Dinozor Temalı Son and Bone Çıkış Tarihi Açıklandı

03.09.2024 13:12 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştiriciliğini TeamKill Media ekibinin üstlendiği dinozor temalı birinci şahıs nişancı aksiyon oyunu Son and Bone'un çıkış tarihi açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre oyun 4 Eylül tarihinde PlayStation 5 ve PC için piyasaya sürülecek. Oyunun PC sürümü ise Epic Games Store üzerinden satışa sunulacak.
 
Son and Bone oyuncuları tarih öncesi döneme götürüyor
 
 
 
Hızlı tempolu nişancı aksiyon deneyimi ile beraber ilerleyebileceğimiz yapım, Montana bölgesinde geçiyor ve yerel bir çiftliğin bir grup azılı tarafından saldırıya uğradığını aktarabiliyoruz. Şerif Sam Judge olarak yer alabileceğimiz yapımda ne pahasına olursa olsun bu azılı grubu adalete teslim etmek ve kaçırdıkları rehineyi kurtarmak için büyük bir mücadele veriyoruz.
 
Yolculuk boyunca gizemli ortamlara geçiş yapabiliyor ve bir anda ana karakterimiz kendini tarih öncesi bölgede buluyor. Burada tarih öncesi yaratıklar, dinozorlar ve çok daha fazlası yer alıyor. Başka bir dünyaya geçiş yaptığımız oyunda bir nevi hayatta kalma mücadelesine başlıyoruz.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Birinci şahıs nişancı yapısı ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanın ve tarih öncesi canavarlarla ve yaratıklarla kapışabileceğimiz yapım içerisinde dinozor temasının olduğundan bahsedebiliyor ve dinozor temasıyla beraber türlü dinozorlarla karşı karşıya kalmak durumunda kalıyoruz. Oyunda azılı bir haydutun bir çiftliğe saldırısından başlıyor ve temel hikayenin bu etrafta döndüğünü aktarabiliyoruz. Bununla beraber, haydutlar çiftliğe baskın verdikten sonra rehineleri kaçırmak durumunda kalıyor ve biz de bir şerif olarak oyuna atılabiliyor ve Sam adındaki bir karakteri kontrol ettiğimiz esnada haydutların çiftliğe baskın düzenledikten sonra kaçırdığı rehineyi kurtarma yoluna geçiş yapmak durumunda kalıyoruz. Ancak yolculuğumuz boyunca bir anda kendimizi farklı bir dünyada buluyor ve kendimize tarih öncesine gittiğimiz gibi dinozorlarla karşı karşıya görebiliyoruz. Durum böyle olunca elbette tuhaf ortamlarda, atmosferlerde ve manzaralarda kendimizi bulmaya çalışıyor ve bir yandan hayatta kalmaya çalıştığımız yapımda, diğer yandan ise farklı dinozor türleri ile karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde dinozor temasının olduğunu aktarabilir ve bu temayla beraber T-Rex'lerden Raptor'lara kadar oldukça farklı dinozor çeşidi ve türü ile karşı karşıya gelebiliyoruz. Durum böyle olunca onları farklı şekillerde ortadan kaldırabiliyor ve bizlere saldıran tüm dinozorları yok etme yoluna gidebiliyor ve tarih öncesi bu devirden çıkmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca elbette farklı bir dünyaya taşındığımız yerde tekrar yuvamız olan eski dünyaya geri dönmek durumunda kalıyor ve burada geri dönme yolculuğumuz boyunca tuhaf unsurlarla karşı karşıya kalmaya ve aynı zamanda sadece dinozorlarla değil, farklı unsurlarla da burada kendimizi hayatta tutmaya çalışıyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda tarih öncesi silah kütüphanesinden günümüz teknolojilerine kadar farklı şekillerde silahlar kullanabiliyor ve bu silahları en iyi şekilde kullanarak kendinizi hayatta tutmanın yollarını arayabiliyorsunuz. Bu sayede kitleye saldıran ve rehine olarak alınan kişileri kurtarmaya çalışıyor ve dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulurken aynı zamanda her ortamda farklı manzaraların, düşmanların ve çok daha fazlasının bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda sık sık ormanlardan, farklı bölgelere, terk edilmiş bölgelerden çok daha farklı kısımlara doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve her bölge bizlere farklı manzaraları, ortamları, atmosferleri, karakterleri, etkileşime girebileceğimiz unsurları, bölgeleri ve çok daha fazlasını sunmayı hedefliyor. Durum böyle olunca her ortama girdiğimizde elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve şimdi ise dünyaya geri dönmek için büyük bir mücadeleye atılım sağlayabiliyoruz. Çiftliğe saldıran ve bir yerliyi kaçıran kötü şöhretli haydut grubunun izini sürmeye çalıştığımız yapım içerisinde kendimizi bir anda yabancı bir dünyada buluyor ve bu dünyada hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Şerif olarak yer aldığımız yapımda elbette bir yandan cebimizdeki ve elimizdeki tabancayı yaratıklara yani canavarlara doğru tutmaya çalıştığımız yapımda, elbette elimizdeki silahın farklı şekillerde hamle yaptığını görebiliyor ve aynı zamanda sadece silah değil, diğer taraftan makineli tüfekler, roketatarlar ve çok daha fazlasını kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla oyunda eski tarz silah kütüphanesinin yanı sıra yeni teknolojilerle beraber harmanlanmış silahlarla kendimizi bulabiliyor ve bunların yer aldığını aktarabiliyoruz.
 
 
 
Sırra kadem bastığımız bu topraklar içerisinde tarih öncesi yaratıklar ve dinozorlarla dolu bambaşka bir dünya bizleri bekliyor ve burada gerçekten de türlü olaylarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Arka planda yer alan hikaye aslında bizlere tam olarak bu içeriği sunuyor ve burada yapacağımız hamlelerle hem gidişatımıza yön verebiliyor hem de hayatta kalma şansımızı daha da arttırabiliyoruz. Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber yer alabileceğimiz yapımda doğrudan zorlukları deneyimleyebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken elbette zorlu unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor, dinozorların bizleri koşturduğunu görebiliyor ve saldırıya uğradığımızda elbette elimizdeki silahı ve araçları kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunun mottosu ise şu cümlelerle vurgulanıyor: "Gerçek bir kovboy hiçbir şeyden korkmaz." İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda yerli bir çiftçiyi kaçıran kötü şöhretli haydutların peşine gitmeye çalışıyor ve hızlı tempolu bir nişancı aksiyon deneyimi ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Tarih öncesi yaratıkların ve dinozorların yer aldığı yapımda elbette karakterimizin temel hareketlerinden ve becerilerinden faydalanabiliyor ve aynı zamanda elindeki silahları en iyi şekilde kullanabiliyoruz.

Hızlı bir şekilde ilerlemeye çalıştığımız ve yerel bir çiftlik bölgesinin haydutlar tarafından istilaya uğraması ile beraber rehin alınması durumu oyunun temel arka plan hikayesini bizlere sunuyor. Oyun içerisinde hızlı tempolu birinci şahıs nişancı aksiyon deneyimi bizleri bekliyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyerek aynı zamanda haydutların izini sürerek buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.
 
Elbette burada çiftlik içerisine giriş yapan ve buralara yağmalayan haydutların neden böyle bir şey yaptığını ve sebeplerini araştırmak durumunda kalıyoruz. Eski tarz hareketlerle beraber ilerleyebileceğimiz yapımda elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi karakterimizin temel hareketleri ve becerileri bulunuyor ve bunları kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Temel hareketlerle beraber hızlı bir şekilde ileriye doğru atılabiliyor, çift zıplayabiliyor, atılgan ve kıvrak bir şekilde sağa sola doğru hamleler yapabiliyor ve düşmanların yani dinozorların saldırılarından kaçınabiliyoruz. Modern mekaniklerle beraber eski tarz yapıların buluştuğu yapım içerisinde bir anda kendimizi elbette zorlu ortamlarda bulabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Tüm bu temel hareketlerle beraber ilerleyebileceğimiz yapımda düşmanları istediğimiz şekilde bitirebiliyor ve düşman bitiricileriyle beraber elbette onların etlerini parçalayabiliyor ve kemiklerini ezebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de bir yandan eski tarz bir tarih öncesi bölgenin bulunduğunu ve diğer yandan ise yapacağımız hamlelerle adeta kombolarla düşmanları ortadan kaldırabileceğimizi söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Tarih öncesi yaratıklarla ve dinozorlarla beraber bir araya gelebileceğimiz yapımda onların bizlere düşman olduğu bir bölgede yer alabileceğimiz yapımda elbette onların kendi alanlarını koruduğunu ve herhangi bir şekilde bizlere düşman olmadığını aktarmakta fayda var. Bunun dışında haydutların neden böyle bir girişime geçtiği ve bu tarz detaylarla beraber neden rehine aldığını bulmak durumunda kalıyoruz. Bir yandan etrafı keşfedebileceğimiz, diğer yandan ise çeşitli ipuçları bulmaya çalışabileceğimiz yapımda haydutların izini sürmek için elbette sağı solu keşfetmek durumunda kalıyor ve bununla beraber keşif unsurlarının önünde bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Dinozorlarla dolu bambaşka bir dünyaya taşındığımız ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalıştığımız yapımda yapacağımız hamlelerle gidişatımızda yön verebiliyor ve gerçekten de ilgi çekici bir ortamla karşı karşıya kalıyoruz.

Oyun içerisinde bir yandan ilerlemeye çalışırken diğer yandan ise hikayenin kendini yavaş yavaş açtığını ve farklı dünyalar içerisinde neler olup bittiğini öğrenmeye başlıyoruz. Bu kapsamda arka plan hikayesi kısa kesitlerle ve konuşmalarla bizlere aktarılıyor ve oyundan beklentiler şu an için oldukça fazla diyebiliyoruz. Uzun süredir geliştirilme aşamasında bulunan bu yapım elbette bazı oyuncular tarafından bir hayli bekleniyor. Oyunun grafiklerine ve animasyon stiline bakacak olursak gayet yeterli bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Ancak çıkışı ile beraber oyunu daha net bir şekilde deneyimleyebilir ve nasıl bir yapıya sahip olduğuna doğrudan gözlemleyebiliriz. Dolayısıyla oyunun çıkışını beklemekte fayda var.
 
Dinozorlarla dolu bir temadan hoşlanıyorsanız elbette bu tarz oyunlara bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz. Çünkü dinozor temasının tamamen tek oyunculuğa ve hikaye odaklı bir birinci şahıs nişancı yapısıyla harmanlanması gerçekten de güzel bir durum diyebiliriz. Çünkü çevrimiçi çok önceden yapının aksine oldukça dikkat çekmeye hedefleyen bu yapım bizlere tamamen ilgi çekici detayları aktarmayı hedefliyor ve burada neler yapabileceğimize biz karar verebiliyoruz. Çok çeşitli dinozorların bulunduğu yapının içerisinde her bir dinozorun elbette kendine özgü hareket kabiliyeti, animasyonları, görüntüleri ve çok daha fazlası yer alıyor. Tüm bunların gerçekçi bir şekilde bizlere aktarıldığını ve o dönemin yansıtan unsurların da oldukça ilgi çekici olduğunu aktarabiliyoruz. Zaten atmosfer ve ortam bakımından oldukça dikkat çekici bir yapıya sahip olan bu yapım, umuyoruz ki grafiklerinin hakkını oyun mekanikleri kapsamında da verebilir ve aynı zamanda oyun içeriğinin de bu kapsamda önemli olanı vurgulamakta fayda var.
 
 
 
Düşmanları farklı kombolarla bitirebileceğimiz ve ilgi çekici aksiyon hamleleri ile gidişatımıza yön verebileceğimiz yapımda her biri olunca farklı komboları benimseyebiliyor, düşmanları yakın dövüş silahları ile veya menzilli dövüş silahları ile ortadan kaldırabiliyor ve gidişatını bu şekilde değerlendirebiliyoruz. Elbette dinozorların akşam yemeği olmamanız için büyük bir çaba sarf etmeniz gerekiyor ve dev bir dinozor grubuyla karşılaşmanız oldukça muhtemel. Durum böyle olunca karşınıza gerilim ve karanlık bir atmosfer çıkıyor ve bununla beraber oldukça gerilebileceğiniz kısımların olduğunu aktarabiliyoruz. Ancak bunun yanı sıra oyun içerisinde hayatta kalmanız da oldukça önem arz ediyor.

Farklı çağlardan gelen çok çeşitli silahlarla beraber ilerleyebileceğimiz tabancalardan roketatarlara kadar çok çeşitli farklı zaman dilimlerine ait silahlarla yer alabileceğimiz yapım içerisinde düşmanları ortadan kaldırabiliyor, onları yerle bir edebiliyor, üzerlerine mermi yağdırabiliyor ve düşmanları tamamen patlatabiliyoruz. Tamamen yok etmek konusunda oldukça özgürlükçü bir yapıya sahip olan bu oyun içerisinde elbette silah kütüphanesi konusunda herhangi bir sıkıntımız bulunmuyor ve cephanemize sürekli olarak yenilemek durumunda kalıyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, birinci şahıs nişancı (FPS) yapısıyla dikkat çeken ve tarih öncesi dinozorlarla dolu bir dünyada geçen bu oyun, dinozor temalı aksiyon ve macera deneyimi sunuyor. Hikaye, bir çiftliğe yapılan haydut saldırısıyla başlıyor ve Sam adındaki bir şerifin, haydutlar tarafından kaçırılan rehineleri kurtarmaya çalıştığı bir görevle ilerliyor. Ancak bu yolculuk, beklenmedik bir şekilde tarih öncesi bir dünyaya taşınıyor ve Sam, T-Rex'lerden Raptor'lara kadar farklı dinozor türleri ile mücadele etmek zorunda kalıyor.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyunu göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Dinozor teması ile beraber yer almak, farklı dinozorlarla beraber ilerlemek ve onlarla büyük bir mücadeleye atılmak istiyorsanız bu yapım tam size göre diyebiliriz. Oyun için elbette beklentilerinizi düşük tutmanızda fayda var. Dolayısıyla bu detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda kendinizi hayatta tutmanın yollarını arayabiliyorsunuz. Oyunda kullanabileceğiniz silahların oldukça çeşitlilik gösterdiğini ve her oyuncunun burada farklı bir deneyim elde ettiğini artırabiliyoruz. Tarih öncesi çağlara doğru ilerlemeye çalışacağınız yapımda haydutların izini sürmeye ve onları yakalamaya başlıyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Metal Gear Solid 3 Remake İle Orijinal Sürüm Karşılaştırma Videosu 33 Dk önce League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası'nda Mücadele Edecek Takımlar ve Karşılaşmalar Belli Oldu! 1 Saat önce Anime Temalı Ücretsiz Nişancı Oyunu Fate Trigger: The Novita Duyuruldu 1 Saat önce KRAFTON'un Metin Seslendirme Teknolojisi, Uncover the Smoking Gun Oyununa Eklendi 3 Saat önce Palworld, Tokyo Oyun Fuarı'nda Playstation 5 İçin Duyurulabilir 14 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler