Mortal Kombat: Onslaught İlk Yılının Ardından Kapanıyor

24.07.2024 15:20 Mehmet Tandoğan

 
 
Warner Bros. Games tarafından oyunculara sunulan Mortal Kombat: Onslaught hizmetine son vermeye hazırlanıyor. Açıklanan detaylara göre mobil platformlar için çıkışını gerçekleştirmiş olan bu yapım şu anda mağazalardan kaldırılmış durumda.
 
Mortal Kombat: Onslaught isteneni veremedi
 
 
 
Mobil oyun, App Store ve Google Play Mağazaları'ndan kaldırılmışken aynı zamanda oyun içi işlemler önümüzdeki ay tamamen devre dışı bırakılacak. Yani oyundan herhangi bir şekilde satın alma işlemi gerçekleştirmek mümkün olmayacak. Oyunun çıkışının üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen Ekim ayı içerisinde hizmetine son verecek.
 
Ücretsiz olarak indirilebilen ve serinin 30. yıl dönümüne denk gelecek şekilde Ekim 2022'de duyurulan ve bir yıl sonra piyasaya sürülen bu yapım, NetherRealm Studios tarafından geliştirildi. Takım tabanlı rol yapma ve aksiyon deneyimi sunan oyun, ne yazık ki beklentileri karşılayamadı ve şu anda kapanmanın eşiğine geldi.
 
Oyunun resmi Twitter hesabında yayınlanan bir gönderide "Mortal Kombat: Onslaught 21/10/24 tarihinde kapatılacak" ifadeleri yer aldı.
 
Mortal Kombat: Onslaught bizlere neler sunuyordu? 
 
Mortal Kombat serisinin yan ürünü olarak karşımıza çıkan ve mobil platformlarda boy gösteren çok oyunculu çevrimiçi taktik oyunu Mortal Kombat: Onslaught, oyuncuların ne yazık ki beğenisini pek kazanamadı. Geliştirici ekip tarafından açıklanan detaylara göre oyun, istenildiği kadar oyuncu sayısını bünyesine çekemedi ve hem dövüş hem de rol yapma deneyimiyle beraber ön plana çıkan bu yapım, yukarıda bahsettiğimiz gibi yakın zamanda hizmetine son vermeye hazırlanıyor. Şu andan itibaren oyunu herhangi bir şekilde mağazalardan satın alamıyor veya indiremiyorsunuz. Dolayısıyla oyunu daha önceden indirdiyseniz de ilerleyen süreçte tamamen kapatılacağını ve Ekim 2024'te oyun hizmetine tamamen son vereceğini belirtmekte fayda var. Diğer taraftan geliştirici ekip NetherRealm Studios elbette aldığı bu kararla beraber hayranları ve oyuncuları bir hayli üzmüş durumda.
 
17 Ekim 2023 tarihinde piyasaya sürülen bu yapım, Mortal Kombat serisinin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor ve oyunda yer alan ikonik karakterlerin olduğunu söyleyebiliyoruz. Dövüş oynanan yan ürünü olarak karşımıza gelen bu yapımda çevrimiçi çok oyunculu bir mücadele sistemi yer alıyor ve savaş arenalarına burada katılım sağlayabiliyoruz. Sinematik hikaye ile beraber birleşen bu yapım içerisinde elbette farklı bölgelere ve arenalara geçiş yapabilir ve buralarda dikkatli bir oyun deneyimine adım atmak durumunda kalıyoruz. Oyunun açıklanan detaylarına göre elbette 31 Ekim 2022 tarihinde çeşitli testlerinin başladığını söyleyebilir ve bu testlerin akabinde ise oyun tam sürüme kavuşmuş bir şekilde çıkışını gerçekleştirdi ve şu anda ise ne yazık ki hizmetine son vermeye hazırlandığını aktarmakta fayda var.

İkonik karakterlerin bulunduğu ve istediğimizi kontrol edebileceğimiz yapım içerisinde gerçekten de güçlü bir takım oluşturmak oldukça önem arz ediyor. Her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirmek sizin işiniz oluyor. Aksiyon ve rol yapma sistemleri ile beraber ön plana çıkan, ancak bunun yanı sıra strateji tabanlı taktik deneyimiyle beraber bizlere sunulan yapım içerisinde hayranların keyif alacağı bir sistem bulunuyor ve bu sistemlerle beraber istediğiniz gibi ilerleyebiliyorsunuz. Serinin yapısına uygun bir şekilde bizlere sunulan ve aynı zamanda orijinal sanat tarzını ve yapısını koruyan yapımda hızlı tempolu bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Aynı zamanda grup tabanlı yakın dövüş sistemleriyle beraber ön plana çıkan bir aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Öte yandan geldiğimiz noktada Temmuz 2024 tarihinde geliştirici ekibin mobil bölümünün kapatılacağı haberleri ortaya çıkmıştı. Bu haberler üzerine şu anda oyunun Ekim 2024 tarihinde kapatılacağını biliyor ve bu tarz detaylarla beraber biz de elbette sizlere bunları aktarabiliyoruz.
 
 

Oyuncu temelli hızlı tabanlı maçlara girerek burada kendi karakterlerinizin güçlerini ortaya koyabiliyor. Her bir karakterin farklı ulti güçleri bulunuyor ve bunları kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor. Ekip içerisinde yer alan karakterleri kullanabileceğiniz ve aynı zamanda çevrimiçi çok oyunculu savaş arenalarına doğru adım atabileceğiniz yapımda tam bir sinematik hikayeyi deneyim bizlere sunulurken, aynı zamanda arka plandaki hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Bu tarz detaylarla kendimizi farklı arenalar içerisinde bulabiliyor ve bu arenalarda neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Arka planda yer alan hikaye elbette Mortal Kombat evreninde geçen bir sistemi bizlere sunuyor ve burada yapacağımız hamlelerle gidişatımızı yön verirken, aynı zamanda karakterleri güçlendirmek oldukça önem arz ediyor.
 
Seviye atlayabileceğimiz ve seviye atlatabileceğimiz karakterlerle beraber elbette onların istatistiklerini yükseltebiliyor, onların daha güçlü konuma gelmesini sağlayabiliyor ve daha fazla detay ile beraber savaş arenalarına adım atabiliyoruz. Ücretsiz bir şekilde oynanabilen bu yapım içerisinde elbette mikro ödeme işlemleri yer alıyor ve bu mikro ödeme işlemleri genel olarak oyuncuları tarafından bir hayli eleştiriliyor. Aksiyon ve macera türünde yer alan bu oyun, sürekli olarak güncelleme alan bir yapıya bünyesinde barındırıyor. Çeşitli güncellemelerle beraber yer alabileceğimiz ve sezon içerikleriyle beraber ilerleyebileceğimiz bu yapım, yukarıda bahsettiğimiz gibi kapanmanın eşiğine gelmiş durumda. Genel olarak mikro ödeme işlemleri oyuncular tarafından bir hayli eleştirilirken, aynı zamanda fiyat politikasının da oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Çünkü ülkemizde bildiğiniz üzere döviz kuru üzerinden satın alımlar gerçekten de yüksek fiyatlandırma ile beraber bizlere sunuluyor ve diğer ülkelerde olan satın alımlarda ülkemizde ne yazık ki bir hayli geri planda kalabiliyor ve bu kapsamda güçsüz duruma geçebiliyor. Dolayısıyla bu durumun ötesine geçmek ve adil bir şekilde davranmak için elbette bazı firmalar fiyat politikası konusunda iyileştirmeler yaparken bazı firmalar ise ne yazık ki bu duruma uymuyor. Dolayısıyla bu da oyun içi adaletsizliği beraberinde getirir ve ülkemizde bu durum daha da sert bir şekilde hissediliyor.
 
Oyuncular tarafından bir hayli eleştirilen bu yapım, ülkemizde de büyük bir kitleyi arkasında topluyor. Bu durumla beraber genel olarak şirketler bu tarz durumlara dikkat etmesi gerekir ve oyuncular tarafından olması lazım. Durum böyle olunca ilerleyen süreçte oyuncular oyuna ne yazık ki terk etmek durumunda bırakıyor ve kemik kitlenin buradan ayrılması ile beraber oyunun ne yazık ki yüzüne bakılmıyor. Yeni oyuncular ise bu tür adaletsizliği gördüğünden dolayı doğrudan oyundan uzaklaşıyor ve oyun serüveni ne yazık ki kısa bir hal alıyor. Dolayısıyla bu durumlar gerçekten de oldukça önem arz ediyor ve her bir şirketin bu duruma oldukça özen göstermesi gerekiyor.
 
 

Stratejik olarak ilerleyebileceğimiz ve 4 kişilik takımlarla beraber hızlı bir şekilde yer alabileceğimiz yapımda elbette hangi karakterin takım içerisinde yer alması gerektiğine biz karar verebiliyor ve takım içerisinde yer alan bu karakterlerin her birinin kendine özgü yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Bu tarz detaylarla beraber elbette onların becerilerinden en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyor ve arena içerisinde yapacağınız hamlelerle beraber gidişatınızı yön verebiliyorsunuz. Bu tür sistemlerle beraber elbette her karakteri en iyi şekilde geliştirmeye çalışıyor ve karakterlerinizi istatistiklerini yükselterek ne kadar güçlü olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere karakterlerin seviyesini atlatmak ve onların özel becerilerini daha da güçlendirmek bir hayli önemli. Zaten oyunun temelinde de bu tarz bir detay yer alıyor ve istediğiniz gibi oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerliyorsunuz ve daha güçlü konuma gelebiliyorsunuz.
 
 

Oyun modları ile beraber yer alabileceğiniz yapım içerisinde elbette öncelikle hikaye modunun olduğundan bahsetmek gerekiyor. Bu hikaye modu ile beraber kendi karakterlerinizi güçlendirebiliyor ve ekibinizi oluşturabiliyorsunuz. Aynı zamanda ikonik karakterlerle ön plana çıkabiliyorsunuz. Bunun dışında yine PVP olarak kapışabileceğiniz ve diğer oyuncularla beraber liderlik tabloları üzerinde boy göstereceğiniz bir çevrimiçi mod bulunuyor. Bu mod dahilinde elbette diğer takımlarla beraber yüzleşebiliyor, hangi takım daha güçlüyse ona göre kendi stratejinizi ön plana çıkarabiliyor ve liderlik tabloları üzerinde yukarılara doğru tırmanabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde yer alan modları en iyi şekilde deneyimleyebiliyor ve kendi yerinizi alabiliyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GeForce Now Hizmetine Eylül Ayında 12 Oyun Ekleniyor 7 Dk önce Epic Games Bu Hafta 1.600 TL'lik İki Oyunu Ücretsiz Veriyor! 06 Eylül Atmosferiyle Dikkat Çeken Selfloss Çıktı: Neler Sunuyor? 06 Eylül PUBG Nations Cup 2024 Başlıyor 06 Eylül Konami, AC Milan ve FC Internazionale Milano ile El Sıkıştı 06 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler