3DS Bu Yıl Satış Beklentilerini Karşılayabilir mi?

3DS'in kaderi Nintendo'nun bundan sonraki stratejilerine bağlı
13.09.2011 20:20 Alkan Adakaner


     Nintendo 3DS hiç kuşkusuz Nintendo'nun beklediği çıkışı yapamadı. Bunun nedenleri Nintendo'nun da kabul ettiği gibi oyun sayısının yetersiz olması ve cihazın online mağazasının ve özelliklerinin yeterince kullanılmaması.
 
     Bugünkü konferans ile Monster Hunter 4 ve Fire Emblem'in de aralarında bulunduğu önemli yapımları 3DS'e duyuran Nintendo bundan sonra daha dikkatli hareket edecek gibi görünüyor. Buna rağmen başlangıçtaki kötü gidişat firmanın satış beklentilerini düşürmesine neden olacak gibi görünüyor.
 
     Bazı analiz firmalarının açıklamalarına göre 3DS Nintendo'nun bu yılki beklentilerinin altında kalacak. Wedbush Securities'e göre Mart ayına kadar sadece 2.5 milyon satabilen 3DS ilk yılında ancak 10 milyon civarında satabilir.

    Merkezi Tokyo'da bulunan Macquarie adlı analiz firması ise Nintendo 3DS'in 14.5 milyon civarında satacağını öngörüyor. Nintendo ise ilk yılın sonunda 16 milyon 3DS satmayı öngörmüştü.
 
    Bugünkü Nintendo konferansında her ne kadar önemli oyunlar duyurulsa da firmanın hisselerinin %5 oranında düştüğünü de belirtelim. Sanırım bazı kişiler için bu konferans pek tatmin edici olmadı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo 3DS Platformlar: 3DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Steam'de Bedava Oynadığınız Banana Oyunundan Yeni Rekor 15 Haziran Twitch CEO’sunun Gelecek Yenilikleri Gösterdiği Anlar Viral Oldu 15 Haziran Ghost of Tsushima İçin 6 GB'lık Yeni Güncelleme Yayınlandı 15 Haziran Life is Strange: Double Exposure'dan 18 Dakikalık Oynanış Videosu 15 Haziran Lollipop Chainsaw RePOP Dünya Çapında Çıkıyor 15 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler