaneliği ile beraber 4 farklı silah arasında dinamik olarak geçiş yapabilir ve bunların her birinin kendine has özelliklerinin olduğunu söylemekte fayda var.
 
Bu tarz detaylarla beraber elbette oyun içerisinde kullanabileceğiniz silahlar değişeceğini gösterebilir ve pek çok avcı birkaç silah üzerinde ustalaşırken bazıları da tek bir istatistik üzerinde ustalaşmak durumunda kalıyor. Dolayısıyla bunun seçimi tamamen size ait oluyor ve dilediğiniz gibi oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca dilediğinizi gerçekleştirirken aynı zamanda her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü burada yapacağınız hamlelerle beraber gidişatınıza yön verirken aynı zamanda her bir oyuncu farklı aksiyon sistemine dahil olabiliyor ve farklı silahlar benimseyebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde elbette yepyeni deneyimlerle beraber kendinizi hangi yöne doğru ilerletmek istiyorsanız ona göre istatistiklerinizi geliştirebilir ve daha detaylı bir şekilde yerinizi alabiliyorsunuz.
 
 

Her yerde ayak izlerinin olduğu ve bu ayak izlerini takip edebileceğiniz sırların ortaya çıkarabileceği yapım içerisinde özel aletlerin olduğundan da bahsedebiliyor ve özel aletlerle beraber elbette sınırlı meydan okumalara adım atabiliyorsunuz. Aynı anda iki tane özel alet kuşanabileceğiniz yapım içerisinde elbette bu aletleri en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyor ve kullanmasının oldukça basit olduğunu söylemekte fayda var. Dolayısıyla tıpkı ava götürdüğünüz diğer öğeler gibi seçilerek bu aletlerin yani özel unsurların etkinleştirildiğini belirtebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda sizleri bonus avantaj sağlayacak çeşitli unsurların olduğunu aktarabiliyor ve daha fazla detayla beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.

Genel olarak toparlayacak olursak, oyun içerisinde açık dünya bir aksiyon rol yapma deneyimi sizleri bekliyor. Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde patron savaşları ile beraber karşı karşıya kalıyor ve onları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinizi aksiyona dahil etmek istiyorsanız bu oyuna göz atmanızda fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
LCK Yaz Mevsimi 2024 Şampiyonu Hanwha Life Esports Oldu! 1 Saat önce Yeni Starfield Modu İç Ortam Aydınlatmasını Geliştiriyor 4 Saat önce Cyberpunk 2077, 300'den Fazla Modla 8K'da Çalıştırıldı 5 Saat önce Silent Hill 2 Remake ve Orijinal Sürüm Grafik Karşılaştırma Videosu 6 Saat önce Crazy Taxi Remake'ten Oynanış Görüntüleri Sızdırıldı! 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler