Skull and Bones Ağustos Ayında Steam Platformuna Geliyor

23.07.2024 15:12 Mehmet Tandoğan

 
 
Ubisoft tarafından piyasaya sürülen korsan temalı servis tabanlı açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Skull and Bones ek platformlara genişlemeye devam ediyor. Şimdi ise açıklanan detaylara göre oyun, 22 Ağustos tarihinde Steam mağazasında yayınlanmayı bekliyor.
 
Skull and Bones güncellenmeye devam ediyor
 
 
 
Birkaç kez yaşanan ertelemenin ardından oyun 2020 yılında yeniden bir başlatma yaşadı. Sorunlu bir geliştirme sürecinin ardından Ubisoft, işbirliği tabanlı açık dünya korsan oyununu Şubat ayında piyasaya sürdü. Beklenen seviyeye ulaşmayan ve oyuncular tarafından yetersiz bulunan bu yapım şu anda yeni güncellemelerle beraber desteklenmeye devam ediyor.
 
Skull and Bones şu anda PlayStation 5, Xbox Series X/S, Amazon Luna ve PC platformu için mevcut durumda. Oyunun PC sürümüne Epic Games Store ve Ubisoft Connect üzerinden erişebiliyorsunuz. Aynı zamanda yapım çapraz oyun ve çapraz ilerleme desteğine de sahip.
 
 
 
Oyunda hangi detaylar var?
 
Deniz savaşlarına katılabileceğimiz ve kendimizi açık dünyalarda bulabileceğimiz bu yapımda korsan teması işleniyor. Bu korsan temasıyla beraber dilediğimizi gerçekleştirebiliyor, farklı bir korsan kılığına girebiliyor ve istediğimiz karakteri seçebiliyoruz. Açık sularda farklı görevleri doğru atabiliyor, bu sularda neler yaşandığına dair fikir sahibi olabiliyor ve hem yapay zeka düşmanlarına hem de diğer oyunculara karşı gelebiliyoruz. Çevrimiçi çok oyunculu bir şekilde oyun oynanabilen ve canlı servis bir deneyimle beraber bizlere sunulan bu yapım şu anda Steam platformuna gelmeye hazırlanıyor.

İlk etapta büyük beklentilerle beraber çıkış yapmaya hazırlanan ancak daha sonrasında ise yine yukarıda bahsettiğimiz gibi 2020 yılında yeniden başlatılan bu yapım şu anda oyuncular tarafından oynanıyor. Ancak genel olarak eksikliğinden bahsediliyor. Oyun içerisinde yapacaklarınız ve elde edebileceğiniz tüm görevler ilerleyen süreçte tekrara biniyor ve genel olarak oyuncular bu durumdan şikayetçi olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca sürekli olarak görevlere çıkabilecek, bu görevlerin benzer olduğundan bahsedebilecek ve bu görevleri tamamlayarak elbette kendi geminizi yükseltebileceksiniz.

Oyunda ilk etapta küçük bir kayık ile başlıyor ve daha sonrasında ise bu kayığınızı büyütmeye ve yeni geliştirmeler eklemeye çalışabiliyorsunuz. Bunları eklemek için elbette görevleri tamamlamak ve oyun içerisinde seviye atlamanız gerekiyor. Daha sonrasında ise kendinizi limana yani kıyıya getirdiğiniz zaman buradan çeşitli ticaretler yapabiliyor, farklı toplar ekleyebiliyor ve kariyerinizi artık büyük bir savaş gemisine getirmek tamamen sizin işiniz oluyor. Oyun içerisinde bu tarz bir detay yer alıyor ve arka planda ise ufak hikaye kırıntıları olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Ancak bu tarz oyunlarda elbette hikaye içeriğe pek fazla önem arz etmiyor ve yapacağınız geliştirmelerle beraber diğer oyunculardan güçlü olmak sizin temel hedefiniz olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla küçük bir kayıkla beraber başladığınız serüvene büyük ve devasa bir korsan savaş gemisi ile beraber ilerlemeniz gerekiyor.
 
 

Dikkat çekici deniz savaşlarıyla beraber yer alabileceğiniz yapım içerisinde elbette olağanüstü bu savaşlarla beraber kendinizi üst seviyeye çıkartmaya çalışıyor ve ilgi çekici filonuzu burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Elbette oyun içerisinde tek başınıza yer almıyor, aynı zamanda geminiz büyüdükçe daha fazla karakteri ekibinize dahil edebiliyor ve böylece daha geniş bir filoya sahip olabiliyorsunuz. Elbette oyunda yer aldığınız süre boyunca hangi karakterleri ekibinize dahil edebileceğiniz ve hangi karakterlerle beraber ilerleyebileceğiniz tamamen size ait olarak değişkenlik gösterebiliyor. 
 
Aynı zamanda hangi topları ekleyebileceğiniz ve diğer taraftan zıpkın ve savaş unsurlarına seçime tamamen size ait oluyor. Elbette oyun içerisinde üst düzey bir özelleştirme ve kişiselleştirme sistemi yer alıyor. Bu sistemlerle beraber kendinizi giymenize özelleştirebiliyor ve aynı zamanda karakterinize dokunabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla diğer oyunculardan farklı olabiliyor ve kendinizi farklı bir sistem ile beraber ilerletebiliyorsunuz. Deniz savaşları içerisinde kendinizi üst seviye bir sistem içerisinde bulmaya çalışıyor ve ek olarak bunu da yapacağınız hamleler oldukça önem arz ediyor. Çünkü diğer düşman gemileriyle beraber savaşırken elbette bu arada yapacağınız stratejiler ve hamleler oldukça önem arz ediyor ve diğer düşman geminin gidişatına doğru atabileceğiniz mermiler ve top unsurlarıyla beraber düşmanın elbette gemisini gafil avlayabiliyorsunuz.
 
Aynı zamanda oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber topınızı güçlendirebiliyor, toplarınızı daha fazla hasar vermesini sağlayabiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerinizi almaya hazırlanabiliyorsunuz. Zaten oyun içerisinde sürekli olarak genişletmeler ve geliştirmeler yapmak durumunda kalıyor ve hem giyiminizi genişletebiliyor hem de toplarınızı, mermilerinizi daha da güçlü hale getirebilir ve hatta toplarınızı burada büyütebiliyorsunuz.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi küçük bir kayıktan devasa bir korsan savaş gemisine kadar uzanabileceğimiz macera boyunca elbette burada zorlu bir yapının olduğundan bahsedebilir ve görevleri tam anlamak tamamen sizin işiniz oluyor. Buradaki görevler elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir yapıyı beraberinde getiriyor ve hem diğer düşmanlara karşı kapışabileceğiniz hem de yapay zeka ile beraber mücadeleye atılabileceğiniz görevlerin burada olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu görevleri tamamlayarak kendinize ait seviye sistemi içerisinde yükseklere ulaşabiliyor, geminizi geliştirebiliyor ve daha farklı özelleştirmelerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
 
 

Korsan temasının yer aldığı yapım içerisinde elbette en iyi korsan olmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve adrenalin dolu deniz savaşlarında kendinizi diğer oyunculara karşı güçlü bir duruma getirmek için uğraşıyorsunuz. Bu tip oyunlarda bildiğiniz üzere oyunlar sürekli olarak güncelleniyor ve sezon boyunca yeni içerikler alınıyor. Aynı zamanda sezon içerikleri ile beraber elbette ekstra bir para vererek farklı ödüllere ve özelleştirme sistemlerine ulaşabiliyor ve aynı zamanda güçlü yapılarla beraber karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Diğer taraftan yapının içerisinde elbette sürekli olarak güncellenen içeriklerle beraber yeni görevler eklenebilir ve bu görevler daha çok yan görev olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu görevleri tamamlamak ve aynı zamanda korkulan bir korsan olarak yer almak tamamen sizin işiniz oluyor.

İlgi çekici deniz savaşlarına adım atabileceğiniz ve bu deniz savaşları içerisinde hayatta kalmaya çalışabileceğiniz yapımda elbette filolar arasında büyük bir savaş çıkabilir ve sadece siz değil aynı zamanda yanınıza alabileceğiniz ekiplerle beraber ilgi çekici bir savaşa katılabiliyorsunuz. Yani oyun içerisinde sadece siz değil aynı zamanda arkadaşlarınızı ve filonuzla beraber ilerleyebileceğiniz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun servis tabanlı bir yapıyı bünyesinde barındırdığından dolayı elbette dilediğiniz gibi çevrimiçi bir şekilde oynayabilir ve tamamen çevrimiçi odaklı bu yapımda yanınıza arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz. İşbirliği moduyla beraber ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde kendinizi ait bir ekip kurarak yani takım kurarak arkadaşlarınızı davet edebilir ve arkadaşınızla beraber görevleri atabilir ve diğer filolara doğru yelken açabilirsiniz.

Oyun her ne kadar canlı servis ve sürekli güncellenen bir yapıyı bünyesinde barındırsa da ücretli bir şekilde bizlere sunuluyor. Yani hiçbir şekilde oynaması ücretsiz olarak bizlere aktarılmıyor. Dolayısıyla oyun oynamak için belli bir ücret vermeniz gerekiyor ve ek olarak da sezon içeriklerine ulaşmak için ekstra ücret ödemek durumunda kalıyorsanız. Bu tarz detaylarla beraber elbette kendinize ait yeni özelleştirmelerin kilidini açmak ve daha farklı sistemlerle beraber ön plana çıkmak için farklı tutarlar da ödeme yapmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Canlı bir açık dünya sistemini adım atabileceğiniz ve bu açık dünya içerisinde elbette kendinize ait bir filo kurabileceğiniz bir yapım. İçerisinde yanınıza arkadaşlarınızı davet edebilir ve hem onlarla plan proje kurarak hem de sohbet edebilirsiniz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirebilip kişiselleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda bu tarz detaylarla beraber yanınıza çağırabileceğiniz arkadaşlarla oyunu daha eğlenceli bir şekilde oynayabileceğinizi söyleyebiliriz. Eğlenceli bir oyun deneyimi adım atmak istiyorsanız elbette bu tarz oyunlarda işbirliği moduyla beraber arkadaşlarınızla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor.
 
 
 
Zaten bu tarz oyunlarla beraber sürekli olarak ağ bağlantısı gerektirdiğinden dolayı diğer oyuncularla aynı şekilde takım kurabiliyor, sadece tanıdığınız değil tanımadığınız kişilerle de takım kurarak görevleri doğru bir şekilde tamamlayabiliyorsunuz. Bu görevleri tamamlayarak yeni seviyelerin kilidini açabiliyor, yeni beceriler ve istatistiklerle beraber daha güçlü bir konuma gelebiliyor ve korkulan bir korsan elebaşı olarak oyundaki yeni rolünüzü almaya hazırlanabiliyorsunuz. Çevrimiçi olarak ilerleyebileceğiniz ve aksiyon ve rol yapma unsurlarının bulunduğu yapım içerisinde aynı zamanda denizcilik sisteminin bulunduğunu söyleyebiliyor ve canlı açık dünya içerisinde farklı bölgelere doğru yelken açabiliyorsunuz.
 
Bu tarz detaylarla beraber ilerleyebileceğiniz ve arka planda bir dizi farklı gemi üreterek yıkıcı bir şekilde düşmanlara karşı gelebileceğiniz yapımda elbette kendinizi savaşlara doğru hazırlayabiliyor ve bu savaşlardan galip ayrılmak tamamen sizin hamlelerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Çünkü oyun içerisinde savaş esnasında çok fazla değişkenlik sisteminin olduğundan bahsedebilir ve rüzgarın yönüne göre ve aynı zamanda yaptığınız manevralara göre savaşın seyrini değiştirebiliyor ve yaptığınız her ufak bir hamleden gidişatı nasıl bir şekilde değiştirdiğini aktarabiliyoruz. Dolayısıyla savaş esnasında elbette yapacağınız hamlelerle beraber kötü giden bir savaşın seyrini değiştirebiliyor ve karşıdaki rakibi ortadan kaldırabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber farklı stratejiler ve planlamalar deneyebiliyor ve en iyi şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.

Olağanüstü Deniz Savaşları ile beraber ilerlemeye başlayabileceğiniz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi kendinize ait bir filo kurabiliyor ve bu filonuzu istediğiniz gibi özelleştirebiliyor, benzersiz gemiler oluşturabiliyor ve bu gemilerle beraber düşmanlara ve diğer oyunculara karşı gelmek durumunda kalıyorsunuz. Zaten oyunun temelinde en iyi gemiyi oluşturmak ve diğer düşmanlara karşı gelme hedefi yer alıyor. Bu hedefimizle beraber ilerlemeye çalıştığımız yapımda elbette daha güçlü silahların kilidini açabiliyor ve istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
Kendinize özgü korsanlık tarzını yansıtabileceğiniz yapımda kendinize ait sistemleri ortaya çıkarabiliyor, özelleştirebiliyor, kişiselleştirebiliyor ve diğer oyunculardan farklı olabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber tehlikeli sulara doğru adım atmaya hazırlanıyor, bu sularda istediğinizi gerçekleştirebiliyor, Hint Okyanusu içerisinde yelken açabilir ve buraları keşfetmek tamamen sizin işiniz oluyor. Ölümcül deniz yaratıklarıyla beraber de mücadele edebileceğiniz yapım içerisinde doğaüstü tehditlerle karşı karşıya kalabiliyor. Aynı zamanda oyunda dinamik bir hava sisteminin olduğundan bahsedebilir, bu hava sistemi ile beraber yıkıcı fırtınaların olduğunu söyleyebiliyor ve çok daha fazlasıyla beraber burada yüzleşmek durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Oyunu oynamak için öncelikle bir ağ bağlantınızın olması gerekiyor ve aynı zamanda Ubisoft hesabınızın da açık olması lazım. Dolayısıyla bu iki gereklilik ile beraber oyunu oynayabilir ve ön planda yer alabilirsiniz. Heyecan verici içerikleriyle ön plana çıkmaya hazırlanan ancak ne yazık ki bekleneni tam olarak veremeyen bu yapımda, Deniz Lordu ile savaşmaya hazırlanabiliyor, onu öldürerek üst düzey silahların ve özelleştirmelerin sahibi olabiliyor ve sınırsız oyun sonrası fırsatlarla oyundaki yerinizi almaya hazırlanabiliyorsunuz. Yani oyunu bitirseniz bile, oyun sonu içerikleri ile sürekli olarak ilerlemeye çalışabiliyor, görevleri tamamlayabiliyor ve yapacağınız sahnelerle beraber daha farklı sistemlerin sahibi olabiliyorsunuz. Yeni özellikleri keşfedebileceğiniz ve yeni sezonlarla beraber farklı görevlerin yer alabileceği yapımda bu tarz bir deneyimle ilerlemek tamamen sizin işiniz oluyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun tamamen canlı servis deneyimiyle bizlere sunuluyor. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Bu Hafta 1.600 TL'lik İki Oyunu Ücretsiz Veriyor! 06 Eylül Atmosferiyle Dikkat Çeken Selfloss Çıktı: Neler Sunuyor? 06 Eylül PUBG Nations Cup 2024 Başlıyor 06 Eylül Konami, AC Milan ve FC Internazionale Milano ile El Sıkıştı 06 Eylül Titan Quest 2 İçin 40 Dakikalık Oynanış Videosu Yayınlandı 05 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler