A Quiet Place: The Road Ahead'in İlk Hikaye Fragmanı Yayınlandı

03.07.2024 11:11 Mehmet Tandoğan

 
 
Korku gerilim projesi A Quiet Place: The Road Ahead için yepyeni bir fragman paylaşıldı. Ortaya çıkan video oyunun ilk hikaye içeriğini temsil ediyor ve burada hikaye kapsamında bizlere neler sunulacağını az çok görebiliyoruz.
 
Korku filmi serisine dayalı bir oyun geliyor 
 
 
 
A Quiet Place: The Road Ahead oyununda biz oyuncular astımlı bir üniversite öğrencisi olan Alex'i kontrol ediyoruz. Sinir bozucu atmosferler, sürükleyici bir hikaye, korku ve gerilim unsurları ve çok daha fazlasını bizlere sunmayı hedefleyen bu yapım türü severlere hitap ediyor. Yapım içerisinde oyuncular çevrelerini gözlemleyebiliyor, keşfedebiliyor ve çevredeki araçları kullanabiliyor.
 
Yayıncılığını Saber Interactive ve geliştiriciliğini Stormind Games ekibinin üstlendiği tek oyunculuk korku macera oyunu A Quiet Place: The Road Ahead, korku filmi serisinin yan projesi olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Açıklanan detaylara göre oyun 2024 yılı içerisinde PlayStation 5, Xbox Series ve PC (Steam) için piyasaya sürülecek.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Korku oyunlarına bir yenisi daha ekleniyor! Ünlü film serisinden ilham alan ve yan oyun olarak karşımıza çıkan bu yapımda tuhaf ortamlara geçiş yapabiliyor, kendinizi sürekli olarak kaosun ve karanlık ortamın içerisinde bulabiliyor ve yapacağınızı sanmanızla beraber hayatta kalmanın yollarını arıyorsunuz. Oyunda ürkütücü ortamlara geçiş yaparken elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve bu ortamlarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken aynı zamanda karakterinizin temel yeteneklerinden faydalanmaya başlıyor ve burada ana hikaye örgüsüyle karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Elbette ana hikaye örgüsü film serisinde yer alan olaylardan ve karakterlerden ilham alıyor ve ölümcül yaratıkların ve çeşitli istilaların burada olduğunu aktarabiliyoruz.

Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere korku detayları ile beraber ve arka planda yer alan ses efektleri ile bir hayli korkmaya hazırlanabiliyor ve elimizden geldiğince burada hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca ölümcül yaratıkların istilas ettiği bir dünyada bulunuyoruz ve bu dünyada hayatta kalmanın tamamen bizim işimiz olduğunu aktarmakta fayda var. Oyunda öyle olunca yaratıkların istilasından sonra eşi benzeri olmayan bir hayatta kalma hikayesine bizlere sunmayı hedefleyen yapım, geliştirici ekibin belirttiğine göre uzun süredir geliştiriliyor ve şu anda oyunun ana hikaye fragmanı yayınlanmış durumda diyebiliyoruz.

Hikaye fragmanına bakacak olursak elbette animasyonları ve grafiklerin biraz daha düşük kaldığını ve çıkış yaptığı zaman elbette büyük beklentilerle kesinlikle oyuna girmemenizi tavsiye ediyoruz. Oyunda her ne kadar korku unsurları arka planda yer alan efektler ve çevre unsurları etkileyici görünse de karakterimizin animasyonları, karakter detayları, grafikler ve çok daha fazlası orta düzeyde olacağına tahmin ediyoruz. Zaten fragmandan da aynı şekilde bu durumu görebilir ve ona göre kendi beklentinizi ayarlayabilirsiniz. Fakat yukarıda tekrar tekrar belirttiğimiz gibi bu tarz oyunlarda beklentinizi düşür tutmanıza fayda var ve ona göre oyuna geçiş yaparsanız daha fazla oyundan zevk alabilir ve beklentileriniz oyun içeriğinde yer alan unsurlarla beraber belki de daha fazla yükselebilir.

Oyunun detaylarına devam edecek olursak sinir bozucu atmosferlerin ve karanlık ortamların bizlere sunulacağını söyleyebilir ve tuhaf yaratıklardan kendimizi korumamız için burada elimizden geleni yapabiliriz. Elbette oyunda kontrol ettiğimiz karakterle beraber sağa sola doğru koşabilir, elimizdeki silahları kullanabilir ve çevre unsurları ile beraber düşmanlara yani yaratıklara karşı tuzaklar kurabiliriz. Ölümcül yaratıkların bulunduğu yapım içerisinde elbette özel uyarlama içerikleriyle beraber yer alabiliyor ve bunun yanı sıra aile içi çatışmaların arasında kendimizi bulabiliyoruz. Oyunda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Bu diyaloglar esnasında elbette karakterlerin bize neler yaşadığını, olayların neler olduğunu ve daha fazlasını öğrenmek durumunda kalıyoruz.
 
 

Kıyamet sonrası bir ortamda bulunduğumuz ve kıyametin aslında bizimle beraber ortaya çıktı yapım içerisinde gişe rekorları kıran film serisinden ilham alınan bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve tamamen tek oyunculu bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Yani oyun içerisinde herhangi bir çevrimiçi unsuru bulunmuyor ve diğer oyuncuları yanınıza davet edebileceğiniz ve aynı zamanda farklı şekillerde yer alabileceğiniz mod destekleri de yer almıyor. Dolayısıyla tamamen tek oyunculuğu ve hikaye odaklı bir yapıyla beraber oyundaki yerinizi alabiliyor ve bununla beraber farklı ortamlara doğru geçiş yapabiliyorsunuz.
 
Oyunda, yukarıda bahsettiğimiz gibi genel olarak karanlık bir atmosferin bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz ve aynı zamanda burada farklı ortamlara geçiş yapabiliyorsunuz. Her ortamda keşfetmeniz gereken unsurlar olduğunu söyleyebiliyor ve aynı zamanda çeşitli kaynaklara sahip olabiliyorsunuz. Her bölge içerisinde farklı düşmanlar, ortamlar, manzaralar, karanlık kısımlar, gerilim dolu müzikler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bunlarla beraber her ortama giriş yaptıktan sonra elbette etraftaki eşyaları araştırmak durumunda kalıyorsunuz. Etraftaki ipuçlarını toplamak tamamen sizin işiniz oluyor ve daha fazla detay ile beraber kendi yolunuzu çizmeye hazırlanabiliyorsunuz. Kaderinizin pamuk ipliğinde olduğu bu yapımda elbette yapacaklarınızla beraber gidişata yön verebilir ve elinizden geleni yapmak durumunda kalarak burada hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Oyun zaten tek düze yani çizgisel bir yapıyla beraber bizlere sunuluyor. Bununla beraber istediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve bununla beraber elbette oyunun sonuna ulaşmaya çalışabiliyorsunuz.

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz ve bu ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz aynı zamanda sessiz bir şekilde hayatta kalmaya çalışabildiğimiz korku macera yapımı içerisinde özel uyarlama ile beraber elbette film serisinde yer alan ikonik anların, karakterlerin ve çok daha fazlasının bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Oyun içerisinde elbette kişiler arası çatışmalar bulunur ve aynı zamanda aile arasında da bu çatışma ortamını da oradan hissedebiliyoruz. Kıyamete katlanmak zorunda kaldığımız ve aynı zamanda genç bir kadının içsel korkuları ile yüzleştiği bir ortamda kendimizi bulabildiğimiz yapımda büyük bir yolculuğa doğru adım atabiliyor ve kendimize bu korku dolu yolculuk içerisinde hayatta tutmanın yollarını arıyoruz.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda sinir bozucu bir atmosfer bulunuyor. Bu atmosferde elbette arka planda çeşitli korku unsurlarının yer aldığını söyleyebiliyor ve sadece seslerle beraber avlanan korkunç yaratıkların burada olduğunu aktarabiliyoruz. Yani oyun içerisinde en ufak bir çıkarsak bile doğrudan bizim üzerimize gelecek olan korku dolu canavarların olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde ilerlerken gizlilik odaklı bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyor ve bununla beraber kendi karakterimizi hayatta tutmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Oyunda elbette sürekli olarak kendimizi gizlenirken bulabiliyor, bir şeylerin arkasına saklanabiliyor ve böylece gergin dolu ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Farklı ortamlara doğru saklanabildiğimiz, farklı yerlere doğru kendimizi korkunç yaratıklardan sakladığımız yapımda yanlarından gizlice geçebiliyor ve dehşete doğrudan yakından hissedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca korku dolu unsurların yanından geçmek durumunda kalıyor ve burada yer aldığımız süre boyunca elbette anlatılmamış bir hikaye içeriğinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Zaten seri içerisinde yer alan bir yapı olduğundan dolayı anlatılan bir hikayeyi bizlere anlatmak olmazdı. Bu yapım içerisinde doğrudan farklı bir hikaye aktarılıyor ve bu hikaye ile beraber kıyamet sonrası ve ürkütücü ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir ortamın bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Bu ortamlarda sakin ortamlardan aniden kendimizi zorlu durumlara bırakabiliyoruz. Sessizlik içinde çabalayarak ilerlemeye başladığımız ve rekorlar kıran film serisinden esinlenen bu yapım içerisinde kıyamete katlanmak zorunda kalan genç bir kadının rolünü üstleniyoruz. Bu yolculukta elbette hem karakterimiz kendi içsel yolculuğuna çıkabiliyor hem de geçmişe giderek burada neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.
Karakterimizi elbette korku dolu unsurlarla beraber yüzleşirken animasyon ve grafiklerin de ortalama bir iş başardığını aktarabiliyor ve bununla beraber arka planda yer alan seslerin, seslendirmelerin ve diğer unsurların oldukça güzel bir şekilde karşımıza çıkabileceğini vurgulayabiliyoruz. Tuhaf manzaralarla ve ortamlarla karşılaşabileceğimiz yapım içerisinde sürekli olarak kendi yolumuzu bulmaya çalışır ve akabinde ise ürkütücü derecede sakin ortamlarda kendimizi bulurken neler çıkıp çıkmayacağını aklımızdan kestirmek durumunda kalıyoruz.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette burada yapacaklarımızla beraber gidişata yön verebiliyor ve aynı zamanda oyun içerisinde tuhaf sessizliklerin ve tüyleri diken diken anların olduğuna söyleyebiliyoruz. Yapım içerisinde kıyamet sonrası ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve her ortamda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı etkileşim unsurları ile düşmanlarla, yaratıklarla ve korku dolu anlarla karşı karşıya kalabiliyor ve aynı zamanda oyunda aşmamız gereken çeşitli bulmacaların ve macera unsurlarının olduğundan da bahsetmek gerekiyor.
Oyunda bir yandan maceraya atılırken diğer yandan ise kıyamet sonrası ortamlarda kendimizi bulabilir ve ürkütücü derecede tuhaf ortamları geçiş yaparken buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Oyunda zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi korku oyunlarında genel olarak çevremizi gözlemleyebileceğimiz ve keşfedebileceğimiz bir sistemin bizlere sunulacağını söyleyebiliyor ve çevremizdeki araçlardan ve nesnelerden yararlanarak dünyada kendi yolumuzu bulmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her biri olunca farklı korku unsurlarıyla karşı karşıya kalabilir ve aynı zamanda yapacakları hamle değişkenlik gösterebiliyor ve böylece her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Siz de burada kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz.
 
Kısaca toparlayacak olursak Ünlü film serisinden ilham alan ve yan oyun olarak karşımıza çıkan bu yapımda, oyuncular tuhaf ortamlara geçiş yapabiliyor, kaosun ve karanlık ortamın içinde kendinizi bulabiliyor ve  sürekli olarak hayatta kalmanın yollarını arıyorsunuz. Ayrıca ürkütücü ortamlarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor, karakterinizin temel yeteneklerinden faydalanıyor ve ana hikaye örgüsüyle karşılaşabiliyorsunuz. Ana hikaye, film serisindeki olaylardan ve karakterlerden ilham alıyor, ölümcül yaratıklar ve çeşitli istilalar burada bulunuyor. Bu tarz oyunlarda, korku detayları ve ses efektleri ile bir hayli korkmaya hazırlanabiliyor, hayatta kalmanın yollarını arıyorsunuz.
 
Oyunda, ölümcül yaratıkların istila ettiği bir dünyada bulunuyor ve hayatta kalmanın tamamen sizin işiniz olduğunu anlıyorsunuz. Yaratıkların istilasından sonra eşi benzeri olmayan bir hayatta kalma hikayesi sunan yapım, uzun süredir geliştiriliyor ve şu anda hikaye fragmanı yayınlanmış durumda. H ikaye fragmanında, animasyonlar ve grafiklerin biraz düşük kaldığını, oyuna büyük beklentilerle girmemeniz gerektiğini görüyoruz. Korku unsurları etkileyici görünse de, karakter animasyonları ve grafikler orta düzeyde olacak gibi görünüyor. Beklentilerinizi düşük tutarak oyundan daha fazla zevk alabilir ve beklentileriniz oyun içeriğiyle beraber yükselebilir.
 
 
 
A Quiet Place: The Road Ahead, korku ve hayatta kalma türlerinde çığır açan bir yapım olarak dikkat Çekmeye hazırlanıyor.  oyunun ynanış özellikleri ve sunduğu deneyimler ile oyunculara unutulmaz anlar  yaşatmayı hedefliyor. Oyunun sessizlik ve gerilim dolu dünyası, oyuncuları etkisi altına alıyor ve hayatta kalma mücadelesine davet ediyor. Diğer taraftan oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz. Zaten oyunun özünde korku dolu unsurlarla beraber karşılaşabilir ve sürekli olarak kendinizi gizlilik odaklı yapılarla bir aradayken görebiliyorsunuz.

Oyun içerisinde yaratıklardan ve canavarlardan kaçınmak ve aynı zamanda onlardan uzak durmak temel hedefiniz olarak karşınıza çıkıyor ve onlardan ne kadar çok uzak durursanız ve ne kadar çok kendinizi koruma altına alırsanız hayatta kalma şansınız o kadar artış gösteriyor. Aynı zamanda oyunda etraftaki unsurları kullanmak ve çevre ile etkileşime geçmek oldukça önemli.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Macera Oyunu Steam'de Bedava Oldu: Kalıcı Olarak Hesaba Ekleyin 26 Sn önce Satisfactory Tam Sürüme Kavuşuyor: İşte Çıkış Tarihi 38 Dk önce GTA 5'in Hikaye DLC'si GTA Online Sebebiyle İptal Edilmiş 1 Saat önce Capcom, Exoprimal'ın İçerik Desteğini Sona Erdirdi 2 Saat önce The First Descendant Mikro Ödemeler Yüzünden Ağır Eleştiriliyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler