Dragon's Dogma 2'nin 40 Günde 3 Milyon Adet Sattığı Açıklandı

28.05.2024 15:34 Mehmet Tandoğan

 
 
Capcom tarafından biz oyun severlere sunulan açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Dragon's Dogma 2'nin güncel satış sayıları açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre oyun şu anda 3 milyon adet satmış durumda.
 
Dragon's Dogma 2 satmaya devam ediyor
 
 
 
Dragon's Dogma 2'nin satış sayıları için Twitter platformu üzerinden yeni bir gönderi yayınlandı. Bu gönderi içerisinde "Dragon's Dogma 2'de maceralara atılan 3 milyon Arisen'e teşekkür ederiz! Devam eden desteğiniz için minnettarız." ifadeleri yer aldı. Dikkat çekici unsurları ve içerikleri bünyesinde barındıran yapım hem oyuncular hem de eleştirmenler tarafından olumlu bir şekilde karşılandı.
 
Oyun çıkışı ile beraber ek paket kapsamında bir hayli eleştirildi. Şu anda Steam sayfası üzerindeki incelemelere bakacak olursak oldukça karışık bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. 21 farklı ek paketin sunulduğu oyun, bu kadar fazla DLC'nin olmasından dolayı olumsuz yorumlara maruz kalıyor ve geliştirici ekibin tutumu sebebiyle oyuna olumsuz yorumlar gelmeye devam ediyor.
 
Öte yandan oyunda ilk etapta optimizasyon sorunlarının olduğunu söyleyebiliyor ve ek olarak hızlı seyahat noktalarının yapım içerisinde yer almadığını aktarabiliyoruz. Tüm bu olumsuz koşullara rağmen oyun kendi içinde başardığı yapılarla genel olarak oyuncular tarafından seviliyor.
 
 
Oyunda birçok kısımda eleştiriliyor
 
Dikkat çekici açık dünyası ve aksiyon sistemi ile ön plana çıkan ve şu anda oldukça fazla oynanan bu yapım için yukarıda bahsettiğimiz gibi satış rakamları açıklanmış durumda. 40 gün içerisinde 3 milyon satış sayısına ulaşan bu yapım hala çok kaynamaya ve satmaya devam ediyor. Steam platformuna bakacak olursak oyunun çok olumlu etiketine değil de karışık bir etikete sahip olduğunu söyleyebiliyoruz.

Elbette iyi bir satış dönemi yakalayan bu yapım için ilerleyen süreçte daha fazla güncellemenin geleceğini söyleyebiliyoruz. Çünkü oyun ilk çıktığı zaman oldukça fazla optimizasyon sorunu ile beraber kullanıcılara ne yazık ki zor anlar yaşattı. Şimdi ise oyunsöylediğimiz gibikarışıketiketesahipdurumda. Bu karışıketiketesahipolmasınınnedeni ise 21 farklı ek paketin satılması durumu.

Elbette bu paketler içerisinde yer alan birçok öğenin oyun içerisinde de karşımıza çıktığını görebiliyoruz ancak bunların oldukça nadir olduğunu söyleyebiliyoruz. Örneğin ışınlanma taşını ele alalım. Bu taş oyun içerisinde oynadığınız saatler boyunca sadece 1 veya 2 tane elinizde bulundurabileceğiniz anlamına geliyor. Ancak bunu DLC paketinden istediğiniz kadar paranızı vererek satın alabilirsiniz. Elbette bu da oyun içerisindeki dengeleri değiştirecek ve aynı zamanda kullanıcılara farklıanlamyükleyecek bir yapıya bünyesinde barındırıyor.

Sırf bu kadar farklı DLC'nin oyunda yer almasından dolayı oyun gerçekten de büyük oranda eleştiriliyor ve bu kadar tek paketin olmasının anlamsız olduğunu söyleniyor. Zaten oyun içerisinde yine ışınlanma taşının haricinde hızlı seyahat sisteminin olmadığını söyleyebiliriz ve oyunda yer aldığınız süre boyunca sürekli olarak kendinizi bir yerden bir yere doğru giderek bulabiliyor ve bazı noktalarda ise bu durum sıkıcı hale gelebiliyor.
 
 

Oyun içerisinde bir yerden bir yere gitmek gerçekten de büyük bir problem oluşturabiliyor. Çünkü yol boyunca saatler boyu savaşları verdiğiniz bu yapımda geri dönüş yolunda tekrar öldürdüğünüz düşmanların o bölgede doğduğunu görebiliyorsunuz. Yani saatler boyu savaş verdiğiniz ve zorlu mücadeleler sonucunda istediğiniz bölgeye varabildiğiniz yapımda geriye dönmek isterseniz yine bu düşmanlarla kapışmak durumunda veya zorlu sistemin içerisine girmek durumunda kalıyorsunuz. Durum böyle olunca elbette sıkıcı hale gelebiliyor ve bu da oyuncuların istemeyeceği bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Bu da oyunda yer alan olumsuz durumlardan birkaç tanesi. Çünkü yapım içerisinde sürekli olarak bunlarla uğraşmak gerçekten de bir yerden sonra ruhu daraltabiliyor ve bunlarla uğraşmak yerine sürekli olarak kendimizi koşarken görebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber kendimize çıkmazda bulabiliyoruz. Zaten oyun içerisinde gerçekten de zorlu bir yapının olduğunu söyleyebiliriz ve bir yerden bir yere gitmenin ne kadar zorlu olduğunu aktarabiliyoruz.

Bunun dışında sadece koşarak değil aynı zamanda binek hayvanları kullanarak da ilerleyebiliyorsunuz. Örneğin bir at arabası kiralayabiliyor ve bu at arabası ile beraber ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Ancak bunun oldukçayavaşilerlediğini söyleyebiliriz. Bunun dışında elbette bu at arabası ile beraber ilerlerken yolda saldırıya uğrayabilir ve bu saldırı sonucunda da sizi koruyan korucuların öldüğünü görebiliyorsunuz veya at arabasını süren kişinin öldüğünü görebilir ve yarı yolda kalabiliyorsunuz. Bu da oyun içerisinde yer alan gerçekten de tuhaf mekaniklerden bir tanesi ve gerçekçilik anlamında ön plana çıkan sistemi bizlere yansıtıyor. Dolayısıyla oyunda binek hayvanı kiraladımartık rahatım diye bir durum söz konusu değil. Hal böyle olunca her noktada diken üstünde olabiliyor ve sizi çevreleyen düşmanlarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Durum böyle olunca bir yerden bir yere gitmek gerçekten de büyük bir sorun teşkil ediyor ve bununla beraber de kendinizi zorlu bir mücadele içerisinde bulabiliyorsunuz. Mücadele boyunca elinizdeki kılıçları ve silahları savurabiliyor, size karşı gelen düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve aynı zamanda kendi kervanınızı korumak durumunda kalıyorsunuz.
 
Yapım içerisinde bildiğiniz üzere kendinize ait bir ekip bulunuyor. Bu ekiple beraber istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve dilediğiniz şekilde karakterleri bu ekibinize dahil edebiliyorsunuz. Olaylara farklı şekilde yaklaşabiliyor, karakterinizi dış görünümünden kılıçlarına kadar istediği şekilde tüm kullanım alanlarına karışabiliyor ve bu yapım içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Bu deneyiminizi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz ve böylece oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi ilerlerken seçimlerinizle beraber de geri inşaata yön verebiliyorsunuz.
 
 

Arka planda yer alan hikayenin bizlere sunulduğu yapımda gerçekten de ön planda çıkan bir içerikle karşı karşıya kalabiliyor ve kendinizi güzel bir dünyada görebiliyorsunuz. Bu dünyada yer alan gizemleri açığa çıkarmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Ek olarak buralarda kim sırları açığa çıkarabiliyor ve oyuncular burada her bir dokunuşla beraber gidişatın yön verebiliyor. Bu sistemlerde yer alabildiğimiz yapımda tüm bu unsurların üstesinden gelmeye çalışır ve akabinde ise yol boyunca irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu patron savaşları gerçekten de zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Ek olarak yer aldığımız süre boyunca bunları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Oyun boyunca aksiyon ve rol yapma deneyimiyle beraber ilgi çekici sistemlerle karşı karşıya gelebiliyor ve hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahlarıyla beraber istediğimizi ortadan kaldırabiliyoruz. Örneğin yapım içerisinde kılıç ve yay kullanabiliyor ve kılıcımızla yakın dövüş sistemine giriş yaparken yayımızla ve okumuzla beraber de düşmanları menzilli bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Aynı zamanda çeşitli büyüleri de burada yapmak durumunda kalıyor ve bu büyülerde elbette menzile sistem içerisinde dahil olabiliyor. Yapımda yer aldığımız süre boyunca görevlilere savaşlara karakterlerle tanışmaya ve daha fazlasını adım atmak durumunda kalıyoruz.

Dikkat çekici serinin devamı oyunu içerisinde gerçekten de bizleri içine çeken farklı ortamların olduğunu söyleyebiliyor ve tek oyunculu yapım içerisinde aynı zamanda hikaye odaklı bir sistemin olduğunu da aktarabiliyoruz. Yolculuğumuz boyunca kendi maceramıza ortak olacak başka oyuncular eşlik ediyormuş gibi hissedebiliyoruz. Çünkü yapımda sağımızda ve solumuzda farklı karakterlerin olduğunu görebilir ve aslında kendimize ait bir ekibin burada kurulduğunu söyleyebiliyoruz.

Bunun dışında fizik gerçekçiliği yapay zekalar ve grafikler gerçekten de üst düzey bir şekilde karşımıza çıkıyor ve oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu karakterleri kontrol edebiliyor, onlara emirler verebiliyor, yapay zeka kapsamında farklı şekillerde ilerleyebiliyor ve grafiklerin ve animasyon stilinin gerçekten de üst düzey bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

Oyunculara meydan okuyan sistemlerle karşı karşıya kalabildiğimiz ve sürükleyici bir fantastik dünyada yer alabildiğimiz yapım yaratıcılığımıza meydan okuyan bir yapıya sahip durumda. Oyunda farklı durumlara karşı kendi seçimlerimizi gerçekleştirebiliyor ve aynı zamanda hangi görevi hangi yaklaşımı benimseyeceksek ona göre kendi sistemimizin oyuna dahil edebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyiminizi de kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.

Bunun dışında tüm bu unsurlarla beraber ilerlemeye başladığınız yapımda keşfi açık ilgi çekici bir dünya bizleri bekliyor ve her göreve karşı nasıl bir yapı sergileyeceğimiz tamamen bize ait oluyor. Dolayısıyla burada görevleri benimseyebiliyor ve bu yaklaşımlarla beraber görevleri yerine getirmek durumunda kalıyoruz.
 
Tek oyunculu deneyim içerisinde yanımıza arkadaşlarımızı alabileceğimiz bir sistem mevcut. Fakat bu arkadaşlar elbette yapay zeka tarafından yönetilen unsurları da bünyesinde barındırıyor. Bunun dışında farklı karakterleri ekibimize dahil ederken diğer oyuncuların karakterlerini de ekleyebiliyoruz. Dolayısıyla ağ üzerinden diğer oyunculardan iki karaktere kadar ek destek sağlayabiliyoruz. Bu anlaşmalarla beraber diğer oyuncularla aslında bir nevi iletişim ve takas sistemi içerisine geçiş yapabiliyor ve böylece ticaretimizi de geliştirebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de tek oyunculu deneyim içerisinde güzel bir deneyimin bizlere sunulduğunu söyleyebiliyor ve düşmanlara karşı gelebileceğimiz oyunun bu dünyadaki canavarlarla ve yaratıklarla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 

Oyunda anlatılan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Bununla beraber üst düzey bir sistemle karşılaşabiliyor ve kasaba sınırlarını ötesinde gerçekten de güzel bir sistemle bir araya gelebiliyoruz. Savaş yapmaya alternatif yollar bulmak için istediğimiz şekilde seçimler yapabiliyor, bu seçimlerle beraber gidişatı yön verebiliyor ve grubumuzun düzenini tamamen biz sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm unsurların üstesinden gelmek tamamen bizim işimiz oluyor.

Bu yapımda, kendinize ait bir ekibin bulunması ve bu ekiple birlikte istediğiniz şekilde ilerleyebilmeniz önemli bir özellik. Ekip üyelerinizi seçerek, karakterlerin dış görünümünden kılıçlarına kadar her detayı kişiselleştirebiliyor ve oyun deneyiminizi kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. Bu kişiselleştirme, her oyuncuya benzersiz bir deneyim sunuyor ve seçimlerinizle oyunun gidişatına yön verebiliyorsunuz.

Arka planda yer alan hikaye, oyunculara sunulan zengin bir içerik olarak karşımıza çıkıyor. Bu hikaye, oyun dünyasında yer alan gizemleri açığa çıkarmak ve sırları çözmek için sizi teşvik ediyor. Oyuncular, her bir etkileşimle birlikte oyunun akışına etki edebiliyor ve böylece daha derin bir bağ kurabiliyorlar.

Yol boyunca, çeşitli irili ufaklı düşmanlarla karşılaşıyor ve zorlu patron savaşlarına giriyorsunuz. Bu patron savaşları, oyunun en zorlu bölümlerinden biri olarak dikkat çekiyor ve oyuncuların strateji geliştirmesini gerektiriyor. Patronları yenmek, ilerlemenizin önündeki büyük engelleri aşmak anlamına geliyor.
 
 

Oyun boyunca, aksiyon ve rol yapma öğeleriyle dolu ilgi çekici sistemlerle karşılaşıyorsunuz. Yakın dövüş ve menzilli dövüş seçenekleri, oyun tarzınıza uygun stratejiler geliştirmenize imkan tanıyor. Örneğin, kılıçla yakın dövüşe girerken, yay ve ok kullanarak düşmanları uzaktan etkisiz hale getirebiliyorsunuz. Ayrıca, çeşitli büyüler de oyunun savaş sistemine entegre edilmiş durumda ve menzilli saldırılarda etkili olabiliyor.

Dünyadaki yaratıklarla kapışabileceğimiz kasaba sınırlarını ötesine çıkabileceğimiz ve çeşitli canavarları alt edebileceğimiz yapımda savaşmak ya da alternatif yol bulmak tamamen bizim işimiz oluyor. Dünyanın sakinleri ile beraber tanışabildiğimiz ve onlarla etkileşime girebildiğimiz oyunda seyahatler, tüccarlar, askerler ve diğer karakterlerin karşımıza çıktığını ve onların günlük hayatlarına devam ettiklerini görebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde arka planda canlı bir hayatın yani dünyanın yer aldığını söyleyebiliyoruz. Bazı karakterler yanınıza yaklaşarak sizlerden bir iyilik isteyebiliyor, bazıları ise doğruyu bularak sizi farklı şekillerde bir yaklaşıma teşvik edebiliyor. Eğer bir satıcıysa elbette size bir şeyler satmak istiyor ve diğer taraftan farklı karakterlerin farklı şekillerde etkileşim sistemleri bulunuyor.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekte güzel bir yapıya sahip ve oyunculara eğlenceli bir deneyim sunuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 2 29 Haziran Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 3 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 2 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 29 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler