Silent Hill'den Esinlenen Post Trauma'nın Çıkış Tarihi Açıklandı

25.08.2024 20:02 Mehmet Tandoğan

 
 
Raw Fury ekibi tarafından biz oyun severlere sunulacak olan psikolojik korku-macera oyunu Post Trauma'nın çıkış tarihi açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre oyun 29 Ekim tarihinde PC platformu için piyasaya sürülecek.
 
Post Trauma iki farklı kontrol seçeneğine sahip
 
 
 
Silent Hill'den esinlenen psikolojik korku macerası Post Trauma için yeni bir fragman yayınlanmış durumda. Bu fragmana haberimizin en altından ulaşabilir ve oyun hakkında daha fazla detay sahibi olabilirsiniz. Konumuza dönecek olursak, oyunda garip düşmanların ve yaratıkların bulunduğu bir yerde uyanıyor ve geri dönmenin yolunu bulmaya hazırlanıyoruz. Oyunda ayrıca 60 yaşındaki Roman adlı bir adamın rolünü üstleniyoruz.
 
Oyun içerisinde iki farklı kontrol seçeneği bulunuyor. Bu kontroller arasında modern ile Silent Hill ve Resident Evil'da yer alan kontrol seçenekleri bize sunuluyor. Bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulacağından dolayı beklentilerinizi buna göre ayarlamanızda fayda var.
 
Son olarak oyunun sistem gereksinimlerine bakacak olursak PC oyuncuları en az 12 GB RAM’e, AMD FX-6100 veya Intel i3-3220 işlemciye ve AMD Radeon R7 360 veya NVIDIA GeForce GTX 650 Ti ekran kartına sahip olmaları gerekecek. 
 
 
 
Oyunda neler var?
 
İlgi çekici ortamları ile korku unsurları ve gerilim içerikleriyle karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım, sabit kamera bakış açısıyla beraber *Silent Hill* oyunundan esinlendiğini doğrudan bizlere gösteriyor; sadece kamera bakış açısıyla değil, aynı zamanda korku dolu ortamları ve çok daha fazlasıyla seri ile hayli benzerlik gösterebiliyor. Klasiklerden ilham alan ve türün dikkat çekici içeriklerini bünyesinde barındıran yapımda Roman adlı bir karakter olarak yer alıyor ve ilerlemek için tren kondüktörü rolünü üstlenmek durumunda kalıyoruz.
 
Korkunç, çarpık bir gerçeklikte sıkışıp kaldığımız yapının içerisinde ilerleme sisteminin oldukça zorlu bir şekilde karşımıza çıktığını aktarabiliyor ve 10 yılların tanımlayacak klasiklerinden ilham alan bir yapıyla karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Farklı gerçeklik içerisinde geçiş yapabildiğimiz yapımda, elbette tuhaf unsurlar, yaratıklar, düşmanlar, canavarlar ve çok daha fazlasının ne olduğundan bahsedebiliyoruz. Orta yaşlı bir tren yöneticisi olarak karşımıza çıkan Roman adlı karakter bilinmeyeni keşfetmeye çalışıyor, gizemleri çözmeye başlıyor ve tehdit edici ortamlarda gizlenen sırları açığa çıkarmaya başlıyor. Durum böyle olunca, siz de gergin dolu ortamlara geçiş yapmak durumunda kalıyor; arka planda yer alan seslerin ve müziklerin gerçekten de ortamı daha da gerdiğini söyleyebiliyor ve deneyimleyebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere arka plan sesleri ve efektleri bir hayli önem arz ediyor; aynı şekilde oyun içerisinde bu duruma bir hayli özen gösterilmiş durumda.
 
Durum böyle olunca, elbette oyun içerisinde oldukça gergin ortamlarda kendinizi görebiliyor ve bu gerilim dolu ortamlar içerisinde kendi yolumuzu bulmaya hazırlanabiliyorsunuz. Tehdit edici ortamlarda yer alabildiğiniz yapımda, arka planda gizlenen tarifsiz dehşetlerden kurtulmak için türlü hareketler sergilemek durumunda kalıyor ve karakterimizin burada belli başlı temel kontrolleri bulunuyor. Karakterimizle beraber yürüyebiliyor, hızlı bir şekilde konuşabiliyor, farklı unsurların ve yapıların arkasına saklanabiliyor ve daha fazla detay ile beraber hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz. Türün klasiklerinden ilham alan korku yapımı içerisinde bilinmeyeni keşfetmek için, elbette etrafında neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve çevre unsurları ile etkileşime geçiyoruz. Buralarda neler olup döndüğünü anlamak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla, etraftaki keşfedebileceğimiz çeşitli unsurlar, ipuçları, notlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
 

Gerilim dolu ortamlarda hayatta kalmaya çalışabileceğimiz yapımda, gizlenen tarifsiz dehşetlerden kurtulmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve gerçeği ortaya çıkararak ailemize geri dönmenin bir yolunu bulmaya çalışabiliyoruz. Bunun yanı sıra, oyun içerisinde elbette türlü ortamların olduğundan bahsedebiliyor ve tuhaf bölgelere ve odalara doğru geçiş yapabiliyoruz. Her odada farklı unsurlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Korku dolu koridorlarda ilerlemeye başlayacağımız oyunda, karakterimizin bir de el feneri bulunuyor ve bununla beraber etrafı aydınlatarak ilerlemek durumunda kalıyor.
 
Elbette bu el feneri omuzumuza takılı bir şekilde ilerletebiliyor ve bu sayede etrafı aydınlatmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Oyunda daha çok karanlık bir atmosfer bizleri beklediğinden dolayı, etrafı aydınlatmak oldukça önem arz ediyor ve aydınlık taraflardan gitmekte büyük önem taşıyor. Durum böyle olunca, ortalıkta bulunan karanlık sırları çözmek durumunda kalıyor ve karakterimize beraber ilerlerken aynı zamanda yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu oldukça gerilim dolu ortamlarda kendisini bulabiliyor ve bununla beraber bu tarz oyunlardan daha çok korku severler ve gerilim severler zevk alabilir. Elbette diğer oyuncular da oyuna geçiş yapabilir ve oyuna nasıl bir rapor sahip olduğunu görebilir.
 
Tehdit edici ortamlarda yer aldığımız yapımda farklı evrenlerin olduğunu söyleyebiliyor ve bu evrenler içerisinde en çarpık olanı ne yazık ki bize denk geliyor. Dolayısıyla, oyunda yer aldığı süre boyunca tüm bunları aşmak ve zorlu ortamlar içerisinde kendi yolumuzu bulmak büyük oranda önem arz ediyor. Gizlenen tarifsiz dehşetleri ortaya çıkarabileceğimiz ve onları ortadan kaldırabileceğimiz yapımda, korkunç çarpık bir gerçeklikte kendi yolumuzu bulmaya hazırlanırken, bu ortamlarda aynı zamanda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve karakterimize farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Her bölge içerisinde farklı ortamlar, korku dolu unsurlar, yaratıklar, bulmacalar, etkileşime girebileceğimiz unsurlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bu detaylarla beraber her bir ortama girerken etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor; zaten onun içerisinde keşif unsurlarının da bir hayli ön planda olduğunu vurgulamak gerekiyor.
 
 

Eve dönmenin bir yolunu bulmaya çalıştığımız yapımın içerisinde, korku dolu bir cehennemde sıkışmış kalmış ve işkence görmüş tuhaf yaratıklarla karşı karşıya kalıyor ve hikayede neler olup bittiğini anlamak için buralarda etrafı keşfetmek gerekiyor. Kâbuslarla dolu ortamlardan kaçmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalabileceğimiz yapımda, gerçeküstü bir dünyada yer alabiliyor ve beklenmedik olayların burada karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra, akıl almaz gizemlerin bizleri beklediği yapımda etrafı keşfederek çeşitli bulmacaları çözmek durumunda kalıyor ve sadece düşmanlardan kaçmak yeterli olmuyor; aynı zamanda bu bulmacaları çözmek de gerekiyor. Durum böyle olunca bir yandan bulmacaları çözerek oralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve diğer yandan ise tuhaf yaratıkların nereden geldiğini bulmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde tuhaf ortamlara doğru geçiş yapabilir ve sabit kamera bakış açısıyla beraber dikkat çekici ortamlarda kendi yolumuzu bulmaya hazırlanabiliyoruz.
 
Çarpık dünyadan çıkış yolunu bulmak için büyük oranda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bazı bölgelerin karlarla kaplı olduğunu, bazı bölgelerin ise tuhaf yaratıkların organları ile kaplı olduğunu aktarabiliyoruz. Rahatsız edici ortamlarda yer aldığımız yapımda benzersiz yerlere doğru geçiş yapabiliyor ve buraları keşfederken manzaralara da kendimizi kaptırmak durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde ilerlerken bulmacaları çözmek için birden fazla yol bizleri bekliyor ve aynı zamanda bu zorlukları aşmak için etrafı keşfetmek durumunda kalıyoruz. Bulmacaların ilk etapta kolay olduğunu, ardından ise daha zorlu bulmacalarla karşı karşıya kalabildiğimizi aktarabiliyoruz. Dolayısıyla, yapım içerisinde benzersiz yerleri keşfedebiliyor, bulmacalarla dolu ortamlara geçiş yapabiliyor ve buralarda rahatsız edici ortamlar içerisinde kendi yolumuzu bulmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla, oyunda yer aldığımız süre boyunca değerli araç ve eşyalarla gizli ortamlara doğru geçiş yaparken, aynı zamanda bunları kullanarak elbette kendi yolumuza daha da sağlam bir şekilde ilerletebiliyoruz.

Bulmacaları çözmenin bir yolunu aramaya başladığımız yapımda, gerçek korkunun ne olduğunu burada öğrenmek durumunda kalıyor ve hayal gücümüzün ötesine doğru bir yolculuğa çıkmak durumunda kalıyoruz. Etrafta gizlenen gerçekten de büyük tehlikeli işlerin bizlere sunulduğunu söyleyebiliyor ve birçok şeyin açıklanmadığı bir boyutta yer aldığımızı aktarabiliyoruz. Roman adlı bir karakterle ilerlemeye başladığımız yapımda, elbette karakterimizin saçlarının ağardığını söyleyebiliyor ve orta yaşlı bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Bununla beraber sadece yürümekte kalmıyor; aynı zamanda dehşetlerden ve yaratıklardan kurtulmak için şiddete başvurmak durumunda kalıyor ve bu kapsamda etraftaki nesneleri ve araçları kullanmak için büyük bir mücadele vermek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Yolumuza çıkan her bir unsuru en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştığımızda, elimizdeki silahları kullanabiliyor, düşmanlara karşı yakın dövüş ile beraber büyük bir mücadele sergileyebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı hamleler gerçekleştirirken zamanla gidişatına yön verebiliyor. Karakterimizin kaderinin bizim elimizde olduğu yapımda, tutku ve yetenekle beslenen benzersiz bir yolculuğun olduğundan bahsedebiliyor ve korku oyunlarına olan güçlü bir sevgiden beslenen bir yapıyı bünyesinde barındırdığını aktarabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun, Unreal Engine 5 oyun motoru ile destekleniyor ve gerçekten de üst düzey grafiklerle ve animasyon stili ile karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Sabit kamera bakış açısı, modern grafiklerle beraber harmanlanıyor ve gerçekten de ilgi çekici bir nostalji hissiyatı yaşanmasını sağlayabiliyor. Dolayısıyla, rahatsız edici ortamlara geçiş yapabiliyor, buralarda sinematik bir deneyim yaşayabilir ve oyunun ambiyansı ve heyecanı doğrudan yaşanabilir bir hal olarak karşımıza çıkıyor.
 
Benzersiz ve hipnotik müzik sistemleri sayesinde, elbette büyüleyici ses manzaralarıyla karşı karşıya kalabiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca arka plandaki hikaye bu müziklerle ve efektlerle bizlere sunuluyor. Bunun yanı sıra, korku oyunlarında bildiğiniz üzere arka planda yer alan müzikler ve sesler bir hayli önem arz ediyor; bunları en iyi şekilde duyabiliyor ve ortamlara gerginlik kattığını hissedebiliyoruz. Dolayısıyla, bu tarz oyunlarda bunların oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve oyun içerisinde bu durumun daha güçlü bir şekilde başarıldığını aktarmakta fayda var. Dikkat çekici ortamlarda yer alabildiğimiz yapımda, nelerin olup bittiğini öğrenmeye çalışırken aynı zamanda müzikler eşliğinde doğrudan ilerlemek durumunda kalıyor ve tuhaf unsurlarla beraber kendi yeteneklerimizi kullanabiliyoruz. Gerçek hayattan bağımsız bir şekilde ilerlemeye başladığınız boyutta neler olabileceğini elbette oldukça merak ediyoruz.

Tuhaf bölgelere geçiş yapabileceğimiz ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabileceğimiz yapım, oldukça dikkat çekici bir yapıyı bizlere sunmak istiyor. Birçok klasik oyundan ilham alan yapım, elbette kendi içinde ama güzel bir hikaye, ortam ve atmosferi bizlere sunmak istiyor. Umuyoruz ki güzel bir deneyimle karşı karşıya kalabilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz. Aynı zamanda oyunda üst düzey grafikleri bekliyoruz ve bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulduğundan dolayı, yine de beklentilerimizi buna göre ayarlamakta fayda var. Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere üst düzey grafikler her ne kadar sunulmak isterse de bazı durumlarda elbette aşağı kalır bir durumun olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, Post Trauma, Silent Hill serisinden ilham alarak sabit kamera bakış açısı ve gerilim dolu atmosferiyle oyunculara unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Oyuncular, Roman adlı bir tren kondüktörü rolünü üstleniyor ve tuhaf, çarpık bir gerçeklikte sıkışıp kalmış bir dünyada gizemleri çözmeye çalışıyor. Roman, bilinmeyeni keşfederken karşılaştığı korkunç yaratıklar, canavarlar ve diğer tehditlerle başa çıkmak zorunda. Oyun, türün klasiklerinden ilham alarak hem atmosfer hem de oynanış açısından zorlu bir deneyim sunuyor.
 
Sabit kamera bakış açısı, *Silent Hill* gibi eski korku oyunlarının nostaljik hissini yansıtıyor ve oyuncuların her an tetikte olmasını sağlıyor. Bu oyun, sadece kamera açısıyla değil, aynı zamanda korku dolu ortamlar, tehdit edici atmosfer ve ses tasarımı ile de gerilimi en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Listeye eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve böylece unutsanız bile haberdar olabiliyorsunuz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Bir Dönemin En Çok Oynanan Oyunu Flappy Bird Geri Dönüyor 24 Dk önce Park Yönetim Oyunu Planet Coaster 2 Çıkış Tarihi Belli Oldu 1 Saat önce Ördekli Battle Royale Oyunu DUCKSIDE Erken Erişim Tarihi Açıklandı 2 Saat önce eFootball Yeni Sezonu Bomba Gibi Başlıyor! 3 Saat önce Steam'in Uzun Süredir Beklenen Aileler Özelliği Kullanıma Sunuldu 12 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler