Birleşik Arap Emirlikleri Dead Island'ı Yasakladı

Oyunun oldukça fazla kan içerdiği konusunda şüpheniz olmasın.
11.09.2011 22:02 Levent Polater


    Birleşik Arap Emirliklerinin son kurbanı taze çıkışını yapan Dead Island oldu. Deep Silver ve Techland imzası taşıyan survival oyunu Birleşik Arap Emirliklerinin oyun listeleme biriminden "giriş yapamadı."
 
    Arap Emirlikleri şiddet içeren çoğu oyunu ülke sınırlarına sokmamasıyla biliniyor. Dead Island'da ise zombi virüsü bulaşmış bir tatil köyünde hayatta kalma çabası konu alınıyor. Hayatta kalmaya çalışırken önümüze çıkan tüm zombilere ölüm saçmak zorundayız. Bir nevi kan gövdeyi götürüyor.
 
    Oyunun yasaklanmasıyla ilgili Arap biriminden bir neden gelmedi. Bundan önce de açıklama yapmaktan kaçınıyorlardı. Ancak şiddetin yanısıra 'cinsel içerik' temalarının da oyunda bulunmasının bu kaçınılmaz sona sebebiyet verdiğini düşünmekteyim.
 
    Bizim için ise sorun yok. Dead Island, 9 Eylül'de raflardaki yerini aldı. PC sürümü birkaç sorunun üstesinden geldi ve oynanmaya hazır. Metacritic'teki ortalama skoru ise %71. BSC incelemesi için önümüzdeki günleri bekleyin.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dead Island Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Tech Land Dağıtıcısı: Deep Silver Tür: FPS Çıkış Tarihi: 9 Eylül 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 48 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı 16 Eylül Dead Rising Deluxe Remaster İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı 16 Eylül Starfield DLC'si Shattered Space Neler Sunuyor? İşte Yeni Video 16 Eylül Alan Wake 2 PS5 Pro Konsolunda Hangi Özelliklere Sahip Olacak? 16 Eylül Oyunlara NPC Kamera Bakış Açısı Gelmeli Mi? İşte Konsept Video 16 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler