Amazon'un Fallout Dizisi Emmy Adaylığı Yağmuruna Tutuldu

18.07.2024 14:09 Mehmet Tandoğan

 
Amazon tarafından izleyicilere sunulan Fallout dizisi yeni başarılara imza atmaya başladı. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen 76. Emmy Ödülleri'nde toplamda 16 adaylık aldı. Adaylıklar arasında diziyi 3 Body Problem, Shogun, The Crown, Slow Horses ve Mr & Mrs Smith gibi yapımlarla karşı karşıya getiren Outstanding Drama Series adaylığı da bulunuyor.
 
Fallout dizisi ilk sezonuyla büyük beğeni topladı
 
 
Bethesda ve Amazon işbirliği tarafından hayranlara sunulan dizi çıkışı ile beraber büyük ses getirdi. Hem senaryo hem de görsel efekt anlamında üst düzey bir yapı sergileyen dizinin karakterleri de bir hayli sevilmiş durumda. Dizide The Ghoul karakterini canlandırmasıyla ön plana çıkan Walton Goggins, "Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne aday gösterildi.
 
İlk sezonla karşımıza çıkan dizi çok tutuldu ve yeni sezon hazırlıkları başladı. Ortak yapımcı Graham Wagner, Deadline'a şunları söyledi: “Fallout dizisi doğrudan oyun serisinden ilham aldı ve sizlerin beğenisine sunuldu. İlk sezonla beraber binlerce saatlik oynanış içeren seriyi belli bir kalıba sığdırmak zorunda kaldık. Sizlere bu dünyadan daha fazla detay sunmak için heyecanımızı diri tutuyoruz.”
 
Öte yandan geçtiğimiz yıl Emmy etkinliğinde 24 ödüle aday gösterilen ve HBO işbirliği tarafından sunulan The Last of Us, sekiz ödül aldı.
 
Dizi ve oyun dünyası birleşti
 
Yakın zamanda açık dünya aksiyon rol yapma serisi Fallout'tan ilham alan ve Amazon Prime işbirliği kapsamında sunulan bir dizi karşımıza çıktı. Fallout dizisi, çıkış yaptığı ilk sezonuyla beraber büyük beğeni topladı ve hayranlar tarafından oldukça sevildi. Şimdi ise yukarıda bahsettiğimiz gibi çeşitli ödüllere aday gösterildi ve bu da ne kadar çok tutulduğunun göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

İnsanlığın yok oluşuyla beraber neler olabileceğini gösteren bu yapım içerisinde kıyamet sonrası bir ortam bizlere sunuluyor ve aynı şekilde serinin karakterleri ve ortamları doğrudan bizlere aktarılıyor. Dizinin detaylarına biraz daha girecek olursak, elbette nükleer kıyamet sonrasında insanların nasıl yaşadığı ve bu süreçten sonra nasıl adapte olduğu doğrudan aktarılıyor. Bethesda Game Studios tarafından oyunculara son olan oyun serisinden ilham alan bu vizyon içerisinde gerçekten de dikkat çekici unsurlar ve karakterler bizlere sunuluyor ve ilk sezonuyla beraber büyük bir ilgi toplayan bu yapımın ikinci sezon çalışmalarının başladığını aktarabiliyoruz. Bu detaylarla beraber istediğimiz gibi seri içerisinde yer alabiliyorsunuz. İster oyununu oynayın isterseniz de diziyi doğrudan izleyin, elbette iki tarafta da düşündüğünüz deneyimi elde edebilecek ve o atmosferleri doğrudan yaşayabileceksiniz.

Senaryoya biraz daha bakacak olursak, elbette yıkılan dünyalar içerisinde kendimizi bulabiliyor ve karakterlerin burada nasıl bir hayatta kalma mücadelesi verdiğini görebiliyoruz. Evreni genişleten ve birçok yan unsurla karşımıza çıkan dizi kapsamında elbette yükselen karakterlerin ve ortamların olduğunu söyleyebiliyor ve dikkat çekici bir hikaye ile karşı karşıya olduğumuzu aktarabiliyoruz. Hem insanlığın hem de dünyadan yok olduğu bir ortamda bulunduğumuz seri içerisinde oyun tarafında çeşitli seçimler yapabiliyor ve istediğimiz gibi farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Serinin oyunlarına bakacak olursak gerçekten de büyük beğenilerle oynandığını aktarabiliyoruz.

Bunun dışında yine dizinin etkisiyle beraber hem çevrimiçi oyuna hem de diğer tek oyuncuyla hikaye moduna sahip yapımlara oyuncular akın etmiş durumda. Dizinin etkisiyle beraber yüksek oyuncu sayılarına ulaşan seri gerçekten de satış oranını yükseltmiş ve hayranların beğenisini kazanmış durumda. Oyun içerisinde bildiğiniz üzere açık bir dünya bulunuyor ve açık dünya içerisinde hayatta kalmanın yollarını arayabiliyorsunuz. Aynı zamanda burada yaşayan farklı ırkların ve nükleer savaştan sonra yaşamaya çalışan grupların olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu gruplara istediğiniz şekilde yaklaşabiliyor, kendi seçimlerinizle beraber bu grupların görevlerini yerine getirmeye çalışıyor veya tamamen bağımsız olarak istediğiniz gibi ilerleyebiliyorsunuz. Yani seçim odaklı bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve karakterinizin kaderini burada kendiniz belirleyebiliyorsunuz.
 
 

Kendi kaderinizi belirleyebileceğiniz ve seçimlerinizle beraber ön plana çıkabileceğiniz bu yapımda distopik bir dünyada yer alabiliyor ve tamamen yıkılmış dünyalarda elbette kendi karakterinizi geliştirebiliyorsunuz. Oyun içerisinde daha çok karakter odaklı bir yapı bizlere sunuluyor ve karakterinizin seviyesini artırmak tamamen sizin işiniz oluyor. Dünya üzerinde elbette nükleer saldırıdan etkilenen birçok yaratık ve düşman bulunuyor. Radyasyonun oldukça yüksek olduğu bölgelerden uzak durmamız gereken yapım içerisinde radyasyon bazlı canavarlar bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor ve bu radyasyon etkileri elbette canlılar üzerinde de bir hayli görülüyor. Dolayısıyla düşmanların bizim karşımıza tuhaf tiplemelerle karşımıza çıktığını görebilir ve bunların doğrudan radyasyondan etkilendiğini aktarabiliyoruz. Düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim seçimlerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla onlara istediğimiz şekilde yakın saldırılar gerçekleştirebiliyor, istersek de uzaktan silahlarımızı kullanabiliyoruz veya tamamen onları öldürmekten ve yakın olmaktan kaçınabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde ve seri içerisinde gerçekten de yüksek oyuncu özgürlükleri bizleri bekliyor ve kendi özgürlüğünüzü burada yaratabiliyorsunuz.
 
Seri içerisinde yer alan bazı oyunlar elbette oldukça ön plana çıkarken diğerleri sönük bir şekilde kalabiliyor. Ancak genel olarak her bir oyun günümüzde hala oynanmaya devam ediyor ve oyuncular tarafından seviliyor. Bunun dışında yine keşif odaklı seri içerisinde elbette etrafı keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor.

Yine karakter odaklı bir yapı olduğundan bahsettik. Bu odakla beraber kendi istatistiklerimizi yükseltebiliyor ve karakterimizin seviyesini atlatabiliyoruz. Bunun dışında elbette geniş bir teknoloji ağacı bulunuyor. Bu ağaçla beraber farklı becerilerin kilidini açabilir ve böylece düşmanlara karşı daha güçlü bir şekilde yer alabiliyoruz. Bu sistemlerle beraber kıyamet sonrası ortamlarda istediğimizi yapabiliyor ve gelecek temalı ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz.
Yıkılmış bir dünyada yer aldığımız yapım içerisinde bildiğiniz üzere nükleer savaş sonrası dünyada kendimizi bulurken hayatta kalma yollarını arayabiliyoruz. Farklı karakterlerle etkileşime girebileceğimiz ve onlarla beraber yakınlaşıp uzaklaşabileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı gruplar bulunuyor. Ve bu grupların her birinin nükleer sonrası dünyaya hakim olmak istediğini aktarabiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacağınız seçimlerle beraber isterseniz o tarafta, isterseniz özgürlük isteyen tarafta olabilirsiniz. Tamamen sizin seçimleriniz bağlı olarak değişkenlik gösteren bir hikaye sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 

Dikkat çekici ortamlarda ve dünyada kendinizi bulabileceğiniz yapım içerisinde üst düzey sistemlerle ilerlemeye çalışıyor, hem yakın karşılaşmalar hem de menzilli karşılaşmalarla yerinizi alabiliyor ve bu sayede hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışabiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca kendi kaderinizi kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette hem seriye hem de oyunlara göz atmanızda fayda var.
İstediğiniz gibi tek oyunculu hikaye modu içerisinde oynayabileceğiniz seri oyunlarına geçiş yapabilir veya tamamen çevrimiçi çok oyunculu yapıya sahip olan Fallout 76 oyununa bir adım atabilirsiniz. Hangisini seçebileceğiniz elbette tamamen size ait olarak karşınıza çıkıyor ve her bir oyuncu bu tarz oyunlarda farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü burada yapacağınız seçimlerle beraber oldukça farklı bölgelere doğru ve hikaye kısımlarına doğru ilerleyebiliyor ve küçük bir seçeneği verdiğiniz cevabla beraber büyük sonuçlar ortaya çıkabiliyor.
Genel olarak toparlayacak olursak Yakın zamanda Amazon Prime işbirliği kapsamında sunulan ve Fallout serisinden ilham alan açık dünya aksiyon rol yapma dizisi, ilk sezonuyla büyük beğeni topladı. Fallout dizisi, hayranlar tarafından oldukça sevildi ve çeşitli ödüllere aday gösterilmesi, ne kadar çok beğenildiğinin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Dizi, insanlığın yok oluşunu ve kıyamet sonrası bir ortamda insanların nasıl hayatta kaldığını ve adapte olduğunu anlatıyor. Fallout serisinin karakterleri ve ortamları, dizide doğrudan bizlere aktarılıyor. Bethesda Game Studios tarafından geliştirilen oyun serisinden ilham alan bu dizi, dikkat çekici unsurlar ve karakterlerle dolu. İlk sezonun büyük beğeni toplaması üzerine, ikinci sezon çalışmalarının başladığı da belirtiliyor. Dizi, nükleer kıyamet sonrasında insanların yaşamlarını ve bu yeni dünyaya nasıl adapte olduklarını detaylı bir şekilde ele alıyor. Fallout serisinin hayranları, diziyi izleyerek veya oyunu oynayarak bu atmosferi doğrudan deneyimleyebilecekler. İki tarafta da benzer deneyimleri yaşayarak, Fallout evreninin derinliklerine dalabilirsiniz.
 
 
 
Özetle Amazon Prime'da yayınlanan Fallout dizisi, ilk sezonuyla büyük beğeni topladı ve ikinci sezon hazırlıkları başladı. Nükleer kıyamet sonrası bir dünyada geçen dizi, hem serinin hayranlarına hem de yeni izleyicilere dikkat çekici ve etkileyici bir deneyim sunuyor. Oyunu oynayarak veya diziyi izleyerek, bu benzersiz atmosferi keşfedebilir ve karakterlerle dolu bu dünyada kaybolabilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2000 Yılında Öne Çıkan Spor Oyunları 2 8 Saat önce 2000 Yılında Öne Çıkan Spor Oyunları 30 Ağustos 2000 Yılında Öne Çıkan Aksiyon Oyunları 2 30 Ağustos 2000 Yılında Öne Çıkan Aksiyon Oyunları 30 Ağustos Guilty Gear Strive Switch Konsolu İçin Duyuruldu: Çıkış Tarihi Açıklandı 30 Ağustos
Forumdan Konular
DH'den Haberler