Kart Temalı Strateji Oyunu Call of Myth Yakında Geliyor

02.06.2024 11:13 Mehmet Tandoğan

 
 
Kart ve strateji temalarının birleştiği ve korku odaklı bir yapı ile harmanlandığı bu yapımda, elinizde yeni desteler oluşturabiliyor ve güçlü destelerle beraber rakip destelerin üstesinden gelmeye çalışabiliyorsunuz. Kendinize özgü taktikler ve stratejileri oyunda belirleyebiliyorsunuz. Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca elinizdeki desteleri en iyi şekilde kullanabiliyor, bu destelerle beraber çeşitli kombolar ve sinerjiler benimseyebiliyor ve elinizdeki farklı mekaniklerle beraber de akıl sağlığınızı kaybetmemek üzere yolda ilerlemeye başlayabiliyorsunuz.
 
- Steam sayfası
 
Oyun içerisinde karanlık ve korku dolu kısımlar bizleri bekliyor. Daha çok karanlık strateji ile ve ortamlarla karşı karşıya kalabildiğimiz yapımda, kaba kuvvetle beraber düşmanlarımızı ortadan kaldırabiliyor ve dehşetlerin üstesinden gelmek için farklı stratejiler benimseyebiliyor ve kendi planlarımızı oyuna dahil edebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyiminizi kendinize göre özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Örneğin, oyun içerisinde farklı desteler kullanabiliyor, bu kartları en iyi şekilde düşmanlara karşı denk getirebiliyor ve daha fazla detay ile beraber kendi stratejinizi ön plana çıkarabiliyorsunuz. Kendi yolunuzu seçebileceğiniz, dehşetlerin üstesinden gelmeye çalışabileceğiniz ve insanlığın sonunu getirmeye çalışan düşmanlara karşı büyük bir mücadele verebileceğinizi yapımda, düşmanlarınızı ortadan kaldırırken elbette yapabileceklerinizle beraber değişkenlik gösteren sistemlerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
 
Karanlık ve korku evrenine doğru ilerleyebildiğimiz ve kendi stratejimizi bulabileceğimizi yapımda, Lovecraft mythos evreninde yer alabiliyor ve bu evrenin içerisinde koleksiyonluk bir kart oyunu olarak kendi deneyimlerimizi özelleştirebiliyoruz. Yapım içerisinde elbette insanlığın savunucuları tarafından yer alıyor ve burada tüm kartların oldukça önemli olduğunu aktarabiliyoruz. Tehlikelerle dolu bu karanlık dünya içerisinde farklı tanrıların olduğunu söyleyebiliyor ve mitolojik unsurların bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Tüm kartların önemli olduğu eşsiz ve çılgın bir mekanikle beraber karşılayabileceğimiz bu yapımda, insanlığın idrak edemeyeceği tuhaf olaylarla karşı karşıya kalıyor ve tehlikelerle dolu bir dünyada kendimizi hayatta tutmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Yalnızca burada eski tanrılara değil, onların aynı zamanda fanatik takipçilerine karşı da büyük bir mücadele vermek durumunda kalıyoruz. Diğer taraftan delilik mekaniğinin ön planda olduğunu söyleyebiliyoruz. Kendi deliliğimize meydan okuyabileceğimiz ve bu dünyanın dehşetinden kaçınabileceğimiz diğer taraftan kendi zihnimizin yarattığı kabuslara dayanmaya çalışabileceğimiz yapım gerçekten de üst düzey bir korku ve gerilim atmosferini bizlere sunuyor ve bu gerilim atmosferiyle beraber de biz de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz farklı kartlarla beraber ilerleyebileceğimiz ve bu kartları en iyi şekilde kullanabileceğimiz yapım dikkat çekici unsurlarla beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve oyunun içerisinde sürekli olarak karanlık bir atmosferin olduğunu söyleyebiliyoruz.
Kendi yolumuzu seçebileceğimiz farklı kartlarla beraber ön plana çıkabileceğimiz ve yolumuza devam edebileceğimiz bu yapımda, kendi destenizi oluşturabiliyorsunuz. Bu destede yer alan kartların her birinin farklı stratejileri bulunuyor. En iyi şekilde ilerleyebileceğiniz savunucularla beraber taraf tutabileceğiniz ve ortak kartlarla her bir destenin temeli oluşturabileceğiniz bu yapımda, yapacağınız her bir hamle ile beraber ortaya çıkan kabusları son vermek durumunda kalıyor ve dikkat çekecek oyun tarzınızı burada oluşturabiliyorsunuz. Yeni bir taktik oluşturmak ve oyuna özel etkileşimlerle beraber ilerlemek tamamen sizin işiniz oluyor.

Kendi oyun tarzınızı oluşturabileceğiniz oyunlar gerçekten güzel bir deneyimimi bizlere sunmayı hedefliyor. Çünkü bu tarz yapım içerisinde oyunculara çeşitli özgürlükler sunuluyor ve hangi yola doğru gideceğini tamamen kendimiz karar verebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz ürünler gerçekten de oyuncular tarafından seviliyor ve özel etkileşimlerle beraber de gidişatınıza yön verebiliyorsunuz.
 
 

Dikkat çekici mekaniklerim ve daha fazla deste sistemin bulunduğu bu yapımda biraz da akıl sağlığı sisteminden bahsetmek gerekiyor. Bu akıl sağlığı sistemi, oyun içerisinde yer alan temel unsurlardan bir tanesidir. Bu duruma dikkat etmezsek gerçekten de kafayı üşütebiliyoruz.
Akıl sağlığı sistemine bakacak olursak, yapım içerisinde güç ve sağlığımızın yanı sıra aynı zamanda akıl sağlığı mekaniği de bulunuyor. Bu akıl sağlığı sıfıra düşerse yaratık çıldırıyor ve tamamen deli bir hal almaya hazırlanıyor. Dolayısıyla burada akıl sağlığımızı en iyi şekilde korumamız gerekiyor ve akıl sağlığını sıfıra düşmemesi için elimizden geleni yapmak lazım. Bu sonuçtan kaçınmak için kendi yaratıklarımızı çılgınlığın ortasına atabiliyor ve kendi destemizi oluşturabiliyoruz. Dolayısıyla seçimimiz burada tamamen bizim oluyor. Bu seçimlerle beraber hem akıl sağlığımızı kaybetmemek durumunda kalıyor hem de burada hem plana çıkan sistemlerle elimizdeki desteleri kullanmak durumunda kalıyoruz.

Çılgınlık mekaniğinin bulunduğu bu yapım içerisinde seçimlerin bizi bırakıldığı yerde her liderin benzersiz aktif ve pasif yetenekleri bulunuyor. Bu yeteneklerle beraber elbette oyun içerisinde farklı liderleri kendi destemizin başına geçirebiliyor ve bu şekilde daha farklı bonuslar ve avantajlar elde edebiliyoruz. Tercih ettiğimiz stratejiye bağlı olarak her bir lider potansiyelini farklı yollardan açığa çıkarabiliyor ve bu şekilde düşmanlara ve diğer destelere karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla bu destelerdeki liderler en iyi şekilde kullanılmak üzere bizleri bekliyor ve bu liderlerin her birinin kendine özgü yetenekleri, becerileri, desteği ve katkısı ve daha fazla yeteneği ön plana çıkmaya hazırlanabiliyor.

Oyunda rakibimize tek başımıza tüm düşmanın oraları ile baş edebilecek güçte ezmeye hazırlanabiliyorsunuz. Bunun dışında güçlü yaratıklarla beraber destenizi daha da kuvvetlendirebiliyorsunuz. Bu detayları en iyi şekilde kullanarak önce kurnazca çeşitli teknikler kullanabiliyor, düşmanların güçlü yanlarını öğrenebiliyor ve diğer taraftan düşmanların yaptığı hamlelerle beraber yorgun düşmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan diğer strateji unsurları arasında bulunuyor. Bununla beraber en iyi şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz ve böylece hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla, yapım içerisinde yer alabileceğiniz taktik ve strateji ile beraber ön plana çıkabileceğiniz bir sistem bulunuyor.
 
 
 
 Dikkat çekici ortamları ve farklı kısımlara geçiş yapabileceğimiz bu yapımda liderlik sisteminden bahsettik. Bu liderlik sistemi ile beraber elbette elimizi farklı liderler alabilir ve bu kartlarla beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Saldırıdan önce çeşitli stratejiler benimseyebiliyor, bu stratejilerle ve taktiklerle ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve özel oyun alanı ile beraber kendi taktiklerimizi ön plana çıkarabiliyoruz. Kazanmak için sadece elimizden geleni yapmak yeterli olmuyor ve daha fazla düşmanı yenmek için burada daha farklı stratejiler benimseyebiliyoruz.
 
Düşmanları yenmek için yaratıkların yeteneklerini ve becerilerini birleştirerek daha farklı bir şekilde sinerjiler ortaya çıkarabiliyoruz. Dolayısıyla desteği içerisinde yer alan kartların kendi aralarında bir bağı bulunuyor ve bu da çıkaracağımız sinerjilerin temelini oluşturuyor. Bununla beraber oyun içerisinde en iyi şekilde yer alabiliyor ve bu stratejilerle beraber ön plana çıkabiliyor ve istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Düşmanları yenmek için her türlü planı oyuna dahil edebiliyor ve bir nevi düşünmemiz gerekiyor.

Dikkat çekici ortamlarda bulunabildiğimiz ve farklı eserlerden ilham alan bu yapımda birçok önemli karakteri olduğunu da söyleyebiliyoruz. Bazı karakterler burada dostça yaklaşırken, bazı karakterler ise düşman bir şekilde bizlere sunuluyor ve onlarla rakip olabiliyoruz. Bunun dışında bazı karakterler ise tamamen sadık bir müttefikimiz olmak durumunda kalıyor. Bu da oyunda yer alan farklı unsurlar olarak karşımıza çıkıyor ve en iyi şekilde oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde tüm kartların önemli olduğu eşsiz ve çılgın bir mekanikle bizleri karşılıyor. İnsanlığın anlayamayacağı tuhaf olaylarla dolu tehlikeli bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyoruz. Eski tanrılara ve onların fanatik takipçilerine karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Delilik mekaniği ön planda ve oyuncular, kendi deliliklerine meydan okuyarak bu dünyanın dehşetinden kaçınmaya çalışıyorlar. Oyunun atmosferi üst düzey korku ve gerilim sunuyor.
Farklı kartlarla ilerleyebileceğimiz ve bu kartları en iyi şekilde kullanabileceğimiz yapım, dikkat çekici unsurlarla öne çıkıyor. Karanlık bir atmosferde, kendi yolumuzu seçebileceğimiz kartlarla ilerliyoruz. Kendi destemizi oluşturuyor, her bir kartın farklı stratejilerini kullanarak savunucularla ittifak kuruyoruz. Her hamlemizle ortaya çıkan kabusları sona erdirme çabası içerisindeyiz. Oyun, yeni taktikler oluşturma ve oyun içi etkileşimlerle ilerlemeye odaklanıyor.

Kendi oyun tarzımızı oluşturabileceğimiz bu yapım, oyunculara çeşitli özgürlükler sunuyor. Akıl sağlığı sistemi de oyunun temel unsurlarından biri olup, dikkat edilmezse ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Bu sistemlerle beraber en iyi şekilde oyundaki yerimizi alabiliyor ve akıl sağlığımıza oyunda oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü akıl sağlığı hem oyunun açıklamasında hem de fragmanlar içerisinde oldukça ön plana çıkan unsurlar arasında yer alıyor. Bu da oyun içerisinde oldukça dikkat etmemiz gerektiği anlamına geliyor ve bunlarla beraber oyundaki yerimizi en iyi şekilde almak durumunda kalıyoruz.
 
 

Zaten bu tarz oyunlarda her bir oyuncu yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı strateji ve plan benimseyebiliyor ve bu planları açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Elbette her bir oyuncunun farklı şekillerde düşünce sistemi bulunuyor ve aynı zamanda burada yer aldığı süre boyunca kendi destenizi oluşturabiliyorsunuz. Oyun elbette ama çok geniş bir içeriği bizlere sunmuyor. Sadece belli başlı alanlarda daha gelişmiş sistemlerle karşımıza geliyor. Ancak oyunun atmosferi ve karakterleri gerçekten ön plana çıkıyor ve bu da oyuncular tarafından sevilen bir yapı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz.
 
Yapım içerisinde, yukarıda bahsettiğimiz gibi önemli karakterler yer alıyor. Bu karakterlerden bazıları düşman olurken, bazıları ise dostça bize yaklaşıyor. Bu karakterler arasında Lovecraft evreninden Cthulhu ve Herbert West, Nyarlathotep ve Profesör Armitage, Shub-Niggurath ve Randolph Carter gibi isimler bulunuyor. Bu isimler, gerçekten de ön plana çıkan ve evren içerisinde büyük bir yere sahip olan yapıyı bünyesinde barındırıyor. Bununla beraber, oyundaki yerimizi en iyi şekilde almaya hazırlanabiliyor ve rakiplerimize tek başımıza yenmek durumunda kalıyoruz.
 
 

Kendi desteğimizle beraber farklı liderler benimseyebileceğimiz, düşmanları yenmek için elimizdeki kartları ve yaratıkları kullanabileceğimiz ve diğer taraftan kazanmak için sadece elimizdeki kartlara değil aynı zamanda aklımızı da kullanabileceğimiz oyunda özel bir oyun alanının bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu alan içerisinde kendi taktiklerimizi ön plana çıkarabiliriz.  Kısaca toparlayacak olursak  Karanlık ve korku dolu bir atmosferde geçen bu yapımda, stratejik düşünerek düşmanları alt etmek ve dehşetlerin üstesinden gelmek için farklı yöntemler benimseyebilirsiniz. Her oyuncu, oyun deneyimini kişiselleştirip özelleştirebiliyor; örneğin, farklı desteler kullanarak ve kartları düşmanlara karşı en iyi şekilde denk getirerek kendi stratejinizi geliştirebilirsiniz.
 
Oyunda, insanlığın sonunu getirmeye çalışan düşmanlara karşı büyük bir mücadele veriyorsunuz. Karanlık ve korku evrenine doğru ilerleyip kendi stratejinizi bulabileceğiniz bu yapım, Lovecraft mitos evreninde geçiyor ve koleksiyonluk bir kart oyunu olarak deneyimlerinizi özelleştirmenize olanak tanıyor. Tehlikelerle dolu bu dünyada, farklı tanrılar ve mitolojik unsurlar bulunuyor ve her kartın büyük öneme sahip olduğu bu oyunda, insanlığın savunucuları olarak yer alıyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 2 29 Haziran Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 3 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 2 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 29 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler