Test Drive Unlimited Solar Crown PC Demosu Yayınlandı

07.06.2024 15:19 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını NACON ve geliştiriciliğini KT Racing ekibinin üstlendiği açık dünya yarış oyunu Test Drive Unlimited Solar Crown için yeni bir demo yayınlandı. Sadece PC platformuna özel olarak sunulan bu demo sayesinde oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve böylece fikir sahibi olabiliyorsunuz.
 
Test Drive Unlimited Solar Crown uzun süredir bekleniyor
 
 
 
Test Drive Unlimited Solar Crown için yayınlanan yeni PC demosuna Steam platformu üzerinden ulaşabilir ve 17 Haziran tarihine kadar deneyimleyebilirsiniz. Bu paket yayınlanmasına rağmen ekipler henüz oyunun PC sistem gereksinimlerini açıklamamış durumda. Ayrıca oyunun NVIDIA DLSS, AMD FSR veya Intel XeSS'i destekleyip desteklemeyeceği de bilinmiyor.
 
Diğer taraftan demo sürümü içerisinde oyuncuların ilgisini çekecek içerikler bulunuyor. Bunlar arasında tam sürüm oyun içerisinde yer alan 14 bölgeden 9'u, ilk 15 seviye, satın alınabilecek 16 araba, test sürüşü için 22 ek araba, 27 farklı yarış, Streets ve Sharps bölgeleri karşımıza çıkıyor. Son olarak oyunun 12 Eylül tarihinde piyasaya sürüleceğini belirtelim.
 
 
 
Bizlere neler sunacak?
 
Dikkat çekici sürüş dinamikleri ile ön plana çıkmaya hazırlanabileceğimiz, farklı bölgelere doğru gidebileceğimiz ve daha fazlasıyla beraber kendimize güzel bir deneyime kaptırabileceğimiz yapım, lüks hayatın kapılarını bizlere aralıyor ve burada yapacağımız hamlelerle beraber farklı etkinliklere katılım sağlayabiliyoruz. Farklı araçlara binebileceğimiz ve her bir aracın burada farklı şekillerde ön plana çıkacağı, aynı zamanda sürüş dinamiklerine de değişkenlik gösterdiği yapımda elbette serinin en yeni oyunu bizlere sunulmak isteniyor ve burada bir açık dünya yarış oyunu içerisinde neler yapabileceğimize tamamen biz karar verebiliyoruz. Yaşam tarzıyla ve sosyal deneyimlerle beraber ön plana çıkmaya hazırlanan bu yapımda, baştan sona oluşturulan bir Hong Kong Adası bulunuyor.

Bu arada gezip tozmak, etrafı keşfetmek, olağanüstü arabaların direksiyonuna geçmek ve lüks bir hayatın doruklarını yaşamak tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla serinin uzun süredir beklenen devam oyunu gerçekten de yapacağınız hamlelerle beraber yepyeni bir oyun içeriğini bizlere sunmak istiyor.

Bunun yanı sıra ikinci oyundan bu yana elbette 13 sene geçmiş durumda ve bu 13 senelik zaman diliminden sonra yepyeni bir oyun bizlere sunulmak isteniyor. Dolayısıyla bu kadar uzun bir zaman diliminin ardından elbette yeni oyunun beklentileri bir hayli yüksek olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu nedenle geliştirici ekibin gerçekten de bu noktada güzel bir deneyim sunması gerekiyor. Çünkü artık geldiğimiz noktada hem teknoloji anlamında hem de dinamik anlamında oldukça yüksek bir boyutta bulunuyoruz ve oyuncuların beklentileri de bir hayli yüksek durumda.

Kısacası bu anlamda umuyoruz ki güzel bir deneyim bizlere sunulur ve şu anda zaten yukarıda belirttiğimiz gibi oyunun PC demosu bizlere sunulmuş durumda. Oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlamak için bu demoyu denemenizde fayda var.

PC için sunulmuş olan bu demo sayesinde oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu, nereleri içerdiğini ve hangi kısımlara geçiş yapabileceğinizi tamamen görebiliyorsunuz. Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi tam sürüm içerisinde yer alan içeriklerin neredeyse yarısından fazlası bu demo sürümü içerisinde yer alıyor. Aynı zamanda herhangi bir süre sınırının olmadığından da bahsedebiliyoruz. Steam demo etkinliği kapsamında yani 17 Haziran tarihine kadar bu demoyu deneyebilir ve istediğiniz şekilde oyundaki yerinize alabilirsiniz.
 
 
 
Deneyiminizi yukarılara doğru çıkarabileceğiniz farklı araçlara geçiş yapabileceğiniz, yenilikçi oynanış sistemleriyle ve dinamikleriyle beraber bizlere sunacak olan bu yapımda açık dünya devasa çok oyunculuğa yarış deneyimi bizlere sunuluyor. Bu deneyimle beraber elbette türün yeniden tanımlanması gereken bir yapı ile karşı karşıya kalabileceğiz. Araba tutkunu olarak yer alabileceğiniz yapımda arabalarınızı elbette bir garaja toplayabiliyor, bu garaj içerisinde istediğinizi yaparken aynı zamanda araçlarınızı özelleştirebiliyor ve özelleştirme seçeneklerinin burada ön plana çıktığını söyleyebiliyoruz.
 
Özelleştirme seçenekleri ile beraber araçlarınızı boyayabiliyor, parçalarını değiştirebiliyor, daha hızlı motorlar takabiliyor ve bu sayede diğer oyunculardan farklı olabiliyorsunuz. Elbette gelişmişlik hissiyatının ön planda olduğu yapım içerisinde, dilediğinizi gerçekleştirmek ve aynı zamanda arabalarınızı geliştirmek için yarışlara ve etkinliklere katılmanız gerekiyor. Bu yarışlar ve etkinliklerle beraber de oyun içerisinde kazanabileceğiniz paralar bulunuyor. Bu paralarla hem kendi aracınızı geliştirebiliyor hem de özelleştirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra etkinlikler ve haftalık olaylar bizlere sunuluyor ve bu konuyla ilgili çeşitli detayların ilerleyen süreçte bizlere aktarılması bekleniyor. Ek olarak yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca her türlü yarış etkinliğine katılım sağlayabiliyor ve yarış etkinlikleri içerisinde farklı yarış türleri bulunuyor. Burada aynı zamanda bu yarış türleri ile beraber ilerlediğimiz esnada, bu yarış türleri üzerinde usta olmak tamamen bizim işimiz oluyor. Çünkü her yarış türü ile beraber yapacağınız hamleler değişkenlik gösterebiliyor ve ona göre de kendi planınızı ve stratejinizi oyuna dahil edebiliyorsunuz.

Hong Kong adasını keşfedebileceğiniz ve aynı zamanda hızlı bir yarış macerasına atılabileceğiniz yapımda, deneme sürüşleri ile beraber araçlarınızı öncelikle test edebiliyorsunuz. Bu test sürüşünden sonra aracın dinamiklerini öğrenebiliyor ve akabinde nasıl bir yol tutuşuna sahip olduğunu deneyimleyebiliyorsunuz. Bunun ardından elbette aracı satın alıp almayacağınıza tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Eğer aracı satın almak isterseniz, doğrudan bayiye doğru ilerleyebilir ve bayiden satın alabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra aracınızı yukarıda bahsettiğimiz gibi özelleştirebiliyor, atölyeler içerisinde farklı seçeneklerle boyayabiliyor ve akabinde ise kendi aracınızı garajınıza sergileyebiliyorsunuz. Sergileme ile beraber ne kadar lüks bir araca sahip olduğunuzu ortaya çıkarabiliyor ve bununla beraber de zengin ve lüks hayatınızın nasıl yükseldiğini burada görebiliyorsunuz.
 
 

Her araba içerisinde benzersiz dinamikler ve sürüş etkinlikleri olduğunu söyleyebiliyoruz. Buna göre de her araç içerisinde yapacağınız hamleler değişkenlik gösterebiliyor ve yarışları bu sayede deneyimleyebiliyorsunuz. Örneğin, bir aracın yol tutuşu oldukça iyi bir şekilde karşımıza çıkarken, diğer bir aracın ise yol tutuşu ne yazık ki zayıf bir şekilde bizlere sunuluyor ve bu araç yolda bazı noktalarda diğer araçlara nazaran kayabiliyor. Bu nedenle, onu daha sıkı bir şekilde kontrol etmeniz gerekiyor. Dolayısıyla, her bir aracın farklı gereksinimleri ve sürüş dinamikleri bulunuyor ve bu dinamiklere oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Aynı zamanda bunlarla beraber her bir araç üzerinde usta olmak tamamen sizin işiniz oluyor. Her bir aracın kendine has sürükleyici unsurları bulunuyor. Örneğin, cam tavanları, değişkenlik gösteren camları, motorları ve daha fazlası gibi çeşitli detaylar ön plana çıkıyor. Bunlarla beraber her araç, elbette yapacağınız seçimlerle beraber elinize alabiliyor ve ona göre de kendi etkinliklerinize katılabiliyorsunuz.
 
TDUSC, açık dünya yarış oyunlarında yaşam tarzı ve sosyal deneyimi gözler önüne seriyor. Baştan oluşturulan Hong Kong Adası'nda dolaşılıyor. Olağanüstü arabaların direksiyonunda yola çıkılıyor ve lüks bir yaşam sürülüyor. Test Drive Unlimited 2'nin çıkışından 13 yıl sonra açık dünya çok oyunculu yarış türünü yeniliyor. Yenilikçi oynanış ve ayrıntılarla araba tutkusu dışa vuruluyor. İstenilen arabalar deneme sürüşüyle test edildikten sonra bayilerden satın alınıyor, atölyelerde özelleştiriliyor ve Solar Hotel süitinin garajında sergileniyor. Her araba benzersiz bir sürüş deneyimi sunuyor ve hepsinin kendine has sürükleyici unsurları bulunuyor (camlar, cam tavanlar, motorlar vb.), işte araç seçimini etkileyen şey de bu özel deneyim oluyor. Daha önce hiçbir yarış oyununda yer almamış bir haritada sürülüyor: Hong Kong Adası. 1:1 ölçekle yeniden oluşturulan ada, keşfedilecek eşsiz yerlerle dolu. Eski dar sokaklardan büyük otobanlara, dağ yollarından sahillere, her yolculuk öncekinden farklı oluyor. 
 
 
 
İster tek başınıza ister arkadaşlarınızla yola çıkın ve sonunda birçok farklı ödül olan yüzlerce toplanabilir eşyayı bulma şansına sahip olun. Dikkat çekici ortamlarda bulunabileceğiniz ve adaları keşfedebileceğiniz yapımda, doğrudan o adanın görüntüsüyle beraber ilerleyebilir ve kendinizi gerçekçi ortamlarda bulabilirsiniz.

Elbette ikonik kısımların burada olduğunu söyleyebiliriz ve gerçek hayattan ilham alan yapıyla beraber karşı karşıya kalabiliriz. Yapacağımız hamlelerle beraber gidişata yön verebileceğimiz ve ada içerisinde keşfedilecek eşsiz yerlerin olduğunu da söyleyebiliriz. Yapımda ilgi çekici ortamlardan dar sokaklara, otobanlardan daha yollara, sahillerden diğer alanlara kadar oldukça farklı yerlere doğru yolculuk yapabilir ve kendinizi gerçekten güzel bir deneyim içerisinde bulabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, yine yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunu ister tek başınıza isterseniz de arkadaşlarınızla beraber oynayabilirsiniz. Bu tarz oyunlarda arkadaşlarla beraber sonradan bir destek bulunuyorsa, elbette bu modu muhakkak deneyimlemeniz gerekiyor. Arkadaşlarla beraber bu tarz oyunları oynamak daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabilir ve bununla beraber de daha güzel bir şekilde oyundaki yerinize alabilirsiniz. Hem bu şekilde arkadaşınızla sohbet edebilir de ilerleyebilir, farklı yarış etkinliklerine katılabilir ve daha eğlenceli bir yapı ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Dolayısıyla bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamanızı tavsiye ediyoruz.

Toplanabilir eşyalar arayabileceğiniz ve yüzlerce ödülle karşı karşıya kalabileceğiniz yapımda, bir yandan aracınızı geliştirirken diğer yandan ise farklı tarzda yarış türlerine katılım sağlayabilir ve kendi koleksiyonunuzu tamamlamak durumunda kalıyorsunuz. Ünlü araç üreticilerinin ikonik modellerine sahip olabileceğiniz yapımda, Ferrari'den Lamborghini'ye, Porsche'den Bugatti'ye, Aston Martin'den çok daha fazlasına kadar oldukça ilgi çekici markaların gerçek yansımalarını burada görebiliyoruz. Eşsiz modellerle beraber 1960'lardan günlük arabalara kadar, oradan günümüze ulaşan spor araçlara kadar üst düzey bir yarış araç sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve 30'dan fazla araba üreticisi ile beraber burada karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
 

Dikkat çekici araç modellemeleriyle beraber kendi araç aşkınızı doğrudan oyuna dahil edebilir ve bizi yansıtacak bir avatar burada oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra Hong Kong sokaklarında ilerleyebilir, Solar Hotel içerisinde kendi araçlarımızı sergileyebilir ve araç bayilerine giderek burada yeni araçlar almak durumunda kalıyoruz. Hakimiyet kurabileceğimiz kendimize ait bir klan seçebileceğimiz üst düzey bir yapıyla karşılaşabileceğimiz ve daha fazlasıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapımında, rekabetçi bir yarış odaklı sistemin burada olduğunu söyleyebiliriz ve son derece üst düzey bir yapının burada bizlere sunulduğunu aktarabiliriz. Bunun yanı sıra diğer oyunculara karşı yarışabileceğiniz PVP modların da burada olduğunu aktarabiliriz.

Çok sayıda özel ödülün bizi beklediği yapımda, farklı derecelendirme sisteminin olduğunu söyleyebiliriz ve seviye atlama ve aynı zamanda lig yükseltme sistemlerinin de bizlere sunulacağını belirtebiliriz.
 
Kısaca toparlayacak olursak Test Drive Unlimited Solar Crown, olağanüstü sürüş dinamikleri ile sizi büyüleyici bir yarış deneyimine sürüklüyor. Farklı araç türlerini kullanarak her birinin sunduğu eşsiz sürüş hissini yaşayabilir, virajlarda ustalıkla manevra yapabilir ve rakiplerinizi geride bırakabilirsiniz. Geniş ve detaylı bir şekilde modellenmiş Hong Kong Adası'nı keşfedebilirsiniz. Şehrin gökdelenlerinden kırsal alanlarına kadar uzanan farklı bölgeleri keşfederken her birinin sunduğu eşsiz manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.  Bunun yanı sıra oyun Sadece sürüşten ibaret değil  aynı zamanda lüks bir yaşam tarzı da sunuyor. Kazandığınız paralarla garajınızı etkileyici araçlarla doldurabilir, şık mekanlarda vakit geçirebilir ve şehrin en gözde mekanlarında  yer alabilirsiniz. Oyunda klasik arabalardan modern süper arabalara kadar geniş bir yelpazede araç bulabilirsiniz. Her bir aracın kendine özgü sürüş stili ve performans özellikleri vardır, bu da oyunu tekrar tekrar oynamak için size birçok sebep sunuyor.
 
 
 
PC Demosu Mevcut
 
Oyunun PC demosu hâlihazırda mevcut ve oyunu denemek için ücretsiz. Demo, size oyunun sunduğu sürüş deneyimi, dünya ve araçlar hakkında fikir vererek satın alma kararı vermenize yardımcı oluyor. Test Drive Unlimited Solar Crown, sürükleyici sürüş dinamikleri, geniş ve detaylı bir açık dünya, lüks bir yaşam tarzı ve benzersiz araç çeşitliliği ile ilgi çekici bir yarış deneyimi sunmayı hedefliyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız denemenizde fayda var. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 2 29 Haziran Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 3 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 2 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 29 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler