Silent Hill 2 Remake'ten Yeni Haberler Geliyor: İşte Yeni Sunum Tarihi

28.05.2024 12:37 Mehmet Tandoğan

 
 
Konami yepyeni bir sunumla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Açıklanan detaylara göre Silent Hill Transmission adlı yeni etkinlik 31 Mayıs Türkiye saati ile 02.00'de gerçekleştirilecek.
 
Sunumda Silent Hill 2 remake'in yer alacağı belirtiliyor 
 
 
 
Etkinlik detaylarına bakacak olursak öncelikle mevcut oyunlardan çeşitli detaylar bizlere sunulacak ve diğer taraftan yakında hayranların karşısına çıkacak olan Return to Silent Hill filmine derinlemesine bir bakış atılacak. Bunun dışında yeni projelere de göz atılacak.
 
Duyuru Bloober Team ekibi tarafından paylaşıldı ve bu da etkinlikte Silent Hill 2'nin yeniden yapım sürümünden çeşitli detaylar görebileceğimiz anlamına geliyor. Öte yandan Silent Hill f geliştiricisi NeoBards Entertainment stüdyosu yaratıcı yönetmeni Al Yang da Twitter üzerinden yayınlanan duyuru haberini retweetledi.
 
İlk Silent Hill Transmission sunumu 19 Ekim 2022'de gerçekleşti ve Silent Hill 2 Remake, No Code Studios'un Silent Hill Townfall adlı yan oyunu, 1960'ların Japonya'sında geçen Silent Hill f adlı hikaye odaklı yan projeyi, Silent Hill Ascension adlı sürükleyici bir yapımı ve Return to Silent Hill adlı film tanıtımlarını içeriyordu.
 
 
 
Remake sürümünde bizleri neler bekliyor?
 
Omuz üstü kamera sistemi ile beraber ilerleyebileceğimiz ve yeniden yapım sürümü içerisinde gerçekten de üst düzey grafiklerin ve yeniden yapılmış modellemelerin olacağı oyunda dikkat çekici oynanış unsurlarının olacağı söyleniyor. Bu unsurlarla beraber öğle yemeğinden bir mektup alan ana karakterimiz onu bir kez daha görmek umuduyla doğrudan korkutucu bir kasabaya doğru ilerlemeye çalışıyor. Etrafı sislerin kapladığı ve buraların hiçbir şekilde haritada olmadığı yapım gerçekten de dikkat çekici bir gerilim ortamını bizlere sunuyor.
 
Oyun içerisinde ilerlerken sürekli olarak kendimizi diken üstünde hissedecek ve bu gerilimi sonuna kadar hissedebileceğiz. Gerilimle beraber kendimizi zorlu ortamlarda bulacağız ve aynı zamanda hayatta kalmanın yollarını burada arayabileceğiz. Gölün kenarına doğru ilerleyebildiğimiz esnada elbette farklı ortamlara geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda kendimizi ikonik alanlarda bulabiliyoruz. Zaten ilk orijinal oyunla beraber güzel bir deneyim elde ettik. Şimdi ise yeniden yapım sürümü ile beraber o ikonik anlara yeni teknolojilerle beraber dönmeye hazırlanıyoruz.

Oyunundan beklentiler bir hayli yüksek ancak ilk yayınlanan oynanış fragmanı ile beraber eleştirilerin odağı haline geldi diyebiliriz. Çünkü bu fragman içerisinde vuruş dinamiklerinin ve mekaniklerinin gerçekten de kötü olacağı ön plana çıktı. Oldukça kötü bir vuruş hissiyatını ve dinamiklerine sahip olacağı belirtilen ve fragmanlarda görebileceğimiz üzere oyuncular gerçekten de bu duruma büyük tepki gösterdi. Hatta kısa süre sonra geliştirici ekibi bu durum hakkında açıklama yapmak durumunda kaldı. Açıklaması ise şu şekildeydi: "Fragmanda gördüğünüz elementleri henüz tam olarak gerçekçiliği yansıtmıyor. Bu tamamen Konami'nin satış stratejisini oluşturuyor. Dolayısıyla gerçek oyunda yer alan savaş mekanikleri daha iyi bir deneyimi sizlere sunacak."
 
 

Bu açıklamayla beraber elbette oyuncuların içi biraz daha soğudu çünkü fragmanda görebildiğimiz üzere oynanış dinamikleri gerçekten de kötü bir şekilde dizayn edilmiş gibi görünüyor. Bu şekilde olursa eğer hayal kırıklığı yaratan bir yapıyla karşı karşıya kalabilir ve bununla beraber de oyun eleştiri yağmuruna tutulabilir. Ancak elbette sadece vuruş dinamiklerinin kötü olması oyunu tamamen kötü yapmaz. Fakat oyun içerisinde yer alan bu parça oyunun büyük bir kısmını kapsıyor ve oyun içerisinde her ne kadar gerilim dolu ve korku dolu atmosferi olsa da vuruş dinamik denen ön plana çıkması da zaten kaçınılmaz. Çünkü oyun içerisinde zaten yapabileceklerimiz oldukça sınırlı. Burada sadece etrafı keşfedebiliyor, etrafta çeşit kuşları toplayabiliyor, kapıları açmaya hazırlanıyor ve korku dolu unsurlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Korku dolu unsurlarla karşı karşıya kalıp kendimizi korumak için de elbette vuruş mekaniklerine güvenmek durumunda kalıyoruz. Burada elimize farklı silahlar alabiliyor ve bu silahlarla beraber de düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Zaten burada karşımıza çıkan düşmanlar yaratık ve canavar olarak bizlere sunuluyor ve tuhaf ölümsüzlerle beraber karşı karşıya kalabiliyoruz. Burada elimize sopa alarak düşmanların kafasına kafasına vurabiliyor veya elimize bir silah olarak düşmanlara karşı bu silahları kullanabiliyoruz.

Ancak burada sınırlı sayede cephane sistemi olduğundan dolayı elbette elimizdeki silahın mermilerini rastgele sağa sola ateş etmemeye özen gösteriyor ve kendimizi burada korumak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de tüylerini diken diken edecek biriyle karşı karşıya kalabiliyor, elimizdeki sınırlı cephane ile beraber hayatta kalmanın yollarını arıyor ve aynı zamanda hikaye konusunda da ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Arka planda yer alan hikaye elbette hem ara sahnelerle hem de çeşitli diyaloglarla beraber bizlere sunuluyor ve bundan da beraber arka plandaki hikaye konusunda fikir sahibi olabiliyoruz. Ek olarak bu hikayeyi elbette sağda solda bulabileceğiniz ipuçları ve notlarla beraber de kendini açabiliyor. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurları bir araya getirerek güzel ve harmanlanmış bir hikaye içeriği ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Zaten ikonik bir yapıya sahip olduğundan dolayı bu oyun için hayranların bir hayli bekleyiş içerisine girdiğini ve oyunu oynayacak birçok oyuncu ve oyuncu topluluğunun olduğundan bahsedebiliyoruz. Yani çıkışıyla beraber hem satış anlamında hem de beklenti anlamında gerçekten de büyük bir işin ortada olduğunu söyleyebiliriz.
 
 

Bu uyarlama oyun beklenenden daha iyisini bizlere sunar ve oldukça şaşırtıcı ve iyi yapılan noktalarla oyunu eleştirebiliriz. Ana hikayeye kısaca dokunacak olursak, öğlen eşinden bir mektup alan James, onu bir kez daha görmek umuduyla Silent Hill adlı bir kasabaya doğru ilerlemek durumunda kalıyor. Bu kasaba gerçekten de hem harita üzerinde görünmüyor hem de sislerle kaplı bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ve gerilimin hat safhada olduğu bu ortam içerisinde kendimizi gölün kenarındaki bir kasabada bulabiliyor ve bu kasaba içerisinde korkutucu unsurların bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Elbette onunla pek çok anıyı paylaştığı yere giden ana karakterimiz tekrar görmek umuduyla eşine tırım tırım aramaya koyulurken bir yandan da etraftaki olan olaylara bir anlam vermeye çalışıyor.

Serinin en iyisi olarak görülen ve oyuncular tarafından bir hayli sevilen bu yapım içerisinde psikolojik bir hayatta kalma korku deneyimi bizleri bekliyor. Burada tüyler ürpertici görsellikte ve içgüdüsel seslerle beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre en yeni donanımlarla beraber ustalık eserinin yeniden yapım sürümü ile karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Yüksek kaliteli grafikler ve ses efektleri ile beraber bezeli bu yapım içerisinde gerçekten de güzel bir deneyim elde etmek istiyoruz. Çünkü daha önceden oynadığımız üzere oyunun ortamı, atmosferi ve gerilim dolu unsurları gerçekten de güzel bir şekilde bizlere aktarılmıştı. Şimdi ise bu unsurlar yine teknolojilerle beraber desteklenirse güzel bir deneyim bizlere sunulabilir.

Yapım içerisinde diğer taraftan açıklanan detaylara göre ışın izleme gibi son teknoloji iyileştirmeleri bizlere sunulacak. Bu tarz detaylarla beraber oyun gerçekten de yüksek kaliteli grafiklere ulaşabilir ve ışın izleme özellikle gerçekçi yansımalarla beraber bizlere üst düzey bir yapı sunabilir.

Işın izlemeyi kullanmak için elbette yüksek donanımlara sahip bir PC sistemine sahip olmanız gerekiyor. Çünkü ışın izlemeyi aktif hale getirdikten sonra elbette ekran kartına daha fazla yük bindiriliyor ve böylece oyunun kalitesi daha fazla artış gösterebilir. Buna bağlı olarak FPS konusunda elbette daha aşağılara çekilebilen bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Dolayısıyla ışın izlemeyi aktif hale getirirken bu durumları da göz önünde bulundurabilirsiniz.
 
 

Diğer taraftan DLSS gibi teknolojilerin FPS'i (Kare Hızı) arttırdığını ve görüntü kaybı yaşamadan da gerçekten ekran kartına yük bindirmeden güzel bir deneyim sunduğunu söyleyebiliriz. Eğer DLSS desteği de bulunursa tadından yenmez bir yapı ile karşı karşıya gelebiliriz. Çünkü bu tarz DLSS destekleri oyunda yer alan kare hızlarını daha da yükseltiyor ve ekran kartına yük bindirmeden ve aynı zamanda görüntü kalitesinde düşüş yaşamadan daha akıcı bir oyun deneyimi elde edebiliyorsunuz.
 
Eğer bir oyunda böyle bir destek varsa kullanmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz ve DLSS performansını ortalama şeklinde ayarlarsanız daha iyi bir deneyim elde edebilirsiniz. Eğer bu kapsamında daha düşük bir sisteme sahipseniz DLSS sistemini performans seçeneğine ayarlayabilirsiniz. Bunun için elbette kendi sisteminize göre düzenleyip seçebilirsiniz. Tüyler ürpertici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ilgi çekici atmosferlerde kendimizi bulabileceğimizi, yapımında elbette gölün kenarındaki Silent Hill kasabasında farklı bölgeler bulunduğunu, her bölge içerisinde ortaya çıkabilecek farklı düşmanlardan bahsedebilir ve ek olarak burada binalara giriş yapabildiğimizi, ortamları keşfedip yeni bölgelere doğru adım atabildiğimizi ve her bölge içerisinde farklı düşmanlar, atmosferler, manzaralar, oynanış içerikleri ve daha fazlasının olacağından bahsedebiliriz.
 
Kendimizi korkutucu koridorlarda ve korku dolu mahallelerden geçerken üst düzey bir korku deneyimini bizlere sunmayı hedefleyen oyunda gerçekten de korkutucu unsurların ve sürekli olarak gerilim dolu bir sistemin olduğundan bahsedebiliriz. Bu da bizi sürekli olarak tetikte tutuyor ve gerilimi sonuna kadar hissettiriyor. Oyun boyunca gelebileceğimiz ve daha iyi atmosferlerle karşı karşıya kalabileceğimiz bu yapımda aksiyonun merkezinde kendimizi hissedebileceğimiz bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve üç boyutlu yeniden ses düzenlemeleriyle beraber de kendimize her yerden gelen seslerin eşliğinde bulabiliyoruz. Bu da gerilimi arttıran unsurlar arasında yer alıyor.
 
 

Daha büyük ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve daha önce erişilemeyen, yeni versiyonda ilk kez ortaya çıkan mekanları, binaları ve daha fazla kısmı burada keşfedebileceğiz. Geliştirici ekip burada daha fazla oynanış elementlerinin, daha fazla ortamın, mekanın ve daha fazlasının olacağını söylüyor ve kasabanın genişletilmiş haritasını içerisinde yepyeni bir versiyonla karşı karşıya kalabiliyor ve oyuna yepyeni bir bakış açısı getiriliyor diyebiliriz.
 
Farklı bakış açıları ile beraber büyük beğeni toplayan eski hikayenin tadını yeniden yaşamaya hazırlandığımız bu yapımda elbette hem ara sahnelerin hem de ortamların daha gerçekçi bir şekilde bizlere sunulduğunu söyleyebiliriz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi ışın izleme ile beraber gerçekten de suların dikkat çekici bir şekilde yansıdığı ortamların daha çekici bir şekilde bizlere sunulduğu aşikar. Orijinal oyundaki sabit kamera sisteminin yerine burada omuz üstü kamera alıyor ve üçüncü şahıs kamera bakış açısı ile beraber ilerleyebileceğimiz bu yapımda yeni sürümde James'in görüş açısı daha da iyi bir şekilde bizlere sunuluyor ve canavarların kol gezdiği kasabayı keşfederken heyecan dolu ve sürükleyici bir kamera bakış açısı ile beraber de karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Kısaca toparlayacak olursak, omuz üstü kamera sistemi ile ilerleyebileceğimiz ve yeniden yapım sürümünde üst düzey grafikler ve yeniden yapılmış modellemeler sunan bu oyunda dikkat çekici oynanış unsurları bulunuyor. Ana karakterimiz, eşinden gelen bir mektup üzerine onu bir kez daha görmek umuduyla korkutucu bir kasabaya doğru yol alıyor. Sislerin kapladığı ve haritalarda yer almayan bu kasaba, dikkat çekici bir gerilim ortamı sunuyor. Oyun boyunca kendimizi diken üstünde hissedecek ve gerilimi sonuna kadar yaşayacağız. Zorlu ortamlarda hayatta kalma yollarını arayacak, göl kenarına doğru ilerlerken farklı ortamlara geçiş yapabileceğiz ve ikonik alanlarda kendimizi bulacağız. Gelişmiş savaş deneyiminin bize sunulacağı yapım içerisinde çelik boru tabanca gibi farklı ve tanıdık silahlara karşı karşıya kalabilecek ve bu kez güncellenmiş savaş sistemlerinin bizi beklediği söyleniyor.
 
Oyun içerisinde elbette kaçırma hamlelerin olduğundan da bahsedebiliyoruz; tam düşmanın saldırdığı esnada kendimizi sağa sola veya geriye doğru atabilir ve böylece düşmanların saldırılarından kendimizi kaçındırabiliriz. Ek olarak burada yapacağımız hamlelerle beraber nişan alabiliyor, silahlarımızdaki mermileri düşmanların üzerine yağdırabiliyor ve canavarlarla savaştığımız anlar elbette üst düzey bir korku ve gerilim atmosferini bize sunuyor. Her zamankinden daha ilginç ve gerilim dolu olacak olan bu yapımdan beklentiler bir hayli yüksek diyebiliyoruz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 2 29 Haziran Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 3 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 2 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 29 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler