Oculus Rift Ekibi, Sony'nin Project Morpheus Cihazından Dolayı Heyecanlı

22.03.2014 14:16 Samet Konuksal


    Aslında platformlardan dolayı direkt olarak rakip olmasalarda, aynı sektörde, aynı tarz cihazlarla karşımıza çıkmaya hazırlanan iki firma Oculus ve Sony'den güzel açıklamalar duymaya devam ediyoruz. GDC sunumunda Oculus ekibine saygı duyduklarını belirten Sony'nin ardından Oculus ekibinden de Sony adına açıklamalar geldi.
 
    Yaptığı açıklamalarda projenin yöneticisi ve Oculus firmasının kurucusu Nate Mitchell, Sony'e 'hoşgeldin' karşılaması yaptı. Mitchell, "Bu alanda daha fazla firma görmek bizi çok heyecanlandırıyor. Daha fazla firmanın bu yönde yatırım ypaması, oyun alanında daha fazla kaynağı görmek demek. Böylelikle oyuncu topluluğu da sanal gerçeklik cihazlarını erkenden almak isteyecek." sözlerine yer verdi.
 
    Mitchell, "Oyun dünyasında birçok geliştirici VR cihazlarına oyun geliştirmek istiyor. Fakat üst yöneticileri finansal durumlardan dolayı buna izin vermiyor. Haklılar da. Oyunu kime satacaksın ki? Dolayısıyla Sony'nin bu piyasaya giriş yapması daha büyük bir topluluğa erişebilmek demek. Ayrıca Sony'nin bu atılımıyla birlikte multiplatform oyun geliştiren yapımcılar PC'ye de sanal gerçeklik oyunları açısından destek sunacaklar. Her ne kadar onlar PS4'te, biz PC'de kalsak da durum bu şekilde." açıklamalarını yaptı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oculus Rift Platformlar: PC Geliştirici: Oculus Dağıtıcısı: Oculus Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 18 Eylül Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 18 Eylül Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 18 Eylül Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 18 Eylül Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 18 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler