Oyun Dünyasının Yeni Kralı: Nintendo DS

Nintendo DS; yenilikçi, özgün ve pek çok açıdan oyun dünyası için devrim niteliğindeydi.
14.12.2012 15:57 Talha Aynacı

 
   Geride bıraktığımız hafta bitimi itibariyle (8 Aralık) gelen donanım satış rakamları gösteriyor ki oyun dünyasının en çok satan konsolu artık Nintendo DS!

   Oyun dünyasında donanım ve yazılım satışlarının çeteresini tutan VGChartz'ın verilerine göre Nintendo DS'in toplam satış rakamı 153.69 milyona ulaşmış durumda. Bu dalda rekor 152.58 milyon ile oyuncuların kalbine önemli bir yere sahip olan masa üstü konsolu PlayStation 2'ye aitti.
 
   Nintendo DS ve PlayStation 2, 150 milyonluk satış barajını aşan konsollar olarak öne çıkarken, Game Boy (118.69 milyon) ve PlayStation (104.25 milyon) 100 milyonluk satış rakamını aşmayı başarabilenler oldu. Nintendo Wii ise kısa süre sonra 100'ler klubüne dahil olabilir (98.05 milyon)
 
   Açıklanan son donanım satış rakamlarıyla Nintendo 3DS cephesinden de olumlu haberler geliyor. Zira Nintendo 3DS, Japonya'da PlayStation 3'ün toplam satış rakamlarını aşmış durumda.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo DSi Platformlar: DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 5 Nisan 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
FPS Dünyasının Efsanesi: Medal of Honor Serisinin Bütün Oyunları 2 2 Saat önce League of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi 2024 Yaz Mevsimi'nde 4. Hafta Tamamlandı! 2 Saat önce FPS Dünyasının Efsanesi: Medal of Honor Serisinin Bütün Oyunları 2 Saat önce VCT 2024: EMEA 2. Aşama Turnuvasında 2. Hafta Karşılaşmaları Tamamlandı! 3 Saat önce Nexon'un Geliştirdiği Oynaması Ücretsiz The First Descendant Çıktı 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler