Macera Oyunu Mixtape'in PS5 Sürümü Onaylandı

12.06.2024 11:00 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Annapurna Interactive ve geliştiriciliğini Beethoven & Dinosaur ekiplerinin üstlendiği macera oyunu Mixtape'in daha önce onaylanan Xbox Series ve PC (Steam) sürümlerinin yanı sıra PlayStation 5 için de piyasaya sürüleceği doğrulandı. Oyun 2025 yılı içerisinde çıkışını gerçekleştirecek ve gençlik teması ile beraber bizlere sunulacak.
 
Gençlik ve ergenlik konuları işleniyor 
 
 
 
Lisedeki son gecelerinde üç arkadaşın birlikte büyük bir maceraya atıldığı yapım eğlenceli bir deneyimi bünyesinde barındırıyor. Farklı etkinliklere katılabileceğiniz ve dünyayı keşfedebileceğiniz oyunda grafiklerin ve karakterlerin oldukça ilgi çekici olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
BAFTA ödüllü The Artful Escape oyununun geliştiricisi Melbourne stüdyosu Beethoven & Dinosaur yepyeni oyunuyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanırken klasik ergenliğe giriş filmlerinden ilham alan bu projeyle beraber yeni bir bakış açısı sunmayı hedefliyor. Oyunda amaçsızlığın, yaramazlığın, müziğin, ergenliğin inişin ve çıkışın yansıması bize sunuluyor. Diğer taraftan büyümenin getirmiş olduğu o acı tatlı tebessümün de burada olduğunu vurgulayabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Mixtape, oyuncuları, ilk öpücükten son dansa kadar uzanan, gençliklerinin en güzel anılarını keşfetmeye davet ediyor. Kaykay yapmak, uçmak, terk edilmiş bir tema parkında fotoğraf çekmek, beyzbol oynamak ve bir arabanın arka koltuğunda havai fişek gösterisi izlemek gibi neşeli aktiviteler, oyuncuları geçmişe götürüyor. Her şarkı, bir anıyı, bir duyguyu ve bir deneyimi temsil ediyor.

Nostaljik Bir Deneyim

BAFTA ödüllü The Artful Escape oyununun geliştiricileri Beethoven & Dinosaur'un imzasını taşıyan Mixtape, klasik gençlik filmlerinden ilham alıyor. Nostaljik bir atmosfer yaratarak, oyuncuları 80'lerin ve 90'ların özgür ruhlu dönemine götürüyor. Oyun, müziğin, ergenliğin iniş çıkışlarının ve büyümenin getirdiği acı-tatlı duyguların önemini vurguluyor.

Eğlence ve Macera

Mixtape sadece geçmişe bir bakış değil, aynı zamanda eğlence ve macera dolu bir deneyim de sunuyor. Oyuncular, paten kayabilir, partilere katılabilir, kanundan kaçabilir, keşfe çıkabilir ve daha fazlasını yapabilir. Oyunun açık dünyası, keşfedilmeyi bekleyen birçok sır ve gizemle dolu.

Müziğin Gücü

Mixtape'in ruhunu DEVO, Roxy Music, Lush, The Smashing Pumpkins, Iggy Pop, Siouxsie and the Banshees, Joy Division ve daha birçok efsanevi sanatçının müzikleri oluşturuyor. Her şarkı, oyuna özel bir duygu ve atmosfer katıyor. Mixtape, nostalji, macera ve müziği harmanlayan, unutulmaz bir oyun deneyimi sunuyor. Oyuncuları geçmişe götüren, dostluğun ve gençliğin güzelliğini anlatan bu oyun, kalbinizi ısıtacak ve size ilham verecek.
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve aynı zamanda renkli karakterlerle tanışabileceğimiz bu yapım, oyunculara 90'ların ergenlik macerasını sunmayı hedefliyor. Zaten görebileceğiniz fragman ile beraber burada oldukça farklı etkinliklere katılabiliyor ve etkileşim unsurlarının bir hayli ön planda olduğunu vurgulayabiliyoruz. Daha farklı bir şekilde oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz.

Oyunun oyun oynanış kısmının nasıl olacağı elbette merak konusu. Ancak geliştirici ekip oyundan oldukça ümitli olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve daha çok sakin ve renkte maceraları bizlere sunmayı hedefliyor.
 
 

Ekonomide istediğim bir şekilde takılabiliyor, farklı karakterlerle ön plana çıkabiliyor, belirlediklerimizi gerçekleştirebiliyor ve farklı şekillerde etkinlikleri göz önüne alabiliyoruz. Örneğin burada havai fişek gösterisini gerçekleştirebiliyor, maceradan maceraya doğru koşabiliyor, farklı bölgeleri keşfetmeye hazırlanabilir ve daha farklı aktivitelerle beraber günümüzü gün etmeye hazırlanabiliyoruz.

Zaten oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi tam bir ergenlik macerası bizlere sunuluyor ve bu macera boyunca istediğimizi gerçekleştirmek ve aynı zamanda başımıza buyruk hareket etmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Bunun dışında oyunu zaten özünde bu durum yer alıyor ve istediğimizi gerçekleştirmek tamamen bizim işimiz oluyor.

Bunun dışında yapının içerisinde renkli ortamların ve karakterlerin olduğundan da bahsettik. Bu ortamlarda yer almak ve aynı zamanda bu tarz detaylarda hoşlanıyorsanız bu oyun içerisinde bulunmak sizleri güzel bir eğlencenin kilidini açabilir. Tek oyunculu ve hikaye odaklı yapım içerisinde istediğiniz şekilde ilerleyebilirsiniz.

Oyunda elbette renkli ortamlarla beraber kendimizi farklı bölgelere doğru bırakabiliyor, buraları keşfedebiliyor, istediğim şekilde karakterlerle etkileşime girebiliyor, onlarla aramızı iyi veya kötü yapabiliyor ve daha fazla detay ile beraber hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Elimizden geleni yapmak durumunda kalabileceğimiz bir başıboş olarak da olunabileceğinizi yapın da farklı şekillerde ilerlerken buradaki gidişatımıza yön verebiliyor ve nasıl bir macera yaşamak istiyorsak ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyoruz.

Oyun fragmanı içerisinde elbette farklı farklı aktivitelerin yapıldığı ve aynı zamanda yeni etkinliklere katıldığımız bir sistemin olduğu gösteriliyor. Bunun yanı sıra oyunda elbette arabayla beraber hızlı bir şekilde kumsalda ilerleyebiliyor, kendimize havaya bırakabiliyor, odamızda uzanabiliyor ve dinlenebiliyor ve daha fazla detay ile beraber hızlı bir şekilde hayatımızı yaşamak durumunda kalıyoruz.

Ergenliğin tam ortasında bulunduğumuz yapımda yapacaklarımızla beraber elbette saçma unsurların da olduğunu söyleyebiliyoruz ve bu tarz yapımlar elbette daha çok genç oyunculara hitap ediyor diyebiliriz. Çünkü oyun elbette yaş grubu itibariyle bizleri çeşitli detaylar ve onların anlayabileceği türden ve eğlenebileceği türden deneyimleri beraberinde getiriyor.
Diğer taraftan daha deneyimli oyuncular elbette bu tarz oyunlarda daha rahat ve sakin bir oyun deneyimi elde edebilir ve bununla beraber istediği gibi arkasına yaslanarak oyunun tadını çıkarabilir. Oyun içerisinde zaten belirttiğimiz gibi rahatlatıcı bir deneyimi olduğundan bahsedebilir ve istediğimiz şekilde bu deneyimle beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz.
Bu tarz yapımlarla beraber gidişatımıza yön verebildiğimiz oyunda eğlencenin dibine vurmak için farklı aktivitelerden ve etkinliklerden beslenmemiz gerekiyor. Oyun içerisinde farklı bölgeler bulunuyor ve bölgeleri en iyi şekilde keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Üç arkadaşımızla beraber atıldığımız bu yapımda yapacaklarımızla beraber elbette eğlencenin dibine vurmaya hazırlanıyor ve kendimizi bu tarz yapılarda en iyi şekilde değerlendirmek durumunda kalıyoruz. Bu oyun içerisinde diğer taraftan lise yıllarının son gününde elde ettiğimiz maceraları üç arkadaşımıza birlikte ilerlemek durumunda kalıyor ve müzik odaklı yapımla beraber istediğimiz bir şekilde kasetleri çalabiliyor, arka planda şarkıların çaldığı ve dilediğimiz şekilde ilerleyebildiğimiz yapımda elbette partilere katılım sağlayabilir ve en iyi şekilde eğlenmek burada tamamen bizim işimiz oluyor. Partileyebildiğimiz ve gece hayatı boyunca istediğimiz şekilde geçiş yapabildiğimiz bu yapımda ilgi çekici bir şarkı listesi bulunuyor. Bu şarkı listesi ile beraber dilediğimizi gerçekleştirebiliyor ve eğlencenin dibine vurmak tamamen bu şarkılarla beraber sağlanabiliyor.

Diğer taraftan yukarıda bahsettiğimiz gibi elbette oldukça farklı etkinliklerin burada olduğunu söyleyebiliriz ve bu etkinlikler kapsamında yine bahsettiğimiz gibi havai fişek gösterisini yapabiliyor, kaykayla beraber doğrudan tepe noktalarından aşağıya doğru kayabiliyor, tepe noktalarından yine aşağılara doğru uçabiliyor, terk edilmiş bir tema parkı içerisinde fotoğraflarımızı istediğimiz şekilde çekebiliyor, beyzbol oynayabiliyor ve dilediğimizi gerçekleştirmek için daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi almaya koyulabiliyoruz. Arabanın arka koltuğunda havai fişek gösterisini yapmaya çalıştığımız ve daha fazla detay ile beraber oyuna kendimizi kaptırdığımız bu yapımda elbette duygusal ilişkilerin de olduğundan bahsetmek mümkün. Çünkü burada karakterler arası diyalogların oldukça ön planda olduğunu vurgulayabiliyor ve sürekli olarak bir diyalog metninin bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Karakterler arasında yakın çekimlerinin yer aldığı ve aynı zamanda duygusal bir bayan olduğu bu yapım içerisinde diğer karakterlerle beraber de etkileşime girebiliyor, onlarla yakın olabiliyor veya tamamen uzak olmak bizim işimiz oluyor.

Yapım içerisinde tamamen seçim odaklı bir sistemin olup olmayacağı şu an için belli değil. Steam sayfasına bakacak olursak seçim adlı bir yapının olmayacağını burada görebiliyor ve daha çok zengin hikaye ve tek oyunculu içerikle beraber bizlere sunulacağını sinyalleri veriliyor. Dolayısıyla yukarıda bahsettiğimiz gibi eğlenceli bir macera bizlere sunulmak isteniyor ve arkadaşlarımızla beraber atıldığımız bu macerada dilediğimizi gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Klasik gençlik filmlerinden ilham alınarak hazırlanan bu proje içerisinde elbette nostaljik bir yapının olduğundan bahsedebilir ve diğer taraftan müziğin ruhun gıdasıdır diyerek doğrudan etkinliklere katılım sağlayabiliyoruz. Ergenliğin iniş ve çıkışlı zorlukları ile beraber baş etmeye çalıştığımız ve beraberinde gelen acı ve tatlı yükselişin bizleri sunduğu bu yapım içerisinde farklı farklı duygular arasında bulunabiliyor ve kendimize oyun içerisinde büyük bir boşluğa kaptırabiliyoruz. Klasik gençlik filmlerin yanı sıra aynı zamanda ergenliğin son dönemlerini yaşamaya hazırlandığımız bu yapımda kendimizi haylazlığa vurabiliyor, amaçsız bir şekilde ortada dolanabiliyor, müzikle beraber etrafta istediğimiz gibi dans edebiliyor, saatlerce fotoğraf çekinebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

Dolayısıyla oyun içerisinde yapacaklarımızla beraber gerçekten eğlenceli bir yapının olduğundan bahsedebilir ve bir yandan da dinlendirici ve herhangi bir aksiyon sisteminin olmadığı bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Dolayısıyla boş zamanlarınızı bu tarz oyunlarla beraber değerlendirebilir ve bu tarz bir yapıya geçiş sağlayabilirsiniz.
 
Mixtape, 90'ların özgür ruhunu yansıtan dikkat çekici ortamlarla ve unutulmaz karakterlerle dolu bir dünya sunuyor. Fragmandan da görebileceğiniz gibi, oyuncular kaykay pistlerinden terk edilmiş tema parklarına kadar farklı mekanlarda keşfe çıkabilecekler. Her köşe başında yeni bir macera ve yeni bir karakter sizleri bekliyor olacak.
 
Mixtape'te etkileşim her şeyden önce geliyor. Oyuncular sadece izlemeye mahkum değiller, oyun dünyasıyla aktif bir şekilde etkileşime girebiliyorlar. Havai fişek gösterisi düzenlemek, maceradan maceraya koşmak, farklı bölgeleri keşfetmek ve daha birçok etkinliğe katılmak mümkün. Kendi rotanızı çizmek ve istediğiniz gibi ilerlemek tamamen size kalmış.
Oyun hızlı tempolu aksiyon oyunlarından ziyade, sakin ve keyifli bir macera sunmayı amaçlıyor. Oyuncular, renkli ortamlarda dolaşarak, karakterlerle etkileşime girerek ve farklı etkinliklere katılarak keyifli vakit geçirebiliyorlar.
 
 

Eğlenceli ortamlara geçiş yapabileceğiniz ve daha fazla detaylı bir dünya ile karşı karşıya gelebileceğiniz bu yapımda, hikayenin gidişatı ile beraber karakterlerin nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda hangi duygular içerisinde olduğunu deneyimleyebiliyorsunuz. Zaten yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı karakterlerle beraber etkileşime girebiliyor ve o karakterlerle beraber duygu değişiminin doğrudan hissedildiğini burada söyleyebiliyor ve fragmana bakacak olursak da oldukça eğlenceli bir deneyimin bizlere sunacağını aktarabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun gerçekten de eğlenceli ve sakin bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Bunun yanı sıra oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz bu sayfa üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı zaman bir bildirim alabilirsiniz. Aynı zamanda bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız da bu oyunu bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Çünkü bu tarz oyunlarda hayranlar gerçekten de istediğini bulabiliyor ve bu tarz oyunlara yönelebiliyor.

Ergenlik çağının tam ortasında bulunduğumuz bu yapımda, oyunun saçma unsurlarının da bulunduğunu belirtebiliyoruz. Bu tür yapımlar genellikle genç oyunculara hitap eder çünkü yaş grubuna uygun deneyimler sunuyor. Ancak deneyimli oyuncular da bu tür oyunlarda rahat ve sakin bir oyun deneyimi yaşayabiliyor, istedikleri gibi arkalarına yaslanarak oyunun tadını çıkarabilirler. Oyun içinde rahatlatıcı bir atmosfer bulunur ve oyuncular istedikleri şekilde ilerleyebilirler.

Bunun dışında bu yapım içerisinde elbette oldukça sığ bir oynanış içeriğinin olacağını doğrudan görebiliyoruz hem fragmanlardan hem de görsellerden bu durumu doğrudan anlayabiliyoruz. Ancak bu durumun üstesinden gelmek için geliştirici ekip çeşit çeşit etkinlikleri oyuna dahil etmiş durumda. Bu sıkıcılıktan kaçınmak için de oyunda güzel unsurlarla beraber karşılaşabilir ve ona göre kendi hamlelerimizi gerçekleştirebiliriz.

Bunun dışında elbette karakterlerin duygusal durumlara verdiği tepkiler de oldukça önemli. Bu tarz detaylar elbette gerçekçiliği arttırıyor ve oyunu oynadığımızda oyuna olan bağımızı daha da yükseltebiliyor. Dolayısıyla bu tarz durumlara da dikkat edilmesi gerekiyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 2 29 Haziran Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 3 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 2 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 29 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler