3DS Satışları Depremden mi Etkilendi?

Nintendo, 3DS'in bundan daha hızlı ve çok satmasını bekliyor.
09.04.2011 02:37 Levent Polater

 
    Japonya'dan alınan bir rapora göre yeni çıkışını yapan 3DS'in ana vatanında şimdiye dek perakendecilere gönderilen stoklardan yarısının anca satılabildiği ortaya çıktı.
 
     Japonya satışları takipçisi Media Create'e göre gözlüksüz 3D sağlayan avuç içi konsol şimdiye dek Japonya'da 836,000 adet satabilmiş. Stoklarda ise satılmayı bekleyen 664,000 adet 3DS bulunuyor.
 
    Peki 3DS satışları niye böyle duruldu? Alınan bilgilere göre Japonya'da meydana gelen devasa deprem bu durgunluğun en büyük sebebi. Geçen haftanın satış rakamlarına göz attığımızda PSP'nin 3DS'ten fazla sattığını görmekteyiz.
 
    Nintendo, Japonya'da Şubat ayında çıkan 3DS'in 48 saat içinde 400,000 adet sattığını açıklamıştı. Geri kalan günlerde ise 436,000 adet satmayı başarabildi 3DS. Bu da satış hızının ne kadar düştüğünü kanıtlıyor. Ah, şu kahrolası deprem!
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo 3DS Platformlar: 3DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Haftanın Öne Çıkan İndirimli Oyunları 3 Saat önce Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 6 Saat önce Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 11 Dalda Sahiplerini Buldu 7 Saat önce GTA Benzeri The Precinct İçin Resmi Oynanış Fragmanı Yayınlandı 8 Saat önce The Witcher 3 Resmi Mod Aracı REDkit Oyunculara Sunuldu 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler