DICE'ın Yeni Stüdyosu, Star Wars'a Yoğunlaşıyor

15.05.2013 12:31 Ersin Kılıç


     Disney'in satın LucasArts'ı satın aldıktan sonra firmanın oyun tarafını kapatması Star Wars oyunlarını da muallakta bırakmış ve serinin fanatiklerini üzmüştü. Kısa bir süre önce ise EA, Disney'den Star Wars oyun haklarını satın aldığını duyurmuştu. Bu açıklama gene bazı kesim oyun severleri üzse de Bioware ve DICE gibi firmaların EA çatısı altında yer alması, yeni Star Wars oyunlarına da umutla bakmamıza neden oluyor.
 
     İşte tüm bunların gerçekleşmesi üzerinden henüz birkaç gün geçmesine rağmen EA'tan sevindirici bir açıklama geldi.
 
     Wall Street Journal'ın raporlarına göre mali raporların açıklanmasından sonra %10'luk bir işgücü küçülmesine giden EA, Activision Blizzard gibi rakip firmalar ile arasını fazla açmamak üzere yeni bir önlem almışa benziyor. Firma Los Angeles'ta yeni bir DICE stüdyosu kurdu ve bu stüdyonun geliştirilecek olan Star Wars oyunlarına yoğunlaşacağı belirtiliyor.
 
     Activision çatısı altında yer alan Treyarch ve Infinity Ward'ın rakipleri olduğunun bir sır olmadığını belirten DICE'ın ana yöneticisi Karl-Magnus Troedsson, 2013 yılı sonuna kadar DICE LA'da 60 çalışan hedeflediklerini de sözlerine eklemiş. Ayrıca bu stüdyoda Medal of Honor yapımcısı olan Danger Close'dan bazı çalışanların da yer alacağı eklenmiş.
 
     DICE imzasını taşıyacak olan bir Star Wars oyununa sanırım kimse hayır demez. Akla gelen ilk isim ise tabi ki SW: Battlefront oluyor. Darısı Bioware ve Visceral Games'in başına diyoruz..
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Star Wars: Battlefront Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Action Çıkış Tarihi: 17 Kasım 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Macera Oyunu Steam'de Bedava Oldu: Kalıcı Olarak Hesaba Ekleyin 05 Temmuz Satisfactory Tam Sürüme Kavuşuyor: İşte Çıkış Tarihi 05 Temmuz GTA 5'in Hikaye DLC'si GTA Online Sebebiyle İptal Edilmiş 05 Temmuz Capcom, Exoprimal'ın İçerik Desteğini Sona Erdirdi 05 Temmuz The First Descendant Mikro Ödemeler Yüzünden Ağır Eleştiriliyor 05 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler