Yeni Fallout New Vegas Modu Karakter Hareketlerine Gerçekçilik Katıyor

30.08.2024 12:03 Mehmet Tandoğan

 
 
Bethesda ve Obsidian Entertainment tarafından biz oyun severlere sunulan kıyamet sonrası bir dünyada hayatta kalmaya çalıştığımız Fallout: New Vegas için yeni modlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise yepyeni bir paket oyuncunun hareketlerine hem fizik hem de gerçekçilik katıyor.
 
Karakteriniz artık zemine göre hızlı veya yavaş hareket ediyor 
 
 
 
Mod geliştiricisi 'Drarack' tarafından oyuna dahil edilen yeni paket, karakterin hareket kabiliyetine daha fazla fizik ve gerçekçilik ekliyor. Oyun deneyiminizi büyük oranda değiştirecek ve geliştirecek paket ile beraber artık yokuş yukarı doğru çıkarken daha fazla zorlanabilecek ve aşağı doğru hareket ederken oyuncunun hareketleri doğrudan etkilenebilecek.
 
Küçük moloz yığınlarının üzerinden geçerseniz karakteriniz yavaşlayacak veya yollardaki çatlaklara ve daha zorlu alanlara geldiğiniz zaman karakteriniz zemine göre hareket edecek. Bunun yanı sıra mod içerisinde zıplama momentumu adı verilen bir sistem bulunuyor. Bu sayede hangi yöne doğru zıplarsanız o yöne doğru ilerlemeye devam edeceksiniz. Zıplarken bastığınız yön tuşundan elinizi çekseniz bile hangi yöne zıpladığınıza göre karakter hareket edecek.
 
Mod dikkatinizi çektiyse buradan indirebilir ve kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.
 
 
 
Fallout New Vegas bizlere neler sunuyor?
 
Obsidian Entertainment tarafından biz oyun severlere sunulan açık dünya hayatta kalma aksiyon rol yapma oyunu içerisinde dilediğimizi gerçekleştirebiliyor ve yapacağımız seçimlerle beraber gidişatı yön verebiliyoruz. Kıyamet sonrası bir ortamda bulunduğumuz yapım içerisinde dilediğimize gerçekleştirebiliyor, düşmanlara karşı gelebiliyor, hangi silahı kullanabileceğimizi biz belirleyebiliyor ve yapacağımız hamlelerle hem kendi kaderimize hem de dünyanın kaderini belirlemek durumunda kalıyoruz. Oyunda oldukça fazla özgürlükçü bir ortam ve yapı bizleri bekliyor. Oyuncular tarafından sevilen ve Steam platformunda çok olumlu etiketine sahip olan bu yapım seri içerisinde önemli bir yere sahip olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde Vegas şehrine doğru adım atmaya hazırlanıyor ve burası bildiğiniz üzere kumar şehri olarak biliniyor. Burada dilediğimiz şekilde ilerlerken aynı zamanda etrafımızdaki gruplara doğru yanaşabiliyor ve tamamen uzaklaşabiliyoruz.
 
Bunun yanı sıra istediğimiz şekilde tek başımıza ilerleyebiliyor ve bu hayatta kalma oyunu içerisinde tek başımıza bir ordu olarak düşmanlara karşı gelmek durumunda kalabiliyoruz. Oyunda her bir seçimle beraber gidişatımıza yön verirken ilk başlarken kafamıza atılan mermiyle beraber ölüme terk edildiğimiz bir ortamda başlayabiliyoruz. Arka plan hikayesinin bizim hamlelerimize bağlı olarak değişkenlik gösterdiği yapımda ölüme terk edilmeden önce kendi mezarımızı kazdığımız türden bir kasaba içerisinde bir anda uyanıyoruz ve bizi ölüme terk edenin kim olduğunu bulmak için büyük bir mücadeleye atılmak durumunda kalıyoruz. Ek olarak oyun içerisinde bir intikam mücadelesi içerisine giriş yaparken aynı zamanda işlerin dallanıp odaklandığını ve olayların daha da farklı yöne gittiğini aktarabiliyoruz. Bu şekilde temel hikaye içeriğiyle başladığımız yapımda çöl vahasında elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve farklı bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyunda zaten yapacağımız hamlelerle beraber gidişatına yön verirken aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyoruz.

Yapım içerisinde düşmanlara karşı gelebileceğimiz oldukça farklı geniş bir silah kütüphanesi bulunuyor. İstediğimiz şekilde yakın dövüş silahlarından menzilli dövüş silahlarına kadar farklı şekillerde düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Örneğin, elimizdeki bıçakla veya satırla beraber ilerlemeye çalışırken aynı zamanda silahımızı elimize alabiliyor, keskin nişancı tüfeği ile uzaktan düşmanları avlayabilir ve daha fazla detay ile beraber düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde karşılaştığımız her bir karakterle etkileşime girebiliyor, onlarla etkileşime girdikten sonra görev alabilir ve herhangi bir gruba mensupsa elbette onların temel grubuna dahil olabiliyoruz. Oyunda hayatta kalan grupların olduğundan bahsedebilir ve kıyamet sonrası bir ortam olduğundan dolayı elbette buralarda tuhaf canlıların ve nükleer saldırılara maruz kalmış ve radyasyon seviyesinin bir hayli yüksek olan bölgelere doğru ilerlerken aynı zamanda radyasyon yiyen tuhaf canlılarla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda normal canlıların olduğundan bahsedebilir ancak arıların burada devasa bir şekilde yer aldığını veya köpeklerin ise radyasyon yediğinden dolayı oldukça farklı bir tiplemeyle karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde radyasyonun bulunduğu bir dünyada yer alıyor ve dikkat etmemiz gereken nokta da aslında burada başlıyor. Çünkü bazı durumlar bizlere oldukça dikkat etmemiz gereken ortamı getiriyor ve etrafı keşfederken radyasyon seviyesini oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Oyunda kullanabileceğimiz ve her zaman yanımıza taşıyabileceğimiz telsizimizle beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve buralarda yapacağımız hamlelerle gidişata yön verebiliyoruz. Vegas şehri içerisine geçiş yapabildiğimiz ve her insanın buraya geçiş yapamayacağı yapım içerisinde farklı hayatta kalan gruplarının olduğundan bahsedebiliyor ve bu gruplara yönelip yönelmemek tamamen bizim işimiz oluyor. Elbette bu gruplara yönelirken bazı bonuslarla ve avantajlarla karşı karşıya kalır ancak bazı hayatta kalan gruplarıyla aramızın bozulmasına sebebiyet verebiliyor.
 
Dolayısıyla bunun seçimi tamamen size ait oluyor. Bunun dışında herhangi bir gruba mensup olmadan ve onlarla aranızı standart yani orta bir şekilde tutarak tek başınıza doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve her bir gruptan en iyi şekilde yararlanmak durumunda kalabiliyorsunuz. Oyun içerisinde aynı zamanda kendi becerilerinizi geliştirebileceğiniz bir yapıyla beraber insan ilişkileri üzerinde ustalaşabiliyor, ticaretinizi geliştirmek için becerilerinizi ve istatistiklerinizi artırabiliyor ve ikna kabiliyetinizi artırarak elbette burada farklı grupları veya kişileri ve karakterleri etkileyebiliyor ve onları ikna edebiliyorsunuz. Bu sayede daha fazla bonus ve kaynağın sahibi olabiliyorsunuz.

Farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğiniz ve her bölge içerisinde yeni unsurlarla karşı karşıya kalabileceğiniz yapımda nükleer sarkıntıların olduğu bölgelere doğru geçiş yapabiliyor ve her bölge içerisinde farklı atmosferler, ortamlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca yalnızca şehir hayatı değil, aynı zamanda yıkıptaki harabe kasabalardan ormanlık alanlara, dağlık alanlardan çok daha farklı kısımlara doğru geçiş yapabiliyoruz. Sıcaktan kavrulmuş bölgelerle beraber devasa barajlara, oradan da renkli karakterlerle tanışmaya kadar oldukça ilgi çekici ortamların ve karakterlerin bizleri son olduğunu söyleyebiliyoruz. Uçsuz bucaksız genişlikleri keşfedebileceğimiz ve buralarda dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz yapımda düşmanların zayıf noktalarını bulmaya hazırlanıyor ve onların zayıf noktalarını bulduktan sonra elbette daha kritik ataklar sergileyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde yer alabildiğimiz yapımda dilediğimizi gerçekleştirirken aynı zamanda oyunda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve arka plan hikayesinin bir hayli dikkat çektiğini aktarabiliyoruz. Arka plan hikayesi elbette karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor ve çeşitli karakterlerle tanıştıktan sonra elbette kendi hikayemiz konusunda bilgi sahibi olabiliyoruz.
 
Bizi neden öldürmeye çalıştılar, neden böyle bir şeye kalkıştılar gibi soruların cevabını bulmaya hazırlanabiliyoruz. Dikkat çekici ortamları geçiş yapabileceğimiz yapımda elbette devam oyunu içerisinde yapabileceklerinizi belirleyebilir ve New Vegas'ın Kralı aslında biz olmak durumunda kalıyoruz. Her bölge içerisinde farklı grupların ve kavgalı grupların bulunduğu sistemler yer alıyor. Bu sistemlerle beraber, örneğin bir gruba doğru yanaşmak istiyorsanız başka bir grupla aranızın bozulması durumunda kalıyor ve bu gruplar arasında kavgaların, çıkar çatışmalarının ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Dikkat çekici unsurlarla yer alabildiğimiz yapım içerisinde tüm bu unsurları en iyi şekilde değerlendirmek durumunda kalıyor ve oyun oldukça özgürlükçü bir ruhu bizlere sunmayı hedefliyor. Nükleer serpintilerle dolu bir ortamda yer aldığımız yapımda renkli karakterler, bir sürü düşman ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.

Yaptığımız seçimlerle beraber sayısız karakterle tanışabileceğimiz, yarattıkları ortadan kaldırabileceğimiz ve tuhaf müttefiklerle ve düşmanlarla temasa girebileceğimiz yapımda destansı güç mücadelesi içerisinde hangi bölgenin kime bırakılacağını belirleyebiliyor ve burada yaptığımız görevlerle beraber o gruba yanaşabilir veya uzaklaşabiliyoruz. Oyunda yapacağımız hamlelerle beraber oldukça yeni sistemlerle karşı karşıya geliyor ve teknoloji ağacı içerisinde kendi karakterimizin becerilerini geliştirmek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kendi yeteneklerimizi geliştirerek ikna kabiliyeti üzerinde daha üst seviyeye ulaşabiliyor, canımızı artırabiliyor, daha fazla dayanıklılık ekleyebiliyor ve daha fazla hasar verme gibi çeşitli istatistiklerimizi yükseltebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber bölgelere doğru geçiş yapabiliyor ve bu bölgeleri en iyi şekilde araştırarak buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde elbette farklı bölgelere doğru ilerledikten sonra mutasyona uğramış yaratıklarla karşı karşıya kalabiliyor, elimize özel silahlar alabiliyor ve bu silahları kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Yaklaşan büyük savaşın akabinde ise burada hangi tarafta yer alabileceğimizi biz belirleyebiliyor veya tamamen tarafsız kalarak oyunda kendi gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde farklı gruplar elbette güç mücadelesi içerisinde bizlerin karşısına çıkıyor ve oldukça farklı bölgelere konuşlandırılmış bir şekilde yer alıyor. Farklı sistemlerle, itibar sistemleri ile ve çok daha fazla mekanikle beraber oyunda kendi itibarımızı artırabiliyor, destansı güç mücadelesi içerisinde kendi yanımıza müttefikler çekebiliyor ve yapacağımız hamlelerle beraber oyunda farklı zorluk seçenekleriyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Kolaydan sonra doğru ilerleyebileceğiniz yapımda elbette en zoru seçerseniz doğrudan oldukça zor bir deneyim sizleri bekliyor ve burada yapacağınız hamlelerle beraber gidişatı gerçekten yön vererek aynı zamanda o zorluğu iliklerinize kadar hissedebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda hem yakın dövüş hem menzilli dövüş sistemleri yer alıyor. İstediğiniz gibi yer alabileceğiniz yapımda özel yakın dövüş hareketleriyle düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve savaşta zamanını durdurarak aynı zamanda düşmanların vücut parçalarını hedefleyebiliyor ve en zayıf noktalarını hedefleyerek de düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca destansı güç mücadelesi içerisinde yer alırken aynı zamanda aksiyon sisteminin de oldukça çeşitlilik kattığını aktarabiliyoruz.
 
Dikkat çekici sistemlerle yer alabildiğimiz yapımda rakip gruplar arasında kalmamak için biz de kendi adımlarımızı sağlam bir şekilde atmak durumunda kalıyor ve yeni eklemelerle beraber kendi sistemlerimizi üst seviyeye ulaştırmak durumunda kalıyoruz. Ne kadar çok gelişirsek ve seviye atarsak o kadar hızlı bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliyor ve daha güçlü ve daha dinamik hale gelebiliyoruz.

Sınırsız seçeneklerle beraber açık dünyada yer alabileceğimiz yapım içerisinde istediğimiz tarafı seçebiliyor veya tek başımıza ilerleyebiliyoruz. Oyunda birden fazla grup bulunduğundan dolayı her grubun elbette farklı avantajları, dezavantajları ve sistemleri yer alıyor ve kullanabileceğiniz silahlar da bu gruplara göre değişkenlik gösterebiliyor. Aynı şekilde bir gruba dahil olursanız o grubun görevlerini yerine getirerek daha yüksek zırhlara sahip olabiliyor ve askeriye grubunu seçerseniz elbette daha güçlü silahlara ve farklı zırhlara sahip olabiliyorsunuz. Bu sayede farklı avantajlarla beraber ilerleyebiliyor veya tek başınıza oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, Obsidian Entertainment tarafından geliştirilen bu açık dünya hayatta kalma ve aksiyon rol yapma oyunu, oyunculara kıyamet sonrası bir dünyada özgürce hareket etme imkanı sunuyor. Düşmanlara karşı mücadele edebilir, hangi silahları kullanacağınızı belirleyebilir ve yapacağınız seçimlerle hem kendi kaderinizi hem de dünyanın kaderini şekillendirebilirsiniz.
 
Oyun, oyunculara büyük bir özgürlük sunan bir yapıya sahip ve seçimleriniz oyunun gidişatını doğrudan etkiliyor. Oyun, Vegas şehri ve çevresinde geçiyor; burası bildiğiniz gibi kumar şehri olarak biliniyor. Oyuncular, gruplarla etkileşime geçebilir ya da onlardan tamamen uzak durarak kendi başlarına ilerleyebilirler. İster tek başınıza bir ordu gibi hareket edip düşmanlara karşı gelebilir, ister diğer gruplarla işbirliği yaparak ilerleyebilirsiniz. Seçimlerinize bağlı olarak, oyunun hikayesi ve dünyadaki dinamikler değişiyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun içerisinde açık bir dünya bulunduğundan dolayı uzunca vakitler geçirebileceğiniz bir hikaye içeriği ile ve görev sistemi ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Dolayısıyla boş vaktiniz varsa bu oyuna göz atabilir ve deneyime doğru geçiş yapabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Bu Hafta 689 TL'lik Oyunu Ücretsiz Veriyor! 1 Saat önce GIST 2024 Fuarı Başladı: Neler Sunuyor? 2 Saat önce 2si1: Hogwarts Legacy 2 Onaylandı 3 Saat önce NewGamePlus: eFootball'a Resmi Türkçe Spiker Desteği Yolda 4 Saat önce LCK Bölgesel Finalleri Başladı! 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler