Black Ops'ta 'Swastika' Amblemi Kullanmak Yasak

21.11.2010 12:01 Levent Polater

 
 
 
     Xbox Live kurallarının direktör'lüğü konumunda bulunan Stephen Toulouse, Twitter hesabından 'Stepto' nicki ile çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
    Daha önce Twitter'dan kendisine bir kullanıcı, "Call of Duty: Black Ops'ta 'swastika amblemi kullanmaya izinlerinin olup olmadığını, bunun herhangi bir sorun çıkarıp çıkarmayacağını sormuştu." Toulouse'un yanıtı ise gayet sert oldu: 
 
    “Cidden mi dostum? Evet, Black Ops ambleminizde swastika olursa banlanacaksınız. Sadece 'dizaynını' beğenmeniz umrumda bile değil."
 
    Bu soru aslında oyunun içinde ve çeşitli internet mesaj alanlarında insanların Call of Duty: Black Ops'taki oyun içi amblem editöründen şikayetçi olması ile başladı. Black Ops'ta çoğu kişinin swastika amblemi kullanarak oynadığı görülmeye başlanmış, bunlar çoğu kesimin tepkisini çekmişti. Ancak Toulouse'un bu açıklamasından sonra eminim o amblemi seçerken artık 2 kez düşünülecek.
 
   Bunun üzerine bazı insanlar 'swastika' sembolünün Budizmde iyi şans getirdiğine inanıldığı için tercih ettiklerini söylemelerine rağmen Toulouse, Xbox Live'den banlanma kurallarının dahilinde halen 'swastika' kullanımının bulunduğunu hatırlattı.
 
    Not: Bilmeyenler için; Swastika sembolü Nazi'lerin kullandığı semboldür.
 
 
Leveluptimes

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call of Duty: Black Ops Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Treyarch Dağıtıcısı: Activision Tür: FPS Çıkış Tarihi: 9 Kasım 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 36 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Temmuz Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 02 Temmuz PlayStation Plus'ın Temmuz 2024 Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 02 Temmuz Warhammer 40,000: Space Marine 2'nin Açık Betası İptal Edildi 02 Temmuz Dead Rising Deluxe Remaster PC Sistem Gereksinimleri 02 Temmuz Resident Evil 9 Resmi Olarak Onaylandı: İşte Yeni Detaylar 02 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler