Fortnite iOS Oyuncu Sayısının %60 Düşmesinden Sonra Epic Games Bir Kez Daha Mahkemeye Gitti

06.09.2020 23:32 Gazali Çetinkaya

 
Epic Games, Fortnite'ın App Store'a geri dönmesi için çabasını sürdürüyor.

Fortnite'ın iOS üzerindeki günlük oyuncu sayısı %60 oranında düştü ve bunun üzerine Epic Games oyunun App Store'da tekrar yayınlanması için ihtiyati tedbir kararı talep etti.

Epic Games'in belirttiğine göre, Fortnite'ın 350 milyon kayıtlı kullanıcı sayısının 116 milyonu iOS üzerinde ve Apple'ın bu kısıtlaması firmaya ve oyunculara büyük zararlar veriyor. Epic Games bu kullanıcıları bir daha asla göremeyeceğinden ve oyuncu topluluğunun parçalandığından endişeli.

Apple, Epic Games'in oyun içine doğrudan ödeme yöntemi eklemesinden sonra oyunu mağazasından kaldırma kararı aldı. Kaldırılmadan önce indirmiş olanlar oynamaya devam edebiliyor fakat Apple'ın Epic Games geliştirme hesaplarını iptal etmesi sebebiyle oyuna güncelleme gelmiyor. Marvel temalı Nexus War sezonu iOS üzerinde yok. Oyuncu sayısının düşme sebebi de eski versiyonu oynamaya zorunlu bırakılmaları. Oyun Google Play'den de kaldırıldı fakat Android versiyonu Epic Games'in resmi web sitesinden indirebildiği için çok büyük bir sorun teşkil etmiyor.
 
Apple ile Epic Games geçtiğimiz ayın sonlarında ilk defa yargıç önüne çıktı ve iOS üzerindeki diğer geliştiricilerin Unreal Engine oyun motoruna erişimine devam etmesine izin verme kararı çıktı fakat ABD bölge yargıcı Yvonne Gonzalez Rogers, Fortnite'ın App Store'a geri dönmesi konusunda Apple ile aynı fikirde. Eğer Epic Games oyunun geri dönmesini istiyorsa Apple'ın ilkelerine uymalı.

Taraflar 28 Eylül'de tekrar bir araya gelecek.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fortnite Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: TPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Macera Oyunu Steam'de Bedava Oldu: Kalıcı Olarak Hesaba Ekleyin 05 Temmuz Satisfactory Tam Sürüme Kavuşuyor: İşte Çıkış Tarihi 05 Temmuz GTA 5'in Hikaye DLC'si GTA Online Sebebiyle İptal Edilmiş 05 Temmuz Capcom, Exoprimal'ın İçerik Desteğini Sona Erdirdi 05 Temmuz The First Descendant Mikro Ödemeler Yüzünden Ağır Eleştiriliyor 05 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler