AMD: Sony'e Nvidia'nın Sunamadığı Donanımı Sunduk

30.03.2013 22:59 Talha Aynacı

 
   Takipçilerimiz hatırlayacaktır, geçtiğimiz haftalarda yaptığımız bir haberde Nvidia'nın Playstation 4'den etkilenmediğini ve kısa süre içerisinde modasının geçeceğini söylemişti. Haliyle bu yorum beraberinde pek çok tartışmayı getirmişti. Kimilerine göre Nvidia'nın ilgisini çekmeyen konsol donanımı, AMD'nin de yeni nesil konsol pazarında zafer elde etmesini kolaylaştırmıştı.

   Bir kaç gün önce düzenlenen GDC 2013 fuarında Radeon HD 7990 ile 17 dakikalık Battlefield 4 sunumu gerçekleştiren  AMD'nin önemli isimlerinden birisi Neal Robison, gerçekleştirilen bir röportajda AMD'nin, Sony'e Nvidia'nın sunamadıklarını sunduğunu belirtti:
 
"Ne kadar zamandır Sony'nin Playstation 4 duyurusu yapacağı günü beklediğimizi bilemezsiniz. Üzerinde yıllardır çalıştığımız bir emek. Nihayetinde tüm harcadığımız emekler hakkında konuşabiliriz."
 
   Sony'nin AMD tarafından geliştirilmiş işlemcileriyle Xbox 360, Nintendo Wii ve diğer konsolların performans çeteresi ellerinde, Playstation 3 için çip geliştiren Nvidia'yı es geçerek kendilerine geldiklerini belirten Robison konuşmasına şöyle devam ediyor:
 
"Geçmişte yaptıkları donanımsal performansları nasıl arttırabilecekleri konusunda bir yol aradıklarını söylediler ve biz de bu performansı arttıracak bir donanım inşaa ettik. AMD, Nvidia'nın Sony'e veremediğini verdi."
 
   Güçlü performans ve daha iyi güç gibi etkileri yapımcı kitleriyle yapımcılara gönderen AMD, bu sayede PS4'ün yapımcılarla olan ilişkisinin güçlendiğine ve çıkışında güçlü bir duruş sergileyeceğine inanıyor.
 
   Haberin başında belirttiğimiz gibi Nvidia kanadı ise bir başka röportajda PS4'ün donanımsal özelliklerini "düşük seviye CPU, orta seviye GPU" diye yorumlamış ve PC donanımlarıyla karşılaştırıldığında  ve hatta şimdiden modası geçmiş bir donanımı olduğunu söylemişti.
 
Naçizane görüşüm: bu grafik çılgınlığı nereye gider bilemiyorum ama hızlı gelişen teknoloji ve tüketim çılgınlığının had safhada olduğu bir dönemde hangi konsol hangi donanımsal özelliklerle teşrif  ederse etsin bir süre sonra  haliyle demode olacaktır. Zira konsollar güncellenebilir donanımlara sahip değiller. Burada konsolların kendilerine has oyunları ve sunacakları servislerle takdire şayan grafik performansı eşliğinde oyun keyfini bizlere sunabilmesi ve oynanabilirlik anlamında yenilikçi dünyalara yelken açmasıdır.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 24 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Warner Bros Ceo'su: Suicide Squad Kill the Justice League Hayal Kırıklığı 13 Mayıs Helldivers 2 İçin Star Wars Modu Ortaya Çıktı 13 Mayıs Cities Skylines 2 İçin NVIDIA DLSS Super Resolution Desteği Eklendi 13 Mayıs Star Citizen İçin NVIDIA DLSS ve AMD FSR Desteği Eklendi 13 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor 13 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler