Wildstar Sizi Sosyal Olmaya Çağırıyor

25.01.2014 17:19 Samet Basri Taşlı


     Bu yılın en çok beklenen MMORPG oyunlarından birisi olan Wildstar, oyuncuları guild üyeleri ile birlikte çalışması için teşvik ediyor. Wildstar'ın resmi sitesinde yayınlanan yazıda, guild sistemi hakkında çeşitli bilgiler var.
 
     Öncelikle tıpkı bir çok oyunda olduğu gibi ortak bir guild bankası olacak. Her oyuncunun düşmanlardan topladığı paranın %5'i doğrudan ortak hesaba geçecek. Üyelerin guild içerisinde kendi rütbeleri olacak. Guildi temsil etmek isteyenler için 4225 farklı varyasyonu olan özel "holomark"lar kullanılabilecek. Bunlar zaten alışıldık özellikler.
 
     Oyun sırasında diğer guild üyeleriniz ile birlikte grup olmanız size "guild influence" sağlayacak. Görev de yapsanız, normal bir yaratığı bile öldürseniz, grubunuzda kendi guildinizden arkadaşlarınız varsa, "influence" puanı kazanacaksınız.
 
     Bu influence puanları ile yapılabilecekler 3 farklı kategoriye ayrılmış durumda. Banka geliştirmeleri ve oyuncu çağırma gibi guild içi özellikler, guild üyelerini etkileyen özel bonuslar olan "guild buff" yeteneklerini aktif hale getirme ve guilde özel eşyalar.
 
     Bahsi geçen "guild buff" geliştirmeleri 6 adet. Çok yüksek "influence" puanları karşılığında aktif hale gelen yetenek kullanıldığında, tam 7 gün boyunca bütün guildin "altın kazanma" "tecrübe puanı kazanma" "reputation kazanma" gibi değerlerini arttıracak.
 
     Guilde özel eşyalar ise oyuncuların istediği yerden guild bankasını çağırmasını sağlayan eşyalar olacak. Ayrıca "guild buff" ile gelen bonusların aynısını veren özel iksirler de satın alabilecekler.
 
     Yapımcılar hiç kimsenin birbirini tanımadığı dev guildler yerine, bir arada çalışan küçük ama aktif guildlerin daha başarılı olduğu bir sistem geliştirdiklerini söylüyorlar. Zaten online bir oyun oynuyorsanız yalnız başınıza olmak çok da mantıklı olmuyor. Wildstar sizi sosyalleşmeye yöneltmek istiyor. Tabi ki bu özellikler hala beta aşamasında ve değişmeye açık. Fakat şu haliyle oldukça güzel gözüküyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wildstar Platformlar: PC Geliştirici: Carbine Studios Dağıtıcısı: NCsoft Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: 3 Haziran 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Star Wars Outlaws'ın Geliştirmesi Tamamlandı! 06 Temmuz The Crew Motorfest'i Kısa Süreliğine Ücretsiz Oynayabilirsiniz 06 Temmuz Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasında Eşleşmeler Belli OIdu! 06 Temmuz EA Sports FC 25'in Çıkış Tarihi ve Fiyatı Sızdırıldı! 06 Temmuz Esports World Cup 2024 LoL Turnuvası Başladı! 06 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler