BioShock 2 Remastered İçin HD Doku Paketi Yayınlandı: 3.500 Doku Yükseltildi

06.06.2024 16:36 Mehmet Tandoğan

 
 
Oyuncular tarafından sevilen serinin ikinci oyunu olarak karşımıza çıkan BioShock 2'nin Remastered sürümü için yepyeni bir paket yayınlandı. Mod geliştiricisi FCH823 tarafından bizlere sunulan yeni sürümde 3.500'den fazla doku elden geçiriliyor ve HD bir yapıya kavuşuyor.
 
Tüm dokular yükseltilmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor 
 
 
 
Daha fazla detaya girecek olursak mod dahilinde etrafta görebileceğiniz tüm unsurlar ve çevre detayları elden geçiriliyor. Daha yüksek boyutlara ulaşan bu detaylarla beraber oyunu daha net bir şekilde görebiliyoruz. Bu sayede birçok pikselli dokudan kurtuluyor ve halihazırda yer alan yapay zeka desteği sayesinde de ince detaylar daha da zenginleşiyor.
 
HD doku paketi sayesinde çözünürlüğünüze bağlı olarak 2 veya 4 katı şeklinde dokuların yükseltildiğini aktarabiliyoruz. Mod içerisinde her türlü unsurun daha iyi bir yapıya kavuştuğunu söyleyebiliyoruz. Yükseltilmiş unsurlar arasında ortamlar, nesneler, karakterler, çevrede görebileceğiniz reklamlar ve daha fazlası yer alıyor.
 
Dikkatinizi çektiyse modu buradan indirebilir ve kolay bir şekilde kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Açılacak olan dosyanın boyutunun 13 GB olduğunu unutmayın. Paketi yüklemek için de 22 GB'lık boş bir alana ihtiyacınız olacak.
 
Moddan görüntüleri
 
 
 
 
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz ve ilk Oyundan bu yana 10 yıl sonra geçen yine detaylarla karşı karşıya kalabileceğimiz bu yapım, bir kez daha geçmişin yankıları ile beraber ilgi çekici bir hikaye bizlere sunuyor. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca Atlantik kıyı şeridinde bir canavar küçük kızları toplamaya çalışıyor ve kaçırma işlemi ile beraber biz de bunları kurtarmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Denizaltı şehri olarak bilinen Rapture bizim ana yerimiz oluyor ve biz de burada önemli işlerle beraber karşı karşıya kalmak durumuna geliyoruz.

Elbette Birinci şahıs bir kamera bakış açısı olduğundan dolayı istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, hızlı aksiyon sistemlerine adım atabiliyor, dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve her bölgede farklı düşmanlarla, atmosferlerle ve daha fazlasıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Orijinal yapımdan yıllar sonrasını konu alan oyun içerisinde geçmişin günahlarının yankılandığını burada görebiliyor ve daha kötü işlerin burada karşımıza geldiğinde deneyimleyebiliyoruz. Durum böyle olunca biz de elimize taşın altına koymaya hazırlanabiliyor ve böylece burada yarılan kötü unsurları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
Yapım içerisinde sadece bunlarla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda hem tek oyunculu hem de çok oyunculu mod içerisinde geçiş sağlayabiliyoruz.
 
Bunlarla beraber istediğimiz gibi oyunu tek başımıza oynayabiliyor istersek de genişletilmiş bir yapı içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Bu tamamen size ait olarak değişkenlik gösterebiliyor ve kendimize denizaltı şehri içerisinde bulurken farklı farklı deneyimleri ilerleyebiliyoruz. Gerçekten de dikkat çekici ortamların bulunduğu ve her ortam içerisinde şaşıracağımız yapıların yer aldığı bu yapıda ilgi çekici bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterimizi hem becerileri gelişmişlik sağlayabiliyor hem de elimizdeki silahların daha da güçlenmesini sağlayabiliyoruz. Ortamlarda ilerlerken kendimizi daha da sağlama almak için elbette burada daha farklı hamleler gerçekleştirebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü yapacaklarınız ve açacağınız yeni becerilerle beraber gidişatınızı kendinize göre belirleyebiliyorsunuz.
 
 

Orijinal BioShock olaylarından yaklaşık 10 yıl sonra geçen hikayede, Rapture salonları yeniden geçmişin günahlarıyla yankılanıyor. Atlantik kıyı şeridinde bir canavar, küçük kızları kaçırıp denizaltı şehri Rapture'a geri getiriyor. Oyuncular, bu yıpranmış ve güzel düşmüş şehirde seyahat ederken, cevaplar ve hayatta kalma mücadelesi için görünmeyen bir düşmanı kovalarken, Rapture'ın en ikonik sakinlerinden Big Daddy'nin rolünü üstleniyorlar. BioShock 2'nin çok oyunculu modu, BioShock evreninin kökenlerini genişleten zengin bir ön hikaye sunuyor. Rapture'un düşüş döneminde geçen bu modda, oyuncular Plazmid ve Tonik sağlayıcısı Sinclair Solutions için test konusu rolünü üstleniyorlar.
 
İlk oyunda keşfedilen su altı şehri Rapture'da geçen bu mod, BioShock araç setinin tüm unsurlarını kullanmayı gerektiren, hayatta kalmaya odaklanmış benzersiz bir çok oyunculu deneyim sunuyor. Mod içerisinde gerçekten de hayatta kalmaya çalışabileceğiniz ve büyük oranda kendinizi ilerletebileceğiniz bir yapıyla buluşabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda ne kadar hayatta kalırsanız o kadar çok puan yani skor elde edebiliyor ve bununla beraber de kendi becerilerinizi geliştirebiliyorsunuz.
 
Elbette yapım içerisinde farklı noktalar bulunuyor ve her noktada yukarıda bahsettiğimiz gibi dikkat çekici Düşmanlar ve daha fazlası bizlere sunuluyor. Bunun dışında oyunda cephanelerin oldukça sınırlı olduğunu görebiliyor ve bunları Harcamak için elbette doğru zamanda doğru şekilde tuşlara basmamız gerekiyor. Her ortam içerisinde girerken Elbette sağda solda toplayabileceğiniz çeşitli kaynaklar bulunuyor. Bu kaynaklarla beraber hem cephaneliğinizi tazeleyebilir hem de atabileceğiniz yan araçlarla beraber bombaları düşmanlara karşı kullanabiliyorsunuz. Düşmanlara karşı kullanabildiğiniz bu yapılarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, Her bölgede neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve elinizden geldiğince burada hayatta kalmanın yollarını arayabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir yapı yer alıyor ve gerçekten de eğlenebileceğiniz ve bir yandan da gerilim dolu ortamlara geçiş yapabileceğiniz bir sistemle karşı karşıya gelebiliyorsunuz diyebiliriz.
 
 

Yapım içerisinde Elbette seyahat ederken farklı noktalara doğru ilerleyebiliyor ve kendimizi sorular karşısında cevap ararken bulmaya hazırlanabiliyoruz. Dikkat çekici ortamlara doğru geçiş yapmaya hazırlandığımız yapımda elbette her bölge içerisinde Big Daddy denilen robotların olduğunu görebiliyorsunuz. Bunların çoğu zararsız gibi görünse de karşılığında Elbette zarar verirseniz gerçekten de patron Savaşı diyebileceğimiz büyük bir mücadeleye atılabiliyorsunuz. Çünkü bunlar gerçekten hani güçlü bir yapıya sahip ve küçük kızların yanlarında dolanan bir robot olarak bizlere sunuluyor. Küçük kızları koruma altına alan ve bir yandan da onların kötü işbirliğine karşı yardımcı olan bu robotlar yapım içerisindeki en ikonik karakterlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Onların ne yaptığını anlamak ve neler yapmaya çalıştıklarını bilmek tamamen sizin işiniz oluyor.

Yapım içerisinde sadece bu detaylar değil aynı zamanda kullanabileceğiniz çeşitli silahların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Gerçekten de farklı ve geniş Kütüphanesi ile beraber ilerleyebileceğinizi bu yapımda tabancalardan pompalı tüfeklere, makine tüfeklerden bomba atarlara kadar oldukça farklı silah kütüphanesinden yararlanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra elbette kendinizi alana hasarlı konusunda geliştirebiliyor ve yeni yeteneklerin kilidini açabiliyorsunuz. Yine yeteneklerin kilidini açtıktan sonra elbette hem hasar konusunda yüksek güçlere sahip olabiliyor Hem de kendi canınızı daha da arttırabiliyor veya daha farklı şekillerde becerilerinizi geliştirebiliyorsunuz. Bu tarz Detaylara oyun içerisinde hızlı ve güçlü bir hale gelebilir ve böylece düşmanlara karşı daha güçlü bir şekilde durabiliyorsunuz. Zaten Düşmanlarınız burada kolay bir şekilde ölmediğini ve bazı Düşmanların gerçekten zor olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda irili ufaklı Düşmanların haricinde bir de boss savaşları bizlere sunuluyor. Bu savaşlarla beraber kendimizi Zorlu ortamlarda bulabiliyor ve elimizden geldiğince burada yer almaya başlayabiliyoruz.
 
 

Oyunu bir de bildiğiniz üzere düzenlenmiş sürümü bulunuyor. Bu tezelenme sürümü içerisinde hem PC tarafında güzel geliştirmelerin olduğunu söyleyebilir hem de daha acı bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Ancak zaten oyunun Özünde Herhangi bir sorun bulunmuyor ve oyunu güzel bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Oyunun tek oyunculu özelliklerine bakacak olursak burada dikkat çekici unsurlarla beraber karşılaştığımızı söyleyebiliriz. Yenilikçi ilerleme sistemi ile beraber kendimize o gelişmişlik hissiyatı içerisinde bulabiliyor ve her karşılaşmada Elbette o boyutu deneyimleyebiliyoruz.
 
Oyuncular burada gerçekten de hem ödülün ne demek olduğunu anlayabiliyor hem de ceza sisteminin oldukça sıkı bir şekilde işlendiğini görebiliyor. Heyecan verici ceza kombinasyonları yaratabileceğiniz ve farklı düşmanlara karşı gelebileceğiniz bu yapımda kurgusal bir ortamda bulunurken silahları ve plazmid denilen gücünüzü burada arttırmaya çalışıyor ve kendinize güzel bir hikaye içerisinde bulabiliyorsunuz.

Elbette oyunda çizgisel bir yapı bulunuyor ve herhangi bir şekilde açık dünya ile karşı karşıya kalmıyorsunuz. Ancak belli bir alanda olduğunuzdan dolayı gidebileceğiniz bölgeler değişkenlik gösterebiliyor ve kendinizi belli bir alanda sıkışmış hissedebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda farklı bölgelere doğru ilerleyebilir ve bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken bir yandan da çeşitli kaynakların sahibi olabilirsiniz. Böylece kendinizi gelişmişlik hissiyatı içerisinde geliştirebilir ve karakterinizi ne kadar çok güçlendirirseniz o kadar çok zorlu düşmanlara karşı gelebileceğinizi görebilirsiniz.

Kurgusal dünyalardan birinde ilerleyebileceğimiz ve bu kurgusal dünya içerisinde yer alabileceğimiz yapım dehşet verici zorlukları da beraberinde getiriyor. Oyunda ikonik karakterlerin olduğundan bahsedebiliriz. Zaten oyunun temeline bakacak olursak genel olarak oyuncular tarafından sevildiğini ve o ortamın ve kurgusal dünyanın ne kadar güzel bir şekilde yansıtıldığını aktarabiliyoruz. Yeni ve benzersiz hikaye anlatım araçları ile beraber yer alabildiğimiz bu yapımda çok beğenilen hikayeler arasında bu oyunun da olduğunu söyleyebiliyoruz. Silahlardan plazmidlere kadar farklı şekillerde elimize güçlü unsurlar alabiliyoruz.
 
 

Devam oyunu içerisinde bir çağrı aldığımızı görebiliyor ve bu çağrının esnasında Sofia Lamb adlı bir karakterin çılgın bir planı olduğunu keşfedebiliyor ve bu planı engellemeye yönelik biz de tamamen büyük bir mücadeleye adım atmaya hazırlanabiliyoruz. Oyunda bu planı engellemek için yapılan

içerisinde elbette mümkün olduğu kadar çok ADAM çalmak durumunda kalıyoruz ve bunları çalarken de elbette bazı seçimler yapmamız gerekiyor. Bu unsurları çalarken karşımıza küçük kızlar çıkıyor ve bu küçük kızların aynı zamanda bağışlanması veya yok edilmesi tamamen bizim seçimimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Yani onları istersek hayatımda tutabiliriz istersek de hepsini yok edebiliriz.

Oyunda eğer tüm kızları kurtarırsanız ona göre başarımlar elde edebilir veya tüm kızları feda ederseniz ona göre de bir başarım elde edebilirsiniz. 3 benzersiz silah ve yeni ekipmanlarla beraber ilerleyebileceğiniz bu yapımda farklı farklı Bonus ekipmanların olduğunu söyleyebiliyor ve istediğiniz şekilde saldırılardan sağ çıkmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Her deneme içerisinde mücadeleyi taze tutan ve mücadelenin boyutunu değiştiren farklı araçlar ve silahlar bulunuyor. Bunlarla beraber en iyi şekilde oyunda yerinizi alabiliyor ve silahlardan toniklere kadar oldukça farklı unsurların burada olduğunu görebiliyoruz.

Genetiği değiştirilmiş tuhaf karakterlerin bulunduğu bu yapım içerisinde ilerlerken kendimizi tamamen fantastik bir dünyaya kaptırabiliyoruz. Kurgusal bir dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca kendimizi hem gerilim dolu ortamlarda hem de aksiyon dolu sahnelerle bulabiliyoruz. Birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber ilerleyebildiğimiz bu yapımda, yukarıda bahsettiğimiz gibi diğer taraftan çok oyunculu bir deneyim de sunuluyor. Bu çok oyunculu deneyim içerisinde oyunda yer alan farklı bölgelerde kendinizi bulabiliyor ve burada büyük bir mücadeleye giriş yapabiliyorsunuz. Nişancı özellikleri ile beraber elbette kendinizi diğer karakterlere karşı korumak durumunda kalıyor ve farklı karakterlerin ve arkadaşlarınızın da burada olduğunu görebiliyorsunuz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak yapımda seyahat ederken çeşitli noktalara ilerleyebiliyor ve kendimizi yanıt ararken bulabiliyoruz. Her bölgeye geçiş yaparken, Big Daddy olarak bilinen robotlarla karşılaşıyoruz. Bu robotların çoğu ilk bakışta zararsız görünüyor, ancak onlara zarar verirseniz, patron savaşı diyebileceğimiz büyük bir mücadeleye giriyoruz. Big Daddy'ler güçlü yapılarıyla dikkat çekiyor ve küçük kızları koruma görevini üstleniyor. Bu robotlar, küçük kızları kötü işbirliklerinden koruyan en önemli karakterlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ne yaptıklarını ve ne yapmaya çalıştıklarını anlamak tamamen bize kalıyor. Oyunda sadece bu detaylar yok, aynı zamanda kullanabileceğimiz çeşitli silahlar da bulunuyor. Geniş bir silah yelpazesi sunan yapımda tabancalardan pompalı tüfeklere, makineli tüfeklerden bomba atarlara kadar birçok farklı silah görüyoruz. Ayrıca, kendimizi alan hasarı konusunda geliştirip yeni yeteneklerin kilidini açabiliyoruz.
 
Bu yeteneklerle hem hasar gücümüzü artırabiliyor hem de sağlığımızı artırarak ya da başka beceriler geliştirerek daha güçlü hale gelebiliyoruz. Bu tür detaylarla oyunda hızla güçleniyor ve düşmanlara karşı daha sağlam durabiliyoruz. Düşmanların kolayca ölmediğini ve bazılarının gerçekten zorlu olduğunu görüyoruz. Oyunda irili ufaklı düşmanların yanı sıra, boss savaşları da mevcut bulunuyor. Bu savaşlarla kendimizi zorlu ortamlarda bulabiliyor ve elimizden geldiğince mücadele etmeye çalışıyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz .

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 2 29 Haziran Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 3 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 2 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 29 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler