Black Myth: Wukong İçin Yeni Fragman Yayınlandı: Ön Siparişlere Açıldı

08.06.2024 14:38 Mehmet Tandoğan

 
 
Game Science tarafından biz oyun severlere sunulacak olan aksiyon rol yapma oyunu Black Myth: Wukong için yeni detaylar ortaya çıktı. Summer Game Fest etkinliği kapsamında sunulan yeni bir fragmanla beraber aynı zamanda oyunun ön siparişleri açıldığını söyleyebiliyoruz.
 
Black Myth: Wukong beklenen yapımlar arasında yer alıyor
 
 
 
Bu detaylar dışında etkinlik kapsamında oyunun Xbox Series sürümünün ertelendiğini aktarabiliyoruz. Açıklanmayan bir tarihe ertelenen Xbox sürümü için yeni bir çıkış tarihi ilerleyen süreçte bizlere sunulacak. Diğer taraftan oyun PlayStation 5 ve PC platformlarına daha önce planlandığı gibi 20 Ağustos tarihinde çıkacak. Oyunun PC sürümü Steam ve Epic Games Store üzerinden yayınlanacak.
 
Black Myth: Wukong, bildiğiniz üzere ilgi çekici grafiklere sahip zorlu bir aksiyon rol yapma deneyimiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Uzun süredir geliştirme aşamasında bulunan bu yapım genel olarak oyuncular tarafından bekleniyor. Tek oyunculu hikaye anlatımına sahip projede antik Çin mitolojisi ile karşı karşıya kalıyoruz.
 
Journey to the West romanına dayanan oyunda unutulmaz karakterlerin olacağı belirtiliyor. Yapım içerisinde bir asa kullanarak dikkat çekici dövüş mekaniklerini ortaya çıkarabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Çin kökenli bir yapımla karşı karşıya kalabileceğimiz ve istediğimiz şekilde ilerleyebileceğimiz bu yapımda tam bir aksiyon rol yapma deneyimi elde edebiliyor ve kendimizi Maymun Kral'ın yerine koymaya hazırlanabiliyoruz. Oyunda dikkat çekici bir karakteri kontrol ederken aynı zamanda onun atik ve çevik kontrollerine alışmak durumunda kalıyor ve bu esnada elimizdeki asayı ya da diğer bir deyişle sopayı en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyoruz. Elimizde bu sopayla beraber üst düzey bir hareket kabiliyetine sahip olabiliyor, Çin mitolojisinden ilham alan bir aksiyon rol yapma deneyimiyle karşı karşıya kalabiliyor ve seçilmiş olan olarak nitelendirilen bir karaktere burada hayat tutmaya başlayabiliyoruz.

Yapım içerisinde elbette Souls-like diyebileceğimiz bir yapı bulunuyor. Dolayısıyla karşımıza sürekli olarak farklı düşmanların çıktığını ve hem irili ufaklı düşmanların haricinde hem de patron savaşları ile kapışabileceğimiz bir ortama bizlere sunulduğuna aktarabiliyoruz. Zorluklarla ve mucizelerle dolu bir dünyaya adım atabildiğimiz ve ilgi çekici görevleri yerine getirmeye çalışabildiğimiz yapımda seçilmiş kişi olarak oynayabildiğimiz esnada elbette geçmişin görkemli serüvenine katılım sağlayabiliyor ve gizli gerçekleri açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.

Çin mitolojisinden ilham alan yapım içerisinde Batıya Yolculuk romanından esinlenen bir yapı ile karşı karşıya kalıyor ve klasik roman içerisinde bulunan detayların bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Elbette zorlu bir yapı ile beraber yer alabildiğimiz yapımda yapacaklarımızla beraber gidişatına yön verebiliyor, oyunda yer alan hikayeden yararlanmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve mucizelerle dolu yolculuğa çıkarken hangi zorluklarla karşılaşabileceğimizi burada doğrudan görebiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlar zoru seven ve aynı zamanda yepyeni bir maceraya atılmak isteyenlere hitap ediyor ve daha önce bu tarz oyunlar oynadıysanız muhakkak bu oyuna da bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.

İlgi çekici bölgelere doğru adım atabileceğimiz ve her bölge içerisinde farklı zorlukların, düşman çeşitliliğinin, atmosferin, manzaraların ve daha fazlasının yer aldığı yapımda elbette ilgi çekici bir açık dünyayı keşfetmeye hazırlanabiliyor ve bu dünya içerisinde neler olup bittiğini öğrenerek hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Daha çok karlı ormanlardan yemyeşil ormanlara, yıkık dökük harabelerden eski tarz yapılara kadar oldukça farklı bölgelerin olduğu bu yapımda elbette ilgi çekici görselliğin de burada bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Zaten oyunu ilk fragmanlarına bakacak olursak ilgi çekici olmasının ilk nedenini büyülü animasyonlar ve grafikleri diyebiliriz.
 
 

İlk etapta yayınlanan fragmanlarla beraber oyuncuların beklentileri bir hayli yükseldi ve oyuncular artık bu oyundan beklentileri bir hali yükselirken elbette dikkat kesilmeye başladı. Oyun yakın zamanda çıkış yapmaya hazırlanırken diğer yandan ise beklentilerin yüksek olması ile beraber üst düzey grafikler, animasyonlar, hareket kabiliyeti, savaş ve aksiyon sistemi ve daha fazlasını bekliyoruz. Dolayısıyla oyundan beklentiler bir hali yüksek olduğundan dolayı da umuyoruz ki güzel bir deneyimle karşı karşıya kalabilir ve kendimizi hızlı bir şekilde geliştirebiliriz.

Durum böyle olunca elbette uzak doğu tarzı yapımların geldiğimiz noktada oldukça fazlalaştığını ve hatta geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Summer Game Fest 2024 etkinliğinde ise daha çok uzak doğuluların hakim olduğu bir yapıyla karşı karşıya kaldık. Bu arada anime tarzıyla karşımıza çıkan projelerden doğrudan Çin mitolojisinden ilham alan yapılarla karşı karşıya geldik ve akabinde ise daha çok bu oyunların ve projelerin hakimiyeti altında kaldık.
 
İlerleyen süreçte elbette daha fazla projenin bizlere sunulacağını söyleyebilir ve tüm dünyanın gözlüsü olmaya çalışacak yepyeni oyunların bizlere aktarılacağını belirtebiliriz. Umarız ki bu yapım yepyeni bir deneyim bizlere sunar ve içinde bulundurduğu aksiyon sistemi dahilinde gerçekten de güzel işler başarılmıştır. Oynanış videolarına bakacak olursak burada sanki gerçek olmayacak unsurların bizlere sunulduğu algısı ortaya çıktı. Durum böyle olunca bir dönem bu oyunun tamamen yalan olduğu iddiasıyla internette birçok konu açıldı. Ancak bu oyun şu anda çıkış yapma aşamasında ve hem Steam hem de Epic Games mağazası üzerinden elde edilebiliyor ve şu andan itibaren ön sipariş verilebiliyor.

Mucizelerle dolu bir ortama ve bölgeyi keşfedebileceğimiz ve kadim Çin mitolojisi ile beraber yer alabileceğimiz bu yapımda etrafı keşfetmeye hazırlanıyoruz ve etrafı ne kadar çok keşfedersek o kadar çok ilgi çekici ortamlarda, gizemli unsurlarla ve daha fazlasıyla kendimizi bulabiliyoruz. Yapım içerisinde ilerlediğimiz esnada farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda biliyorsunuz ki ne kadar çok keşif yaparsak o kadar çok kaynağın sahibi olabiliyor veya daha farklı silahlarla beraber yolumuza bakmaya devam edebiliyoruz. Aynı zamanda gizemli unsurların açığa çıkmasına ve diğer taraftan hikaye konusunda da çeşitli ipuçlarında rastlayabiliyoruz.
 
 

Seçilmiş kişi olarak ilerleyebildiğimiz esnada geliştirici ekibin belirttiğine göre klasik öykü içerisinde nefes kesen bir ortam, kendine özgü manzaralar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Özellikle düşman çeşitliliğine vurgu yapan geliştirici ekip, çok çeşitli düşmanların burada bizlere sunulacağını aktarıyor ve akabinde ise hem irili ufaklı düşmanların haricinde hem de patron savaşları ile burada kapışabileceğinizi belirtiyor.

Burada yer alan patron savaşları oldukça farklı bir yapıyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve her patronun burada farklı şekillerde yer alabildiğini söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla öncelikle onlarla kapışmadan önce nasıl bir yapıya sahip olduğunu görmeli ve akabinde ise saldırı stillerini ezberlemeliyiz. Saldırı stillerini ezberledikten sonra onların saldırılarından kaçınabilir ve akabinde ise karşı saldırıya geçebiliriz. Zaten standart olarak bu tarz bir patron savaşında yer aldığımız süre boyunca öncelikle onların saldırılarına eşit şekilde karşılık verebilir ve akabinde ise kontra saldırıya geçerek canlarına indirebiliriz. Her patron da bu tarz bir yapıyı ortaya dökebilir ve kendinizi düşmanlarınıza saldırılarından savunarak karşı saldırıya geçebilirsiniz. Bu da düşmanları öldürmenin en kolay taktiği olarak karşımıza çıkıyor.

Yapım içerisinde gerçekten de ilgi çekici patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları içerisinde uçan ejderhalardan yuvarlanan kafaya, devasa bir yetiden ölümsüz bir iskelete kadar oldukça ilgi çekici yaratıkların bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Gerçekten de her bir patronun burada farklı şekillerde saldırı stilleri bulunuyor ve birbirinden farklı animasyonlara sahip diyebiliriz.

Güçlü düşmanlara karşı galip gelmeye çalışabileceğimiz ve değerli rakipleri ortadan kaldırabileceğimiz bu yapımda teslim almak gibi bir seçeneğimizin olmadığını aktarmakta fayda var. Dolayısıyla onlarla korkusuzca mücadele etmek durumunda kalıyor ve akabinde ise yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Eski ve yeni kudretli düşmanlarla yüzleşebileceğimiz, onları alt edebileceğimiz ve nasıl saldırdıklarını öğrenebileceğimiz bu yapımda karakterimizin güçlü yönleri ortaya çıkarmaya çalışıyor ve bazı patronların zayıf yönlerinin olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Dolayısıyla onları ortadan kaldırmak için zayıf yönlerini öğrenmeye çalışabilir ve akabinde ise o kısma doğru saldırılar gerçekleştirebilirsiniz.
 
Güçlü niteliklere sahip düşmanlarla karşı karşıya gelebileceğimiz bu yapımda bizim de elbette elimizin boş durmadığını söyleyebilir ve bu sayede onları ortadan kaldırmak için kendimize has aksiyon sistemini oyuna dahil edebiliriz. Burada her biri oldukça farklı bir deneyim elde edebilir, bununla beraber kendi sistemimizi ve planımızı oyuna dahil edebiliriz. Bu sayede her bir deneyim sizlere eşsiz bir yapıyla karşınıza gelebilir ve böylece oyundan daha fazla zevk alabilirsiniz.
 
 

Tek oyunculu ve hikaye odaklı bu yapım içerisinde elbette hikaye kısmının ara sahnelerle ve karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarıldığını da söyleyelim. Ancak diğer taraftan etrafta bulabileceğimiz ipuçları ile beraber de hikayenin neler sunduğu konusunda fikir sahibi olabiliriz. Dolayısıyla klasik bir hikaye anlatımının olacağından bahsedebiliriz. Umarız ki güzel bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabiliriz ki biz de kendimize merak duygusu içerisinde bulabilir ve akabinde ise sürekli olarak kendimizi ilerlemek durumunda bırakabiliriz. Çünkü bu tarz oyunlarda eğer bir şey merak etmiyorsak ve ileride neler olacağını hiç düşünmüyorsak bazen yarıda bırakabilir ve oyunu terk edebiliriz.

Ancak bu noktada elbette geliştirici ekibin oyunda bıraktığı izler oldukça önem arz ediyor ve biz de o oyunda umut verici güzel bir detay ile karşı karşıya kalabilir ve kendimize oyuna ve hikayeye kaptırabiliriz. Tüm temennimiz bu yönde diyebiliriz.

Çin mitolojisi ile beraber yer alabileceğimiz bu yapımda savaşların uzun süreceğini önceden kestirebiliriz. Bunun yanı sıra elbette böyle unsurların dönüşümleri ve her türlü sihirli aracın burada olduğuna da aktarmakta fayda var. Düşmanların hamlelerini engelleyebileceğimiz ve kendimizi güçlendirebileceğimiz yapımda zaten bahsettiğimiz kadarıyla karakter olarak da bir yapının olduğuna çoktan anlamışsınızdır.

Yapım içerisinde kendi karakterimizi geliştirebilir, yeni yeteneklerine sahip olabilir ve farklı silahlar ve kombinasyonlarla beraber düşmanların üstesinden gelebiliriz. Dolayısıyla deneyerek sürekli olarak kendi dövüş tarzımızı farklılaştırabilir, düşmanlara karşı farklı yetenekler sergileyebilir ve hem de sağdan soldan keşif unsurlarıyla beraber yeni ekipmanlar bulabiliriz. Dolayısıyla etrafı keşfetmek bu tarz oyunlarda oldukça önemli bir yer arz ediyor ve kendimizi bu oyunla beraber kaptırabiliyoruz. Farklı kombinasyonlar deneyerek dövüş tarzımızı en uygun olanı seçebiliyor, kendi oyun tarzımızı oyuna dahil edebiliyor ve akabinde ise düşmanlarının saldırılarını engelleyerek onlara karşı kendi gücümüzün ne olduğunu göstermek durumunda kalıyoruz.
 
 

Düşmanların elbette bazıları vahşi ve kurnaz olarak ortaya çıkabiliyor ve gerçekten yapacağımız hamleleri önceden kestirebiliyor. Ancak onların görünümleri altındaki zayıf noktalarını bulmak tamamen bizim işimiz oluyor. Burada ilgi çekici karakterlerin ve düşmanların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz ve etkileyici birer hikayenin bizlere aktarılacağını da geliştirici ekip doğrudan belirtiyor. Dolayısıyla ilerleyen süreçte ve çıkış yaptığı zaman oyuna nasıl bir yapıya sahip olduğunu tamamen görebileceğiz.
 
Seçilmiş kişi olarak ilerleyebileceğimiz ve genel olarak zorlu bir yapıyla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda, kendimizi deneye deneye bir şeyler yaparken buluyoruz. Durum böyle olunca elimizden geleni ardına koymayacak ve farklı ekipmanlarla ve kombinasyonlarla beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışacağız. Kısaca toparlayacak olursak, Çin kökenli bir yapım olan bu oyunda, aksiyon rol yapma deneyimi sunuluyor ve kendimizi Maymun Kral'ın yerine koymaya hazırlanıyoruz.
 
Oyunda dikkat çekici bir karakteri kontrol ederken, onun atik ve çevik hareketlerine alışıyoruz ve elimizdeki asayı en iyi şekilde kullanıyoruz. Üst düzey hareket kabiliyeti sunan bu oyun, Çin mitolojisinden ilham alıyor ve seçilmiş biri olarak hayatta kalmaya çalışıyoruz. Souls-like yapısı olan bu oyunda, karşımıza sürekli olarak farklı düşmanlar çıkıyor. Hem irili ufaklı düşmanlarla hem de patron savaşlarıyla karşılaşıyoruz. Zorluklarla ve mucizelerle dolu bir dünyaya adım atarken, ilgi çekici görevleri yerine getiriyoruz. Seçilmiş kişi olarak oynarken, geçmişin görkemli serüvenine katılıyor ve gizli gerçekleri açığa çıkarmak için çabalıyoruz. Oyun, Batıya Yolculuk romanından esinleniyor ve klasik romanın detaylarını sunuyor.
 
Zorlu bir yapıya sahip olan bu oyunda, yapacaklarımızla gidişata yön veriyoruz ve hikayeden yararlanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Mucizelerle dolu yolculuğa çıkarken, karşılaşabileceğimiz zorlukları doğrudan görüyoruz. Bu tür oyunlar, zoru seven ve yeni bir maceraya atılmak isteyen oyunculara hitap ediyor. Daha önce bu tarz oyunlar oynadıysanız, bu oyuna da bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 2 29 Haziran Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 3 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 2 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 29 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler