Oculus Rift'in Muciti: "Bağımsız Olarak Çalışmaya, Oyunlara Yoğunlaşmaya Devam Edeceğiz"

26.03.2014 01:34 Samet Konuksal


    2 milyar dolarlık bir anlaşmanın ardından Facebook çatısı altına giren Oculus Rift ile ilgili cihazın muciti Palmer Luckey tarafından bir açıklama geldi. Kickstarter ile birlikte, oyuncuların desteğiyle bugünlere gelen Luckey, Reddit'te direkt olarak oyunculara yönelik bir mesaj yayınladı.
 
    Yayınladığı mesajda Luckey, "Facebook bizimle iletişime geçtiğinde ben de olaya kuşkuyla yaklaştım. Ancak Mark'la konuştukça, firmanın görüşlerinden bahsettikçe, bu olay benim de kulağıma hoş gelmeye başladı. İkimizin de amacı belli; sanal gerçeklik teknolojilerinin kullanımını, olabildiğince geniş bir kitleye yaymak." cümlelerine yer verdi.
 
    Palmer Luckey, "Facebook da, Oculus ile aynı firma kültürüne sahip. Onlar da açık kaynaklı yazılım konusuna destek veriyor. Mark ve Facebook takımıyla partner olmak eşsiz ve güçlü bir fırsat. Bu anlaşmayı tamamen Oculus kültürüne uyacak şekilde yaptık. Gerektiği yerde, risk alarak yenilikçi fikirleri uygalamaya devam edeceğiz." açıklamalarını yaptı.
 
    Açıklamaların devamında, "Kendimizi bağımsız olarak işletmeye devam edeceğiz. Facebook sadece bizim bir partnerimiz olacak. Ana ilgi odağımız yine oyunlar olacak. Ancak bunun yanında film, eğitim ve iletişim konularına da destek sağlayacağız. Oyun kaynaklarımızın hiç biri, bu anlaşma sonrasında sınırlanmadı. Aslında kaynaklarımız anlaşmanın sonrasında büyük ölçüde genişledi. Heyecan verici haberler çok yakında sizlerle olacak." cümleleri yer aldı. 
 
    Son olarak Palmer Luckey, "Ben kendimi sanal gerçekliğe adadım. Her günümde ve gecemde daha ileriye gitmek için çabalıyorum. Bu konuma geldiğimi en çılgınca rüyalarımda bile göremezdim. Sizinle bir arada olmaktan dolayı gururluyum. Bu teknolojiyi ve oyun dünyasını ileriye taşıdığınız için size teşekkür ediyorum. Sizi asla yüz üstü bırakmayacağız." eklemelerini yaptı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oculus Rift Platformlar: PC Geliştirici: Oculus Dağıtıcısı: Oculus Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 18 Eylül Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 18 Eylül Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 18 Eylül Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 18 Eylül Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 18 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler