Hogwarts Legacy İçin 55 GB'lık Yeni Güncelleme Yayınlandı

06.06.2024 14:03 Mehmet Tandoğan

 
 
Avalanche Software tarafından geliştirilen ve Harry Potter evreninde geçen açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Hogwarts Legacy için yepyeni bir güncelleme yayınlandı. 5 Haziran'da yayınlanan bu güncelleme, PC platformunda 55 GB boyutunda.
 
Güncelleme konsollarda yer alan içerikleri PC'ye getiriyor 
 
 
 
Güncellemenin detaylarına bakacak olursak;
 
Yeni İçerikler ve Görevler: Güncelleme ile beraber daha önce sadece PlayStation konsollarına özel olan perili dükkan görevi artık PC platformunda da erişilebilir hale geldi. Ayrıca tüm özel eşyalar ve kozmetik ürünler de herkesin kullanımına açıldı. Bu da oyuncuların daha önce erişemedikleri içeriklere artık ulaşabilecekleri anlamına geliyor.
 
Yeni Kozmetikler ve Binekler: Oniks Hippogriff bineği, Felix Felicis ve birçok diğer içerik PC platformuna dahil edildi. Bu eklemeler oyunculara daha fazla çeşitlilik ve kişiselleştirme imkanı sunuyor.
 
Fotoğraf Modu: Güncelleme ile birlikte fotoğraf modu da oyunculara sunuldu. Bu mod, oyuncuların yeni açılan kozmetiklerin ekran görüntülerini almasına ve farklı açılar yakalayarak oyun içi anılarını ölümsüzleştirmesine olanak tanıyor.
 
Teknolojik Güncellemeler ve İyileştirmeler
 
 
 
NVIDIA DLSS ve Intel XeSS destekleri en son sürüme güncellendi. Bu yükselte oyunun performansını ve görsel kalitesini artırmak için önemli bir adım. Ancak AMD FSR ise hala 2.0 sürümünde.
 
Son olarak bu destekler için çeşitli iyileştirmeler yapıldı. Bu iyileştirmeler oyunun genel performansını ve görsel kalitesini daha da iyileştiriyor.
 
Tüm yama notlarına bakmak için buraya tıklayabilirsiniz. 
 
Oyunda neler var?
 
Harry Potter evreninde yer aldığımız ancak Onunla beraber ilerleyemediğimiz yapımda kendi karakterimize oluşturabiliyor ve büyücülük okuluna adım atabiliyoruz. Büyücülük okulunda yepyeni bir rol yapma deneyimi ile karşı karşıya kalırken aynı zamanda hem karakterimizi geliştirebiliyor hem de kendimize zorlu mücadeleler içerisinde bulabiliyoruz. Burada yer aldığımız süre boyunca bir yandan gelişirken bir yandan büyücülük okulunda diğer karakterlerle etkileşime girebiliyor, onlarla yakın olabiliyor ve kendi büyülerimiz üzerinde usta olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Müttefiklerle beraber ilerleyebileceğimiz, açık dünyada gezip tozabileceğimiz ve hem aksiyon hem de rol yapma unsurları ile beraber güzel bir maceraya dalabileceğimiz bu yapımda Harry Potter kitaplarında tanıştığımız dünyada kendimizi bulmaya hazırlanabiliyor ve istediğimiz şekilde tanıdık veya yeni konumlarda büyük bir yolculuğa çıkmaya hazırlanıyoruz. Yapım boyunca üst düzey büyü özellikleri ile ön plana çıkmaya hazırlanabiliyor, büyülü canavarların burada olduğunu görebiliyor ve etrafı keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor.

Kendi karakterimizi özelleştirebileceğimiz, iksirler üretebileceğimiz, büyü yapmakta ustalaşabileceğimiz, yeteneklerimize yükseltebileceğimiz ve istediğimiz büyücü olmaya başlayacağımız bu yapımda yaptığımız her hamle ile beraber gidişata ve kaderimize yön vermeye hazırlanabiliyor ve tanıdık bölgelere doğru adım atarken kendinizi gerçekten eğlenceli bir deneyim içerisinde bulabiliyorsunuz. 1800'lerdeki Hogwarts Büyücülük Okulu'nda yer alabildiğimiz bu yapımda istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, burada neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve devasa bir tehditin baş göstermesi ile beraber neler yapabileceğimize biz karar verebiliyoruz. Birincilik dünyasına adım atabildiğimiz esnada elbette farklı zorluklarla karşı karşıya kalabiliyor, hem irili ufaklı düşmanların haricinde bir de burada boss savaşları karşımıza çıkabiliyor. Bu savaşlarla beraber onların nasıl saldırdığını öğrenebiliyor ve akabinde ise karşı saldırıya geçerek onları alt etmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Çeşitli öğrencilerin ve karakterlerin yer aldığı bu yapımda elbette ilgi çekici öğretmenlerle ve karakterlerle de karşı karşıya gelebiliyoruz. Bununla beraber onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebiliyor, sizlere karşı yaklaşımınızı tamamen siz belirleyebiliyor ve akabinde ise ilk etapta oyuna başlamadan önce elbette 3 farklı sınıftan birini seçmek durumunda kalıyorsunuz. Bu sınıf seçimi elbette ilk etapta etkili olurken daha sonrasında ise bu seçimlerin herhangi bir etki sunmadığını, sadece bazı görünüşlerden ve salon tasarımından ibaret olduğunu anlayabiliyorsunuz. Ancak bu noktada elbette daha fazla derinlik sunmasını beklerdik fakat bunlar nazaran oyun kendi dünyasına gerçekten de güzel bir deneyim sunuyor ve oyuncular tarafından zaten genel olarak sevilen bir yapıyla beraber bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz.

Büyü yapma üzerinde ustalaşabildiğimiz bu yapımda elimize farklı türde asaslar alabiliyor ve istediğimiz gibi kendi asamızı da burada özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyoruz. Bunun yanı sıra hangi tür asayla beraber ilerlemek istediğimize karar verdiğimiz esnada hangi büyü sistemleriyle ilerleyebileceğimizi seçebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde farklı büyü tarzları bulunuyor ve bu büyü tarzları içerisinde istediğiniz gibi geçiş yapabiliyorsunuz. Bununla beraber savaş esnasında çeşitli kombolar gerçekleştirebiliyor ve bu kombolarla beraber de düşmanları aman vermeyerek ortadan kaldırabiliyorsunuz.

Oyunda farklı renklerde büyüler bulunuyor ve bu büyülerle beraber de düşmanların üzerine hızlı bir şekilde gidebiliyor ve bazı düşmanlar bu büyülerin etkilerinden kurtulamıyor. Ayrıca bazı büyü çeşitleri de düşmanlara karşı tam olarak hasar verebiliyor. Birçok düşman burada elbette her bir büyüden etkilenmiyor ve onların etkilendiği büyüleri kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Ancak bu onları etkilenmediği büyüler yaparak ortadan kaldıramayacağımız anlamına gelmiyor. Sadece daha az hasar verebiliyor ve biraz daha fazla uğraştırıyor diyebiliriz. Ancak zayıf noktası olan büyüleri kullanırsak elbette daha yüksek şekilde hasarlar verebilir ve böylece onu da doğrudan ortadan kaldırabiliriz. Bu da oyunda yer alan küçük detaylardan bir tanesi ve aksiyon içerisinde kullanabileceğiniz en etkili yöntemlerden biri diyebiliriz.
 

 Tanıdık ve bilindik konumlardan farklı ortamlara doğru geçiş yapabildiğimiz yapımda elbette bir yerden bir yere seyahat etmek için sadece koşup ilerlemiyor, binek hayvanlarının olduğunu da burada söyleyebiliyoruz. Zaten oyunun dünyasında yer alan ve ikonik bir yapıya sahip olan Griffin’lerin de burada olduğunu aktarabiliyoruz. Bunları istediğimiz şekilde binebiliyor, açık dünyada gezip tozabiliyor ve haritanın bir ucundan diğer ucuna doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz. Aynı zamanda manzaralara doğru da kendimizi kaptırabiliyoruz. Zaten oyun yapı itibarıyla daha çok karanlık tarzla beraber bizlere sunuluyor. Bunun dışında yapacağımız hamlelerle beraber oyunda gidişatımıza yön verebiliyor ve gerilim dolu atmosferlerde kendimizi bulup bulmamak tamamen bize ait oluyor.
 
Oyunda ilerlerken elbette her bölgede farklı karakterlerin, ortamların, düşmanların, atmosferlerin ve çok daha fazlasının bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Böyle bir ortamda gerçekten de etrafı gezip tozmak, kaynakları keşfetmek, gizemli olayları açığa çıkarmak ve tuhaf düşmanlarla karşı karşıya gelmek oldukça eğlenceli bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Tanıdık veya yeni konumlarda ilerleyebileceğimiz ve büyük bir maceraya çıkabileceğimiz yapımda büyülü canavarların burada olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Büyülü canavarlar elbette elimizdeki asa ile beraber büyülü sistemlerle ortadan kaldırılıyor ve onların kaynaklarını da elimize geçirebiliyoruz. Farklı kaynakları elde edebileceğimiz, iksirler üretebileceğimiz ve bu iksirlerle beraber farklı bonuslar ve avantajlar sağlayabileceğimiz yapımda dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve düşmanların burada farklı şekillerde saldırdığını keşfedebiliyoruz. Durum böyle olunca her bir düşmana farklı şekillerde saldırabiliyor veya onların saldırı şekillerini burada öğrenmek durumunda kalıyoruz. Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi patron savaşları ile karşı karşıya kalırsanız, öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmek durumunda kalır ve daha sonrasında ise o saldırılara karşı kendinize ait bir savunma sistemi çıkarabilirsiniz. Saldırılardan kaçtıktan sonra hemen akabinde karşı saldırıya geçerek onların canını azaltabilir ve karakterinizin temel becerisinden faydalanarak düşmanların saldırılarından kaçınabilirsiniz.
 
 

Kendinize ait sistemlerle ve temel yeteneklerle ilerleyebileceğiniz yapımda elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi çeşitli iksirler üretebiliyor ve bu iksirler farklı şekillerde sizlere avantajlar sunabiliyor. Örneğin, büyü konusunda sizlere saldırı gücü sağlayan iksirlerle beraber ilerlemeye başlayabiliyor ve düşmanları bu şekilde daha kolay ortadan kaldırabiliyorsunuz. Rol yapma deneyiminin derinliklerine doğru geçiş yapabileceğimiz yapımda 1800'lerin başında böyle bir macera deneyebiliyor ve ilgi çekici karakterlerin burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Çeşitli müttefiklerle beraber karşı karşıya gelebileceğimiz yapımda yanımıza onları da alarak ilerleyebiliyor ve bazı düşmanları beraber ortadan kaldırabiliyoruz. Büyücülük okulunda ilerlemeye başlayabildiğimiz ve en iyi şekilde derslere katılım sağlayabileceğimiz burada elbette güzel bir ilerleme sisteminin olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Örneğin, bir büyü üzerinde usta olmak veya yeni bir büyüyü ya da beceriyi açmak için kısa bir alıştırma sekansı bizlere sunuluyor ve bu alıştırma kısmı büyücülük okulunda yer alan öğretmenler sayesinde oluyor. Burada ders aldığımız esnada elbette hangi durumlarda büyüleri kullanabileceğimiz bizlere aktarılıyor ve burada kısa bir öğretimden sonra o dersi başarı ile geçmiş bulunuyoruz. Dolayısıyla burada yeni tarzda büyüler öğrenebiliyor ve kendimize yepyeni beceriler katabiliyoruz. Büyü yapma konusunda ustalaşabileceğimiz ve yazılmamış olanı tekrar yaşayabileceğimiz yapımda ilerlemeye başladığımız esnada elbette gidişata kendi seçimlerimize yön verebiliyor ve kendi kaderimizi burada tayin edebiliyoruz.
 
Büyücülük dünyasının bizleri beklediği yapım içerisinde yasak ormanlara doğru geçiş yaparken buralarda tuhaf düşmanların olduğunu söyleyebiliyor ve her bölge içerisinde farklı şekillerde düşman çeşitliliğinin olduğunu aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra istediğiniz şekilde açık dünyayı gezip tozabiliyor, ilgi çekici dünyalarda farklı karakterlerle tanışabiliyor, bu ortamlarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyor ve etraftaki ipuçlarını toplayarak hikaye konusunda daha geniş kapsamda bilgi sahibi olabiliyorsunuz.
 
 
 
Olmak istediğimiz büyücü veya cadı olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kaldığımız bu yapımda büyüler öğrenebiliyor, iksirler demleyebiliyor, bitkiler yetiştirebiliyor ve maceramız boyunca büyülü hayvanlarla beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Burada elbette kendimize ait bir evimiz bulunuyor ve odamızla beraber de burada yatıp kalkabiliyoruz. Bunun yanı sıra evimize istediğimiz şekilde yerleştirebiliyor yani dekore edebiliyor, farklı ilişkiler kurarak diğer karakterlerle yakın olabiliyor veya tamamen uzaklaşabiliyoruz. Bunun yanı sıra istediğimiz cadı veya sihirbazı olmak için farklı şekillerde yeteneklerimizi ön plana çıkarmaya hazırlanabiliyoruz. Tamamen hangi yöne doğru gidebileceğimizi biz karar verebilirken, diğer taraftan kendi becerilerimizi geliştirebiliyor ve yeni becerilerin sahibi olarak aksiyonda bu yetenekleri kullanabiliyoruz.

Büyücülük Okulu içerisinde yepyeni bir maceraya atılmaya başladığınız bu yapımda elbette geçmişten gelen gizli bir gerçeği de öğrenmek durumunda kalıyorsunuz. Hikaye konusunda da genel olarak oyuncular tarafından sevilen bir yapının işlendiği belirtiliyor. Bu maceralarla beraber sihirbazlık dünyasını adım atabiliyor, bu dünyanın gerekliliğini yerine getirmeye çalışıyor, kendi kaderimizi tehdit eden ve tehlikeli kötü düşmanlarla karşı karşıya gelebiliyor ve bu düşmanlar arasında troller, karanlık sihirbazlar, goblinler ve çok daha fazlası yer alıyor. Bunları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyulurken ne kadar çok güçlü olabilirsek o kadar çok güçlü düşmanlarını üstesinden gelebiliyor ve akabinde ise hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, Harry Potter evreninde geçen ancak kendi hikayemizi oluşturduğumuz bir oyunda kendi karakterimizi yaratıp büyücülük okuluna adım atabiliyoruz. Bu oyunda hem karakterimizi geliştiriyor hem de zorlu mücadelelerle karşı karşıya kalıyoruz. Büyücülük okulunda diğer karakterlerle etkileşime geçebilir, onlarla yakın ilişkiler kurabilir ve kendi büyülerimizi ustalaşmak için çaba sarf edebiliriz. Açık dünyada gezinebilir, aksiyon ve rol yapma unsurlarıyla dolu bir maceraya atılabiliriz. Harry Potter kitaplarında tanıdığımız dünyada, kendimize tanıdık veya yeni konumlarda büyük bir yolculuk çıkarma şansı bulabiliriz. Üst düzey büyü özellikleriyle dikkat çeken yapımımızda büyülü yaratıklarla karşılaşabilir ve çevreyi keşfedebiliriz. Kendi karakterimizi özelleştirebilir, iksirler üretebilir, büyü yapmayı ustalaşabilir ve istediğimiz büyücü olma yolunda ilerleyebiliriz. Her hamlede gidişata ve kaderimize yön verebileceğimiz bu oyunda, tanıdık bölgelere doğru adım atarken keyifli bir deneyim yaşayabiliriz.

1800'lerdeki Hogwarts Büyücülük Okulu'nda yer alarak istediğimiz şekilde ilerleyebilir ve karşılaştığımız zorluklarla başa çıkabiliriz. Büyük bir tehditle karşı karşıya kaldığımızda nasıl hareket edeceğimize karar vermek bizim elimizde olacak. Boss savaşlarıyla da karşılaşabileceğimiz oyunda, stratejimizi belirleyip onları alt etmek için mücadele edebiliriz.
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten genel olarak oyuncular tarafından sevilmiş bir yapıyı barındırıyor. Aynı zamanda Harry Potter evreninden hoşlanıyorsanız muhakkak burada yer almanız da fayda var. Bunun dışında geniş bir maceraya atılabilir, kendinizi uzun soluklu bir oyun deneyimine bırakabilir ve günlerce ve haftalarca oyunu oynayabilirsiniz. Dolayısıyla uzun ve geniş bir maceraya adım atmak isterseniz bu yapım tam size göre diyebiliriz. Aynı zamanda özelleştirme sistemleri ile beraber de oyun güzel bir deneyimi bizlere sunuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 2 29 Haziran Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 3 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 2 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 29 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler