Mortal Kombat 1 İçin Khaos Reigns Genişlemesi Duyuruldu

27.07.2024 20:44 Mehmet Tandoğan

 
 
Dövüş aksiyon oyunu Mortal Kombat 1 için yepyeni bir genişleme paketi duyuruldu. Mortal Kombat 11: Aftermath'e benzer bir hikaye DLC'sinin olduğu belirtilen Khaos Reigns, oyunculara yepyeni içerikler, karakterler ve çok daha fazlasını sunmayı hedefliyor.
 
Mortal Kombat 1 için yepyeni kostümler de yolda
 
 
 
Açıklanan detaylara göre Mortal Kombat 1 için gelecek olan hikaye genişlemesi, temel oyunun olaylarından sonrasını konu alıyor. Acımasız Titan Havik formunda başka bir alternatif zaman çizelgesine geçiş yapabileceğimiz ek paket dahilinde, kahramanlar tekrar bir araya gelmeye hazırlanıyor. Şu anda hikaye genişlemesi için yepyeni bir fragman yayınlanmış durumda.
 
Mortal Kombat 1: Khaos Reigns genişlemesinin yanı sıra 6 yeni DLC dövüşçüsü oyuna dahil olmayı bekliyor. Bu dövüşçüler Kombat Pack 2'nin bir parçası olarak satışa sunulmaya hazırlanıyor. Karakterler arasında Scream serisinden Ghostface, Noob Saibot, Sektor, Cyrax, Conan the Barbarian serisinden Conan ve Terminator serisinden T-1000 yer alıyor.
 
Öte yandan genişleme paketini ön sipariş veren kullanıcılar 4 yeni kostüme sahip olabiliyor. Bu kostümler arasında “Wedding Scorpion”, “Ultimate Mortal Kombat 3 Sub-Zero”, “Empress Mileena” ve “Ultimate Mortal Kombat 3 Noob Saibot” bulunuyor.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Mortal Kombat serisinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkan Mortal Kombat 1, oyunculara ikonik karakterler sunuyor ve aynı zamanda arka planda bir hikaye ile beraber bizlere geri dönüş yapıyor. Farklı oyun modları, ölüm şekilleri ve çok daha fazlasıyla beraber şiddetin dozunun bir hayli yüksekte olduğu ve oyuncuların parçalanarak yok olduğu bir yapım içerisinde, elbette Mortal Kombat evrenini istediğiniz gibi keşfedebiliyor ve burada yapacaklarınızla beraber adeta çivi çakabiliyorsunuz. Ateş tanrısı ile beraber ortaya çıkabilecek bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabileceğimiz yapım içerisinde elbette yeni bir dövüş sistemi, oyun modları, ölüm şekilleri ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
Yeni başlangıçlarla beraber farklı ve ikonik oyuncu kadrosuyla istediğimizi alabiliyor ve hangi oyuncu üzerinde usta olmak istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi yapmak durumunda kalıyorsunuz. Bildiğiniz üzere her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde ederken aynı zamanda her bir karakterin farklı bir yeteneğinin olduğundan bahsetmek gerekiyor. Bu karakterler üzerinde istediğiniz gibi ustalaşabiliyor, hangi komboları yapmak istiyorsanız ona göre menü içerisinden hangi komboları yapmak istediğinize karar verebiliyor ve bunları gerçekleştirmek için doğru zamanda doğru tuşlamalara basmanız gerekiyor. Elbette bazı kombolar sürekli olarak aktif hale gelebiliyor ve yapacağınız hamlelerle beraber düşmana aman vermemeye çalışıyorsunuz ancak karşıdaki rakip elbette bu kombolara karşı gelebiliyor ve onları ortadan kaldırmak için de sizin farklı stratejiler ve planlamalar benimsemeniz gerekiyor.
 
Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca dövüş aksiyon sistemiyle beraber elbette kendi planlamalarınızı yapabiliyor ve savaşı lehinize çevirmek için üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Ateş tanrısının yarattığı bir evren içerisinde yer aldığınız süre boyunca yapacaklarınızla beraber gidişatına yön verebiliyor ve Mortal Kombat evreni içerisinde yer alan karakterlerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Zaten ikonik bir seri olduğundan dolayı elbette oyuncular tarafından seviliyor ve çok oynanmaya devam ediyor. Köklü bir şekilde oyun sektöründe bulunan ve serinin en yeni oyunu içerisinde üst düzey grafikler ve çok daha fazlası bizlere aktarılıyor. Bu tarz eserlerle beraber oyun şu anda farklı platformlarda satışta bulunuyor ve oyuncuların gözdesi olarak karşımıza çıkıyor.

Dövüş sistemleri ile beraber ön plana çıkan ve farklı karakterleri elimize alabileceğimiz yapım içerisinde elbette ilgi çekici oyun modlarının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu oyun modları ile beraber istediğiniz gibi kendi oyununuzu şekillendirebiliyor, çeşitlendirebiliyor ve ana hikaye modunun yanı sıra aynı zamanda eğlenebileceğiniz diğer notların olduğundan bahsedebiliyoruz. Popüler seride yeni bir çağ başlatmayı hedefleyen bu yapım elbette bazı eksikleriyle beraber de geliyor. Bazı oyuncular seriyi başka bir yöne çevirdiği için elbette pek tatmin olmuyor ve bunun yerine daha önceki seri oyunlarını tavsiye ediyor. Ancak genel olarak oyunun platformuna bakacak olursak çoğunlukla olumlu etikete sahip olduğunu söyleyebilir ve genel olarak oyuncuların sevdiği bir yapım olarak bizlere sunulduğunu aktarabiliriz.
 
 
 
Mortal Kombat evreninde farklı bir şekilde keşfedebileceğimiz ve yeniden yaratılmış bir dünyada yer alabileceğimiz yapım içerisinde elbette tanıdık ancak kökten bir şekilde evrene değiştirmek durumunda kalıyor ve yapacağımız hamlelerle beraber tek oyunculu mod içerisinde arka plandaki hikayeyi deneyimleyebiliyoruz. Tek oyunculu mod içerisinde elbette kendinize ait bir karakterle beraber ilerleyebiliyor, farklı karakterleri burada denemek durumunda kalıyor veya hikaye gereği elbette farklı bölgelere ve çok daha farklı karakterlerle ön plana çıkan bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
 
İlerleyiş sisteminin elden geçirildiği ve aynı zamanda yer yer rol yapma mekaniklerinin de bulunduğu yapımda dövüşün heyecanını doğrudan hissedebiliyor ve istediğiniz gibi farklı hareketler sergileyebiliyorsunuz. Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi burada her bir karakterin farklı bir yeteneği bulunuyor ve bu karakterlerle beraber istediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve dilediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemek ve karakterlerinizi en iyi şekilde kullanmak için elbette oyunda uzunca vakitler geçirmeniz gerekiyor çünkü burada farklı karakterlerin her birinin farklı kontrol sistemleri ve şemaları bulunuyor. Dolayısıyla bunlara adapte olmak ve onları ezberlemek bir hayli vakit alabiliyor. Bunun yanı sıra elbette her bir karakterin temel özellikleri ve temel hareketleri yer alıyor.
 
Bu karakterlerle beraber zıplayabiliyor, kayabiliyor, tekme atabiliyor, yumruk atabiliyor, havada süzülebiliyor ve çok daha fazlasıyla beraber kendi hareketlerimizi sergileyebiliyoruz.
Oyun içerisinde karakterleri kontrol ederken elbette farklı arenalarda doğru ilerleyebilir ve her arena içerisinde farklı ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Kendine has çeşitli ortamlarda bulunabileceğimiz ve aynı zamanda kendimizi burada hayatta tutmaya başlayacağımız yapımda elbette her bir karakterin farklı kombolarından yararlanmaya çalışıyor ve yapacağımız hamlelerle beraber heyecan uyandıran içeriklerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Tek oyunculu kısımda yukarıda bahsettiğimiz gibi ilgi çekici bir ilerleme sistemi, rol yapma unsurları ve çok daha fazlası bizleri beklerken burada aynı zamanda arka planda bir hikaye içeriği ile beraber ilermeye çalışıyor ve dövüş heyecanının ne kadar ileriye gittiğini burada görebiliyoruz.
 
Bunun yanı sıra oyun içerisinde elbette hikaye modunun akabinde istilâ modu karşımıza çıkıyor. Bu mod dahilinde derin ve merak uyandıran mücadelelere doğru adım atmaya hazırlanırken aynı zamanda tonlarca ödülün de bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla istilâ modunda elbette farklı istilalara doğru ilerleyebiliyor, oyuncuları ve diğer düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve aynı zamanda yüzlerce ödülün sahibi olabiliyoruz. Bu ödüllerle beraber hem yeni kozmetiklere hem yeni karakter görünümlerine ve çok daha fazlasına sahip olmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

İstilâ modu ile beraber elbette istediğinizi gerçekleştirirken aynı zamanda farklı istilalara katılım sağlayabiliyor ve kendine has özellikleri, hareketleri ve komboları ile beraber karakterlerin tadına çıkarabiliyorsunuz. Farklı fırlatmalarla ve savunma bozucularıyla beraber ön plana çıkan yapım içerisinde takım arkadaşlarınıza yardım eden bir arka plan yardımcı olarak ilerleyebiliyor ve aynı zamanda bu tür durumlar dövüşü önemli açıdan değiştiren unsurlar arasında bulunuyor. Farklı istilalara doğru yol alabileceğiniz ve ikonik karakterleri deneyebileceğiniz yapım içerisinde elbette her bir oyuncunun farklı stratejileri ve planlamaları yer alıyor.
 
Bu planlamaları ile beraber ilerleyebileceğiniz ve dilediğinizi gerçekleştirebileceğiniz yapımda istediğinizi ortaya çıkarabiliyor ve her bir destekle beraber de kendi karakterinizi ön plana aktarabiliyorsunuz. Mortal Kombat 1 içerisinde elbette tüm bu detaylarla beraber kendinizi ön plana çıkaran farklı karakterleri benimseyebiliyor ve her bir karakterin burada farklı kullanım şekilleri bulunuyor. Bazı karakterler uzaktan ve menzilli bombalarla beraber ön plana çıkarken diğer taraftan bazı karakterler yakın dövüş odaklı bizlere sunuluyor ve genel olarak zaten oyunda birebir dövüşlere katılım sağlayabiliyoruz. Aynı zamanda oyunda dövüşürken arka planda çeşitli yardımcılarımız olabiliyor ve canımızın az olduğu anlarda bir anda arka plandaki yardımcımıza çağırarak elbette onunla beraber dövüşe kaldığımız yerden devam edebiliyoruz.
 
Arka plan yardımcılarının ön planda olduğu ve savaşın seyrini değiştirebileceğimiz yapım içerisinde tüm bu detaylarla beraber hayatta kalmanın yollarını arıyor ve akabinde ise dövüşlerden galip çıkmaya hazırlanabiliyoruz. Bu tarz dövüşlerde bildiğiniz üzere elbette doğru zamanda doğru hamle yapmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü yapacağınız hamlelerle beraber rakibin hamlelerini ezberlemek durumunda kalıyor ve akabinde ise onun saldırılarını kesmek tamamen sizin için oluyor. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, elinizden geleni yapmak durumunda kalıyor, farklı komboları ortaya çıkarabiliyor ve farklı suçlamalarla beraber elbette düşmanları adeta kilit altına alabiliyorsunuz.
 
Aynı zamanda dilediğiniz gibi ilerleyebileceğiniz ve farklı bir ilerleme sisteminin olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun oynanması gereken projeler arasında bulunuyor ve aslında seriye yepyeni bir bakış açısı getiren sistemlerle karşı karşıya gelebiliyoruz. Bunun yanı sıra elbette oyun çıkışı ile beraber sürekli olarak güncellenmeye ve yeni karakterleri bizlere sunmaya devam ediyor. Yine haberimize bahsettiğimiz gibi 6 farklı karakterin bizlere sunulacağını ve bu karakterlerle beraber elbette oyunun gidişatının ve seyrini değişeceğini aktarabiliyor. Çünkü bu tarz detaylarla beraber bazı karakterler oldukça ön plana çıkabiliyor ve diğer karakterlerden daha güçlü konuma gelebiliyor. Umuyoruz ki güzel bir dengeleme değişikliği ile beraber bu karakterlerle oynayabilir ve farklı bir deneyim elde edebiliriz.
 
 

Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde yeni karakterlerle karşı karşıya kalabilir ve kendi karakterlerimizi en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Oyun içerisine elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi onlarca karakter yer alır ve bu karakterlerin yeteneklerinden faydalanırken elbette onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu görmek durumunda kalıyoruz. Aynı zamanda rakiplere karşı farklı hamleler yapmak ve onları gafil avlamak oyun içerisindeki en önemli temel hareketler arasında yer alıyor. Bu sayede rakiplerin canını azaltabiliyor, onlara karşı farklı stratejiler benimseyebiliyor ve her maç içerisinde farklı stratejiyi ortaya çıkarmanız şart. Çünkü karşıdaki rakibin hangi hamleleri yapacağınızı artık kestirebiliyor ve bu kapsamda sizin sürekli olarak taktiklerinizi değiştirmeniz gerekiyor. Kendilerine has özel hareketleriyle beraber ön plana çıkan ve kameo adı verilen yardımcı karakterlerle beraber ilerleyebileceğiniz yapım, elbette her dövüş önemli ölçüde değişkenlik gösterebiliyor ve dilediğiniz gibi bu dövüşleri özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bununla beraber elbette kameo karakterlerinin ilerleyen süreçte daha fazla sayısının artacağını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla onları kullanmak ve doğru zamanda doğru hamlede ortaya çıkarmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Toparlayacak olursak Mortal Kombat serisinin en yeni oyunu olan Mortal Kombat 1, oyunculara ikonik karakterler ve derinlemesine bir hikaye sunarak geri dönüyor. Farklı oyun modları, çarpıcı ölüm şekilleri ve yüksek şiddet dozuyla dikkat çeken bu oyun, oyunculara Mortal Kombat evrenini istedikleri gibi keşfetme imkanı tanıyor. Ateş Tanrısı'nın hikayesi etrafında şekillenen yapımda, yeni dövüş sistemleri, oyun modları ve ölüm şekilleri oyuncuları bekliyor. Oyunun başlangıcında, farklı ve ikonik karakterlerden birini seçerek, o karakter üzerinde ustalaşma yolculuğuna çıkıyorsunuz. Her karakterin kendine özgü yetenekleri ve komboları bulunuyor. Menülerden hangi komboları yapmak istediğinizi seçebilir ve doğru zamanda doğru tuşlara basarak bu hareketleri gerçekleştirebilirsiniz.
 
 
 
Bazı kombolar sıkça kullanılabilirken, düşmanlar bu hareketlere karşı gelebilir ve sizi zorlayabilir. Bu durumda, stratejik düşünerek ve farklı planlamalar yaparak rakibinizi alt etmeye çalışmalısınız. Ateş Tanrısı tarafından yaratılan bir evrende geçen hikaye, oyuncuların oyun boyunca yaptıklarıyla şekilleniyor. Mortal Kombat evreninde yer alan karakterlerle karşı karşıya gelirken, dövüş aksiyon sistemini lehinize çevirip savaşları kazanmak için planlar yapabilirsiniz. Serinin köklü geçmişi ve yeni oyunun üst düzey grafiklerle donatılması, Mortal Kombat 1'in oyuncular arasında popülerliğini artırıyor. Farklı platformlarda satışta olan oyun, geniş bir oyuncu kitlesi tarafından sevilmeye ve oynanmaya devam ediyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
LCK Yaz Mevsimi 2024 Finalinin Adı Belli Oldu! 8 Saat önce Street Fighter 6 Satışları Dört Milyona Ulaştı 07 Eylül Silent Hill 2 Remake'in İlk 90 Dakika Oynanış İçeriği Ortaya Çıktı 07 Eylül Earth Defense Force 6'nın Güncel Satış Sayısı Belli Oldu 07 Eylül Looney Tunes: Wacky World of Sports Çıkış Tarihi Belli Oldu 07 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler