3DS'e Oyun Geliştirme Maliyeti Wii Kadar Olabilir

23.06.2010 10:45 Alkan Adakaner


 
     Nintendo başkanı Satoru Iwata, yeni nesil ile birlikte küçük stüdyoların (hatta büyüklerinin bile) kepenk kapatmasına yol açan, bir çok oyunun multiplatform olmasına neden olan geliştirme maliyetleri ile ilgili açıklama yaptı.
 
     Tabi Iwata'nın açıklaması yeni bebekleri 3DS ile ilgiliydi. Nintendo DS'te düşük olan geliştirme maliyetlerinin yeni cihazlarında artacağına işaret eden Nintendo Başkanı'nın bu konuda hakkındaki sözleri şöyleydi:
 
     "Eğer geliştiriciler sistemin grafik gücünden en üst düzeyde yararlanmayı denemeye karar verirlerse şu anki Nintendo DS'ten daha pahalıya mâl edecekler ve büyük ihtimalle Wii'deki yazılım geliştirme maliyetine yaklaşacaklar"
 
     3DS'in görsel gücünün DS'ten çok daha fazla olduğuna işaret eden Satoru Iwata'nın açıklamasına Resident Evil: Revelations'ın videosunu izledikten sonra tamamen inandığımı söyleyebilirim.
 
     3D görüntülerin yanı sıra 3D görsel efektleri de bize sunacak olan 3DS'te oyun geliştirme maliyeti en azından Xbox 360 ve PS3'teki gibi çok yüksek olmayacağından küçük firmalar da konsola oyun geliştirebilirler.
 
kaynak
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo 3DS Platformlar: 3DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Redfall İçin Son Güncelleme Yolda: Tek Oyunculu ve Çevrimdışı Mod 2 Saat önce ACA2 NEOGEO Serisi PS5 ve Xbox Serisi için Duyuruldu 3 Saat önce Arcade Klasikleri Bir Arada: TAITO Milestones 3, Switch için Çıkış Yapıyor 3 Saat önce Star Wars Temalı Total War Oyununun Geliştirildiği Bildiriliyor 3 Saat önce SteamWorld Heist II için Yeni Bir Fragman Videosu Yayınlandı 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler