Epic Games Yaz Sonu İndirimleri: 100 TL Altı Alabileceğiniz Oyunlar

04.09.2024 17:19 Mehmet Tandoğan

 
 
Epic Games platformunda şu anda yaz sonu indirimleri devam ediyor ve bu kapsamda oyunlara oldukça ucuz bir şekilde erişebiliyor ve kütüphanenizi genişletebiliyorsunuz. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız liste ile beraber sizlere büyük çaplı oyunları ve aynı zamanda bağımsız oyunları paylaştık. Şimdi ise yeni listemizde 100 Türk Lirası altındaki oyunlara göz atacak ve satın alabileceğiniz oyunları derleyeceğiz.
 
Steam platformunun aksine Epic Games mağazasında bildiğiniz üzere Türk lirasıyla oyun satışları yapılmaya devam ediliyor ve şu anda bu durum devam edecek gibi görünüyor. Ancak oyun fiyatlarının belirli oranlarda arttığı şu dönemde bazı oyunlara oldukça ucuz bir şekilde erişebiliyor ve bu dönemlerden biri ise şu anda karşımızda bulunuyor. Dolayısıyla yaz sonu indirimlerini kaçırmamanız ve eğer almak istediğiniz bir oyun varsa muhakkak satın almanızda fayda var diyebiliriz. Şimdi ise geçelim listemize.
 
1. Alan Wake Remastered (16 TL)
 
 
 
Alan Wake Remastered, 2010 yılında piyasaya sürülen ünlü psikolojik gerilim oyununun yenilenmiş sürümüdür. Remedy Entertainment tarafından geliştirilen bu oyun, karanlık atmosferi, derin hikayesi ve gerilim dolu anlatımıyla dikkat çeker. Oyuncular, yazar Alan Wake’in kaybolan karısını aradığı ve tuhaf olaylarla karşılaştığı Bright Falls kasabasında geçiyor. Oyunda, Alan’ın yazdığı ama hatırlamadığı bir roman, gerçek hayatta korkutucu bir şekilde ortaya çıkmaya başlar. Remastered sürümü, oyunun grafiklerini modernize ederek 4K çözünürlük desteği sunar, böylece oyunun karanlık ve atmosferik dünyası daha da etkileyici hale gelir. Yeni nesil konsollarda ve PC’de daha akıcı oynanış sunan bu sürüm, hem eski hayranları hem de seriye yeni başlayanlar için mükemmel bir fırsat sunuyor.
 
Ödüllü aksiyon-macera oyunu içerisinde dikkat çekici ortamlara geçiş yapıyor ve yeni özelliklerle beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Devam oyununun öncesini anlatan yapım içerisinde muhakkak bu oyunu öncelikle oynamanız ve daha sonrasında çıkan yepyeni devam oyununa adım atmanız gerekiyor. Korku ve gerilim dolu ortamlarda bulunabileceğimiz ve tuhaf ritüellerin gerçekleştirildiği kabus gibi bir yolculuğa geçiş yapabileceğiniz yapımda, gecenin dehşeti ile karşı karşıya kalıyor ve elimizdeki bir fenerle ve tabanca ile beraber zihnimizdeki parçalanmayla büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz.
 
Doğaüstü bir karanlığın ele geçirildiği bir dünyada yer aldığımız oyunda, bir yandan hayatta kalmanın yollarını ararken, diğer yandan ise karşı karşıya gelmek istemeyeceğimiz tuhaf durumlarla burada bulunabiliyor ve gerilim dolu bölümlerden oluşan ve tek oyunculu hikaye odaklı yapı ile karşı karşıya kaldığımız yapımda, tüylerimizi diken diken giden bir yolculuğa adım atmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve eleştirmenler tarafından da güzel notlar alan yapımın arka plandaki hikayesi hem ara sahnelerde hem de karakterler arası diyaloglarda bizlere aktarılıyor ve oyunda elimizdeki silahımızla ilerlemek durumunda kalıyor ve aynı zamanda etrafı keşfederek buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Bir yandan sinematik bir deneyimle karşı karşıya kaldığımız, diğer yandan ise kendimizi oyuna kaptırdığımız yapımda, karanlığı def etmek için büyük oranda mücadele veriyor ve yürek hoplatan heyecanlı anlarıyla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Oyunun ara sahneleri, ilginç karakter kadrosu ve muhteşem Pasifik manzaraları ile beraber bir hayli dikkatleri üzerine çekiyor ve bunun yanı sıra görsel etkinliğinin oldukça yüksek olduğunu vurgulayabiliyoruz. Sinematik aksiyon-gerilim oyununda bir yandan da psikolojik sorunlara sahip yazar karakterini kontrol etmek durumunda kalıyor ve aklından geçen ve zihninden geçen tuhaf durumlarla karşı karşıya kaldığımız yapımda neler olup bittiğini öğrenirken tuhaf olaylarda kendinizi karşı karşıya bırakabiliyoruz. Esrarengiz bir kasabada yer aldığımız oyunda, bir korku hikayesinin sayfalarını teker teker keşfetmeye hazırlanıyor ve aynı zamanda burada keşfederken çarpıcı unsurlarla yerimizi alabiliyoruz.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, muhakkak oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun şu anda oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve Epic Games indirimleri kapsamında alınabilecek oyunlar arasında yer alıyor.
 
2. The Long Dark (29 TL)
 
 
 
The Long Dark, kıyamet sonrası bir hayatta kalma oyunu olarak karşımıza çıkıyor ve bu türdeki diğer oyunlardan oldukça farklı  diyebiliriz. İlk olarak, oyun herhangi bir fantastik yaratık ya da zombi  içermiyor; asıl düşmanınız doğanın kendisi. Oyuncular, donmuş bir Kanada vahşi doğasında, sınırlı kaynaklarla hayatta kalmaya çalışırlar. Oyun, gerçekçi hayatta kalma unsurlarıyla dikkat çeker: yiyecek ve su bulmak, sıcak kalmak ve vahşi hayvanlardan korunmak hayati öneme sahiptir. The Long Dark, açık dünya yapısıyla oyuncuya keşif ve hayatta kalma arasında denge kurma imkanı sunar. Ayrıca oyunun hikaye modu "Wintermute" da zengin bir anlatım sunarak oyunculara duygusal ve zorlayıcı bir deneyim sunuyor.
 
Gece ve gündüz döngüsünün bulunduğu ve içerisinde zorlu hayatta kalma unsurlarının yer aldığı yapımda gece gökyüzünün parlak ışıklar altında parıldadığını ve ahşap kabinin ince duvarlarının dışındaki rüzgar sesinin uğultusunu deneyimleyebiliyorsunuz. Dikkat çekici unsurlarıyla, efektleriyle ve zorlu doğal şartlarıyla ön plana çıkan yapımda, yakında hayatta kalmanın yollarını arayacak ve etrafı keşfederek neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabileceksiniz.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca etrafı keşfederek karlı ve zorlu bir yolculuğa adım atacak ve etraftaki kulübelere giriş yaparak buralarda çeşitli keşifler gerçekleştirebilirsiniz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra etrafı keşfederek farklı kaynakların sahibi olabilir ve bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere etrafa ne kadar çok keşfederseniz o kadar çok malzemeyi kullanabilirsiniz.
 
Bununla beraber oyundaki kaynak yönetimi oldukça önem arz ediyor. Bu yönetimle beraber neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda kendi kaynaklarınızla kıt kanaat geçinmek durumunda kalıyor ve yapacaklarınız burada oldukça önem arz ediyor. Kendinize bir yemek bulabiliyor, atıştırmalık alabiliyor, içecek bulabiliyor ve bunları elbette kullanabiliyorsunuz. Hayatta kalma şartlarının oldukça zorlu olduğu bu yapım, bu tarz oyunlardan hoşlananlara hitap ediyor ve hemen hemen her oyuncu kesiminin oynanabileceği yapıyı bünyesinde barındırıyor.
 
3. Frostpunk (7 TL)
 
 
 
Frostpunk, strateji ve şehir yönetimi türlerinin harika bir birleşimi. Nükleer kış sonrası bir dünyada geçen bu oyunda, oyuncular hayatta kalan son insan topluluğunu yönetirler. Şehrinizi soğuktan korumak için bir jeneratör kurar, enerji kaynaklarını yönetir ve halkınızın hayatta kalmasını sağlarsınız. Ancak Frostpunk sadece kaynak yönetiminden ibaret değildir; aynı zamanda ahlaki seçimler de yapmanız gerekir. Halkınızın refahını sağlamak için sert yasalar çıkarmalı, hatta bazen zor kararlar vermelisiniz. Oyun, hem strateji severler için zorlayıcı bir deneyim sunar hem de toplumsal sorunları inceleyen derin bir anlatım içeriyor.
 

 
Hayatta kalma deneyimiyle beraber ön plana çıkabileceğimiz yapım içerisinde kendi bölgemizi kurmaya hazırlanıyor ve burada yapacağımız ve vereceğimiz seçimler oldukça önem arz ediyor. Oyun içerisinde dünyada ayakta kalan son şehrin yöneticisi olarak yer almaya hazırlanıyor ve burada kıyametin ve buzulun bir araya geldiğini söyleyebiliyoruz. Oyunda son şehrin yöneticisi olarak hem şehir sakinlerini en iyi şekilde yönetmeye hazırlanıyor hem de altyapıyı idare etmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyunda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise yönetim unsurlarını ve iplerini elimize alabiliyor ve yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Dikkat çekici unsurlarla ve ortamlarla kendimizi bulabileceğimiz yapım içerisinde bu süreçte kime dönüşebileceğimiz tamamen bize ait oluyor çünkü oyunda vereceğimiz her bir kararla beraber hem şehir sakinlerinin gidişatını ve kaderini belirleyebiliyor hem de şehrimizin nasıl olması gerektiğini seçebiliyoruz. Durum böyle olunca oyun içerisinde yapabileceklerimiz oldukça önem arz eder ve her yaptığımız hamle ile beraber kendi kaderimizi kendimiz belirleyebiliyoruz. Yapım içerisinde ısınan yaşam anlamına geldiği bir ortamda yer alıyoruz çünkü etrafın tamamen buzullarla kaplı olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Bu kaplama ile beraber olabildiğince soğuk bir dünyada yer alıyor ve eğer dışarılara doğru ilerlersek ve ısı kaynağı olmadan yer almaya çalışırsak ne yazık ki hayatta kalmanın oldukça olanaksız olduğunu aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca şehrimizin en merkezi yerinde devasa bir fırın bulunuyor ve bu fırını sürekli olarak beslememiz ve hammadde kaynağını buraya aktarmamız gerekiyor. Durum böyle olunca sürekli olarak beslenmemiz gereken bu fırın için elbette keşif grupları ortaya çıkıyor ve bu keşif gruplarını etrafa yollayarak çeşitli ham maddeler getirmesini sağlayabilir ve böylece hem fırını besleyebiliyor hem de ısı kaynağımızı aktif bir şekilde tutabiliyoruz. Fırınımızı aynı zamanda yükseltebiliyor, yeni teknolojilerin kilidini açabiliyor ve ne kadar çok yükseltebilirsek o kadar hızlı bir şekilde çeşitli avantajlara sahip olabiliyor ve kendi avantajlarımızı burada ortaya çıkarabiliyoruz. Durum böyle olunca oyunda yeni becerilerin kilidini açabiliyor ve şehrimize ve halkımıza çeşitli bonuslar sağlayacak unsurlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Hangi kararları alabileceğimizi, hangi kararları verebileceğimizi burada tamamen bize bırakılıyor.

Toplumsal bir hayatta kalma deneyimiyle ön plana çıkmaya hazırlandığımız yapım içerisinde kendi şehrimize inşa edebiliyor ve görevimiz ise buhar gücüyle çalışan bir teknolojiyi daha da ileriye taşımak ve aynı zamanda teknolojimizi geliştirmek. Oyunda yeni teknolojilerin kilidini açarken aynı zamanda halkımıza en iyi şekilde çeşitli yerleşkeler kurabiliyor, onların yararlanabileceği yapılar inşa ederek onların en iyi şekilde yaşamasını sağlayabilir ve daha fazla nüfus arttırmak için elbette dikkat çekici politikalar benimseyebiliyoruz. Aynı zamanda oyunda ve halk içerisinde belli başlı gruplar bulunuyor ve bu grupların bazıları sizlere karşı olurken diğerleri ise sizin yanınızda yer alabiliyor. Dolayısıyla da yapacağınız ve ortaya dökebileceğiniz her kanun ve kural ile beraber bazı yaşayanları ve sakinleri karşınıza alabiliyor ve bazılarının ise gönlünü kazanabiliyorsunuz. Dolayısıyla hemen herkesin memnun etmeye çalışabileceğiniz bir yapıyla da karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
 
 
 
Durum böyle olunca oyunda sadece yönetim unsurları değil, aynı zamanda kanun oluşturma ve kural koyma gibi çeşitli unsurların da elinizde olduğunu söylemekte fayda var. Bu süreçte nasıl bir yapı benimseyebileceğiniz tamamen size bırakılıyor ve sert bir yapı benimsemek istiyorsanız ona göre çeşitli kanunlar ve kurallar çıkarabiliyor, eğer daha yumuşak bir yapı benimsemek istiyorsanız bu yapıya göre bir politika benimseyebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu yapılarla beraber her oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Durum böyle olunca kendinize göre bir plan proje çıkarabiliyor ve aynı zamanda yapacağınız stratejilerle beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz.
 
Bunun yanı sıra yukarıda bahsettiğimiz gibi merkezi bir bölgede bulunan fırını en iyi şekilde beslemeniz gerekiyor ve kömürlerle beraber besleyebileceğiniz bu fırına elbette oldukça zorlu bir süreç boyunca genişletmeniz gerekiyor. Ne kadar çok ısı kaynağına sahip olursanız, o kadar çok ısının değerini anlayabiliyor ve böylece hem nüfusunuzu artırabiliyor hem de daha fazla nüfusa beraber hızlı bir şekilde kaynaklarınızı toplayabiliyor, yiyecek içecek dönemine geçiş yapabiliyor ve karlarla kaplı olduğu bir dönemde hayatta kalma şansınızı daha da artırmak durumunda kalıyorsunuz.

Şehri hayatta tutabileceğiniz yapım içerisinde iyileştirme ve kaynak yönetimi ile beraber karşı karşıya kalır ve aynı zamanda mantıklı karar verme süreci ile kendi gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Şehir ve toplum yönetimi vaktinizin çoğuna alsa da aynı zamanda tüm diğer işlerle beraber de ilgilenmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Örneğin yukarıda bahsettiğimiz gibi fırına beslemek için belli başlı keşif grupları göndermeniz gerekiyor ve bu grupların seçimi aynı zamanda vardiyalı çalışma sistemi tamamen sizin ellerinizle şekillenebiliyor. Yani burada yer alan ve yaşayan halkın hangi saatlerde çalışacağı ve saat kaç gibi eve dönüş yapacağı tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Eğer bir durumdan memnun olmazsa, elbette halk size karşı gelebilir ve aynı zamanda hastalıkların yayılması da kolaylaşabiliyor. Eğer halkınıza en iyi şekilde geri tutmak ve onlara karşı sevgi göstermek istiyorsanız, ona göre planlamalarınızı yapmanız gerekiyor. Bazı durumlarda elbette deneme yanılma yöntemi ile beraber halka en iyi şekilde yönetim unsurlarına ve kıvama getirmek için büyük bir çaba sarf etmek durumunda kalabilirsiniz.
 
 
 
Burada ilk etapta belki de karmaşık bir sistemle karşı karşıya kalabiliyorsunuz ancak durum ne olursa olsun elbette en iyi kararı verecek ve buna göre kendi planınızı ve stratejinizi oyuna dahil edebileceksiniz. Şehir ve toplum yönetimi oyunu zaten temelinde yer alıyor ve bununla beraber tarihi ve bugünü değiştirmek durumunda kalıyorsunuz. Dış dünyayı keşfetmek için keşif gruplarını gönderebildiğiniz yapımda halkınızı hayatta tutmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve vereceğiniz kararlarla gidişatınızı yön verebiliyorsunuz. Sınırların zorlandığı ve neleri göze alabileceğinizi belirleyebileceğiniz yapımda en önemlisi bunları yaparken neye ve kime dönüşebileceğinizi seçmek. Dolayısıyla burada hangi yapıyla ilerlemek istiyorsanız ona göre seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimini özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Kendi kanunlarınızı kendiniz koyabileceğiniz ve gelişmekte olan toplumun üzerine en iyi şekilde belirleyebileceğiniz yapımda burada daha düzgün ve daha düzenli bir hüküm sürmek için elbette çeşitli kanunlar ve kurallar koymanız gerekiyor. Çalışmaya rutini, sağlık hizmeti ve erzak dağıtımı gibi çeşitli sistemler içinde bir düzenleme getirmeniz gerekiyor. Bununla beraber elbette oyun içerisinde yönetimi üzerinde bulunduğumuz halka en iyi şekilde yönetmek durumunda kalıyorsunuz. Burada yukarıda bahsettiğimiz gibi bazı durumlarda deneme yanılma yöntemi ile beraber çeşitli kurallar koyabilecek ve halkın nasıl bir tepki verdiğine göre siz de bu kuralı ve kaideyi değiştirmek durumunda kalabileceksiniz.
 
Durum böyle olunca elbette yaşamın temel yönlerini belirleyebiliyor, günlük yaşam içerisinde neler olup biteceğini siz karar verebiliyor ve hangi saatler arasında çalışabileceklerini belirleyebiliyorsunuz. Toplumun şekillendirilebileceği ve hayati bir karar almanız gerektiğinde halkınız için en iyi seçimi yapabileceğiniz yapımda hiçbir zaman tereddüt etmeyecek ve aynı zamanda halkınızı dilediğiniz şekilde yönetebileceksiniz. Burada yönetim şekilleri arasında elbette hangisini seçebileceğiniz tamamen size ait oluyor; isterseniz demir yumrukla, isterseniz de merhametle halkınızla yönetebiliyor ve buna göre seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
4. The Forgotten City (10 TL)
 
 
 
The Forgotten City, başlangıçta bir Skyrim mod’u olarak doğmuş ve daha sonra tam teşekküllü bir oyun haline geldi. Oyuncular, antik Roma’da geçen bu oyunda, bir zaman döngüsü içinde sıkışıp kalmış bir şehirde gizemli olayları çözmeye çalışırlar. Zaman döngüsü mekaniği, oyunculara aynı olayları farklı açılardan yeniden deneme ve doğru çözüme ulaşma fırsatı verir. Hikaye boyunca yaptığınız seçimler, oyunun sonunu ve karakterlerin kaderini doğrudan etkiler. The Forgotten City, güçlü hikaye anlatımı, ahlaki ikilemler ve ilginç karakterleri ile dikkat çekiyor.
 
5. Vampyr (38 TL)
 
 
 
Vampyr, 1918 Londra’sında geçen bir aksiyon rol yapma oyunu. Oyuncular, Dr. Jonathan Reid adında bir karakteri kontrol ederler ve vampir olduktan sonra hem hayatta kalmaya hem de Londra’da yayılan ölümcül bir salgını durdurmaya çalışırlar. Oyuncular, insanları öldürüp kanlarını içerek güçlenebilir ya da iyileştirme yollarını bulmaya çalışabilirler. Bu, oyun boyunca alınan ahlaki kararlarla hikayenin nasıl şekilleneceğini belirler. Vampyr, karmaşık karakterler, sürükleyici hikaye ve derinlemesine oynanış mekanikleri ile oyunculara benzersiz bir deneyim sunuyor.
 

 
Vampir olarak oynayabildiğimiz ve aynı zamanda Londra şehrinde yer aldığımız yapımda 1918 yılının başında bulunuyor ve burada yapacaklarımız ve vereceğimiz kararlarla gidişatımıza yön verebiliyoruz. Bir doktor olarak şehrin harap olmuş bölgesine doğru ilerlemeye başladığımız yapımda, Jonathan Reid adlı bir karakteri kontrol ediyor ve bir yandan doktor olduğumuz ve diğer yandan ise bir vampir olduğumuz gerçeği ile beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve elimizdeki yetenekleri güçlendirebileceğimiz yapımda, yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyor ve dikkat çekici ortamlarda manzaralara karşı gerçekten de ağzımıza açık bırakan bir yapıyla kendimize oyuna bırakabiliyoruz. Bir doktor olarak şehrin harap olmuş bölgesine doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve vatandaşları kurtarmak için bir tedavi bulma amacıyla büyük bir mücadeleye atılıyoruz. Bir vampir olarak iyileştirmeye yemin ettiğimiz bir ortamda kendimizi bulurken, aynı zamanda hangi karakterlerin yaşaması gerektiğine, hangi karakterlerin ise ölmesi gerektiğine biz karar verebiliyor ve bu durum elbette oyunun ve hikayenin gidişatına doğrudan etki ediyor.
 
Oyunda belirli anlarda kritik seçimler yapmanız gerekiyor ve bazı vatandaşları kurtarmak için çeşitli seçim diyalogları sizlere sunuluyor; burada onu kurtarıp kurtarmamak tamamen size ait oluyor. Bu da oyunda yer alan karakterinizi duygusal anlamda çökertebiliyor ve yanlış kararlar verdiğiniz esnada şehrin daha da karmaşaya ve kaosa sürüklendiğini söyleyebiliyoruz. Doğaüstü yeteneklerimizle beraber ilerleyebileceğimiz yapımda, kendi becerilerimizi güçlendirebiliyor, yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor ve aynı zamanda geniş teknoloji ağacıyla beraber kendimizi burada oyuna kaptırabiliyoruz. Oyunda bir yandan seviye atarken, diğer yandan ise kendi karakterimizi daha da güçlü hale getirerek zorlu düşmanlara karşı besleyebiliyoruz. Oyunda doğru zamanda doğru hamle yapmak oldukça önemli arz ediyor çünkü bununla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda derinlemesine bir keşif unsurlarıyla karşı karşıya kalıyor ve hem kendimizi savunabiliyor hem de karşı saldırıya geçerek düşmanların kanını emebiliyor ve onlardan yararlanabiliyoruz. Farklı bonusları elde edebileceğimiz yapımda, vampir doktor olarak hem tedaviyi bulmak hem de tüm bu zulme sonlandırmak istiyoruz.
 
 

İçimizdeki canavarı kucaklayıp ilerleyebileceğimiz ve bu canavarla bir bütün olabileceğimiz yapımda, bir yandan aile draması içerisinde kendimizi bulabiliyor ve arka plandaki hikayenin hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarıldığını vurgulayabiliyoruz. İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda, neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken aynı zamanda kendimizi gerilim dolu ve karanlık atmosferlerle dolu ortamlarda bulabiliyor ve hayatta kalma mücadelesinin ne kadar zorlu olduğunu burada deneyimleyebiliyorsunuz. Kararlarımıza bağlı olarak yaşamak için mücadele etmeye çalışıyor ve eylemlerimiz hem Londra'yı hem de kendi karakterimizi mahvetmeye hazırlıyor. Dolayısıyla burada verebileceğimiz her bir karar oldukça önem arz ederken, aynı zamanda kendi karakterimizin de kötü bir gidişata sürüklenmesine sebebiyet verebiliyor. Dolayısıyla bu anlarda doğru bir şekilde karar vermeniz oldukça önem arz ediyor.

Epic Games indirimleri kapsamında şu anda oldukça ucuz bir fiyatlandırma ile karşımıza çıkan bu yapım elbette oynanması ve yer verilmesi gereken oyunlar arasında bulunuyor. Oyunda kim olacağımıza biz karar verebiliyor ve kararlarımızla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi gidişata yön verebiliyoruz. İlgi çekici ortamlara, atmosferlere ve manzaralara geçiş yapabileceğimiz yapımda, kutsal olmayan güçlerimizi kullanarak savaş esnasında hızlı bir şekilde hareket edebiliyor ve düşmanların saldırılarından kaçınabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun tamamen tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapıyı bünyesinde barındırıyor.
 
6. Outlast (5 TL)
 
 
 
Outlast, korku oyunları dünyasında klasikleşmiş bir yapım. Oyuncular, terkedilmiş bir akıl hastanesinde, gazeteci Miles Upshur olarak hayatta kalmaya çalışırlar. Oyunda silah kullanmak yerine, kaçmak ve saklanmak ana mekaniklerden biridir. Korkutucu atmosferi ve ani tehlikeleri ile Outlast, oyuncuları sürekli bir gerilim içinde tutar. Oyun, korku türünde gerçekten de ön plana bir hayli çıkıyor.
 
7. SOMA (12 TL)
 
 
 
SOMA, bilim kurgu ve korkuyu bir araya getiren bir yapım. Oyun, denizin derinliklerinde, bilinç ve insanlıkla ilgili derin felsefi sorulara odaklanır. Oyuncular, PATHOS-II adlı bir araştırma merkezinde bilinçlerini kaybetmiş karakterlerin arasında hayatta kalmaya çalışırlar. SOMA, atmosferik yapısı ve derin felsefi temalarıyla, korku ve bilim kurguyu bir arada sevenler için eşsiz bir deneyim sunuyor.
 
8. Metro: Last Light Redux (3 TL)
 
 
 
Metro: Last Light Redux, nükleer bir kıyamet sonrası Moskova’nın metro tünellerinde geçen bir FPS oyunu. Oyuncular, insanlarla ve mutantlarla dolu karanlık bir dünyada hayatta kalmaya çalışırlar. Redux sürümü, grafik iyileştirmeleri ve tüm DLC’leri içerir, böylece oyunun tüm içeriğini modern bir deneyimle sunar. Oyun, hayatta kalma ve korku unsurlarını başarılı bir şekilde birleştiriyor.
 
9. Metro: 2033 Redux ( 3 TL)
 
 
 
Metro: 2033 Redux, serinin ilk oyunu ve Moskova’nın metro sisteminde geçen karanlık ve tehlikeli bir hayatta kalma deneyimi. Redux sürümü, orijinal oyunun grafikleri ve oynanış mekanikleri üzerinde büyük iyileştirmeler sunar. Metro: 2033, hayatta kalma korkusu ve post-apokaliptik dünya sevenler için unutulmaz bir deneyim sunuyor.
 
10. Sherlock Holmes: Crimes and Punishments (14 TL)
 
 
 
Sherlock Holmes: Crimes and Punishments, ünlü dedektif Sherlock Holmes’un suçları çözmek için zekasını kullandığı bir macera oyunu. Oyuncular, her bir suçun ardındaki gizemi çözmek için ipuçlarını toplar ve olayları analiz eder. Oyundaki her karar, suçlunun kaderini etkiler ve hikayenin gidişatını şekillendirir. Zeka ve mantık yürütme yeteneklerini zorlayan bu oyun, dedektiflik oyunlarını sevenler için ideal.
 

 
Sherlock Holmes karakterini kontrol edebileceğimiz ve bu karakterle beraber farklı soruşturmaları yelken açabileceğimiz yapımda üst düzey bir soruşturma sistemi, keşif unsuru, etrafı keşfetmesi, deneme ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Tam bir dedektiflik deneyimini bizlere sunan ve simülasyon unsurları ile beraber harmanlanmış bu yapım içerisinde yapabileceğimiz her bir hamle oldukça önem arz ediyor ve bu hamlelerle beraber soruşturmanın gidişatını değiştirebilir ve akabinde ise elde ettiğimiz unsurlarla ve ipuçları ile beraber farklı sonuçlara varabiliyoruz.
 
Her bir sonuçla beraber iyi veya kötü sona ulaşabiliyor ve her bir karakteri kodese göndermek veya ölüme terk etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Dikkat çekici unsurlarla ilerlemeye çalışabileceğimiz yapıma her bir dava ve soruşturma ile beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor. Bir yandan buraları keşfederken diğer yandan ise karakterlerle etkileşime girebiliyoruz. İlgi çekici karakterlerle karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda onları soruşturma kapsamına alabiliyor, onlardan çeşitli bilgiler elde etmek için farklı sorular sorabiliyor ve onlarla etkileşime girerek neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalabiliyoruz.
 
Tüm soruşturma seçeneklerini ve etkileşim unsurlarını elimizde olduğu yapım içerisinde neler yapabileceğimize biz karar verebiliyor ve heyecan verici çeşitli vakalara doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde çok çeşitli vakalar ve görevler bizleri bekliyor ve bunların üstesinden gelmek için elbette Sherlock Holmes karakterinin temel becerilerinden yararlanmak durumunda kalıyoruz. Ana karakterimizin özellikleri arasında duvarın arkasında görebilme, yerdeki ipuçlarını daha net bir şekilde ortaya çıkarabilme ve çok daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber soruşturmanın gidişatına yön verebiliyor ve kritik yokuşları ile beraber aynı zamanda karşı karşıya kalabiliyoruz. Ne kadar çok ipucu toplarsak, o kadar çok soruşturmanın daha net ve sağlıklı bir şekilde sonuçlanmasını sağlayabiliyor ve buna göre de kendi planımızı, projemizi çizebiliyoruz. Cinayetlere, kayıp kişilere ve çok daha fazlasına ulaşabileceğimiz vakalarla beraber oldukça farklı sistemlerle karşı karşıya kalabiliyor ve her vaka içerisinde çözmemiz gereken durumların değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz.
 
 

Oyunda oldukça dikkatli bir şekilde ilerlememiz gerekiyor ve tüm zamanların en ünlü dedektifi olarak yer almamız şart. Etkileyici yeteneklerimizle beraber ön plana çıkabileceğimiz ve altı heyecan verici vakayı çözebileceğimiz yapımda her bir vaka ile beraber farklı bölgelere ilerleyebiliyor, bu bölgelere keşfedebiliyor ve bazı durumlarda binalara giriş yapabiliyor, bazı durumlarda ise sokaklarda gezip tozabiliyoruz.
 
Ek olarak oyun içerisinde elbette ilgi çekici grafik ve animasyon tasarımının da olduğundan bahsedebiliyoruz. Çözmemiz gereken zorlu vakalarla karşı karşıya kaldığımız yapımda etkileyici yeteneklerinizi kullanarak elbette gidişatımıza yön verebiliyor ve burada neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Örneğin bir cinayet vakası ile karşı karşıya kaldığımız zaman elbette öncelikle olay mahalini incelememiz gerekiyor. Buralarda neler olup bittiğini öğrenmek ve aynı zamanda hangi araçların ve gereçlerin kullanıldığını çözmemiz lazım. Bunları çözdükten sonra daha sonra soruşturma aşamasına geçiş yapabiliyor ve ardından ilgili ipuçları ile beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Her bir ipucu bizlere farklı bölgelere doğru götürürken aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini de öğrenmemizi beraberinde getiriyor. Durum böyle olunca bir vaka içerisinde birden fazla bölgeye doğru sürekli olarak ilerlemek durumunda kalıyor ve buraları adınız gibi ezberlemeniz ve öğrenmeniz gerekiyor çünkü buralarda her bir gidişinizde farklı unsurlar ortaya çıkabiliyor ve bununla beraber sayısız soruşturmayla gidişatınıza yön verebiliyorsunuz.
 
Sürekli olarak etkileşime girebileceğiniz unsurlarla ipuçlarını ortaya çıkarabileceğiniz yapımda farklı karakterlerle iletişime girebiliyor, onlarla diyaloglar içerisine girerek buralarda neler olup bittiğini öğrenebilir ve bazı karakterler elbette suçlu olarak karşınıza çıkarken verdiği cevaplar oldukça kaçamak olabiliyor. İşte bu durumda onları iyi analiz etmeniz gerekiyor ve hangi karakterin suçlu olduğuna en sonunda siz karar veriyorsunuz. Soruşturmalar içerisinde yer aldığınız süre boyunca birçok ipucuna rastlayabilir ve bu ipuçları aslında sizin zihninizde birleşebiliyor ve elinize aldığınız noktalarla en sonunda bir sonuca varmanız gerekiyor. Bu ipuçlarını birleştirerek hangi karakterin suçlu olduğuna karar verebiliyor ve suçu sabit olan karakterleri kodese yollayabiliyorsunuz. Durum böyle olunca doğru ve net bir şekilde karar vermeniz ve yanlış kişiyi kodese atmamanız gerekiyor. Bazı durumlarda ise yanlış kişilerin hapse gönderildiğini aktarmakta fayda var.
 
 

Seçim özgürlüğü ile beraber ilerleyebileceğimiz ve gidişatımıza yön verebileceğimiz yapının içerisinde fantastik diyarlara doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Ahlaki kusurlarımızı mı takip edebileceğimiz yoksa kanunu harfi harfine mi uygulayabileceğimiz yapım içerisinde vereceğimiz kararlarla beraber bazı karakterler zor durumda kalıyor ve onların zor durumda kalmasının nedeni tamamen bizim seçimlerimiz olabiliyor. Dolayısıyla burada bazı karakterler masum rolüne yatabiliyor veya bazı karakterler ise gerçekten de masum olabiliyor. Ancak bu durumda yapacağınız ve vereceğiniz kararlar oldukça önem arz ediyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde hangi şartlarda hangi kararları verebileceğiniz tamamen size ait oluyor ve bununla beraber her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilirken aynı zamanda kendi seçimlerinizi yapabiliyorsunuz.
 
Dikkat çekici bölgelere doğru ilerleyebileceğiniz yapımda atmosferin ve manzaraların oldukça güzel bir şekilde harmanlandığını ve olay mahallinin de güzel bir şekilde bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Bunun yanı sıra bu atmosferlerde kendimizi kaybederken aynı zamanda olaylar örgüsü kapsamında neler olup bittiğini kafamızda kurmak gerekiyor ve burada bazı durumlarda karışık olaylarla karşı karşıya kaldığımıza aktarmakta fayda var. Büyük hareket özgürlükleri ile beraber elbette geniş kapsamlı bir maceraya ve mücadeleye atılabiliyor ancak oyunun herhangi bir şekilde açık dünyayı sahip olmadığını belirtebiliyoruz. Bununla beraber oyunda sadece bölüm bölüm ilerleyebileceğimiz ve vakanın izin verdiği sürece bir açık alan bizlere sunuluyor ve bu alan içerisinde neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten her vaka ile beraber farklı bölgelere doğru ilerlerken buralarda ortaya çıkarılacak ipuçları karşımıza çıkıyor ve bu ipuçlarını kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Seçim özgürlüğü ile beraber ilerleyebileceğimiz yapımda 14 farklı dedektiflik becerisi ile beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve bu soruşturmaları yürütebiliyoruz. Oyun içerisinde takip etmemiz gereken bir olay örgüsü, kararlarımızın itibarımızı etkileyen bir sistem ve çok daha fazlası yer alıyor. Aynı zamanda polis departmanı ile beraber birlikte çalışabildiğimiz yapımda şaşırtıcı vaka sonuçları ile karşı karşıya kalabiliyor ve oyunda şaşırabileceğiniz olayların oldukça fazla olduğunu vurgulamakta fayda var. Çünkü oyun içerisinde gerçekten de hiç beklemediğiniz kişiler suçlu olabiliyor ve bunlarla beraber sürekli olarak haşır neşir olabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra çeşitli çıkarımlar yapabiliyor, bu çıkarımlar içerisinde suçlu karakterleri bulmaya çalışıyor ve hatta onların kaderlerini bile etkileyebiliyorsunuz. Sonuçların çok geniş kapsamlı olduğu yapımını elbette bir vaka içerisinde birden fazla sonucu ulaşabiliyor ve farklı karakterleri suçlayabilirken aynı zamanda birden fazla karakterin de suçlu olduğunu öne sürebiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan çıkarım mekaniğinin oldukça geniş kapsamlı olduğunu bizlere gösteriyor.
11. Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter (22 TL)
 
 
 
Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter, dedektif Sherlock Holmes’un daha kişisel bir hikayeye odaklandığı bir devam oyunu. Bu yapımda, Holmes’un ailesi ile ilgili gizemler çözülmeye çalışılırken, karmaşık suçlar da çözülür. Gizem ve aksiyonu birleştiren bu oyun, Sherlock Holmes severler için sürükleyici bir hikaye sunuyor.
 
12. Amnesia: The Bunker (94 TL)
 
 
 
Amnesia: The Bunker, korku oyunlarının efsanevi serisi Amnesia’nın yeni oyunu olarak dikkat çekiyor. Oyuncular, karanlık bir sığınakta hayatta kalmaya çalışırken korkutucu yaratıklardan kaçmak zorundadır. Atmosferik gerilim ve bulmacalar ile dolu olan bu yapım, oyuncuları sürekli bir korku ve merak içinde bırakıyor.
 
13. Untitled Goose Game (16 TL)
 
 
 
Untitled Goose Game, oyuncuların bir kaz rolünü üstlendiği ve kasaba halkını rahatsız etmek için çeşitli görevler yaptığı eğlenceli bir bulmaca oyunudur. Oyunun basit ama yaratıcı mekanikleri, oyunculara farklı yollarla kasaba halkını kızdırma fırsatı sunar. Mizahi yapısı ve eğlenceli bulmacalarıyla, Untitled Goose Game, her yaştan oyuncuya hitap ediyor.
 
14. Maneater (20 TL)
 
 
 
Maneater, oyuncuların bir köpekbalığını kontrol ettiği eşsiz bir aksiyon rol yapma oyunu. Denizde dolaşan oyuncular, diğer deniz canlıları ve insanlara karşı savaşarak köpekbalıklarının yeteneklerini geliştirir. Maneater, eğlenceli oynanış mekanikleri ve sıra dışı hikayesiyle, su altı dünyasında eşsiz bir deneyim sunuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pocketpair, Palworld'ü Canlı Servis Oyununa Dönüştürme Konusunda Kararsız 6 Saat önce VALORANT 2024 Ascension EMEA Turnuvasında Büyük Final Bugün! 6 Saat önce Metal Gear Solid 3 Remake İle Orijinal Sürüm Karşılaştırma Videosu 7 Saat önce League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası'nda Mücadele Edecek Takımlar ve Karşılaşmalar Belli Oldu! 8 Saat önce Anime Temalı Ücretsiz Nişancı Oyunu Fate Trigger: The Novita Duyuruldu 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler