Square Enix: "Bu Nesil Haddinden Fazla Uzadı"

Yeni nesli bekleyen bir oyuncu...
10.07.2012 17:23 Talha Aynacı

 
   Square Enix teknoloji direktörü Julien Merceron, neslin ömrünü uzatmak için çabalayan Microsoft ve Sony'nin bu hareketle ancak mobil platformlara yardımcı olduğunu dile getirdi:
 
"Sony ve Microsoft, bu jenerasyonunun 7,8,9 hatta 10 yıl daha devam edeceğini söyleyerek büyük hata ettiler. Nesil haddinden fazla uzadı. Böyle söylüyorum çünkü yenilikler üzerinde çalışan pek çok yapımcı var ve başarılı olamayacaklarını düşünerek yeni nesil konsolları bekliyorlar; nihayetinde farklı platformlara geçiş yapıyorlar. Bu konuda teşekkür etmek için Microsoft ve Sony'e bakmak lazım. Sayelerinde uzayan bu nesil, yeni nesil gelmeden farklı platformların oluşmasını ve güçlenmesini sağladı."
 
   Konsol jenerasyonları arasındaki boşluğun bu kadar uzun olmaması gerektiğini savunan Merceron sözlerine şöyle devam etti:
 
"Hal böyle olunca yapımcılarda daha iyi olduğunu düşündüğü ve canlılığı olan bu platformlara kaydılar. Web tarayıcılarını, iOS ve Android'i keşfettiler. Çoğu da konsola geri dönmek istemeyecek. Şayet arayı uzatırsanız, daha çok stüdyo ve dağıtımcı ölecek. Konsollara daha az oyun çıkacak."

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Final Fantasy XIII-2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Square Enix Dağıtıcısı: Square Enix Tür: JRPG Çıkış Tarihi: 3 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 28 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
FPS Dünyasının Efsanesi: Medal of Honor Serisinin Bütün Oyunları 2 2 Saat önce League of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi 2024 Yaz Mevsimi'nde 4. Hafta Tamamlandı! 2 Saat önce FPS Dünyasının Efsanesi: Medal of Honor Serisinin Bütün Oyunları 2 Saat önce VCT 2024: EMEA 2. Aşama Turnuvasında 2. Hafta Karşılaşmaları Tamamlandı! 3 Saat önce Nexon'un Geliştirdiği Oynaması Ücretsiz The First Descendant Çıktı 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler