Little Nightmares 3 Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi

01.06.2024 22:39 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Bandai Namco ve geliştiriciliğini Supermassive Games ekibinin üstlendiği korku odaklı platform macera oyunu Little Nightmares III ne yazık ki ertelendi. Oyun daha önce 2024 yılı içerisinde çıkışını gerçekleştirecekti ancak şimdi 2025 yılına itildi.
 
Little Nightmares III'te eşli oyun desteği yer alıyor
 
 
 
Little Nightmares III artık 2025 yılında PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch ve Steam üzerinden PC için satışa sunulacak. Geliştirme ekibinden gelen bir mesajda “Oyuna hak ettiği özeni ve sevgiyi gösterdiğimizden emin olmak için bir süre ertelemek durumunda kaldık. Kalite bizler için oldukça önemli ve sizin de aynı şekilde düşündüğünüzü biliyoruz. Bu nedenle oyunun çıkışını 2025 yılına kaydırmaya karar verdik” ifadeleri kullanıldı.
 
Little Nightmares'in benzersiz dünyasında yeni bir maceraya atılacağımız yapımda Low ve Alone adlı iki karakterin yolculuğunu takip edeceğiz. Korkularımızla yüzleşirken aynı zamanda çevrimiçi eşli oyun sayesinde arkadaşımızı yanımıza davet edebilecek veya yapay zeka ile beraber ilerleyebileceğiz.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Little Nightmares serisinin en yeni devam oyunu Little Nightmares 3, yepyeni özelliklerle ve mekaniklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Ancak oyun, yukarıda bahsettiğimiz gibi ne yazık ki ertelenmek durumunda kalıyor ve bu süreç dahilinde bu yılın çıkış yapması planlanan oyunlar arasında değil. Artık bir sonraki senenin çıkış yapacak oyunları arasında bulunuyor. Dolayısıyla bir süre daha beklememiz gerekiyor. Durum böyle olunca elbette hayranlar ne yazık ki hayal kırıklığına uğruyor. Ancak bu süreçte yapılabilecek herhangi bir şeyin olmadığını söyleyebiliyoruz.
 
Yukarıda bahsettiğimiz gibi geliştirici ekibin çeşitli açıklamaları bulunuyor ve açıklamalar arasında elbette erteleme hakkında çeşitli söylemler karşımıza çıkıyor. Geliştirici ekip oyunun daha iyi bir şekilde bizlere sunulmasını istiyor ve son kalitesinin oldukça yüksek olacağını belirtiyor. Durum böyle olunca elbette biz de beklemeye koyuluyor ve oyunun 2025 yılı içerisinde çıkış yapacağını söyleyebiliyoruz. Ancak bu noktada tam bir çıkış tarihi ne yazık ki elimizde yok. İlerleyen süreçte tam bir çıkış tarihini öğrenebilir ve ona göre de beklentilerimizi dengeleyebiliriz.

Oyunun detaylarına geçecek olursak, elbette ilk iki oyun içerisinde beklediğiniz sistemlerin burada olduğunu söyleyebiliyor ve bu sistemlerin aslında daha gelişmiş bir şekilde bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde diğer oyunlardan farklı olarak çevrimiçi eşli oyun desteğinin bulunacağını aktarabiliyor ve böylece arkadaşlarınızı ve yanınıza davet edebileceğiniz sevdiğinizle beraber oyunu oynayabiliyorsunuz. Bu da oyunda gerçekten de fark yaratacak unsurlar arasında bulunuyor. Çünkü daha önceki oyunlarda bu tarz bir destek yer almıyordu. Dolayısıyla oyun içerisinde tek başımıza ilerlemek durumunda kalıyorduk.
 
 

Zaten ilk iki oyunda tek bir karakter ön plana çıkıyor ve bu karakterimizle beraber ilerlemek durumunda kalıyorduk. Ancak üçüncü oyun içerisinde iki farklı karakterin ön plana çıktığını söyleyebiliyor ve eğer yanınıza herhangi bir arkadaşınızı davet etmezseniz, yapay zeka bu ikinci karakteri kontrol ediyor ve böylece ilerlemek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten güzel bir çevrimiçi oyun deneyimi bizleri bekleyecek ve buna göre de kendi deneyimlerimizi özelleştirip güzelleştirebileceğiz. Aynı zamanda ikinci karakterle beraber elbette koordineli bir şekilde çalışabilecek ve böylece kendi planlarımızı ve stratejilerimizi oyuna dahil edebileceğiz. Aynı zamanda kendimize ait bir yapı ortaya koyabilecek ve böylece hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalabileceğiz.

Diğer tarafta ilk oyunda, bildiğiniz üzere farklı şekillerde korku unsurları ve gerilim sekansları bulunuyordu. Buralarda yine platform unsurlarının olacağı, bir yerden bir yere ulaşmak için oranın bulmacasını çözmeye başlayacağımız ve daha fazlasıyla beraber karşılaşabileceğimizi söyleyebiliyoruz. Üçüncü oyunla beraber elbette bu detayların daha da gelişmiş versiyonunun bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Benzersiz bir dünyaya adım atabileceğiniz ve yeni bir maceraya geçiş yapabileceğiniz yapımda, çıkış yolu arayan iki farklı karakteri burada kontrol ediyoruz.
 
Yukarıda bahsettiğimiz gibi bir karakteri siz, diğer karakteri ise yapay zeka veya bir arkadaşınız kontrol edebiliyor ve böylece hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Eğer yanınıza bir arkadaşınızı davet ederseniz, elbette ikinci karakterle beraber iyi bir şekilde koordine olmaya çalışabiliyor ve kendinize ait bir plan yapmaya hazırlanabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer aldığınız süre boyunca elbette ikili ilişkilerinizi daha da geliştirebilir ve ne yapmanız gerektiğine burada siz karar verebiliyorsunuz.
 
Elbette bu tarz oyunları iki kişiyle beraber oynamak çok daha eğlenceli bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla eğer bir oyunda böyle bir destek varsa, muhakkak arkadaşınızı yanınıza davet edebilir ve böylece güzel bir deneyim elde edebilirsiniz. Çünkü böyle bir deneyimle beraber hem arkadaşınızla sohbet ederek ilerleyebilir hem de neler yapabileceğinizi burada tartışabilirsiniz. Örneğin bir yere geldiniz, çıkışı bulamıyorsunuz ve burada kafa patlatarak ve sohbet ederek neler yapabileceğinizi tartışabilirsiniz. Bu da oyunda yer alan güzel unsurlardan bir tanesi ve böylece oyunu arkadaşlarınızla beraber oynamanızı muhakkak tavsiye ediyoruz ve eğlenceli bir deneyimin kilidini açabileceğinizi şimdiden söyleyebiliyoruz. Zaten geliştirici ekip, bu ikili oyun konusunda gerçekten de güzel bir şekilde çalışacaklarını aktarıyor ve kaliteli bir işin bizlere sunulacağını söylüyor. Umuyoruz ki güzel bir deneyimle beraber oyundaki yerimizi alabilir ve biz de güzel bir şekilde ilerleyebiliriz.
 
 

Yapım içerisinde, yukarıda bahsettiğimiz gibi Low ve Alone karakterlerinin yolculuğunu takip ediyor ve burada başlarından geçen olayların neler olduğunu görmeye hazırlanabiliyoruz. Serinin diğer iki oyununda olduğu gibi bu yapım içerisinde de yine korku odaklı bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda kendimizi korku ve gerilim dolu atmosfer içerisinde bulabiliyoruz. Buralarda ilerlerken elbette çeşitli bulmacalarla beraber de karşımıza çıkabilecek unsurlarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Zaten oyun, platform ve bulmaca unsurlarını bulunduruyor ve bunun yanı sıra korku ve karanlık atmosferlerle kendimizi elbette gerilim dolu ortamlarda bulabiliyoruz. Zaten oyunun özünde korku ve gerilim bulunuyor. Böylece kendimizi sürekli olarak karanlık bir atmosfer ve manzaralar içerisinde bulabiliyoruz.
 
Oyunun yandan görünümlü bir yapı içerisinde olduğunu söyleyebiliyor ve bu kameraya bakış açısıyla beraber gerçekten de güzel bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Aynı zamanda bu şekilde küçük karakterleri kontrol edebiliyor ve bu karakterlerle beraber de kendimizi gerçek dünyaya adapte edilmiş bir şekilde hissedebiliyoruz. Burada yine sandalyelere tırmanabiliyor, masaların üzerine çıkabiliyor, düşmanların bacaklarının arasından geçebiliyor ve gerçek hayatta olduğu gibi insanların üzerlerine çıkabiliyor ve onları geride bırakmak durumunda kalıyoruz. Zaten ilk iki oyun içerisinde tamamen bu durum bizlere gösterilmiş durumda ve böylece biz de güzel bir deneyim içerisinde kendimizi minik bir macerada bulabiliyorduk. Şimdi ise yepyeni bir macerada kendimizi ve kollarımızı sıvamak durumunda kalıyoruz.

Nowhere adlı bir yerde bulunduğumuz üçüncü oyun içerisinde elbette buradan çıkış yolunu aramak tamamen bizim işimiz oluyor ve iki karakterin yolculuğunu burada takip etmek durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde ilerlerken elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve her bölge içerisinde farklı atmosferlerin korku dolu unsurları ve bulmaca içerikleri olduğunu söyleyebiliyoruz. Bulmaca içerikleri ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda bu şekilde ilerleyebileceğiniz bir yapının olduğunu bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Bunun dışında elbette sağda solda toplayabileceğiniz çeşitli içeriklerin olacağını söyleyebiliyor ve bu da başarıların kilidini açabilecek bir yapıyı içeriyor diyebiliriz. Çünkü ilk iki oyunda elbette sağda solda toplayabileceğiniz çeşitli unsurların olduğunu gördük. Bu şekilde başarıları açabilmemizin anahtarı elbette bu unsurlarla ve sistemlerle etkileşime geçmemizdi. Aynı şekilde üçüncü oyunda da bu tarz bir sistemin olacağını söyleyebiliriz ve başarıları elde etmek için elbette zorlu bir yapıyı muhakkak bekliyoruz. Rahatsız edici bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve burada oluşan kargaşada kendimizi hayatta tutmaya çalışabileceğimiz yapımda dikkat çekici bir yolla doğru ilerleyebiliyor ve sıkışıp kalmış iki arkadaşı burada dışarıya çıkarmak durumunda kalıyoruz.
 
Yanılsamalarla ve tuhaf olaylarla beraber karşı karşıya kaldığımız yapımda her bir olayın burada gerçekçi bir şekilde bizlere sunulduğunu, ancak olayın perde arkasında tuhaf olayların döndüğünü söyleyebiliyoruz. Yanılsamalarla dolu bir dünyada yer aldığımız yapımda tehlikeli ortamlara geçiş yapabiliyor ve her bölge içerisinde farklı bulmacaların ve dikkat çekici sistemlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Burada hayatta kalmak ve gölgelerde sinsice ilerlemek tamamen bizim işimiz oluyor. Ancak burada ilerlerken hem hayatta kalabileceğimiz zorlu unsurların bizlere sunulacağını söyleyebiliyor hem de gölgelerde sinsice ilerleyebileceğimiz ve aynı zamanda gölgelerde dikkatli bir şekilde bizleri bekleyen tuhaf düşmanların olduğunu aktarabiliyoruz. Daha büyük bir tehdidin ellerinden kurtulmak için elimizden geleni yapmayı koyulabileceğimiz yapımda elbette bu ikili elinden geleni yapmak durumunda kalıyor ve kendilerini hiçbir yer anlamına gelen bir bölgede buluyor.
 
Bu bölgede seride ilk kez çocukluk korkularıyla yüzleşirken yanınızda çevrimiçi eşli oyun sayesinde bağlanan bir arkadaşınızı görebiliyor ve böylece bir arkadaşınızla veya yapay zeka ile beraber ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Bu da seride ilk olarak karşımıza çıkıyor ve böylece eşli oyun sayesinde gerçekten de kendinizi ileriye atabiliyor, arkadaşınızla beraber çeşitli planlamalar yapabiliyor, aynı zamanda burada elinizden geleni yapmaya koyularak eğlenceli dakikalar geçirebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda böyle bir destek varsa, gerçekten ne güzel bir deneyimle beraber arkadaşınızla ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Yepyeni maceralara ilerleyebileceğimiz ve yepyeni bir deneyimle karşı karşıya kalabileceğimiz yapım, gerçekten de güzel bir deneyimi bizlere sunmak istiyor. Geliştirici ekip, oyun üzerinde oldukça fazla çalıştığını ve kaliteli bir işin çıkacağını söylüyor. Umuyoruz ki güzel bir sistemle karşı karşıya kalır ve buna göre de kendi sistemlerimizi oyuna dahil edebiliriz. Kısaca toparlayacak olursak, ikinci oyun gibi bu yeni oyun da korku unsurları ve gerilim dolu sahnelerle dolu olacak. Farklı platform unsurlarıyla dolu bulmacaları çözerek ilerleyeceğiz. Üçüncü oyunla birlikte bu detayların daha da gelişmiş versiyonları karşımıza çıkacak. İki farklı karakteri kontrol ederek benzersiz bir dünyada yeni bir maceraya atılacağız.
 
Bir karakteri siz kontrol ederken, diğer karakteri yapay zeka veya bir arkadaşınız kontrol edebiliyor. Eğer bir arkadaşınızı davet ederseniz, oyunu birlikte oynayarak daha koordineli ve eğlenceli bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bu tür oyunlar, iki kişiyle oynandığında daha eğlenceli oluyor. Arkadaşınızla beraber ilerleyip sohbet ederek, bulmacaları birlikte çözebilir ve neler yapabileceğinizi tartışabilirsiniz. Bu, oyunun sunduğu keyifli unsurlardan biri. Oyunun geliştiricileri, ikili oyun konusunda büyük çaba sarf ettiklerini ve kaliteli bir deneyim sunmayı hedeflediklerini belirtiyor. Bu yüzden, arkadaşınızla birlikte bu oyunu oynamanızı ve eğlenceli bir deneyim yaşamanızı tavsiye ederiz.
 
 

Üçüncü oyunda, iki karakterin çıkış yolunu aradığı ürkütücü ve gizemli bir dünyada bulunuyoruz. Oyunda farklı bölgelere ilerleyerek her birinde farklı atmosferler, korku dolu unsurlar ve bulmacalarla karşılaşıyoruz. İlk başta kolay olan bulmacalar, ilerledikçe daha zor hale geliyor. Sağda solda toplanabilecek çeşitli unsurlar bulunuyor ve bu unsurlar, başarıların kilidini açmak için önemli. Oyunun içinde rahatsız edici ve tehlikeli bölgelerde ilerleyerek hayatta kalmaya çalışıyoruz. Yanılsamalar ve tuhaf olaylarla dolu bu dünyada, iki karakterin sıkışıp kalmış durumdan kurtulmasına yardımcı oluyoruz. Tehlikeli ortamlarda sinsice ilerlemek ve zorlu unsurlarla başa çıkmak zorundayız. Gölgelerde saklanan tuhaf düşmanlar ve daha büyük tehditlerle karşılaşıyoruz.

Seride ilk kez, çevrimiçi eşli oyun özelliği sayesinde bir arkadaşımızla veya yapay zeka ile birlikte oynayabiliyoruz. Bu eşli oyun özelliği, stratejik planlamalar yapmamıza ve arkadaşımızla birlikte daha eğlenceli bir deneyim yaşamamıza olanak tanıyor. Oyunda arkadaşınızla beraber çıkış yolunu ararken, bulmacaları çözmek ve düşmanlarla başa çıkmak için işbirliği yapıyorsunuz. Bu yeni özellik, seriye taze bir soluk getiriyor ve arkadaşlarınızla birlikte oynama imkanı sunuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 2 29 Haziran Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 3 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 2 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 29 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler