2K Marin "Konsol Savaşları Aptalca"

08.02.2010 19:38 Talha Aynacı

 
 
Konsol savaşları. Özellikle yeni nesil ile birlikte iyice ayyuka çıkan ve insanların birbirlerine kırıcı ithamlarda bulunduğu tartışmalar... Peki ne için ? Son yılların en başarılı oyunu Bioshock'un yönetmeni Jordan Thomas'a göre bunun cevabı "hiçbirşey için"
 
Destructoid sitesiyle bir röportaj yapan yönetmen Thomas  durum ile ilgili şu düşüncelerini oyuncularla paylaşıyor;
 
"Oyun duyurularının; kişilerin sahibi olduğu konsolları savunmaya itip, karşı konsolu yok saydığı bir etkiye sahip olduğu biliniyor. Buda kişiyi vahşi şekilde, seçmiş olduğu platforma sebepsiz bir sadakat gösterisine yönlendiriyor; tıpkı bir spor takımı veya soda markasına tutulmak gibi.
 
 Biz oyun yapımcıları açısından bu savaş biraz aptalca. Hedefimiz tutarlılık ve oyuncuları sürekli olarak konsol partizanlığının yapıldığı ve enerjilerini bu yöne harcadıkları bir ortamda görmek üzücü. Görünen o ki bu insanların yaratıcılığını da baltalıyor."
 
Konu hakkında bir hayli dolu olan Thomas, bir zamanların 2 rakip oyun markasının karakterleri Mario ve Sonic'in bugün nasıl beraber aynı oyunlar içerisinde gözüktüğünü örnek göstermedende geçmiyor.
 
 

 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Bioshock 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: 2K Marin Dağıtıcısı: 2K Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 9 Şubat 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ubisoft'un Yeni Oyunu Hades II Nedeniyle Ertelendi 11 Dk önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunlarını Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın 1 Saat önce Xbox Başkanı, 4 Bethesda Stüdyosunu Neden Kapattıklarını Açıkladı 10 Mayıs Xbox: Call of Duty Dahil Olmak Üzere Birinci Taraf Oyunlar İlk Gün Game Pass'te! 10 Mayıs ESL Pro Lig Sezon 19 Çeyrek Final 2. Gün Karşılaşmaları Bugün Oynanacak! 10 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler