Tekken 8 DLC Karakteri Lidia Sobieska'dan Oynanış Görüntüleri

28.05.2024 11:11 Mehmet Tandoğan

 
 
Bandai Namco ekibi tarafından oyun severlere sunulan Tekken serisinin en yeni oyunu Tekken 8 için yeni karakterler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise DLC dövüşçüsü olarak bizlere sunulacak olan Lidia Sobieska’dan yeni oynanış görüntüleri ortaya çıktı. Bu görüntülere haberimizin en altından erişebilirsiniz.
 
Tekken 8 için iki farklı karakter daha gelecek
 
 
 
Oynanış görüntüsü içerisinde karakterimizin hangi hareketler sergilediğini, nasıl kombolar gerçekleştirdiğini ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz. Bu karakter öncesinde bildiğiniz üzere Eddy adlı DLC karakteri bizlere sunuldu. Bu DLC karakteri şu anda Steam platformu üzerinden 5.49 dolara satın alınabiliyor. Dolayısıyla Lidia karakterinin de bu fiyattan çıkış yapması bekleniyor.
 
Diğer taraftan iki farklı oynanabilir karakterin ilerleyen süreçte bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Öte yandan dövüş aksiyon oyunu Tekken 8 şu anda PlayStation 5, Xbox Series ve Steam üzerinden PC için mevcut durumda. Oyunun Steam platformu üzerinde en son incelemeleri "karışık" etiketine sahipken tüm incelemelere bakacak olursak "çok olumlu" olduğunu söyleyebiliriz.
 
Lidia Sobieska bu yaz geliyor. 
 
 
 
32 karakterle üst düzey bir dövüş oyunu 
 
Efsanevi dövüş oyunları serisi arasında yer alan Tekken, gerçekten de güzel bir yapıya sahip ve hemen hemen her oyuncuya hitap edecek bir sistemle karşımıza çıkıyor. Şimdi ise serinin en son oyunu olan Tekken 8'den bahsetmek istiyoruz.

Yapımda tamamen yeniden tasarlanmış karakter görselleri, animasyonlar, hikaye içeriği ve daha fazlası bizlere sunuluyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca sıfırdan geliştirilen detaylı modellemelerle beraber üst düzey bir yapı elde edebiliyoruz. Oyunda yüksek kaliteli grafikler, kendine has dövüş sistemleri, atmosferlerin gerçekçiliği ve daha fazlası ön plana çıkmaya devam ediyor.

Steam sayfasına bakacak olursak, oldukça olumlu etiketlere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Akabinde ise yeni karakterlerin oyuna dahil edilip edilmeyeceğini merak edebilirsiniz. Ancak şu anda oyun içerisinde toplamda 32 yeni nesil dövüşçü bulunuyor. Bu yeni nesil dövüşçülerden kastımız modellemelerinin yeniden yapılması.

Dolayısıyla yapımda, parçalanabilir arenalar gerçekçi yapısıyla beraber ön plana çıkan karakterler, hayatta da mekanlar ve daha fazlası bizlere sunuluyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca yeni oyunlara doğru rekabet edebiliyor, istediğimiz karakteri kullanabiliyor, karakterler üzerinde usta olma yoluna geçiş yapabiliyor ve Tekken 8'in en yeni bölümüne adım atmayı hazırlanabiliyoruz.

Her bir oyuncunun burada farklı bir deneyim elde edebileceği yapı ile karşı karşıya kaldığımız oyunda, farklı karakterlerle ilerleyebiliyor, oldukça detaylı karakter görselleri ile ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve akabinde ise buradaki karakterlerin her birinin farklı yeteneklerinin ve becerilerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla tüm bu detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendimizi güzel bir deneyim içerisinde bulabiliyoruz.
 
 

Oyunda arka planda bir hikaye bulunuyor ve hikaye kapsamında elbette kendimizi ön plana atabiliyor ve hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Sürükleyici bir yapıya sahip olan bu oyunda parçalanabilir arenalar ile beraber gerçekçi bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Karakterimizi elimize alabildiğimiz ve karakter üzerinde ustalaşmaya çalışabildiğimiz yapımda, farklı hareketler sergileyerek onların en iyi yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalışabiliyoruz. Burada her bir oyuncu yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı bir deneyim elde edebiliyor ve burada deneyiminizi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Bunun dışında yapım içerisinde elbette her bir karaktere farklı bir yetenek ve beceri bulunuyor. Bu yetenekleri ve becerileri ortaya çıkarmak, aynı zamanda onların nasıl saldırdığını görmek ve çeşitli komboları geliştirmek tamamen sizin işiniz oluyor. Hangi karakteri almak ve kullanmak istediğinize karar vererek ona göre seçim yapabilir ve böylece kendinizi hazırlayabilirsiniz. Deneyiminizi doruklara çıkarabileceğiniz ve her bir karakterin burada farklı şekillerde yer alabileceği bu yapımda, bu karakterleri kullanmak tamamen ustalığınıza bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.

Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm unsurlarla beraber ilerleyebiliyor, elinizden geleni yapmaya koyulabiliyor ve karakterler üzerinde usta olmak tamamen sizin işiniz oluyor. Örneğin bir karakteri seçip, o karakterin hangi komboları gerçekleştirdiğini görebiliyor ve komboları gerçekleştirirken hangi tuşlara basmanız gerektiğine karar verebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda seçtiğiniz karakteri en iyi şekilde öğrenmek oldukça önemli. Bu sayede hızlı bir şekilde oyunda yerinizi alabiliyor, düşmanlara karşı gelebiliyor ve hikaye konusunda ilerleme sağlayabiliyorsunuz.

Arka planda yer alan hikaye bize ara sahneler ve karakterler arası diyaloglarla aktarılıyor. Dolayısıyla üst düzey bir yapım sunulduğu bu yapımda dövüş ve aksiyon sisteminin doğrudan bize sunulduğunu söyleyebiliyor ve akabinde ise arka plandaki hikayeyi deneyimlemek tamamen bizim işimiz oluyor. Efsanevi dövüş sistemleri ile yer alabildiğimiz bu yapımda, yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı farklı dövüşçüler bulunuyor ve 32 farklı dövüşçünün burada yer aldığını söyleyebiliyoruz. Bu dövüşçülerle beraber kendimizi oyuna adapte edebiliyor ve bununla beraber sürükleyici bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 

Yeni nesil bir oyun sistemi ile karşı karşıya gelebildiğimiz bu yapımda elbette farklı oyun modlarının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu oyun modları ile beraber kendimizi yeni bir deneyime adım atmaya hazırlayabiliyor ve trajik bir hikaye konusuna yön vermeye başlayabiliyoruz. Zamana meydan okuyan bu destanın başlangıcına ilerleyebildiğimiz ve akabinde ise ön plana çıkan karakterlerle ilerlemeye çalıştığımız bu yapımda yapabileceklerimizle elbette gidişata yön veremiyoruz. Oyunda sadece çizgisel bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz.

Oyunda bulunan yeni sistemleri ve modlara bakacak olursak, öncelikle Heat isimli bir sistemin burada olduğunu söyleyebiliyor ve bu yeni dövüş sistemi oyuna gerçekten de yeni bir soluk getiriyor. Bu sistemle beraber karşılaşmaların agresif doğası daha da ön plana çıkmaya hazırlanabiliyor ve diğer yandan seriye aşina olduğumuz o oyun hissiyatıyla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Tekken serisine özgü oyun hissini ve taktiklerini koruyan bu sistemle beraber parçalanabilir arenalarda kendimizi daha da heyecanlanabileceğimiz ortamlarda bulabiliyor ve bununla beraber aksiyonun dozunun gitgide artış gösterdiğini söyleyebiliyoruz. Süper hareketlerle ve kombolarla beraber yer alabildiğimiz bu yapımda heyecanın yoğunluğunun sürekli olarak artış gösterdiğini söyleyebiliyoruz.
 
Çarpıcı mekanlarda kendimizi bulabildiğimiz ve yeni dövüş sistemleri ile daha da agresif bir yol alabildiğimiz bu yapımda bitirici vuruşlar sergileyebiliyor, düşmanların yani diğer karakterlerin nasıl ortadan kaldırılabileceğini görmeye hazırlanıyor ve onların zayıf noktalarını bularak elbette ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Zaten oyun içerisinde sürekli olarak kendimizi farklı arenalarda bulabiliyor ve bu arenalar içerisinde dövüşerek katılım sağlayabiliyoruz. Bu dövüşlerde kendimize ait bir kombo belirleyebiliyor ve düşmanları bu şekilde kilitleyebiliyoruz.
 
Üst düzey dövüşlere katılabileceğimiz ve bu dövüşlerde kendimizi öne atabileceğimiz bu yapımda, yeni ve tek kullanıcılar da bu moddan faydalanabiliyor. Bu mod dahilinde kendimize özgü bir karakter oluşturabiliyor ve Tekken serisinde yepyeni bir hayata geçiş sağlayabiliyoruz. Birçok arcade alanında çeşitli rakiplere karşı dövüşebileceğimiz bu modda ortaya çıkan hikayeyi görmeye hazırlanıyor, dikkat çekici ortamlara geçiş yaptıktan sonra elbette buraların nasıl yapılabildiğini deneyimleyebiliyor ve temel hareketler ve iş bitirici sistemlerle beraber de karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 

İş bitirici yetenekler ve kombolar üzerinde ustalaşabildiğimiz, ilerledikçe yeni karakterler açabildiğimiz ve aynı zamanda avatarlarla beraber de oyun içi özelleştirmeler yapabildiğimiz bu yapımda, yeni eşyaların kilidini açabiliyor ve bu eşyalarla beraber kendimize özgü bir profil oluşturabiliyoruz. Bu sayede diğer oyunculardan farklı bir şekilde ön plana çıkabiliyor ve her bir oyuncunun burada yeni sistem içerisinde yer aldığını söyleyebiliyoruz. Bu tarz profil sistemleri ile beraber elbette oyuncular gelişmişlik hissiyatını doğrudan hissedebiliyor ve bu tarz oyunlarda bu tarz gelişmişlik hissiyatlarının olması gerektiğini söyleyebiliyoruz.

Çünkü oyun içerisinde sürekli olarak aynı şeyi yapmak ve herhangi bir gelişmişlik hissiyatıyla karşılaşmamak gerçekten de bir yerden sonra sıkıcı hale gelebilir. Ancak bu tarz oyunların içerisinde özelleştirmelerin, kişiselleştirmelerin ve hatta gelişmişlik sistemlerinin yer alması gerektiğini vurgulamak gerekiyor. Bu sistemlerle beraber oyunda daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve en azından bir amacımızın olduğunu söyleyebiliyoruz. Zaten oyuncular bir amaç doğrultusunda hızlı bir şekilde ilerlemek isteyebiliyor ve o hedefe ulaşmak için ellerinden geleni yapmaya koyulabiliyor, aynı zamanda oyun içerisinde daha uzun süre yer alabiliyor ve böylece kendini oyuna kaptırabiliyor.

Dolayısıyla bu yapım içerisinde bu tarz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve Tekken hayatının burada tadını çıkarmak için elinizden geleni yapmaya koyulabiliyorsunuz. Bununla beraber birçok arenada kendinize kapışırken görebiliyor ve her Arenada farklı ortamların ve sistemlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Zaten hikaye gereği farklı ortamlarla ve karakterlerle karşı karşıya kalabiliyor ve siz ön planda dövüşürken arka planda gerçekten de canlı ve aksiyon dolu bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde zaten seriden aşina olduğunuz dövüş sistemleri, hamleler, kombolar ve daha fazlası bizlere sunuluyor ve bunun akabinde ise kendimizi oyun içerisinde geliştirebiliyoruz. Ne kadar çok geliştirebilirsek o kadar çok hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve oyundaki yerimize almaya koyulabiliyoruz.
 
Kısaca toparlayacak olursak Tekken 8, dövüş oyunları dünyasında efsanevi bir yere sahip olan Tekken serisinin en son halkası olarak karşımıza çıkıyor. Serinin önceki oyunlarının başarısını devam ettiren Tekken 8, birçok yenilik ve iyileştirmeyle oyunculara hitap ediyor.  

Yeniden Tasarlanmış Karakterler ve Animasyonlar

Tekken 8, tamamen yeniden tasarlanmış karakter modellemeleri ve animasyonlarla dikkat çekiyor. Oyundaki karakterlerin her biri sıfırdan detaylı bir şekilde modellenmiş ve yüksek kaliteli grafiklerle donatılmış. Bu, karakterlerin görsellerini ve hareketlerini daha gerçekçi ve etkileyici hale getiriyor.

Üst Düzey Grafikler ve Gerçekçi Atmosferler

Tekken 8, görsel açıdan serinin en iddialı oyunlarından biri. Yüksek kaliteli grafikler ve gerçekçi atmosferler, oyuna kendine has bir estetik kazandırıyor. Parçalanabilir arenalar ve etkileşimli çevre detayları, dövüş deneyimini daha da zenginleştiriyor.

Karakter ve Dövüş Sistemleri

Oyunda 32 yeni nesil dövüşçü bulunuyor. Bu dövüşçüler, yeniden modellenmiş karakterler olup, her birinin kendine özgü yetenekleri ve dövüş stilleri mevcut. Bu, oyunculara geniş bir karakter yelpazesi sunarak farklı dövüş stillerini deneyimleme imkanı veriyor.

Oynanış ve Rekabet 

Tekken 8, oyunculara rekabetçi bir dövüş deneyimi sunuyor. İstediğiniz karakteri seçerek, bu karakterin dövüş yeteneklerinde ustalaşabilirsiniz. Oyunun sunduğu detaylı karakter görselleri ve animasyonlar, dövüşlerin daha akıcı ve etkileyici olmasını sağlıyor.
 
 

Hikaye İçeriği

Tekken 8, sadece dövüş mekanikleriyle değil, aynı zamanda hikaye içeriğiyle de ön plana çıkıyor. Arka planda anlatılan hikaye, oyunun atmosferini derinleştiriyor ve oyunculara daha zengin bir deneyim sunuyor.

Topluluk ve Güncellemeler

Steam platformunda olumlu etiketlere sahip olan Tekken 8, geniş oyuncu kitlesi tarafından beğeniliyor. Geliştirici ekip, oyuncuların geri bildirimlerine önem veriyor ve düzenli olarak güncellemeler yaparak oyunu geliştirmeye devam ediyor.

Tekken 8, serinin klasik dövüş mekaniklerini korurken, modern grafikler ve yenilikçi özelliklerle güncellenmiş bir dövüş oyunu olarak öne çıkıyor. Yeniden tasarlanmış karakterler, gerçekçi arenalar ve etkileyici grafikler, oyunu sadece dövüş severler için değil, aynı zamanda görsel kaliteye önem veren oyuncular için de çekici hale getiriyor.
 
Eğer dövüş oyunlarını seviyorsanız, Tekken 8'e bir şans vermenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu sistemlerle beraber ilerleyebileceğiniz ve akabinde güzel bir deneyim yaşayabileceğiniz yapımda, farklı karakterleri elinize alabiliyor, dilediğinizi gerçekleştirebiliyor ve farklı karakterler üzerinde usta olabiliyorsunuz. Ayrıca hikaye konusunda neler olup biteceğini görebiliyorsunuz. Zaten serinin önceki oyunlarını oynadıysanız, bu oyunda hangi unsurların değiştiğini ve üst seviyeye ulaştığını görebilir ve önceki oyunlarla beraber hangi farklılıklara sahip olduğunu deneyimleyebilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyunun şu anda birçok dijital mağazada satışta olduğunu söyleyebilir ve istediğiniz şekilde oyuna atılma şansı elde edebilirsiniz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 2 29 Haziran Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 3 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 2 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 29 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler