Kojima: "Açık Dünya Terimi Yanlış Anlaşılıyor"

31.10.2013 09:56 Alkan Adakaner


     Metal Gear Serisinin yaratıcısı olan Hideo Kojima serinin yeni oyununun "açık dünya" (open-world) olması konusundaki endişeler sebebiyle bazı açıklamalar yaptı. Kojima "açık dünya" teriminin yanlış anlaşıldığını söylüyor.
 
    "Açık Dünya terimi genellikle insanlar tarafından yanlış anlaşılıyor. MGS V, Snake ile bütün gününüzü balık tutarak geçirebileceğiniz bir oyun değil veya oyundaki kariyerinizi değiştirip yepyeni bir hayata başlayamazsınız."
 
     "Aslında, oyundaki alanların açık bir yapıda olması size çok sayıda özgürlük sunuyor. MGS V'te her zaman ne yapmanız gerektiğini açık bir şekilde bileceksiniz. Örneğin "şu kişiye yardım et", "şu hedefi yok et" veya "buradan bilgi topla" gibi görevler var. Ayrıca zaman kısıtlaması olan görevlerimiz de olacak"
 
   Şu ana kadar Metal Gear Solid serisinde sadece belli bir yere sızma görevlerimizin olduğunu söyleyen Kojima, çizgisel oyunlarda bir sorun olmadığını sadece "görevi yap ara sahne girsin" şeklindeki yapıdan uzaklaşmak istediğini söylüyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Kojima Productions Dağıtıcısı: Konami Tür: Action Çıkış Tarihi: 1 Eylül 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Resident Evil 7 biohazard, iPhone 15 Pro'ya Geldi 1 Saat önce PlayStation Oyunlarına Dev Zam: Yerel Fiyatlandırma Kaldırıldı (Video) 2 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı 04 Temmuz Dead Rising'in Orijinal Seslendirme Sanatçısı Remaster'da Yer Almıyor 04 Temmuz Battlefield 2042 x Dead Space Ortak Etkinliği Başlıyor: Neler Sunacak? 04 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler