World of Warcraft Eklentilere Savaş Açıyor!

Arabirimi kullanmak oldukça kolay olacak gibi, herkes tamir parasından yırtacak!
20.06.2011 14:34 Beril Sergün

    
     World of Warcraft 4.2 yamasına sayılı günler kalmışken yeni yeni haberler de gelmeye devam ediyor. Bunların içinde en önemlisi Blizzard'ın eklentilere açtığı savaş olsa gerek. Oyun içinde kullandığımız ve artık oyunun olmazsa olmaz bazı eklentileri tarihe karışıyor ve haricen yüklenmeye ihtiyaç olmadan oyunun içine ekleniyor.
 
      Bildiğiniz gibi oyunda, belirli seviyelerde girebildiğiniz Dungeon/Instance'lar (Sadece parti ya da Raid(10-25 kişilik partiler) ile girelebilen yüksek seviye zindanlar) var, eklentiler bu gibi partilerde hem kolaylık açısından hem de eğer oyunda fazla tecrübeniz yoksa size taktikleri açıklayarak, yapıp yapmamanız gereken hareketleri anlatıyordu. Ancak Blizzard bu eklentileri artık çok benimsemiş olacak ki kendi arabirimine Raid ve Zindanlarda yapmanız gerekenleri ve savaştığınız yerden genel olarak ne düşeceğine kadar anlatan bir çözüm getiriyor. Arabirimin oldukça kullanımı kolay ve eminim herkese derin bir nefes aldıracak.
 
     4.2 yaması ile gelecek olan bu yeniliğin ayrıntıları ise şöyle;
 
    * İsmi Encounter Journal olacak.
    * Dungeon Finder, Battleground Finder, Guild Finder gibi menüden kolayca ulaşılabilecek.
    * 10 kişilik ve 25 kişilik Raid savaşları, ayrı ayrı filterelenebilecek, böylece hangi yaratıktan ne düştüğü kolayca görülebilecek.
     * Oynadığınız sınıfa göre filtrelenebilecek, böylece bütün düşen eşyaları görmek yerine, sadece size yarayan eşyalara kolayca bakabileceksiniz.
     * Her büyük düşman taktiğine kolayca ulaşabileceksiniz, böylece partide saatlerce oturup kimseye bir şey anlatmak ya da dinlemek zorunda kalmayacaksınız. Çünkü herkes ne yapacağını bilecek.
     * Heroic ve Normal Mod filtreleri.
 
      Encounter Journal ile birlikte, bir de oyun içinde yine olmazsa olmaz olan bir eklenti olan "Deadly Boss Mods" gibi bir özellik daha geliyor. Bu özelliğin ayrıntıları ise şöyle;
 
     * Düşmanın kullandığı bütün vuruşlar ve büyülerin bir açıklaması.
     * Savaş sırasında ortaya çıkabilecek düşman ya da sizin yanınızda olan karakterin savaşa olan etkisi ve özelliklerini anlatan bir açıklama.
     * Savaş sırasında üzerinize bir büyük geldiği zaman yapmanız gerekeni bir cümlede anlatan uyarılar geliyor ki hayat kurtarıyor bunlar.
     * Bildiğiniz gibi WoW'da sadece düşmanın önünde durup ona vurmak yetmiyor ve savaşlar da tek düze gitmiyor bu yüzden her düzeyi anlatan birer açıklama daha girilmiş. Örneğin; Düzey 1'de herkese Shadow Bolt geliyor, Düzey 2'de Healer'a DoT(Damage Over Time = belirli saniyeler boyunca süren can emen büyüler/vuruşlar) geliyor gibi.
     * Ayrıca Normal Mod ve Heroic Mod filtreleri ile kolayca değişim yapıp, düşmanların neleri değiştirdiğini de görebilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
World of Warcraft: Cataclysm Platformlar: PC Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: 7 Aralık 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Silent Hill 2 Remake'in PlayStation 5 Boyutu Ortaya Çıktı 02 Ekim Xbox Game Pass'e Ekim Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 02 Ekim Silent Hill 2 Remake İçin Yeni Oynanış Videosu Yayınlandı 02 Ekim Dragon Age: The Veilguard'ın Ana Tema Müziği Yayınlandı 02 Ekim Yepyeni Bir Kozmik Macera Starfield: Shattered Space'de Seni Bekliyor 02 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler