Fallout 4'ün DLC Boyutundaki London Modu Sonunda Çıktı!

26.07.2024 18:50 Mehmet Tandoğan

 
 
Bethesda tarafından biz oyunculara sunulan ve kıyamet sonrası bir dünyayı aktaran açık dünya hayatta kalma aksiyon rol yapma oyunu Fallout 4 için uzun zamandır beklenen DLC boyutundaki mod yayınlandı. Hayran yapımı bir paket olarak bizlere sunulan bu sürüm içerisinde oyun deneyimi bir hayli gelişiyor.
 
Fallout London modu oyunculara ek hikaye içeriğini sunuyor
 
 
 
Uzun süredir geliştirme aşamasında bulunan ve sürekli olarak ertelenmek durumunda kalan Fallout London modu nihayet çıkışını gerçekleştirdi. Haberimizin en altından kıyamet sonrası Londra'da geçen hikayeye dair bir bakış atabilir ve fragmana erişebilirsiniz.
 
Modun detaylarına gelecek olursak, Fallout serisinin resmi bir parçası olmasa da oyuna yeni görevler, bölgeler, genişletilmiş diyalog sistemi, tanışıp işe alabileceğiniz yeni karakterler ve oyuncuların deneyimleyebileceği çok daha fazla içerik yer alıyor. Normal şartlarda Nisan ayında çıkması planlanan bu mod, ana oyunun yeni nesil güncellemesi almasından sonra ertelenmek durumunda kaldı.
 
Fallout London modunu kurmak ve oynamak için Fallout 4 GotY sürümüne sahip olmanız gerekiyor. Ek olarak oyunun sürümünü düşürmeniz gerekiyor. Bunun dışında tüm kurulum talimatlarına buradan erişebilirsiniz.
 
 ,
 
Fallout 4 oyunculara neler sunuyor?

Fallout 4, bildiğiniz üzere kıyamet sonrası bir ortamda geçiyor ve açık dünyada istediğiniz hayatta kalma mücadelesine atılabiliyorsunuz. Yapacağınız seçimlerle beraber gidişatına yön verebileceğiniz ve bu ortamlarda hayatta kalmaya çalışabileceğiniz yapımda sığınak 111'in tek kurtulanı olarak ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Nükleer savaş sonrasında yok olmuş bir dünyaya adım atabileceğiniz ve her saniye içerisinde hayatta kalma mücadelesine geçiş yapabileceğiniz yapımda, her seçimin bize ait olduğunu söyleyebiliyor ve bu seçimlerle beraber elbette gidişata ve oyunun sonuna doğru etki etmek durumunda kalıyoruz.
 
Her seçiminizle beraber farklı gruplara doğru yaklaşabiliyor, onlarla düşman olabilir, bazı karakterlerle yakınlaşabiliyor veya onlarla tamamen uzaklaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada yapacağınız seçimlerle beraber sadece hikayenin sonuna değil, aynı zamanda etrafınızdaki insanlarla aranızdaki mesafeyi de belirlemenize yardımcı oluyor. Dolayısıyla bu tarz detaylarla beraber her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip güzelleştirebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarıyla beraber ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde, elbette kendinizi ait bir dünya oluşturmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Kıyamet sonrası bir ortamda olduğunuzdan dolayı, elbette hayatta kalan ve kurtulan grupların burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu gruplar burada elbette dünya hakimiyetine doğru adım atmaya hazırlanırken, siz de hangi gruba yönelmek istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi yapabiliyor ve gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Özgürlük ve hürriyetin dünyayı kasıp kavurduğu yapım içerisinde, elbette kendi seçimlerinizi yaparak hangi gruba yönelmek istiyorsanız ona göre hamle yapabiliyor veya tamamen bağımsız bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Bu durumun seçimi tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor ve en iyi şekilde hayatta kalmak tamamen sizin işiniz oluyor. Zaten oyun içerisinde bildiğiniz üzere aksiyon ve rol yapma deneyimi bizlere sunuluyor ve rol yapma deneyimini burada derinden hissedebiliyorsunuz. Aynı zamanda seçimlerinizin etkisini doğrudan oyun içerisinde görebiliyor ve hem kendinize hem de çevrenizdekilere etki edebiliyorsunuz.
 
 

Aksiyon ve rol yapma deneyiminin dibine vurabileceğiniz yapım içerisinde, nükleer savaş sonrasında yok olmuş bir dünyada yer alırken, aynı zamanda burada attığımız her adımda bizlere yardımcı olarak çeşitli yardımcılarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde müttefik elde etmek ve müttefikleri yanımıza çekmek bir hayli önem arz ediyor. Çünkü yapım içerisinde oldukça güçlü gruplar bulunuyor ve bu gruplara karşı vermek için bazı müttefiklerle beraber bir olmamız gerekiyor ve onlardan çeşitli yardımlar almamız lazım. Şimdiye kadarki en iddialı oyunlar arasında bulunan ve ilerleyen süreçte elbette yeni seri oyunlarıyla beraber karşılaşabileceğimiz yapımın şu andaki bu oyunu ile beraber, güç için yaşayan birden fazla grubun olduğunu söyleyebiliyor ve bu gruplardan istediğinize katılım sağlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi, hiçbirine katılım sağlamayarak tamamen tek başınıza ve bağımsız olarak ilerleyebileceğiniz seçimlerinizde olacağını söyleyebiliyoruz. Seçimin tamamen bize ait olduğu yapım içerisinde bildiğiniz üzere açık bir dünya kullanıyor.
 
Açık dünyada istediğiniz gibi gezip tozarken, elbette etrafı keşfetmek bir hayli önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda etrafı keşfederek elde ettiğiniz kaynaklar, en iyi şekilde kullanılmaya bekleyen unsurlar arasında bulunuyor. Hayatta kalmaya çalışabileceğiniz yapım içerisinde, elbette kendinize ait mühimmatları, zırhları, silahları ve çok daha fazlasını bu keşif unsurlarıyla beraber etraftan bulabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz yapımlarda en iyi şekilde etrafı keşfetmek ve envanterinizi dolu dolu tutmak çok önemli. Bu durumda elbette etrafı keşfederek bu unsurlara sahip olabiliyor ve kendinize en iyi şekilde hayata tutunmanın yolunu arayabiliyorsunuz. Keşif unsurlarının bir hayli ön planda olduğu yapımın içerisinde, aynı zamanda ilgi çekici konumlara giderken atmosferin ne kadar dikkat çekici olduğundan bahsedebiliyoruz. Her bölge içerisinde farklı atmosferlerin, düşmanların, grupların, müttefiklerin veya çok daha farklı olayların olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla buraları keşfetmek ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor ve buna göre de kendimizi hikayeye kaptırabiliyor ve hikaye kırıntılarıyla beraber buraların başında neler geçtiğini öğrenebiliyorsunuz. Aynı zamanda her bir karakterin orada farklı bir hayat hikayesi bulunuyor ve onları öğrenmekte tamamen sizin işiniz oluyor.

Dikkat çekici unsurlarla beraber ilerleyebileceğimiz kendimizi her seçimle beraber farklı yöne doğru kısa vurabileceğimiz yapımdan açık dünyadan bahsettik. Açık dünya içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor ve ilgi çekici ortamlara doğru geçiş yapabiliyorsunuz. Yüzlerce konumun, karakterin ve görevin bulunduğu bu yapım içerisinde, elbette her bir konum içerisinde farklı atmosferler, görevler, karakterler, zorluklar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bu tarz detaylarla beraber her bir bölgeyi araştırırken aslında burada bir nevi heyecanlı bir şekilde bekleyiş sürüyor. Çünkü buralarda neler olup bittiğini öğrenmek bizler için oldukça heyecanlı bir durum diyebiliyoruz. Nükleer savaş sonrası yıkılmış bu dünya içerisinde, elbette harabe bölgelerden, yıkılmış enkazlara, kurak alanlardan müttefiklerin bulunduğu bölgelere kadar oldukça farklı kısımların olduğunu söyleyebilir ve buralarda neler olup bittiğini öğrenirken, elbette en iyi şekilde yerimizi alabiliyoruz. Oyun içerisinde yer alan grafikleri ve animasyonlara bakacak olursak, elbette oldukça tatmin edici bir şekilde bizlere sunulduğunu ve şu anda yeni nesil bir güncellemesini de oyunda yer aldığını söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber elbette oyun için aslında şu anda grafik ve aydınlatma motoruna daha iyi bir şekilde bizlere sunulduğunu ve oyunda yer alan grafikleri etkilediğini söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Hiç olmadığı kadar artık daha canlı hissettiren ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve toplayıp inşa edebileceğimiz yapım içerisinde, şimdiye kadar en gelişmiş zanaat sistemi ile beraber binlerce öğeyi toplayabiliyor, bu öğeler arasında seçim yapabilir ve öğeleri burada birleştirmek durumunda kalabiliyoruz. Burada yaptığımız zanaatkarlık sistemi ile beraber elbette bu öğeleri toplayıp inşa edebiliyor, yükseltebiliyor, geliştirebiliyor, silahlar, zırhlar, kimyasallar ve çok daha fazlasını burada üretebiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca etrafı keşfederek elde ettiğiniz kaynaklarla beraber zanaatkarlık mekaniğini birleştirerek farklı unsurlar elde edebiliyorsunuz. Etrafta ne kadar çok kaynak toplarsanız, o kadar çok farklı unsurun sizlere aktarıldığını görebiliyor ve akabinde ise buralarda neler olup bittiğini deneyimleyebiliyorsunuz. İddialı bir açık dünyayı bizlere sunan ve özel karakter sistemiyle beraber istediğimiz kişi olabileceğimiz yapım içerisinde, aynı zamanda kendi karakterimizin istatistiklerini en iyi şekilde yükseltmeye çalışabiliyoruz.

Karakter geliştirme ekranı ile karşı karşıya kaldığımız ve hem düşmanları öldürerek hem de görevleri tamamlayarak hem de seyahat ederek karakterimizin seviyesini arttırabileceğimizi yapılmış içerisinde, elbette en iyi şekilde karakterimizi geliştirmek ve istatistiklerini yükseltmek oldukça önem arz ediyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, karakterimizin gücünü, karizmasını, dayanıklılığını ve çok daha fazlasını arttırabiliyor ve bu tarz geliştirmelerle beraber elbette hayatta kalma şansımızı daha da arttırabiliyoruz. İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz ve güç için yarışan birden fazla grubunun yer aldığı yapım içerisinde, istersek gruplarla beraber istersek de tek başımıza ilerlemek durumunda kalıyoruz. Seçimin tamamen bize ait olduğu yapım içerisinde, yepyeni bir sonraki nesil grafiklerle beraber karşı karşıya kalıyor ve dünyayı hiç olmadığı kadar canlı bir şekilde deneyim
 
lemeye hazırlanabiliyoruz. Para formatlardan kalıntılara ve dinamik ayrıntılarla dolu bölgelere kadar oldukça farklı kısımlara doğru ilerleyebileceğimizi yapım içerisinde elbette kıyamet sonrası bir ortamda kendimizi bulmaya hazırlanıyor ve seçimlerimiz bizim gidişatımıza ve karakterimizin kaderine de oradan etki ediyor. Oyunun biraz da aksiyon sisteminden bahsedecek olursak, istediğiniz gibi yakın dövüş veya menzil dövüş silahları ile beraber ilerleyebiliyor ve bunların seçimi tamamen size ait oluyor.
 
 
 
Örneğin, elinizde bir tabanca alabiliyor, pompalı tüfek alabiliyor veya bir keskin nişancı tüfeği ile beraber düşmanları uzaktan gafil avlayabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra yakında bir silahlarla beraber elinize bıçak alabiliyor, sopa alabiliyor, balta alabiliyor ve çok daha fazla detay ile beraber elbette düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. İstediğiniz gibi hem uzaktan hem de yakından savaşabileceğiniz yapım içerisinde, bu tarz detaylarla beraber kendinize ait silahlar üretebilir ve yukarıda bahsettiğimiz gibi etraftan topladığınız kaynaklarla beraber de yeni silahlar üretebiliyor ve mevcut silahınızı onarabiliyorsunuz ve daha da güçlendirebiliyorsunuz. Dolayısıyla bütün bunları gerçekleştirmek ve yeni silahların sahibi olmak için etrafı keşfetmek ve kaynakları toplamanız oldukça önem arz ediyor. Zaten bu tarz oyunlarda etrafı ne kadar çok keşfederseniz ve ne kadar çok kaynağa sahip olursanız, o kadar çok hayatta kalma şansınız artıyor ve bu da oyunda bir hayli önemli diyebiliriz.

Güç için yarışan birden fazla grubun olduğu yapım içerisinde, yukarıda bahsettiğimiz gibi aksiyon sisteminde istediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil edebiliyorsunuz. Şiddet dolu bir ortamda bulunduğumuz yapımda, üçüncü şahıs kamera bakış açısı bulunuyor veya yakınlaştırarak tamamen birinci şahıs bir deneyimle beraber ilerleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla kamera bakış açıları arasında istediğiniz gibi geçiş yapabiliyor ve binlerce öğeyi toplamak ve aynı zamanda daha yakından düşmanları görmek tamamen sizin işiniz oluyor. Saldırı sırasında elbette farklı taktikler benimseyebiliyor, düşmanların nerede olduğunu gözlemleyebiliyor ve düşmanların aynı zamanda zayıf noktalarını hedef alabiliyorsunuz.
 
 
 
Sinematik katliamın keyfine çıkarabileceğiniz yapım içerisinde, aynı zamanda dinamik bir hedefleme sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu hedefleme sistemi ile beraber istediğiniz gibi düşmanları hedef alabiliyor, onların nereden vurulacağını siz seçebiliyor ve daha fazla detay ile beraber düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı düşman türlerinin olduğundan bahsedebilir ve kıyamet sonrası bir ortam olduğundan dolayı elbette radyasyonun hakim olduğu bölgelerde tuhaf canlıların ve mevcut canlıların değiştiğini gözlemleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda farklı gruplarla ve düşmancılık ordularıyla beraber de savaşmak durumunda kalabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada farklı şekillerde düşmanlar karşınıza çıkıyor ve her bir düşmanı ortadan kaldırmak için farklı hamleler ve stratejiler benimseyebiliyorsunuz. Her bir oyuncu burada farklı stratejiler benimseyebiliyor ve kendi deneyiminizi oyuna dahil edebiliyorsunuz.

Genel olarak toparlayacak olursak, oyun içerisinde açık bir dünya bulunuyor ve açık dünyada kıyamet sonrası bir ortamda hayatta kalmak tamamen sizin işiniz oluyor. İstediğiniz gibi ilerleyebileceğiniz ve kendinizi bu deneyimi kaptırabileceğiniz yapım, her oyuncu tarafından oynanması gereken oyunlar arasında bulunuyor. Dikkat çekici unsurlarla beraber yer alabileceğiniz, etrafı keşfedebileceğiniz ve rol yapma unsurlarının ön planda olduğu yapım içerisinde, kendi seçimlerinizle beraber gidişatınıza yön verebiliyor ve bu seçimlerin ne kadar önemli olduğunu burada vurgulamak gerekiyor. Hem kendinizi hem de çevrenizi etkileyecek seçimleri yaparak burada nasıl etkili seçimler yaptığınızı görebiliyor ve dünyanın gidişatını doğrudan değiştirebiliyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
LCK Yaz Mevsimi 2024 Finalinin Adı Belli Oldu! 20 Dk önce Street Fighter 6 Satışları Dört Milyona Ulaştı 07 Eylül Silent Hill 2 Remake'in İlk 90 Dakika Oynanış İçeriği Ortaya Çıktı 07 Eylül Earth Defense Force 6'nın Güncel Satış Sayısı Belli Oldu 07 Eylül Looney Tunes: Wacky World of Sports Çıkış Tarihi Belli Oldu 07 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler