Dead Rising Deluxe Remaster'dan Genişletilmiş Oynanış Videosu

11.08.2024 20:53 Mehmet Tandoğan

 
 
Capcom tarafından biz oyunculara sunulacak olan Dead Rising oyununun yenilenmiş sürümü Dead Rising Deluxe Remaster için yeni ve genişletilmiş bir oyun videosu yayınlandı. Geliştiricinin yorumlarının da katıldığı oynanış videosunda oyunda yer alan dinamikler, karakter özellikleri, aksiyon sistemi ve çok daha fazlası ön plana çıkıyor.
 
Deluxe Remaster 4K 60 FPS deneyim sunacak
 
 
 
Yönetmen Ryosuke Murai'nin oyunu bizzat oynadığı video içerisinde hangi eklemelerin yapıldığı ve hangi değişikliklerin uygulandığı aktarılıyor. Dead Rising Deluxe Remaster, RE Engine oyun motoru tarafından destekleniyor ve sıfırdan geliştirildiği vurgulanıyor. 4K çözünürlükle beraber 60 fps bir deneyim yaşayabileceğimiz yenilenmiş sürümde, tüm karakterlerin yüz ifadelerinde gerçekçi bir değişiklik söz konusu.
 
Tüm bu detayların yanı sıra tam seslendirme özelliklerinin de ön plana çıktığını aktarmakta fayda var. 9 farklı dil desteği ile karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda alışveriş merkezinin bazı kısımlarında değişiklik yapıldığını söyleyebiliyoruz. Örneğin ana alan olan Paradise Plaza artık daha çok sahil kenarı hissi veriyor. Ayrıca mağazalardan kıyafet alıp anında bu kıyafetleri değiştirmek mümkün hale geliyor.
 
Beklenen yenilenmiş sürümler arasında yer alan Dead Rising Deluxe Remaster, 19 Eylül tarihinde PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC için piyasaya sürülecek.
 
 
Yenilenmiş sürümde neler var?
 
Alışveriş merkezinde sürekli olarak zombilere karşı gelebileceğimiz ve modern grafiklerle beraber yeniden dönüşü temsil eden remaster sürüm beklenen yeniden düzenlenmiş sürümler arasında bulunuyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde yeniden düzenlemelerin olduğu, dokuların yeniden iyileştirildiği, karakterlerin elden geçirildiği ve ortamların bir hayli iyileştirildiğini aktarabiliyoruz. Bununla beraber yeniden düzenleme içerisinde baştan sona seslendirme desteği eklenmiş durumda. Bu desteklerle beraber istediğimiz gibi zombileri avlayabiliyor, aksiyon içerisine girebiliyor ve ilk oyunun tam bir grafiksel revizyonu, yani yenilenme sürümü ile karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz.
 
Bu tarz detaylara ilgi çekici bir şekilde ilerlemeye başladığımız yapımda eşi benzeri görülmemiş bir kargaşaya tanık olmaya çalışıyor ve özgürlük mücadelesini vermek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. İlk oyun, yani orijinal oyunda bildiğiniz üzere bir alışveriş merkezinde yer alıyor. Burada üzerimize sürekli gelen ölüler ordusunu ortadan kaldırmaya çalışıyor, sağda solda bulunan mağazalara giriş yapabiliyor, oralardan çeşitli eşyalar alabiliyor ve kendimizi özelleştirirken aynı zamanda kişiselleştirebiliyorduk. Şimdi ise bunun daha gelişmiş versiyonu ile karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz.
 
Kıyamet sonrası bir dünyada bulunduğumuz yapımda elbette hayatta kalan gruplar arasında sadece bizlerin bulunduğunu söyleyebiliyor ve burada sürekli olarak üzerimize gelecek olan düşmanları ortadan kaldırmakla yetinmek durumunda kalıyoruz. Yenilenen sürüm içerisinde sadece grafiksel anlamda değil, aynı zamanda iyileştirilmiş bir kayıt sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu sayede otomatik kayıt sistemi ile beraber istediğiniz gibi oyunda ilerleyebiliyor, ilerlemenizi herhangi bir şekilde kaybetmiyor ve deneyim kalitesini artıran çeşitli özelliklerle karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. En iyi deneyimi elde etmek için kargaşaya tanıklık edebiliyor, yenilenmiş sürüm içerisinde istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve aksiyona dahil olabiliyoruz. Aksiyona dahil olurken elimize farklı silahlar alabiliyor, bu silahları kullanabiliyor, alışveriş sepetlerini ve alışveriş arabalarını istediğimiz gibi elimize alabiliyor ve düşmanlara karşı bunları fırlatabiliyor ve kullanabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde etkileşime girebileceğimiz çevre ile beraber bir hayli ön plana çıkabileceğimiz yapının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 

Yenilenmiş sürüm içerisinde neler olacağını sizlere aktaracak olursak, öncelikle modern grafiklerin ve animasyonların olduğundan bahsetmekte fayda var. Bu tarz detaylarla ve yenilenme sürümleri içerisinde zaten hem grafiksel hem de iyileştirme sistemleri kapsamında bizlere güzel bir deneyim sunulmak isteniyor. Capcom yenilenmiş sürüm ve yeniden yapım sürümleri üzerinde oldukça usta bir ekip olarak karşımıza çıkıyor ve bizlere güzel bir deneyim sunacağından emin oluyoruz. Yenilenmiş sürümler içerisinde genel olarak hayranların beğenisinin kazanılması bir hayli önemli çünkü bu tarz detaylarla en iyi şekilde hem oyunun sanat tarzını korumak hem de yenilenmiş sürümlerin bizlere sunulması oldukça önem arz ediyor. Yenilenmiş sürümlere bakacak olursak, elbette sadece grafiksel değil, aynı zamanda sistemsel olarak da iyileştirmelerin olması gerektiğine vurgu yapıyor ve burada her türlü geliştirmenin olduğundan bahsedebiliyoruz. Çünkü günümüz teknolojisinde yer alan birçok oyunu artık oldukça standart bir şekilde ve standart özelliklere sahip olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz detaylarla istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve tam grafiksel revizyonun bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Bu oyun bazında konuşacak olursak, yenilenmiş sürüm içerisinde modern grafiklerin, karakter modellemelerinin, tam seslendirme sistemlerinin ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Yeniden düzenleme öncesinde yer alan orijinal oyun tam olarak seslendirme sistemine sahip değildi. Ancak yeniden düzenlenmiş sürüm içerisinde tamamen baştan sona seslendirilmiş bir revizyonun olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz detaylarla oyundaki yerimizi alabiliyor ve en iyi şekilde ilerleyebiliyoruz. Bunun yanı sıra yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda otomatik kaydetme sistemi bulunuyor. Bu sayede oyunda öldüğünüz zaman elbette en son kayıt noktasından başlayabilir ve bu da oldukça geriye gitmemenizi sağlıyor. Dolayısıyla zombi avlama aksiyonu esnasında istediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve bu da sizin garantiniz olabiliyor. Dolayısıyla bu tarz detaylarla beraber işlediğimiz gibi ilerlerken aynı zamanda grafiksel değişimin de farkına varabiliyor ve istediğimiz gibi silahları, etrafı, çevreyi ve çok daha fazlasını kullanmak durumunda kalıyoruz. Zaten orijinal oyun bir hayli sevilmişti. Şimdi ise yeniden düzenlenmiş sürüm karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve bu da hayranların ve yeni gelecek olan oyuncuların beğenisine sunulmak isteniyor.
 
 

İlk oyunun ardından yenilenme sürümü ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunun hikayesine bir göz atacak olursak, Amerika ordusu tarafından karantinaya alınan bir bölgede bulunuyor ve Colorado tarafında yer alan bir kasabada huzur dolu bir gün geçirirken ne yazık ki ölüler ordusuyla karşı karşıya kalmak durumunda kalıyoruz. Gazeteci Frank West adlı karakteri kontrol ettiğimiz yapımda alışveriş merkezinde sayısı zombi ile dolu bir bölgede bulunuyor ve etrafın neredeyse cehenneme dönüşmüş olduğunu söyleyebiliyoruz. 72 saat içinde gelecek olan yardıma kadar burada kendimizi hayatta tutmaya çalışıyor, elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve alışveriş merkezindeki sayısız zombi ordusunu ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Buradan kurtuluşumuzun oldukça önemli olduğu ve yapacağımız hamlelerle beraber gidişata yön verebildiğimiz yapımda yenilenmiş sürüm içerisinde istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, Amerika ordusunu beklerken burada büyük bir mücadele vermek durumunda kalıyor ve olayın arkasındaki gerçeği öğrenmek de tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla bu tarz yapımları içerisinde arka plan hikayesinin oldukça basit kaldığını ancak genel olarak hem oynanış hem de dinamik anlamında yeterli bir sistemi bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz.
 
Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere arka plan hikayesi pek çok oyuncunun ilgisini çekmiyor. Klasik bir hikaye sistemi ile karşı karşıya kalabildiğimiz yapım içerisinde oynanış özelliklerine, silah çeşitliliğine ve çok daha fazlasına bakmak durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca arka plan hikayesi ne kadar sönük kalırsa kalsın elbette oyuncular hızlı bir şekilde oyundaki yerini alabiliyor, aksiyona dahil olabiliyor, zombileri ortadan kaldırmak ve zombilerden kaçınmak tamamen bizim işimiz oluyor ve bu durum oldukça eğlenceli bir hale gelebiliyor. Zaten oyunun özünde zombileri ortadan kaldırmak ve onlardan kaçmak olduğu için etraftaki unsurları da kullanabildiğimizden dolayı çevre ile etkileşime girebiliyor ve bu çevre ile etkileşim oldukça ön plana çıkıyor.

RE Engine oyun motoruyla geliştirilen yapımda karakterler ve ortamlarda dahil olmak üzere tüm grafiklerin yenilendiğini ve orijinale kıyasla büyük ölçüde iyileştirildiğini aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca gerçekten de yeniden düzenlenmiş sürümün hakkını verecek olan bir sistemle karşı karşıya kalabileceğimizi aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber karakterlerin yüz ifadeleri, malzeme dokuları, kan efektleri, etrafın manzaraları ve çok daha fazlası bizlere aktarılıyor. Yeniden düzenlenmiş sistemin içerisinde aynı zamanda çözünürlük konusunda en yüksek destek veriliyor ve akıcılık konusunda da oyun bizlere en iyi deneyimi sunmayı hedefliyor.
 
 
 
Bununla beraber ezici zombi sürüleriyle karşı karşıya kalıyor, onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve daha fazla detay ile beraber hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Yeniden düzenlenmiş sürüm içerisinde grafiklere bakacak ve karşılaştırma görüntülerine bakacak olursanız gerçekten de oldukça büyük bir değişimin olduğunu görebilir ve daha önce paylaştığımız grafik karşılaştırması ve ekran görüntüsünün karşılaştırmalarıyla beraber oyunun nasıl bir değişim yaşadığını doğrudan gözlemleyebilirsiniz. Bununla beraber yine oldukça fazla değişime söz konusu olduğunu aktarabiliyoruz ve genel olarak remaster sürümleri içerisinde çok fazla değişimin olmadığı söz konusu. Ancak geliştirici ekip bu konuda oldukça deneyimli olduğundan dolayı yeniden düzenleme sürümünün hakkını

veriyor ve dolayısıyla bizlere en güzel şekilde oyunu aktarmayı hedefliyor. Çünkü bu tarz eski oyunlar günümüz teknolojileriyle beraber desteklenmesi gerekiyor ve günümüze ulaştığında elbette oyuncuların beklentileri bir hayli yüksek olabiliyor. Çünkü günümüz teknolojilerinde oyunlar artık belli bir standart ve kalitede çıktığını görebiliyoruz ve aynı zamanda oynanış mekanikleriyle beraber artık standart haline gelen sistemlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Durum böyle olunca eski oyunlar oldukça hantal kalabiliyor, grafikleri bayağı kötü gelebilir veya çok daha fazla detaylı karşı karşıya kalabiliyoruz. Dolayısıyla remaster sürümleri oluştururken tüm bunlar göz önüne alınmalı ve artık standart dediğimiz o noktaya doğrudan çıkılması gerekiyor. Bazı geliştiriciler remaster sürümleri üzerinde pek fazla durmuyor ve 2-3 grafik yenilemesi ile beraber oyunculara yeniden düzenlenmiş sürümü sunmayı hedefliyor. Durum böyle olunca bir hayli eleştiriliyor ve remaster sürümünün hakkı ne yazık ki verilmiyor. Bunu yapan bazı belli başlı ekipler bulunuyor ve bu ekipler dışında ne yazık ki buna pek fazla özen gösterilmiyor. Umuyoruz ki ilerleyen süreçte bu durum tamamen tersine döner ve artık remaster sürümleri içerisinde de belli bir standardı yakalayabiliriz.

Zombi orduları ile palyaço ordusuyla ve çok daha fazlasıyla ön plana çıkabileceğimiz yapımda oynaması oldukça akıcı ve keyifli bir sistemle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz. Geliştirici ekip tarafından belirtildiğine göre temel oynanış korunmuş olsa da otomatik kaydetmeyi, yenilenmiş kontrolleri, iyileştirilmiş kullanıcı arayüzünü ve deneyim kalitesini arttıran çeşitli unsurları içerdiğinden bahsedebiliyoruz. Otomatik kaydetme zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi oyuncuların oldukça işine yarayacak bir sistemi beraberinde getiriyor ve böylece sürekli olarak kendi başına manuel kayıt almak durumunda kalmayacaksınız.
 
 
 
Otomatik kayıtlarla beraber oyuna en son nerede otomatik kaydetmişse ona göre kendi deneyiminizi başlatabilecek ve öldüyseniz bile kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Kullanıcı arayüzüyle beraber daha gelişmiş bir sistemle karşı karşıya kalabilecek ve bununla en iyi şekilde oyundaki yerimizi alabileceğiz. Ek olarak oyunun oynanış kontrolleri elbette elden geçirilmiş durumda. Çünkü eski kontroller belki de sizlere daha fazla hantal gelebilir. Ancak şimdi yenilenmiş kontrollerle beraber daha akıcı ve daha keyifli bir oyun deneyimi elde etmek isteyebiliyoruz. 72 saat boyunca istediğimiz gibi vakit geçirebileceğimiz alışveriş merkezinde mağazalara doğru geç yapabileceğimiz ve bu mağazalarda dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz ve elbise alabileceğimiz yapımda zamanın nasıl geçirebileceğimiz tamamen bize ait oluyor. Örneğin burada dev bir alışveriş merkezi içerisinde silah, beyzbol sopası gibi standart silahları elimize alabiliyor veya günlük ev eşyalarını kullanabiliyoruz. Dolayısıyla burada kullanabileceğimiz her bir eşya ile beraber gidişatımıza yön verebiliyor ve hayatta kalmak için her şeyi burada yapmak durumunda kalıyoruz. Diğer hayatta kalanları da kurtarabileceğiniz ve onlarla beraber yeni kıyafetler deneyebileceğiniz yapımda dilediğiniz gibi ilerlerken kendinizi oyuna kaptırabiliyorsunuz.

Genel olarak toparlayacak olursak, yeniden düzenlenmiş sürüm içerisinde yer almanız ve muhakkak denemeniz gereken unsurlar bulunuyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve serinin hayranı iseniz veya herhangi bir şekilde oyunu oynamadıysanız bile bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Alışveriş merkezinde hayatta kalma konsepti bu yapım içerisinde tam olarak bizlere sunuluyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Hikaye Odaklı Fotoğrafçılık Oyunu FOMOGRAPHY Duyuruldu 1 Saat önce PlayStation 5 Pro Etkinliği Ne Zaman? Nereden İzlenir? 2 Saat önce Ubisoft, XDefiant Oyuncularına 9 Dolarlık Ücretsiz Bonus Dağıtıyor 2 Saat önce Ubisoft İçin Kötü Gidişat Sürüyor: Hisseler Düşmeye Devam Ediyor 3 Saat önce Roblox'ta Artık Oyunlar Gerçek Parayla Satılabilecek 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler