Alan Wake ve Control Serisi Film Olacak: Annapurna'dan Destek

30.08.2024 14:16 Mehmet Tandoğan

 
 
Remedy tarafından biz oyun severlere sunulan Control ve Alan Wake serileri için yepyeni bir gelişme yaşandı. Ortaya çıkan bilgilere göre Annapurna stüdyosu şu anda geliştirilme aşamasında bulunan Control 2 için maddi destek sağlayacak ve aynı zamanda Remedy’de yer alan oyunları film ve televizyon dizisine uyarlayacak.
 
Alan Wake evreni artık diğer sektöre taşınıyor
 
 
 
Remedy'de iletişim direktörü Thomas Puha, yapılan yeni anlaşma hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: “Her şeyden önce yeni hamle, Control 2'yi tam olarak istediğimiz proje haline getirebileceğimiz anlamına geliyor. Ayrıca artık markalarımızı diğer mecralara genişletebileceğimiz inanılmaz bir ortağımız bulunuyor.”
 
Alan Wake evreninin film, televizyon ve daha ötesine taşınması hayranları memnun edecek bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede iki şirket artık bir araya geliyor ve ortaklık sayesinde başarılı olan seri oyunlarının desteklenmesi planlanıyor. Bu doğrultuda ilerleyen süreçte hem serinin yeni oyunları hem de yeni film ve televizyon dizileri karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
Control oyunu bizlere neler sunuyor?
 
İlgi çekici bir dünyaya adım atmaya hazırlandığımız ve 80'den fazla ödüle layık görülen Control oyunu oldukça dinamik ve aksiyon deneyiminin bir hayli ön planda olduğu bir yapı ile karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde belli bir alan içerisinde yer alıyor ve şirketin içerisindeki bölgelere ve farklı departmanlara doğru ilerlemeye çalışırken, aynı zamanda arka plan hikayesini çözmek durumunda kalıyoruz. Farklı evrenlere doğru ilerlemeye başladığımız ve evrenin içerisinde gerçekten de tuhaf olayların döndüğü yapımda, bozguncu bir varlığın federal kontrol bürosunu istila ettiğini görebiliyor ve istila eden bu varlığı ve düşmanı ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
İlk müdürün ortadan kaldırılmasıyla beraber yeni bir müdürün atanması tamamen bizim tarafımızca gerçekleşiyor ve bu müdür ise biz oluyoruz. Dolayısıyla departmana sahip çıkmak ve aynı zamanda istila eden bozguncu varlığı ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Onu durdurma gücüne yalnızca bizim eriştiğimiz ve bizim sahip olduğumuz yapım içerisinde dünyanın artık derin ve öngörülemez bir durum içerisinde yer aldığını ve tuhaf düşmanların ve yaratıkların aynı şekilde bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. İlgi çekici olaylarla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda, arka plan hikayesi karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor ve oyun içerisinde her keşfettiğimiz bölgede farklı ortamların, manzaraların, düşmanların, keşfedilecek alanların, mühimmatların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Açık uçlu ortamlarıyla beraber elbette dikkat çekici içeriği ile bizlere sunulan yapım içerisinde büyük bir mücadeleye adım atmak durumunda kalıyor ve bu adımımıza atarken de sağlam temellere dayanmak gerekiyor. Oyunda kullanabileceğimiz farklı silahlar, silahların geliştirilmesi ve çok daha fazla detay ile beraber yerimize alabiliyor ve düşmanlara karşı istediğimiz şekilde gelebiliyoruz. Ancak oyunun oldukça zor bir yapıya sahip olduğunu ve gerçekten de zorlu yapılarla, düşmanlarla ve varlıklarla karşı karşıya kalabildiğimizi ve hem de insan düşmanlarla hem de normal ve tuhaf düşmanlarla beraber karşı karşıya kalabildiğimizi aktarmakta fayda var. Aynı zamanda oyun içerisinde ilerlerken ve tekrar o bölgeye geri dönerken, o bölgenin yine düşmanlarla kaynadığını ve düşmanların tekrar doğduğunu görebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan zorlayıcı unsurlar arasında bulunuyor diyebiliriz.
 
 

Yapım içerisinde bildiğiniz üzere üçüncü şahıs bir kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz bir sistem, farklı genişletme paketlerini de içeren Ultimate Edition sürümü ile beraber tam bir oyun deneyimi elde edebiliyor ve nasıl bir sona ulaşmak istiyorsanız ona göre hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve karakterinizle beraber hayatta kalmanın yollarını arayabiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor ve her ortam içerisinde nasıl bir sistemle karşılaşmak istiyorsanız ona göre hızlı bir şekilde geçiş yaparken oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Bazı ortamlarda havada uçup kaçarken, aynı zamanda bir teknoloji ağacımız bulunuyor. Bu ağaç ile beraber karakterimize farklı şekillerde istatistikler yükleyebiliyor, yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor ve oyun içerisinde kullandığımız silahların hasarını arttırabiliyor veya silah içerisinde farklı bir geliştirme sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Örneğin, bir silah seviyesini artırdıktan sonra elbette o silahı daha etkili ve efektif bir şekilde kullanabiliyor ve silahın hem menzilini arttırabiliyor, hem gücünü arttırabiliyor, hem hasarını arttırabiliyor hem de şarjör kapasitesine yani mühimmat sınırını daha da üst seviyelere ulaştırabiliyoruz. Aynı zamanda kullanabileceğimiz, oyun içerisinde harcayabileceğimiz ve silahları yerleştirebileceğimiz çeşitli elementler bulunuyor. Bu elementlerle beraber yine yukarıda bahsettiğimiz gibi hasarı arttırabiliyor, daha fazla bonus'un sahibi olabiliyor, canımızı yükseltebiliyor ve daha fazla detayı oyunda görebiliyoruz.
 
Durum böyle olunca, elbette oyunda üst düzey bir deneyimle beraber yerimizi alabiliyor ve kendi deneyimimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Hızlı aksiyon sistemlerinin olduğu yapım içerisinde sürekli olarak belki de aynı düşmanları ortadan kaldırmak ve aynı düşmanlarla beraber farklı ortamlarda yine aynı aksiyona dahil olmak, belki bir yerden sonra sıkabilir. Ancak oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurları kendi sisteminize göre ayarlayabilir ve oyundaki yerinizi aldıktan sonra hangi aksiyona dahil olmak istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi yapabilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber oyundaki aksiyon sistemine nasıl bir yapıya sahip olduğu tamamen size bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
 
Çünkü bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi aksiyon sistemini oyuna dahil ederek stratejisini ve planını oyuna dökebiliyor. Bu da oyunda yer alan özgürlükçü sistemler arasında yer alıyor ve bununla beraber oyuncular güzel bir deneyim elde edebiliyor diyebiliriz.
 
 

Kapsamlı ve son derece zorlu ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapım, çeşitli gizemleri açığa çıkarmaya çalışıyor ve büronun karanlık sırlarıyla başa çıkmak için burada büyük bir mücadele vermek durumunda kalıyoruz. Bir yandan kayıp kardeşimizi ararken, diğer yandan ise bize buraya getiren gerçeği keşfetmeye hazırlanabiliyoruz ve oyun içerisinde elbette bu iki sorunun bir yerde birleştiğini aktarabiliyoruz. Çünkü kayıp kardeşimizi aramak için geldiğimiz bu büro yönetimi içerisinde elbette bir bağlantısı bulunuyor ve tuhaf varlıkların da aynı şekilde kardeşimizi kaçırmakla sorumlu olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Tüm bu durumlarla beraber beklenmedik olayların, karakterlerin ve tuhaf deneyimlerin bizlere sunulduğu yapımda, kendi mücadelemizi ve doğaüstü güçlerimizi ortaya çıkarabiliyor ve kendi güçlerimizi birleştirerek, aynı zamanda arttırarak daha güçlü bir şekilde düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Yeni yollar keşfedebileceğimiz, etrafımızdaki her şeyi ölümcül bir sıraya dönüştürmek için güçlü yeteneklerimizi kullanmaya çalışabileceğimiz ve aynı zamanda daha fazla detayı ön planda dökebileceğimiz yapımda gizli bir dünyayı keşfetmeye çalışıyor ve gizli bir hükümetin aslında burada neler yapmak istediğini doğrudan gözlemlemek durumunda kalıyoruz. Büronun değişen ortamlarını keşfedebileceğimiz ve her zaman gözle görülmenin ötesinde daha farklı bir şeylerin olduğu yapımda, oldukça ağır bir arka plan hikayesinin olduğundan bahsedebilir ve bir yandan da bunları çözmek için kafa patlatmak durumunda kalıyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere oldukça karışık bir arka plan hikayesinin olduğundan bahsedebiliyor ancak yavaş yavaş olayların çözüldüğünü ve neler yaşandığına dair çeşitli fikirler elde etmek durumunda da kalabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda bir yandan hızlı bir şekilde ilerlerken, diğer yandan heyecan verici görevlere, zorlu patron savaşlarına ve çok daha fazlasına adım atmak durumunda kalıyor ve düşmanlarla beraber kapışırken elbette onların saldırılarını savuşturmak ve karşı saldırıya geçmek temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşı karşıya geliyor ve yeteneklerimizi en üst seviyeye çıkarmak için büyük bir mücadele veriyor ve aynı zamanda silahlarımızı özelleştirerek güçlü yükseltmelerin sahibi olabiliyoruz. Bu tarz detaylarla oyun gerçekten de oynanması gereken bir yapıyı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Son olarak, bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız muhakkak oynamanızı ve uzunca vakitler geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Oyun şu anda birçok platformda yer alıyor ve genel olarak oyuncular tarafından oldukça sevildiğini ve çok olumlu etiketini sahip olduğunu aktarmakta fayda var. Başka bir evreni keşfetmek istiyorsanız ve aksiyona dahil olmak istiyorsanız, bu yapım tam size göre diyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Bu Hafta 689 TL'lik Oyunu Ücretsiz Veriyor! 2 Saat önce GIST 2024 Fuarı Başladı: Neler Sunuyor? 3 Saat önce 2si1: Hogwarts Legacy 2 Onaylandı 4 Saat önce NewGamePlus: eFootball'a Resmi Türkçe Spiker Desteği Yolda 5 Saat önce LCK Bölgesel Finalleri Başladı! 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler