Guild Wars 2'de Para Olayı Nasıl İşliyor?

Gold'lar ve Gem'ler satılıp alınabiliyor.
21.03.2012 14:39 Gökhan Yılmaz

 
     Bildiğiniz gibi Guild Wars 2'nin aylık ücreti olmayacak ve oyunda micro-transaction sistemi benimsenmiş olacak. Yani oyun içi dükkanlarda gerçek para karşılığında satışlar gerçekleştirilecek.
 
     Oyuncular, aslında müşteri olarak oyunun çıkışından sonra ne kadar harcayacağına kendileri karar verecek. Ne kadar harcama yaparsanız yapın tam oynanabilir bir oyuna sahip olacaksınız fakat ekstra ücret verdiğinizde sizleri mutlu edecek ek içeriklere ve hizmetlere sahip olacaksınız. Ayrıca oyun ekibini desteklemiş olacaksınız.
 
      Tabii hiç bir zaman diğer oyunculara karşı avantaj sağlayan özel eşyalar gibi içerikler bulunmayacak.
 
     Guild Wars 2'nin ekonomisi Gold, Karma ve Gem'ler üzerinden işleyecek. Gold, oyun içi alışverişlerde kullanılan para birimi olacak. Kazanılan Karma'lar ise Gold gibi alışverişlerde kullanılmayacak ve daha eşsiz içeriklere erişmek için kullanılacak. Gem'ler ise gerçek para karşılığında satın alınarak Gold satın almak gibi şeylerde kullanılacak. Eğer istediğiniz bir eşya varsa bunu ya oyunda kasarak toplayacağınız Gold'larla alacaksınız, ya da gerçek para vererek Gem kullanarak Gold sahibi olacaksınız.
 
     Bu sistem aynı zamanda tüm MMO'larda bulunan üçüncü parti Gold satan firmaları saf dışı ederek bunu oyuncuların ve ArenaNet'in ellerine veriyor (RMT - Real Money Trading). Bu gibi firmalar oyun içerisinde kullanıcıları rahatsız edecek kadar çok reklam yapıyorlar, botlarıyla oyunu mahvedebiliyor ve hack'leyerek oyuncuların hesaplarını boşaltabiliyorlar. Bu sistemde isteyen oyuncu istediği kadar Gold'u verecek, satan oyuncu da karşılığında istediği kadar Gem'i satacak. ArenaNet de bundan komisyon alarak oyunu güncellemeye devam edebilecek.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Guild Wars 2 Platformlar: PC Geliştirici: ArenaNet Dağıtıcısı: NCsoft Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: 28 Ağustos 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Legend of Zelda Kılıcıyla Sokakta Dolaşan Adam Hapse Atıldı 03 Temmuz Watch Dogs Serisi Filme Dönüşüyor: Yapımına Başlandı 03 Temmuz Xbox Game Pass'e Gelecek Üç Activision Blizzard Oyunu Sızdırıldı 03 Temmuz The First Templar GOG Platformunda Ücretsiz Oldu! 03 Temmuz Dragon Age: The Veilguard Dört Farklı Zorluk Seviyesine Sahip Olacak 03 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler