Marvel’s Spider-Man 2 Satışları 11 Milyona Ulaştı

30.05.2024 15:20 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Sony Interactive Entertainment'ın ve geliştiriciliğini Insomniac Games ekibinin üstlendiği devam oyunu Marvel's Spider-Man 2 çok satmaya devam ediyor. Şimdi ise açıklanan detaylara göre oyun dünya çapında 11 milyon satış sayısıyla ön plana çıkıyor.
 
Marvel’s Spider-Man 2 çok oynanıyor
 
 
 
Marvel's Spider-Man 2'nin satışları 20 Nisan 2024 itibarıyla 11 milyon adedi aşmış durumda. Daha önce duyurulduğu üzere piyasaya sürüldükten sonraki ilk 24 saati içerisinde oyun 2,5 milyondan fazla sattı. Diğer taraftan tarihler 30 Ekim 2023'ü gösterdiğinde ise 5 milyondan fazla adet sattığını söyleyebiliriz.
 
Aksiyon ve macera sistemini bünyesinde barındıran ve iki farklı örümcek adam karakterini kontrol edebildiğimiz yapım oyuncular tarafından bir hayli seviliyor. Oyun 20 Ekim 2023 tarihinde PlayStation 5 konsollarına özel olarak piyasaya sürüldü. Daha sonraki yıllarda ise PC platformuna gelmesi bekleniyor.
 
Üst düzey örümcek adam deneyimi
 
Devam oyunu olarak karşımıza çıkan ve oyuncular tarafından bir hayli sevilen ve şimdi ise 11 milyon satış sayısını aşan bu yapım, çok oynanmaya ve satmaya devam ediyor. Yapım içerisinde iki farklı Örümcek Adam karakterini kontrol ediyoruz ve bu karakterlerin yeteneklerinden ve becerilerinden faydalanabiliyoruz. İlk oyunda ana Örümcek Adam karakterimiz Peter üst düzey bir yapı ile karşımıza çıkmıştı. Aynı zamanda Örümcek Adam arkadaşı, oyunun sonlarına doğru dahil olmuştu. Şimdi ise iki Örümcek Adam karakterine doğrudan oyun içerisinde kontrol etmeye hazırlanıyoruz ve bunlar arasında dilediğimiz şekilde geçiş yapabiliyoruz.
 
Yapım içerisinde, herhangi bir yükleme ekranı bulunmuyor ve geçiş esnasında doğrudan bu geçiş kısa bir sahne ile hemen gerçekleşiyor. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de güzel bir deneyimim üzere sunulduğunu ve açık dünyada gezip tozabildiğimizi aktarabiliyoruz. Canlı bir şehir içerisinde yer aldığımız oyunda, New York şehrinin farklı bölgelerine doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelere doğru adım atabiliyor, her bölge içerisinde farklı karakterlerle tanışabiliyor ve kendimizi ağımızla beraber uçarken görebiliyoruz. Binalara doğru tırmanabildiğimiz, düşmanlara karşı gelebildiğimiz ve hızlı ve çevik hareketlerimizle beraber düşmanların mermilerinden bile kaçabildiğimiz yapımda, yeni mekaniklerin olduğunu da aktarabiliyoruz.
 
İlk oyunda bulunan ancak daha da gelişmiş sistemlerin burada yer aldığı yapım içerisinde artık New York şehrinde gezmek her zamankinden daha eğlenceli bir deneyimi bünyesinde barındırıyor. Ağ kanatları sistemi ile beraber tepelerden aşağıya doğru süzülebiliyor, bir kuş misali buradan kanatlarımızı açıp herhangi bir hamle yapmadan ilerleyebiliyor ve süzülürken şehrin sokaklarını izleyebiliyoruz. Farklı hikayelerle, karakterlerle ve daha farklı sistemlerle karşı karşıya gelebildiğimizi bu yapımda, şehri ve sevdiklerimizi yok etmeye çalışan büyük bir düşmanın burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

İlk oyunun doğrudan devamı niteliğinde olan bu yapımda, elbette ikonik kötü karakterlerin burada olduğunu söyleyebiliriz ve hem filmlerden hem de kitaplardan aşina olduğunuz Venom karakterini burada görebiliyoruz. Bu karakterler şehirleri ve sevdiklerimizi yok etmekle beraber büyük tehditler savurabiliyor ve aynı zamanda bu tehditlerle beraber farklı hikayeleri ve efsane ve güçleri elimize alabiliyoruz. Peter Parker ve Miles Morales olarak oynayabildiğimiz yapım içerisinde, ikisi arasında hızlı bir geçiş sağlayabiliyor ve ikisinin de kendine özgü karakter yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Yapım içerisinde elbette yeni bir teknoloji ağacı karşımıza çıkıyor, bu ağaç sistemi içerisinde yeni becerilerin ve yeteneklerin kilidini açabiliyoruz. İki farklı karakterin kendine özgü beceri ağaçları yer alıyor, aynı zamanda ortak ağacın da burada olduğunu söyleyebiliriz.
 
Ortak ağaç içerisinde yapacağınız ve açabileceğiniz her bir beceri iki karaktere de etki ediyor. Dolayısıyla burayı ortak bir alan olarak düşünebilirsiniz. Spider-Man hikayesine adım atabildiğimiz ve üst düzey sistemlerle karşı karşıya kalabildiğimiz yapımda, farklı görevler alarak şehri kötülerden arındırmaya çalışabiliyoruz. Hem ana görevlerden hem de yan görevlerden elde ettiğimiz sistemlerle ilgi çekici bir hikaye ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Ana görevler dahilinde bildiğiniz üzere ara sahnelerin ve boss savaşları ön plana çıkıyor ve arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bize aktarılıyor.
 
Bu sistemlerle ilerlemeye çalıştığımız yapımda, ihtiyacı olan herkese yardım etmeye çalışıyor ve hem New York şehrinin sakinlerine hem de sevdiklerimizin burada kurtarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Farklı karakterlerle tanışabileceğimiz, o karakterlerin neler yaşadığını öğrenebileceğimiz ve ortalığı yok etmekte tehdit eden büyük kötüleri ortadan kaldırabileceğimiz yapımda, açık dünyada gezip tozabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, karakterlerle beraber konuşabiliyor, onların neler yaşadığını öğrenebilir ve akabinde ise ana hikayeyi boyunca ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bu sistemlerle yer aldığımız yapımda, elimizden geleni yapmak tamamen bizim işimiz oluyor ve burada ilerleyebildiğimiz sistemlerle yeni aksiyon becerileri üzerinde usta olma yoluna geçiş sağlayabiliyoruz.
 

 New York sokaklarına korku salmaya hazırlandığımız yapımda iki oynanabilir karakteri deneyimleyebiliyor ve akabinde ise ikisi arasında hızlı bir şekilde geçiş sağlayabiliyoruz. İkonik Marvel kötüleri ile beraber karşı karşıya kalabileceğimizi yapımdan şehri bir yandan keşfederken diğer yandan ise Venom, Kraven the Hunter, uçan Lizard ve daha fazlasıyla karşı karşıya gelebilir ve onları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Zaten bunları ortadan kaldırmak için de büyük oranda ana hikaye boyunca ilerlemeye çalışıyor ve ilk oyunda yer alan bölgelerin daha fazlası bu devam oyunu içerisinde bizlere sunuluyor. Genişletilmiş New York şehri içerisinde yer alabildiğimiz yapımda elbette iki yeni şehrin burada olduğunu söyleyebiliyor ve bu şehirlerin bizlere dikkat çekici ortamları getirdiğini aktarabiliyoruz. Bu şehirler arasında Brooklyn ve Queens'e ek olarak Coney Island ve daha fazlası sunuluyor. Buralarda daha farklı düşmanlar karşımıza çıkabiliyor, ek görevlerin burada daha fazla bizlere sunulduğunu söyleyebiliyor ve burada yapacağımız hamlelerle beraber gidişatımızı sağlama almaya çalışabiliyoruz.
 
Şehri birbirine katan düşmanların olduğu bu yapımda elbette sadece ana düşmanları ortadan kaldırmakla kalmıyor aynı zamanda bu düşmanların yan görevlerinin de olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda bildiğiniz üzere ve yukarıda bahsettiğimiz gibi isterseniz ana görevleri doğrudan yapabiliyor isterseniz de yan görevlerden ilerlemek durumunda kalabiliyorsunuz. Ancak yan görevleri bir yerde yapmak durumunda kalabilirsiniz. Çünkü oyunda bir gelişmişlik sistemi olduğundan dolayı bazı düşmanlar zorlu bir şekilde karşımıza çıkabilir ve onları ortadan kaldırmak da zorlu olabilir. Dolayısıyla onların seviyesine ulaşmak için yan görevleri tamamlamak ve yeni becerilerin kilidini açmak oldukça önem arz ediyor.
Şehri birbirine katan ana düşmanların haricinde yan görevlerin burada oldukça önemli olduğunu söyleyebiliyor ve dikkat çekici unsurların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
Burada yan görevlerle beraber gerçekten kendimizi zorlu ortamlarda bulabiliyor, bize silahlarla ateş eden düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve onların silahlarını elimize alarak kafalarına fırlatabiliyoruz. Zaten ilk oyunda olduğu gibi bu oyunda da aksiyonun dozunun bir hayli yüksek olduğunu ve karakterimizin hızlı ve çevik bir şekilde hareket ettiğini aktarabiliyoruz. Ana karakterlerimizle beraber düşmanların altından üstünden ilerleyebiliyor, ağımızı onları kontrol etmek için kullanabiliyor, doğrudan düşmanların üzerine uçan tekmemizi sağlayabiliyor ve takla ata ata düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla karakterimizle beraber oldukça çevik bir hareket sistemi bizlere sunuluyor ve bununla beraber de hem arkadaşlarımıza hem de sevdiklerimizi kurtarmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Aksiyon sistemine biraz daha giriş yapacak olursak elbette yumruklarımızı konuşturabiliyor, tekmelerimizi atabiliyor, yukarıdan aşağıya doğru süzülürken düşmanları uçurabiliyor, düşmanları ağımızla beraber duvara yapıştırabiliyor veya elimizdeki ağı kullanarak yerden yere vurabiliyoruz. Oldukça fazla kombinasyon sisteminin ve aksiyon sisteminin bulunduğu bu yapımda yapacağımız hamlelerle beraber gidişatına yön verirken aynı zamanda istediğimiz şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve böylece üst düzey bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz.

Spider-Man hikayesine adım attığımız ve üst düzey sistemlerle karşılaştığımız yapımda, farklı görevler alarak şehri kötülerden arındırmaya çalışıyoruz. Hem ana görevler hem de yan görevler, ilgi çekici bir hikaye sunuyor. Ana görevler dahilinde ara sahneler ve boss savaşları ön plana çıkıyor. Arka planda yer alan hikaye, ara sahneler ve karakterler arası diyaloglarla aktarılıyor. İhtiyacı olan herkese yardım etmeye çalıştığımız bu yapımda, hem New York şehrinin sakinlerini hem de sevdiklerimizi kurtarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Farklı karakterlerle tanışıp, onların neler yaşadığını öğrenebiliyor ve büyük kötüleri ortadan kaldırarak şehri tehdit eden unsurları yok edebiliyoruz. Açık dünyada gezip tozabiliyor, farklı bölgelere ilerleyebiliyor, karakterlerle konuşabiliyor ve onların hikayelerini öğrenebiliyoruz. Bu sistemlerle yer aldığımız oyunda, elimizden geleni yapmak tamamen bizim işimiz oluyor ve ilerleyebildiğimiz sistemlerle yeni aksiyon becerilerinde ustalaşma yoluna geçiyoruz.
 
Farklı hikayeler, farklı dokular ve farklı sistemlerle ilerleyebildiğimiz oyunda, yüksek teknolojili teçhizatlar da mevcut. Yumruklar ve tekmeler haricinde, çeşitli araçlar da kullanabiliyoruz. Bu araçlar dahilinde ağlarımızı daha farklı şekilde atabiliyor, yukarıdan aşağıya doğru süzülebiliyor ve ağ kanatları sayesinde kuş gibi enlere doğru adım atmaya hazırlanabiliyoruz.
 
 

Bunun dışında oyunda elbette çeşitli teknoloji destekleri bulunuyor. Dokunsal geri bildirimlerle beraber tepkisel titreşimler bizlere sunuluyor ve hem Peter karakterini hem de Miles karakterini kullanırken doğrudan onların yeteneklerini elimizde hissedebiliyoruz. Tüm gücümüzü parmak uçlarında hissedebileceğimiz ve güzel bir deneyim elde edebileceğimiz yapımda, uyarlanabilir tetiklerle beraber akrobatik hareketler üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve heyecanlı kombinasyonları gerçekleştirebiliyoruz. Bu kombinasyonlarla beraber doğru zamanda doğru şekilde tuşlara bastığımızda elbette düşmanları aman vermeyecek şekilde ortadan kaldırabiliyor ve örümcek ağımızla beraber düşmanları sallandırmanın keyfine çıkarabiliyoruz. Tehlikeli düşmanların saldırılarından kaçabileceğimiz ve 3 boyutlu bir ses sisteminin bulunduğu yapımda, düşmanların geldiği noktaları doğrudan kulaklarımızla hissedebiliyor ve o hareketliliğin trafiğini doğrudan deneyimleyebiliyoruz.

New York şehri içerisinde yer alabildiğimiz ve burada gezip tozabildiğimiz yapımda çarpıcı görseller olduğunu da aktarmakta fayda var. Yeni sistemlerin bulunduğu yapım içerisinde Brooklyn ve Queens, Coney Island ve daha fazlası dahil olmak üzere yeni güzel canlı ortamları ve konumları keşfetmeye hazırlanıyor ve keşif unsurlarının bir hayli ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Her bölgede dikkat çekici unsurların bulunduğu yapımda bu unsurları ilerlemek durumunda kalıyor ve bir süper kahramanın hayatını burada yaşayabiliyoruz. Acımasız düşmanlara karşı gelebileceğiniz ve üst düzey bir sistemle karşı karşıya kalabileceğiniz yapımda genel olarak bu tarz bir deneyim bizlere aktarılıyor.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, New York sokaklarına korku salmaya hazırlandığımız yapımda iki oynanabilir karakteri deneyimleyebiliyor ve hızlı bir şekilde geçiş yapabiliyoruz. İkonik Marvel kötüleriyle karşı karşıya kalabileceğimiz bu yapımda, şehri bir yandan keşfederken diğer yandan Venom, Kraven the Hunter, Lizard ve daha fazlasıyla mücadele ediyoruz. Bu düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor ve ana hikaye boyunca ilerleyerek bu büyük tehditleri bertaraf etmeye çalışıyoruz.
 
İlk oyunda yer alan bölgelerin daha fazlasını bu devam oyununda bulabiliyoruz. Genişletilmiş New York şehrinde, Brooklyn, Queens, Coney Island gibi yeni bölgeler sunuluyor. Bu yeni şehirler, bizlere dikkat çekici ortamlar ve daha fazla düşman sunuyor. Ek görevlerin burada daha fazla olduğunu ve yapacağımız hamlelerle ilerleyişimizi sağlamlaştırmamız gerektiğini söyleyebiliyoruz. Şehri birbirine katan düşmanların olduğu bu yapımda, ana düşmanları ortadan kaldırmanın yanı sıra yan görevlerle de meşgul olabiliyoruz.

Oyunda, ister ana görevleri ister yan görevleri yapma seçeneğine sahibiz. Ancak, bazı zorlu düşmanları yenmek için yan görevleri tamamlamak ve yeni becerilerin kilidini açmak önem taşıyor. Gelişmişlik sistemi sayesinde, bazı düşmanlar zorlu bir şekilde karşımıza çıkabilir ve onları yenmek için yan görevlerden elde edeceğimiz deneyim ve beceriler kritik bir rol oynuyor. Dolayısıyla, yan görevleri tamamlayarak karakterimizi güçlendirmek ve hikayede ilerlemek için stratejik adımlar atmamız gerekiyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 2 29 Haziran Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 3 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 2 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 29 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler